PDA

Zobacz pełną wersję : problemy z zalogowaniem i wejściem na wyspę

gienor
16.10.2014, 18:32
mam problem który chciałam Państwu opisać dzisiaj w godzinach rannych w trakcie gry system wyrzucił mnie i powtórnie nie potrafię wejść do gry po zalogowaniu następuje wczytywanie mapy aż do wygaśnięcia sesji .Od razu zgłosiłam problem do supportu na odpowiednim formularzu i otrzymałam uspakajającą odpowiedź że pracują nad usterką. Natomiast jak ponowiłam swoją prośbę o usunięcie usterki o godzinie 18 tej otrzymałam odpowiedź że bardzo przepraszają ale prawdopodobnie będę czekać cały tydzień aż do następnej konserwacji , jest to lekceważenie graczy . Czy tata sytuacja już była , jakoś nie mogę zrozumieć jak można w ten sposób traktować swoich graczy a tym samym potencjalnych klientów . Coś chyba nie jest fair w tej grze .
Rozżalona

jemen2
16.10.2014, 18:52
Ojojoj, tylko tydzień to masz super i nie wspomnę o tym że otrzymałaś błyskawiczną odpowiedż, gratulacje :)

arbo66
16.10.2014, 23:11
Witam, mam ten sam problem

Wczytywanie mapy ... do śmierci ...

Whitepriest1
18.10.2014, 09:25
To samo, niekończące się wczytywanie mapy. A już myślałem że nic nie zepsuli na ewent. Chciałem nawet pogratulować, ale tradycja musi być kultywowana. Brawo za konsekwencje w działaniu.

misiek9992012
18.10.2014, 09:46
dziękuje twórca gry
możne jakaś kare by sobie wymyślili np za darmo magazyny dla osób nie mogących się przez nich zalogować i wczytać mapy w okresie statecznym
ps żegnajcie dynie i nie wykonane zadania

dickmini
18.10.2014, 16:54
mam problem z wczytywaniem mapy a kilka godzin mi zostalo do zakonczenia przygody

Pirx66
18.10.2014, 22:06
w sumie miałem już zakończyć wątek z settlersami, ale jednak nie zrobiłem tego i tak sobie tutaj zaglądam. I proszę :)) Kolejny popis tzw techników :) A do tego całe mnóstwo tłumaczeń ze strony modków :)) POWIEM KRÓTKO - KOLEJNA ŻENADA. A może ..... zmusić graczy do ''dobrowolnej'' cotygodniowej zrzutki na poczet konserwy :) Bo jak nie, to ......... ban :) Życzę Wszystkim, jeszcze nie zbanowanym, miłej tzw gry, w settlersów :)
P.S. a magazynów nie oddałem i nigdy nie miałem zamiaru oddać :) a ten mądrala ( jakiś modek ), który ''ostatecznie zamknął temat magazynów'' i ostrzegł, że wszystkie wypowiedzi na ten temat będzie usuwał, niech ... zamknie i usunie siebie> Miłego wieczoru :)

Sajtor
18.10.2014, 22:37
Witam mam to samo,wieczne wczytywanie mapy.... i tak od piątku po 21-00 , napisałem gdzie trzeba i dostałem w odp. gotowca :-) . Sprawdziłem tez wszystkie przeglądarki to samo i na dwóch innych lapkach wieczne wczytywanie mapy.... zajefajny ewent gratki .

heroxhell12345
19.10.2014, 02:22
Hej
Ja miałem taki problem 2tyg temu po po tygodniu problem został rozwiązany przez support ale dziś znowu to samo nie mogę wejść do gry , wczytuję mapę i lipa.
To jest jakiś żart chyba , Oni w supporcie w kulki walą

Pirx66
19.10.2014, 15:37
Witam ponownie:)
Widzę, że modki skutecznie omijają wątek dot. niemożności gry z uwagi na ''profesjonalizm'' tzw techników :)
W tematach, gdzie support może coś stracić, reakcja jest natychmiastowa - gorzej, gdy stratnym jest gracz, czyli sponsor :)
Każdy z graczy powinien, wg mnie, codziennie dziękować za możliwość gry ( niekoniecznie musi być spełniony warunek uczestnictwa w grze ), a najlepiej żeby w ramach podziękowań dorzucił trochę kasy na diamenciki :)
Miłej niedzieli :)

Mundek_May
19.10.2014, 15:47
Nie wiem czy to ma coś na rzeczy, ale może ma coś z tym wspólnego aktualizacja do flash player ? Wczoraj tez się u mnie info pojawiło, bym zaktualizował flasha. Co prawda przed aktualizacja spokojnie grałem ,ale może tym co nie mogą się zalogować pomoże aktualizacja do najnowszej wersji.

ck07
19.10.2014, 16:55
Wersja Flash player'a nie jest związana z tym problemem. Ja mam starszą wersje, inni mają najnowszą i wszyscy mamy problem z załadowaniem mapy :)

heroxhell12345
19.10.2014, 17:08
Ta gra się sypie... Jeszcze trochę to nic tu nie będzie działało tak jak mam działać

Ziva4_old
19.10.2014, 18:14
Pirx66 nie omijamy tematów związanych z problemami z grą, tylko my się tym nie zajmujemy. Wszelki zastrzeżenia, problemy, błędy związane z grą należy zgłaszać bezpośrednio do Zespołu Wsparcia Technicznego (support).

