Zobacz pełną wersję : Gra przyspieszyć generałów !!!
nie wiem czy temat już kiedyś pojawił się na forum, jeśli nie, to czas najwyższy ;)
proponuję skrócić czas podróży generałów pomiędzy wyspami (przygodami) - "zwykłych" do 5 min, "niezwykłych" do 1 min albo całkowicie zrezygnować z czasu podróży
gra zyska na atrakcyjności, zwiększy się jej grywalność i przede wszystkim gracze zaoszczędzą sporo jakże bezcennego czasu :cool:
Tornados
26.09.2014, 17:58
Ty tez teleportujesz sie na 2 koniec kraju w minute?
To ze oni chodza te 15-30 minut tylko dodaje realizmu do gry...
ps na testowym nowy gienek biega poki co 10 sekund na wyspe ale wraca juz dluzej
rozwaliłeś mnie tym "realizmem" :D
a czas podróży powinien być identyczny w każdą stronę
Tornados
26.09.2014, 18:27
Jesli chodzi o testowy to te 10 sekund bedzie zapewne tylko tam ;p
A ten realizm jest w stylu BB wiec patrz z dystansu :D
guSTafik
27.09.2014, 16:13
Niech zrobią w końcu drzewka rozwoju dla gienków i po kłopocie :D
Androm3da
27.09.2014, 21:20
Ten realizm był "fajny" ma początku, teraz po prostu jest już nudny, na wszystko trzeba długo czekać. Mało kto sobie zdaje sprawę np z tego, ile czasu zajmuje odkrycie, wybudowanie i podniesienie na 5 lvl kopalń żelaza (o ile je ktoś podnosi na ten lvl), zanim w kopalni zacznie się wydobywać ruda od wysłania geologa na jej odkrycie mija kilkadziesiąt minut.
Tak z innej beczki, to weź pod uwagę fakt ile mieczy trzeba na 1 rekruta, to też wg Ciebie jest realizm w grze ?
Tornados
28.09.2014, 08:13
Tak z innej beczki, to weź pod uwagę fakt ile mieczy trzeba na 1 rekruta, to też wg Ciebie jest realizm w grze ?
Jak mu sie jakis stepi albo zlamie w akcji to ma zapasowe - chyba logiczne :D
I przypomnie ze to nie jest gra wyscigowa tylko ekonomiczna
Niech zrobią w końcu drzewka rozwoju dla gienków i po kłopocie :D
właśnie o to chodzi, żeby nie robić tego poprzez drzewko rozwoju (rozwinięcie wszystkich gienków drzewkiem zajmie wieki)
chodzi o to, żeby ludzie, którzy nie mogą poświęcić dużo czasu grze też mogli w krótkim czasie (np. 30 min) zrobić prostą przygodę albo nawet dwie, dziś samo czekanie na zwykłego gienka zajmuje tyle czasu
Niestety, ale tej grze trzeba poświęcić trochę czasu, jak go nie masz zmień grę . Nie widziałem jeszcze gry strategiczno-ekonomicznej błyskawicznej, no chyba że te z fejsbusia, tam są chyba pseudo-ekonomiczne :)
Trochę Ci się pojęcia mylą. Spacer gienka na przygodę ni jak ma się do ekonomii twojej wyspy, chodzi o czyste ulepszenie gry, bez ingerencji w twoją "ekonomię" ;)
Tornados
29.09.2014, 18:59
Niedlugo bedziecie chcieli takie "ulepszenia" zeby sie same przygody robily....
RobinsonCrusoe
29.09.2014, 18:59
Lepiej jakby z x10 szybciej koń na mapie przygody jechał. Przestawianie generałów i puszczanie ataków zajmuje wieki.
Prometerion
29.09.2014, 19:37
jestem i za przyspieszeniem chodzenia z wyspy na przygody i z powrotem gienkow jak i za cih szybszym bieganiem na przygodzie, a Tobie Tornados to chyba atrakcji w życiu brakuje, że tak Cie ten "realizm" tu trzyma, gra ma byc przyjemnoscia i rozrywka, a nie tepa meczarnia, ale to tylko moje zdanie :)
Tornados
29.09.2014, 19:40
No coz dla mnie tepa meczarnia jest robienie kilku przygod dziennie :)
Ja sobie robie 1-2 dziennie na spokojnie i mi jakos ten przemarsz gienkow nie przeszkadza
I pamietajcie ze minimalny czas na przygode to 2 dni wiec co za problem puscic dzis gienkow a przygode zrobic jutro?
