PDA

Zobacz pełną wersję : Muli gra !

sl0dka
26.09.2014, 07:27
Od wczorajszej przerwy technicznej gra MULI, MULI, MULI ...

jemen2
26.09.2014, 09:06
Potwierdzam, u mnie wyspa zachowuje się jak przy byłym zadaniu z "długimi łukami " .

bayern1983
26.09.2014, 09:52
Muli, oraz mega problemy z wagą, bo co chwila http://scr.hu/1grt/lz0zm - zamiast naprawić jedną rzecz, tylko im myśl w głowie kaska, stąd zamiast przeprosin że coś zepsuli - kupcie klejnoty... ŻART

Althair
26.09.2014, 10:50
trzeba zatrzymać co jakiś czas proces przeglądarki i zalogować się od nowa. Jest jakiś przeciek pamięci w grze. Siadłem do kompa rano, a gra zajmowała mi 2,5GB RAM.

Tornados
26.09.2014, 10:51
Mnie tylko polowe z tego zajmuje ale to i tak kilka razy wiecej niz normalnie;/

Angelkaxd
26.09.2014, 11:12
u mnie to samo, laguje konkretnie

Lipek
26.09.2014, 11:51
A u mnie wszystko OK. Biega i śmiga jak ta lala.

scorpion63
26.09.2014, 12:49
Znów musieli coś zepsuć przy okazji wczorajszej dodatkowej konserwy, bo u mnie gra działa tak, że odechciewa się w ogóle coś w niej działać :mad:

Fleotria
26.09.2014, 13:36
Gra się tnie, rzucanie premii to masakra, pisanie na czacie wymaga duzeej cierpliowsci, jezeli to jest cena ze specjaliści szybciej hasaja to ja bardzo proszę aby akurat mi to wylaczyli, wole wolniej a bez problemow... żenada.

sl0dka
26.09.2014, 20:34
A ja poprosze o wyłączenie mojego 7 dniowego premium bo wczoraj wlaczylam , a przygod robic nie moge z blokami no bo jak jak muli?! premium idzie sie w...

sl0dka
26.09.2014, 20:35
Mam to samo z wagą ...

sl0dka
26.09.2014, 20:35
Muli, oraz mega problemy z wagą, bo co chwila http://scr.hu/1grt/lz0zm - zamiast naprawić jedną rzecz, tylko im myśl w głowie kaska, stąd zamiast przeprosin że coś zepsuli - kupcie klejnoty... ŻART

Mam to samo z wagą ...

DJPietka
27.09.2014, 01:09
I czatu nie przewija po ostatniej konserwacji czatu....

LeoBullero
27.09.2014, 21:57

od dwóch dni głównie widzę klepsydrę zamiast moich offek na handlu

Kazuio
28.09.2014, 06:15
potwierdzam, aż się grać odechciewa :/

Hulito
28.09.2014, 21:47
Mam to samo gra chodzi masakrycznie ścinka na ścince a od supportu to nawet odp nie chcą dać już któryś dzień z kolei. Przygodę jakąś zrobić to naprawdę ciężko a o bloku to już wcale aż się grać odechciewa.

Androm3da
28.09.2014, 22:12
Z wejściem do gry nie mam problemu, ale to co jest potem to masakra jakaś... wygląda tak jak by gra średnio co minutę "dogrywała się", wtedy na kilka sekund wszystko zatrzymuje się w miejscu, klepsydra na handlu, klepsydra na koszarach, wiele wykonanych czynności muszę znów powtarzać, bo po tym jakby "dogrywaniu się" gra jakby anuluje to co zostało już wykonane (wysyłanie geologów/odkrywców, stawiane budynki, premie, itd, itp), problem z czatami, napiszę jakieś zdanie to mija dłuższa chwila zanim pojawi się na czacie, wykorzystanie pamięci jest większe niż zwykle, grubo ponad 1GB, lagi, lagi, lagi... sugeruję naprawić obecne problemy z grą, dopiero po tym myśleć o jej aktualizacji bo grać się nie da...

