PDA

Zobacz pełną wersję : Problem z uruchomieniem gry

THEBADDEST
28.09.2014, 21:37
Witam,

mam problem z uruchomieniem gry, czyściłem przeglądarkę, dns, skanowałem też komputer CClearner'em..

Problem polega na tym, że po zalogowaniu się, gdy naciskam przycisk "graj" gra ładuje się ok. 10 sekund i pojawia się biała strona, nic dalej się nie dzieje. Dodam jeszcze, że w trakcie gry pojawił się komunikat, który mówił coś o obciążeniu przeglądarki i tym, że jakiś proces musi zostać zakończony, niestety szybko zniknął i nie zdążyłem uwiecznić go na screenie, byłbym wdzięczny za każdą pomoc. Dodam jeszcze, że gra nie działa z drugiego komputera, nie mogę też zalogować się z telefonu. Na stronie głównej nie ładują się żadne obrazki, wie ktoś o co w tym wszystkim chodzi? Dzięki z góry.

THEBADDEST
29.09.2014, 20:53
Podbijam, bo widzę, że ciężko komuś z supportu odpisać co się dzieje.

Widziałem, że temat ten powtarzał się już wielokrotnie, jednak żadne z podanych tam zaleceń nie pomogło u mnie. Dzisiaj po 2 godzinnym szperaniu w przeglądarkach, flash playerze (uninstall, install x 4-5), zmianach ustawień proxy etc. udało mi się odpalić grę, jednak jak tu się nie wkur*** kiedy kupiłem udział w przygodzie za 6,5k monet, a problem ponownie się powtórzył, nie zdążyłem nawet zrobić straty na przygodzie i ponownie wywalilo mnie do białego okna. Czy ktoś obecnie, po ostatniej przerwie konserwacyjnej ma podobny problem? Czy mogę liczyć na jakąś pomoc? No i kto mi zwróci wszystko, co przeminęło przez ostatnie kilkadziesiąt godzin, skoro internet działa bez zarzutu, próbowałem już wszystkiego co jestem w stanie zrobić. No i zlitujcie się, nie chce tłumaczenia "wyczyść przeglądarke, cache czy inny badziew, skoro to NIC nie daje. Ktoś ma może jakieś nowatorskie rozwiązania, z których jeszcze nie korzystałem? Ech..

rozprutek
02.10.2014, 08:42
Ja mam od rana po konserwacji to samo, biała strona i nic się nie ładuje.

MANOLO_PL
02.10.2014, 12:24
to DEMON zbanowanych was dopadł :) buhahahahaha

oskiolo
02.10.2014, 17:01
Niestety ja także przez firefoxa nie mogę sie zalogować , ale udało mi sie przez chroma . Spróbuj może i Tobie się uda jak zmienisz przeglądarkę .

koniuwielki
02.10.2014, 21:22
Niestety i mnie to dopadło....

Tomciek
02.10.2014, 22:44
I znów po konserwie nie można uruchomić gry :( Logowanie w porządku ale załadowanie gry po naciśnięciu "GRAJ" spełza na niczym (pusta strona, u mnie niebieska). Co dziwne na testowym mam tak samo oO... Chyba pora na zamknięcie życiorysu zwanego Settlers.

Wilkun
03.10.2014, 11:50
Ktoś coś wie co się dzieje? Od wczoraj niebieski ekran po kliknięciu "Graj" i nic. Na wszystkich przeglądarkach i nie pomaga czyszczenie ciasteczek itp bzdury zalecane zazwyczaj przez BB jako antidotum na wszystko. Jakieś sensowne sugestie?

VonBoden
03.10.2014, 21:11
Dopisuję się :( Nieustające 'Wczytywanie mapy...'

jaromir12345
03.10.2014, 21:33
hej u mnie jest to samo a zaczelo sie cos kolo godz 16 . teraz mam plansze wgrywania gry ( pasek jest caly zalelniony) i dalej nie idzie :( nic nie instalowalem wczesniej a gra rano do godz 14 dzialala bezproblemowo.

mxxx3
04.10.2014, 00:03
dawno nie zaglądałem na TSO ale wczoraj w heroes miałem taki sam problem ladowanie gry zatrzymywalo sie na static14.cdn.ubi.comi znalazłem rozwiazanie w FF w dodatkach trzeba ściągnąć proxy selector i w google znalesc jakaś darmowa bramke proxy z portem i przepisać

jaromir12345
04.10.2014, 00:06
u mnie gra nie odpalala sie na internet explorerze .odpalilem gre na google chrome i smiga . teraz odpalilemgre ponownie na IE i dziala rowniez tutaj .pozdr

wladwlad79
04.10.2014, 08:40
U mnie to samo już drugi dzień gra nie ładuje sie? próbowałem na chromie i na explorerze i firefoxie ? nie chdzi.

koniuwielki
04.10.2014, 10:16
Próbowałem tego rozwiązania z proxy selectorem o którym pisał mxxx3 ale nic to nie dało. Nadal gra się nie ładuje. Sprawdziłem na kilku przeglądarkach i na dwóch kompach - efekt cały czas taki sam czyli negatywny. Czekam na odpowiedź z supportu. Obecnie wiem tylko tyle , że wiedzą o problemie i próbują coś z tym zrobić...

robmat10
04.10.2014, 10:50
umnie jest to samo

heroxhell12345
04.10.2014, 10:57
Nie tylko u Ciebie