RobinsonCrusoe
29.09.2014, 19:46
No coz dla mnie tepa meczarnia jest robienie kilku przygod dziennie :)
Ja sobie robie 1-2 dziennie na spokojnie i mi jakos ten przemarsz gienkow nie przeszkadza
I pamietajcie ze minimalny czas na przygode to 2 dni wiec co za problem puscic dzis gienkow a przygode zrobic jutro?
Żaden problem. Tak samo nie było by problemu jakby szedł gienek 2 min (szybkość chodzenia po mapie jednak byłaby bardziej wskazana) i też byś mógł/mogła zacząć dziś i zrobić jutro ;)
dodaj ankiete tez się z tym zgadzam zdecydowanie wielkie TAKKKKKK ludzie z TSO zacznijcie nas sluchac my wam dobrze doradzamy co trzeba zmienic !!!!!!!!!!!
Lepiej jakby z x10 szybciej koń na mapie przygody jechał. Przestawianie generałów i puszczanie ataków zajmuje wieki.
I gienków do bloku będziesz wypuszczał jak będą jeszcze na wyspie głównej ;)
Pomijając kwestie "realizmu" - jak się wam tak spieszy to w ofercie u Kupca BB udostępnia przedmioty umożliwiające błyskawiczne niszczenie nawet całych obozów, tak że nie liczyłbym na zmiany w czasach u generałów. Poza tym są przygody, które spokojnie da się zrobić w pół godziny razem z transportem wojsk, tak że każdy znajdzie coś dla siebie.
krotos666
06.10.2014, 11:52
Już chyba lepiej jakby był jeden Major czy Mistrz z taką prędkością, niż wszyscy - bo o blokach to moglibyśmy pomarzyć przynajmniej na razie.
Aż się prosi o umiejętności dla generała ... może kiedyś, może.
RobinsonCrusoe
07.10.2014, 12:21
Już chyba lepiej jakby był jeden Major czy Mistrz z taką prędkością, niż wszyscy - bo o blokach to moglibyśmy pomarzyć przynajmniej na razie.
Aż się prosi o umiejętności dla generała ... może kiedyś, może.
Po co wtedy bloki? Bloki sie robi tylko po to żeby szybciej mapę przejść. Starta 300r w jedną czy drugą stronę to jest nic. Ja bym robił DS, ZE i inne przygody jakby generał jeździł szybko. Wtedy bym każdy obóz sobie czyścił za pomocą każdego generała.
A ja zawsze myślałem, że bloki się robi po to, żeby zminimalizować straty, a DS są mało atrakcyjne ze względu na zbyt niski drop w porównaniu do poniesionych strat...Jakoś nie wyobrażam sobie Czarnych czy Banitów bez bloków.
Tornados
07.10.2014, 16:45
Czarni jeszcze by uszli w tlumie
Ale banici to naprawde znacznie wieksze straty
zostawcie generałów w spokoju. niech się za geologów wezmą bo 30-60 min na rudę żelaza to jakaś kpina. Przy nadchodzących zmianach powinni to skorygować do maks. 10 minut dla zwykłego z tawerny
O byczku nie wspomne, czasem robie 10 za dzień to nie 300rek jak ktos pisał ;)
zostawcie generałów w spokoju. niech się za geologów wezmą bo 30-60 min na rudę żelaza to jakaś kpina. Przy nadchodzących zmianach powinni to skorygować do maks. 10 minut dla zwykłego z tawerny
przeciez geologow mozesz ulepszac wiec co maja niby z nimi jeszcze zrobic...dokup kilku i po problemie...
Tornados
08.10.2014, 12:28
przeciez geologow mozesz ulepszac wiec co maja niby z nimi jeszcze zrobic...dokup kilku i po problemie...
To tak samo mozna tobie napisac zebys generalow dokupil...
To tak samo mozna tobie napisac zebys generalow dokupil... ta? mam wykupione wszystkie i cos moge jeszcze zrobic? a po drugie to goeolog byl w smiesznej cenie w porownaniu do gienkow...i po trzecie ja nie marudze tylko stwierdzam fakt ze z geologami cos zrobili a z gienkami nie...
Tornados
08.10.2014, 12:36
ta? mam wykupione wszystkie i cos moge jeszcze zrobic? a po drugie to goeolog byl w smiesznej cenie w porownaniu do gienkow...i po trzecie ja nie marudze tylko stwierdzam fakt ze z geologami cos zrobili a z gienkami nie...