MANOLO_PL
28.09.2014, 22:14
u nich w serwerowqni nie muli

wredniejszy
29.09.2014, 19:36
To samo od konserwy same problemy o ile wejście do gry nie nastręcza kłopotu to samo granie do przyjemności nie należy.Handel,czat,rzucanie premii,wysyłanie odkrywców lub geologów czasem jednego kilka razy trzeba kopnąć by poszedł.Podobny problem miałem na testowym.Przed konserwą problemu na "normalnym" nie było.

Hulito
29.09.2014, 22:41
Dziś dostałem odp od suportu z zapytaniem czy dalej muli ha ha ha dobre aż się upiłem :) odp dalej muli szczególnie wieczorami nie idzie grać :/ na wyspie a co dopiero przygody bajka jest w dzień jak mało osób siedzi ale ja wtedy nie mam czasu na grę :/

wredniejszy
29.09.2014, 23:27
a mnie wyleczyli nie mozna gadać z kolegą moda ew mu coś złego powiedzieć ;/
sami święci ;/

jemen2
30.09.2014, 10:00
Hi, hi, liczyłeś że support naprawi grę, zapomnij , szkoda czasu coby w ogóle tam pisać . Kiedyś chociaż Xaar napisał ze wiedzą o problemie itd.itp .
Niestety BB telesfor cicho siedzi, a co tam niech się męczą - nie mój problem :(
U mnie muli cały czas, nieważne czy to rano czy wieczór .

PalmaXXX
04.10.2014, 14:07
Od trzech dni nie mogę zagrać, jest biały ekran, wyczyściłem przeglądarkę i nic. Pozwala tylko się zalogować, a jak przycisnę GRAJ robi się biły ekran tylko. Czy ktoś też tak ma? Proszę o poprawienie tej usterki, przez trzy dni pewnie wszystko mi tam padło!!!

krotos666
04.11.2014, 12:21
Masakra jakaś dzisiaj, muli od godziny, że się grać odechciewa.

Antyrządowiec
04.11.2014, 12:28
Chyba hamstery nie wyrabiaja i masowo zdychają ....

Androm3da
04.11.2014, 12:51
Dokładnie, gra bardzo muli, widać znów w nocy była jakaś niezapowiedziana konserwacja i coś popsuli... w końcu jak da się wejść do gry to pojawia sie okienko z informacją "serwer przeciążony, proszę spróbować ponownie"... o 11:50 serwer przeciążony ? to co będzie po południu jak większość graczy wróci z pracy czy ze szkoły...

Kminiacy
04.11.2014, 13:22
nie mozna wejść na mapy znajomych, dać bufów, wyłączyć pól z dyniami , lagi wykluczają przygody :(

BB_Teromort
04.11.2014, 13:33
Zespół techniczny został już powiadomiony o problemach z lagami i pracuje nad ich rozwiązaniem.

Kminiacy
04.11.2014, 13:37
nareszcie

Racku
04.11.2014, 13:37
Nie można grać a premium leci :( żenada

Migotka79
04.11.2014, 13:45
Niezapowiedziany test obciążeniowy zakończony pełnym powodzeniem :)

agaryk
04.11.2014, 13:47
i serwer przeciazony no pieknie

agaryk
04.11.2014, 13:57
BB czy moglbys mi rzucic premki? nawet nie da sie zalogowac

lechu245
04.11.2014, 13:57
zrobcie ****a cos z ta gra !!!!!! nic nie mozna zrobic !!!!!!ciagle muli i wywala z serwera

GbrL
04.11.2014, 14:10
dawno juz nie pisalem na tym forum (szkoda czasu, bo i tak nic z naszego gadania niestety nie wynika), ale dzis to juz wyjatkowo w kulki leca, wiec napisze - co tam sie do wuja pana wydarzylo za nieszczescie, ze tak muli nasza piekna gra?

mar_uda
04.11.2014, 14:13
Po co te testy obciążeniowe, skoro jak przychodzi co do czego, to i tak się okazuje, że serwery nie dają rady?
Co Wy jeszcze testujecie (poza cierpliwością graczy)? I po co te testy, skoro i tak nic się w tej kwestii nie zmienia, a problem powraca co jakiś czas?

RedJul
04.11.2014, 14:13
a szanowny BB_Termometr czy jak mu tam gdzie sie zapodzial? Xaar jaki byl to byl, ale czasem cokolwiek napisal a ten nowy pajac ma w 4 literach nasza piekna, settlersowa spolecznosc...