Pozdrawiam
Mod Ziva

MANOLO_PL
19.10.2014, 18:31
o ile takowy dział istnieje. i o ile producent gry nie ukrywa wszelkich niezgodnosci i zamiata pod dywan pokazujac jak to rózowe i piekne jest to wdzianko.

moze chcesz sie ludzi zapytac na face co z hirołsami bb zrobiło , usłyszysz wielki skowyt z radosci.

heroxhell12345
19.10.2014, 20:05
Pytanie do Ciebie Ziva, możesz Mi wytłumaczyć jak w przeciągu ponad 2tyg Mam znowu ten sam problem z wejściem do gry - czy w tym suporcie nie potrafią naprawić czegoś dobrze tylko fuszerki odwalać .
Już mam dość czytanie maili od suportu bo brzmią ciągle tak samo " twój problem jest analizowany " lub " proszę się uzbroić w cierpliwość "

Tornados
19.10.2014, 21:39
A co ma do tego pytania zwykly mod?
Pytaj Teromorta albo Inaocha to ci moze odpisza

heroxhell12345
20.10.2014, 01:08
A myślisz, ze nie pisałem do BB T jak narazie czekam na odp , ale pewnie będzie ta sama śpiewka , którą My wszyscy znamy ....

Szczerze już mam tego po dziurki w nosie , człowiek ładuje kasę w tą grę a w zamian ma ???

Ziva4_old
20.10.2014, 08:39
heroxhell12345 na prawdę nie wiem na jakich zasadach działa support, nie pracuję tam, więc ciężko jest mi na ten temat się wypowiedzieć. Jedyne co mogę Ci poradzić, to żebyś jeszcze raz napisał do nich maila.

Pozdrawiam
Mod Ziva

ck07
20.10.2014, 09:18
I co z tego że napisze maila, ba nawet kilka jeśli i tak nie odpisujecie. Jeśli jakimś dziwnym sposobem uda wam się to zrobić to zazwyczaj wychodzi na to, że nic konstruktywnego nie wnosicie do całej sprawy. Mnie zablokowaliście w piątek rano, wszystkie kopalnie arktyczne,specjalne,wybiegi poszły się ....
Reasumując to już nie jest wersja BETA, bierzecie pieniądze za pracę więc chociaż wykonujcie ją należycie.
Widzisz co support robi ? sprawdź forum i to przekaż supportowi.

Sajtor
20.10.2014, 09:43
Support The Settlers Online pracuje w godzinach 9:00-19:00 od poniedziałku do piątku.
A więc jedziemy z koksem.

ck07
20.10.2014, 09:48
Pracuję :D dobre słowo.
Ja zgłosiłem problem o 10, bardzo dobrze go opisałem a przed 18 dostałem taką oto odpowiedz:

Witaj ck07,

dziękuję za wiadomość.

Uprzejmie proszę o przesłanie zrzutu ekranu na którym widoczna jest opisana sytuacja

Pozdrawiam,
Magdalena,
Zespół The Settlers Online

...i się kontakt urwał :D "Support pracuje", też bym tak chciał odpisywać na maile klientów,ale za co wykarmiłbym rodzinę, ... nie wiem.

kosmita87
20.10.2014, 09:51
Ja nie mogę wejść od 16-10-2014 i odpowiedzi po dzień dzisiejszy nie mam

Sajtor
20.10.2014, 09:58
Hej to fragment tiketa tz. gotowca , który mnie rozbawił,,,,,,,,,,,, a zarazem załamał , to jest gra ONLINE gdzie ludzie 24h siedzą a więc ktoś tam powinien tego bałaganu też pilnować 24h.

Mój pierwszy zje........... ewent piękne gratki .

ck07
20.10.2014, 11:33
BB_Teromort, widzę że jesteś więc może odpowiesz nam na pytanie ?
Na facebook'u twierdzicie że nie ma żadnego problemu i wszytko działa bez zarzutu:

The Settlers Online Polska Obecnie serwery działają prawidłowo. Nie prowadzimy też żadnych prac, które mogłyby wpłynąć na logowanie się do gry. Jeśli problem nadal występuje, proszę skontaktować się z Supportem: http://www.thesettlersonline.pl/pl/pomoc-i-wsparcie
17 października o 02:05

To ja się łaskawie pytam, dlaczego tyle osób ma problem z wczytaniem mapy ? Dlaczego nie odpisujecie na maile ani wiadomości na forum?

Lord_Crain
20.10.2014, 12:11
@ck07
Przynajmniej Ciebie poprosili o 1 zrzut ekranu, u mnie na problem poprosili o kilka zrzutów żeby mieli wiarygodność że faktycznie mam problem.

heroxhell12345
20.10.2014, 12:22
Siema Lord_C
Ja nadal czekam na odp z Supportu ale pewnie jak Mi odp to będzie to samo co zawsze
Za***isty event będę go długo pamiętał ....