Isc do empiku lub poszukac kodow na szlomow/pienkow :D
I pamietaj ze jednak wyszkolony wesoly grolog szuka zelaza okolo 20 minut a ladowanie ksiag w kilku to nie pare dni roboty tylko co najmniej kilka miesiecy :(
Isc do empiku lub poszukac kodow na szlomow/pienkow :D
I pamietaj ze jednak wyszkolony wesoly grolog szuka zelaza okolo 20 minut a ladowanie ksiag w kilku to nie pare dni roboty tylko co najmniej kilka miesiecy :(
jak ktos chce to wyszkoli szybciej i to bez ladowania klejnotow:P ja mam wszystkich grubasow wyszkolonych na maxa i geologow tyle ile mi potrzeba:P
p.s. bo to jest gra strategiczno-ekonomiczna i trzeba bylo przewidziec ktore przygody beda potrzebne:P
(...) ladowanie ksiag w kilku to nie pare dni roboty tylko co najmniej kilka miesiecy :(
to zależy jak je zdobywasz. możesz i w pare dni jak sie postarasz. sa przygody gdzie księgi są w dropie. wiec zepnij pośladki i walcz zamiast patrzeć na introligatora jak sie bawi.
co do drzewa rozwoju generałów to nie panikujcie i nie robcie z siebie posmiewiska. zrobili geologow, pozniej zrobili odkrywców, będą i generałowie. zapowiadali jak tylko to wymyslili ze beda szkolenia i rozwoj specjalistow i ze kolejno etapami. odkrywcy byli drugim z ttrzech etapów wiec nie panikujcie . cierpliwosci.
wieksza liczba generałów nie przyspieszy ich podróży. wieksza liczba geologow, pozwala za jednym rzutem wszystko odkryc. z tym, ze złoża możesz doładować jak nie wyrabiasz z odkrywaniem kolejnych. utrzymuj bieżące. a wojska nie przyspieszysz w transporcie.
czasy są dobre. to nie wyscig. słusznie ktos napisal. jak masz 30 minut dziennie, to nie graj albo zajmuj sie uprawą zboża. spokojnie sa przygody ktore da sie w 30 minut zrobic majac szybkiego generała. nie masz ? kup a nie narzekaj.
nie ma pośpiechu. to ze tobie sie spieszy to nie moze BB patrzec tylko na Ciebie. sa tacy co siedza tutaj nascie godzin dziennie i skrocenie czasu dla twojego 30 minutowego pobytu w grze, zaburzyłoby ekonomie mocno. bo tobie pozwili zrobic jedna przygode a maniakom, da to mozliwosc zrobienia kilkunastu wiecej za dnia wiec nieproporcjonalnie wzrasta rozwarstwienie.
predzej by zdała egzamin opcja aby skrocic czs powiedzmy do 5/10 minut ale taki czas by obowiązywał przy pierwszych czterech podróżach generała w danym dniu. każda kolejna by wydłużała jego podróż na miedzy wyspami o powiedzmy 10% czy 20%. w ten sposób, ci co graja mało i ci co graja dużo, mieliby podobne proporcje.
Tornados
08.10.2014, 13:03
Wiem ze sa powroty do azylu ale poki co mam ich tylko 7 ^^
A warto je robic przez event bo dodatkowo dynie wpadna :D
(tak wogole to tam ksiegi leca bardzo rzadko :/ glownie manuskrypty)
DrwalNadDrwale
09.10.2014, 20:55
rozwaliłeś mnie tym "realizmem" :D
a czas podróży powinien być identyczny w każdą stronę
Do knajpy droga jest prosta i szybka, z knajpy nawigacja zawodzi ^^
w tej grze co mnie najbardziej irytuje czekanie na wszystko aż ode chciewa mi się grać. BUDOWANIE ULEPSZANIE PODRÓŻ GENERAŁA. WSTAW ANKIETĘ NA PEWNO ZAGŁOSUJĘ NA TAK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Trochę Ci się pojęcia mylą. Spacer gienka na przygodę ni jak ma się do ekonomii twojej wyspy, chodzi o czyste ulepszenie gry, bez ingerencji w twoją "ekonomię" ;)
Człowieku głupi jestes. Zaje.... pomysł. Chyba ty masz czas siedziec i czas tracic bo widocznie do szkoly dopiero chodzisz.
w tej grze co mnie najbardziej irytuje czekanie na wszystko aż ode chciewa mi się grać. Budowanie ulepszanie podróż generała. Wstaw ankietę na pewno zagłosuję na tak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jejku, jak taki wrzask, to po diabła się męczysz tyle czasu już:)