Zespół techniczny został już powiadomiony o problemach z lagami i pracuje nad ich rozwiązaniem.

Co ma jeszcze napisać?
On ma na to taki sam wpływ jak i my, chyba że ma Ciebie osobiście za rączkę potrzymać:)

GbrL
04.11.2014, 14:26
Co ma jeszcze napisać?
On ma na to taki sam wpływ jak i my, chyba że ma Ciebie osobiście za rączkę potrzymać:)

przygladam sie od pewnego czasu Twoim postom i zasadniczo nic wartosciowego nie wnosisz do dyskusji. zacytowales mojego posta, ktorego wyedytowalem, bo zobaczylem, ze laskawie odpisal na poprzedniej stronie... jednak chyba nie na tym polega jego praca - sporo graczy nie zaglada na forum, wiec wypadaloby zamiescic jakas informacje na stronie glownej a nie dopiero po kilkudziesieciu postach wkurzonych graczy. w koncu za to mu placa, nie?

hadzi4
04.11.2014, 14:38
ale sie napracowali ze serwer padł:)

hadzi4
04.11.2014, 14:41
może by tak mody dały jakies info kiedy serwer zacznie działać??????

RedJul
04.11.2014, 15:31
przygladam sie od pewnego czasu Twoim postom i zasadniczo nic wartosciowego nie wnosisz do dyskusji. zacytowales mojego posta, ktorego wyedytowalem, bo zobaczylem, ze laskawie odpisal na poprzedniej stronie... jednak chyba nie na tym polega jego praca - sporo graczy nie zaglada na forum, wiec wypadaloby zamiescic jakas informacje na stronie glownej a nie dopiero po kilkudziesieciu postach wkurzonych graczy. w koncu za to mu placa, nie?

Dowartościowałeś mnie stwierdzeniem, że przyglądasz się moim postom, warto wiedzieć że ktoś czyta to co się pisze. Rzeczywiście, w porównaniu do Twoich postów pełnych innowacyjnych pomysłów, cennych uwag i odpowiedzi na problemy innych graczy moje nie wnoszą nic nowego. Zwłaszcza że nie czytam wcześniejszych wypowiedzi zanim coś napiszę, z 4 postów robię kilkadziesiąt (widać mam problemy z matematyką), obrażam się na gracza który zwraca mi na to uwagę próbując jednocześnie zdyskredytować tego gracza.

Agebu
04.11.2014, 15:42
Jak myślicie w ramach przeprosin jutro 100% do klejnotów?

GbrL
04.11.2014, 15:57
Dowartościowałeś mnie stwierdzeniem, że przyglądasz się moim postom, warto wiedzieć że ktoś czyta to co się pisze. Rzeczywiście, w porównaniu do Twoich postów pełnych innowacyjnych pomysłów, cennych uwag i odpowiedzi na problemy innych graczy moje nie wnoszą nic nowego. Zwłaszcza że nie czytam wcześniejszych wypowiedzi zanim coś napiszę, z 4 postów robię kilkadziesiąt (widać mam problemy z matematyką), obrażam się na gracza który zwraca mi na to uwagę próbując jednocześnie zdyskredytować tego gracza.

Zdaje sie, ze jestes najwiekszym spamerem tego forum, wiec chcac nie chcac zagladajac tutaj czytam Twoje wypowiedzi. Zreszta wlasnie idealnie wpisales sie w to co trafnie zdiagnozowalem w swoim poprzednim poscie - bijesz piane i nic wiecej. Nie odniosles sie do meritum mojej wypowiedzi tylko uczepiles sie wycieczki osobistej. Poza tym badzmy powazni - doskonale widziales, ze wyedytowalem posta a mimo wszystko musiales wyglosic swoje "madrosci".

TSO to tylko gra wiec proponuje wiecej dystansu, bo ani sie na Ciebie nie obrazilem, ani nie probuje Cie zdyskredytowac - szukales zaczepki to ja znalazles i tyle w temacie :rolleyes:

A wracajac do glownego tematu, to o ile godzinke temu (przynajmniej u mnie) handel dzialal bez zarzutu, to teraz kompletnie zdycha...