Sajtor
20.10.2014, 12:49
HEHE działają poprawnie, godzina 12-45 i dalej czyta mapę.... tak samo czyta na drugim mapę czyta i czyta,,,,,,,, nawet bylem sprawdzić na trzecim lapku, który jest oddalony 30 km i tam tez czyta mapę
Ktoś jeszcze żyje weekendem..........

Sajtor
20.10.2014, 13:10
Chyba im się skrzynka zapełniła , napisałem kolejnego tiketa i brak gotowca na mojej skrzynce jeszcze o lol

ck07
20.10.2014, 13:52
Witaj ck07,

dziękuję za wiadomość.

Uprzejmie informuję, że Pańska sprawa została skierowana do departamentu technicznego, celem szczegółowej analizy oraz podjęcia próby rozwiązania zaistniałego problemu.

Pozdrawiam,
Magdalena,

No to mnie uspokoili :)

jemen2
20.10.2014, 14:53
Ck07, ja bym się tak nie cieszył, bo gdyby sprawa trafiła do działu technicznego to spoko, ale jak do departamentu...

fat_ape
20.10.2014, 15:09
Gra niestety nie działa poprawnie. Ponadto, problem jest znany poniewaź na niemieckiej stronie od wczoraj starają się to naprawić. Oto link do forum. Można sobie przetłumaczyć i poczytać.
http://forum.diesiedleronline.de/threads/112125

ck07
20.10.2014, 15:22
To był taki lekki zamierzony sarkazm :D ważne że gdzieś trafiła a nie leży w spamie czy coś.

Zalogować nadal się nie mogę, czyli nic nie udało im się naprawić .

Sajtor
20.10.2014, 16:04
Nie , jaja sobie robią Witaj Sajtor,

dziękuję za wiadomość.

Uprzejmie proszę o przesłanie zrzutu ekranu na którym widoczna jest opisana sytuacja.

Pozdrawiam,
Magdalena,

oni coś tam biorą ..................................... i apap

odp. na drugi tiket, mam im wkleić fotkę wczytywanie mamy, to tym bardziej się złapią za głowę: A O CO TU CHODZI....

Weście najpierw uporajcie się z jednym problemem ,a nie wyskakujecie z : Test obciążeniowy - 21.10.2014
Drodzy Testerzy!
To jakaś kpina

ck07
21.10.2014, 09:39
Support milczy od wczoraj, Community Team też, twierdzą że problemu nie ma :)
W takim razie dlaczego na niemieckim forum Community Manager założył wątek opisujący ten błąd ? Dlaczego tam support z ekipą odpisuje a u nas nie ?
Kolejne pytania a odpowiedzi żadnej.

BB_Teromort , obudź się i przeczytaj to co u sąsiada piszą. Może sam z siebie też coś napiszesz, chyba po to tu jesteś ?

http://forum.diesiedleronline.de/threads/112125

heroxhell12345
21.10.2014, 10:09
Za to Mi support odpisał BB_T tez ale szczerze nić to nie wniosło do sprawy po za standardowa śpiewka z ich strony ...
U Nas to maja Nas w du*** taka jest prawda ze u u nas support jest nie udolny w swych działaniach ile to można czekać na rozwiązanie tego problemu skoro u Mnie wystąpił on po raz drugi

Sajtor
21.10.2014, 14:41
Chyba za mało im płacą by kiwnąć palcem tak od razu , tak jak mi napisali to wysłałem im serie zrzutów z gry jak to mama się wczytuje............. ciekawe czy z kupali o co kaman w nich chodzi , a jutro konserwa to się nazywa refleks szachisty brawo brawo.....

dionizos12
21.10.2014, 14:45
Mam to samo, rano bylem jeszcze dobrze, teraz 14.44 guzik...Żenada... Tą ge pora już zakończyć... Kto zwróci straty?

Sajtor
21.10.2014, 17:28
Jakie straty, to jest bezzwrotna inwestycja im więcej ładujesz tym bardziej mają cię głęboko .................................................. .................................................. .................................................. .............gdzie SŁOŃCE nie dociera .

ck07
21.10.2014, 17:33
Sajtor, Odpowiem Ci cytatem z Twojej wypowiedzi :)

Chyba za mało im płacą by kiwnąć palcem tak od razu , tak jak mi napisali to wysłałem im serie zrzutów z gry jak to mama się wczytuje............. ciekawe czy z kupali o co kaman w nich chodzi , a jutro konserwa to się nazywa refleks szachisty brawo brawo.....

PS. już się tak nie spinaj, jutro odpalisz konto to się zawiesisz.

Sajtor
21.10.2014, 19:15
Pełen luz , spinam się gdzie indziej gdzie ciągle coś psuja <czołgach> setlersiki to odskocznia :-) to moja pierwsza zawiecha , gdzie tak długo naprawiają .

Madart
21.10.2014, 20:08
Juz po 20 i nadal lipa ;/