Antyrządowiec
04.11.2014, 16:00
No nic kochana społeczności , trza wyjść na ulice .....

dario_j
04.11.2014, 16:03
... i prezesa na taczce wywieźć
No niedawno była jakaś masakra, 6 minut czekałem aż dojdzie zaproszenie na CR, jeszcze nigdy takiego laga nie widziałem.
Ale było warto, 3 śliczne dropy z CR warte nawet dłuższego czekania.

RedJul
04.11.2014, 16:16
Zdaje sie, ze jestes najwiekszym spamerem tego forum, wiec chcac nie chcac zagladajac tutaj czytam Twoje wypowiedzi. Zreszta wlasnie idealnie wpisales sie w to co trafnie zdiagnozowalem w swoim poprzednim poscie - bijesz piane i nic wiecej. Nie odniosles sie do meritum mojej wypowiedzi tylko uczepiles sie wycieczki osobistej. Poza tym badzmy powazni - doskonale widziales, ze wyedytowalem posta a mimo wszystko musiales wyglosic swoje "madrosci".

TSO to tylko gra wiec proponuje wiecej dystansu, bo ani sie na Ciebie nie obrazilem, ani nie probuje Cie zdyskredytowac - szukales zaczepki to ja znalazles i tyle w temacie :rolleyes:

A wracajac do glownego tematu, to o ile godzinke temu (przynajmniej u mnie) handel dzialal bez zarzutu, to teraz kompletnie zdycha...

Widać masz kłopoty nie tylko z matematyką ale i ze zdrowym rozsądkiem. Gdybyś popatrzył na godzinę edycji swojego posta i godzinę powstania mojego wiedziałbyś, że stwierdzenie "doskonale widziales, ze wyedytowalem posta" jest z gruntu nieprawdziwe.
Ale nie dla Ciebie.
A zaczepki nie szukałem, po prostu żartobliwie zwróciłem Ci uwagę, że warto czytać wcześniejsze posty zanim się napisze swój.

Antyrządowiec
04.11.2014, 16:17
No to trza szykować popcorn , zapowiada sie walka w kisielu ....:)

GbrL
04.11.2014, 16:43
Widać masz kłopoty nie tylko z matematyką ale i ze zdrowym rozsądkiem. Gdybyś popatrzył na godzinę edycji swojego posta i godzinę powstania mojego wiedziałbyś, że stwierdzenie "doskonale widziales, ze wyedytowalem posta" jest z gruntu nieprawdziwe.
Ale nie dla Ciebie.
A zaczepki nie szukałem, po prostu żartobliwie zwróciłem Ci uwagę, że warto czytać wcześniejsze posty zanim się napisze swój.

Wybacz, blednie zalozylem, ze czytasz swoje posty po ich opublikowaniu. Nie przypuszczalem, ze zajmujesz sie tylko nabijaniem licznika :)

RedJul
04.11.2014, 17:02
Wybacz, blednie zalozylem, ze czytasz swoje posty po ich opublikowaniu. Nie przypuszczalem, ze zajmujesz sie tylko nabijaniem licznika :)

Wybaczam.
Oba błędy w Twojej wypowiedzi.
1. Czytam swoje wypowiedzi przed i po publikacji. Twoją raz przeczytałem i wystarczyło. Brrr http://emoty.blox.pl/resource/36_1_42.gif
2. Brakuje argumentów merytorycznych to wyciąga się że posty nabijam. Tylko po co? Żebyś mógł napisać, że spamerem jestem bo piszę średnio 1,4 posta dziennie?

GbrL
04.11.2014, 17:14
No to jak juz sie zrobilo tak slodko to uczciwie trzeba Ci przyznac, ze sztuke odwracania kota ogonem masz opanowana calkiem niezle. Gdy ja pisalem merytorycznie to wyciagales z moich wypowiedzi tylko ozdobniki. Teraz zas, gdy wszedlem w Twoje cuchnace buty, to wytykasz mi brak "argumentow merytorycznych", no kabaret :)

RedJul
04.11.2014, 17:18
http://emoty.blox.pl/resource/rotflwt.gif

(...) Gdy ja pisalem merytorycznie (...)

Bez komentarza http://emoty.blox.pl/resource/laughing2.gif

GbrL
04.11.2014, 17:24
Usmiech na twarzy dziecka to rzecz bezcenna. Bez odbioru :)