Zobacz pełną wersję : telefon komórkowy
CraigUnShallach
03.09.2014, 20:55
Witam.
Za 2 tygodnie kończy mi się kontrakt na telefon komórkowy i zamierzam sobie kupić nowy telefon. Telefonu używam głównie do podstawowych zadań: dzwonienie, SMS'y i słuchanie mp3. Te funkcje ma każdy telefon. Ale teraz potrzebuję telefonu z NOWĄ funkcją: The Settlers Online. Czyli chcę telefonu na którym będą działać Settlersy Online.
Z niecierpliwością czekam na Wasze propozycje jaki telefon jest najlepszy do Settlersów (pewnie jakiś z szybkim/dobrym internetem, ale ja nie mam pojęcia) - i czy wogóle Settlersy działają na komórce.
Pozdrawiam
z tego co wiem nie działają
wątpie by był jakiś telefon na którym działała by gra... Sama mam np w domu tablet i gra ani drgnie :P
Na każdym z wyższej pułki na androidzie. Najlepiej zainstalować przeglądarkę puffin browser pro, sam grałem na różnych telefonach chociaż głównie to do rzucania koszy czy tym podobnym, przygód na telefonie nie polecam robić.
Na telefonie faktycznie ciężko grać, ale do wysłania odkrywców nadaje się idealnie- oczywiście opcja tak jak pisze Agebu android z puffinem.
oczywiście opcja tak jak pisze Agebu android z puffinem.
Albo iPhone :p
Ja dołożę trze grosze - jeśli wielkość nie będzie dla Ciebie przeszkodą, to najlepiej coś z dedykowanym rysikiem - seria galaxy note, albo bardziej budżetowo asus fonepad .
Bardzozly
07.09.2014, 10:18
le to juz bym wolał netbooka ;D sam nie wiem czemu ale jakos nie wyobrażam sobie np. wrzucania koszy itp tylko co to pisanie z graczami bo to sie dalo normalnie robic z tego co pamietam
CraigUnShallach
12.09.2014, 20:22
dzięki za opinie
głównie będę go używał oczywiście do wysyłania odkrywców/geologów i wystawiania ofert na rynku no i może niekiedy do dawania koszy.
czyli po prostu potrzebuję telefonu z androidem - swój aktualny telefon mam z Windowsem i to pewnie dlatego nie chciały mi settlersy chodzić na nim.
dzienx i pozdro
Krzychuuuu85
23.03.2016, 09:30
a jak mam tel. z systemem Windows, to jest możliwość odpalenia TSO?
misiasia
23.03.2016, 10:30
nie ma znaczenia jaki system na telefonie, tylko czy przeglądarka obsługuje flash, np. puffin, czy delphin.
od razu mówię, że gra przez telefon jest mega siermiężna i szybko wkurza. Można wysłać specjalistów, sprawdzić pocztę, napisać coś na czacie, ale przygody idą beznadziejnie, a bloki z telefonu wykonuje tylko chuck norris.
jest ok, jak na szybko potrzebujesz zrobić zg, ale gra odpada.
bloki z telefonu wykonuje tylko chuck norris.
Chuck Norris i Polkjmn dla ścisłości :) Samsung galaxy s2, photon browser wersja free. Bloki w cr wychodzą zawsze, nie polecam jedynie tych mocno na styk, ale reszta naprawdę działa :)
misiasia
23.03.2016, 17:13
czapki z głów i pokłony Polkjmn
jak "gram" na telefonie, to tylko mruczenie przekleństw pod nosem mi dobrze wychodzi ;/
Krzychuuuu85
23.03.2016, 17:39
no właśnie ma znaczenie, bo na Windowsa nie ma tych przeglądarek co podałaś.
BB_Penelopa
23.03.2016, 17:49
Witaj!
Uprzejmie informuję, że gra The Settlers Online nie jest dostępna w wersji mobilnej.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Witaj!
Uprzejmie informuję, że gra The Settlers Online nie jest dostępna w wersji mobilnej.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Pierwszy raz słyszę, proszę podać mi linka do .app .
... photon browser wersja free. ...
Nie boisz się bana czy wysłałeś te amerykańskie IP do supportu?
czapki z głów i pokłony Polkjmn
jak "gram" na telefonie, to tylko mruczenie przekleństw pod nosem mi dobrze wychodzi ;/
U mnie podobnie, telefonu używam do wysyłania odkrywców czy geologów, nic więcej.
Pierwszy raz słyszę, proszę podać mi linka do .app .
Nie boisz się bana czy wysłałeś te amerykańskie IP do supportu?
No kiedyś do nich pisałem i nikt problemu nie widział :) Na marginesie punkt 21. regulaminu zezwala na granie z telefonu :)
No kiedyś do nich pisałem i nikt problemu nie widział :) Na marginesie punkt 21. regulaminu zezwala na granie z telefonu :)
Niewiedza jest błogosławieństwem, z tego wynika że BB albo ma gdzieś sprawdzanie IP albo mało osób korzysta z tego. Zasada działania przeglądarki photon polega na tym, że w trybie flash łączysz się z "komputerem stacjonarnym, który odwala robotę, za twój telefon i tylko i wyłącznie oglądasz i przekazujesz ze swojego telefonu co ma ten komputer zrobić " (napisałem to w taki sposób, abyś zrozumiał), i chodziło mi o to czy czy przypadkiem pewnego dnia BB nie zbanuje wszystkich użytkowników photon'a za multi tylko dlatego, że pula IP jest ograniczona, ale widzę że BB ma to gdzieś ;-) więc nie ma co się przejmować ;-)
Niewiedza jest błogosławieństwem, z tego wynika że BB albo ma gdzieś sprawdzanie IP albo mało osób korzysta z tego. Zasada działania przeglądarki photon polega na tym, że w trybie flash łączysz się z "komputerem stacjonarnym, który odwala robotę, za twój telefon i tylko i wyłącznie oglądasz i przekazujesz ze swojego telefonu co ma ten komputer zrobić " (napisałem to w taki sposób, abyś zrozumiał), i chodziło mi o to czy czy przypadkiem pewnego dnia BB nie zbanuje wszystkich użytkowników photon'a za multi tylko dlatego, że pula IP jest ograniczona, ale widzę że BB ma to gdzieś ;-) więc nie ma co się przejmować ;-)
Wiem jak działa, ale dzięki za wytłumaczenie. Napisałem do nich że korzystam z czegoś takiego. Jeśli odpiszą że nie wolno to zrezygnuję :)
Wiem jak działa, ale dzięki za wytłumaczenie. Napisałem do nich że korzystam z czegoś takiego. Jeśli odpiszą że nie wolno to zrezygnuję :)
Wątpię aby zrozumieli oni i tak będą widzieć to jako dodatkowy wpis adresu IP do twojego konta, kwestia czy BB coś będzie robiła, bo miałem w gildii sytuację gdzie dwóch znajomych z tego samego bloku po 2 latach gry dostali bana za to samo IP, i musieli męczyć się ponad tydzień, aby wytłumaczyć całe zajście, nie tyle śmieszy mnie fakt bana za multi na podstawie tego samego IP, tylko fakt, że po 2 latach BB zareagowało na identyczne IP dwóch kont na tym samym serwerze, więc możliwe że twoja ignorancja rozwiązała moje wątpliwości na temat rzetelności obowiązków BB. Jakbyś jeszcze napisał mi od jakiego czasu używasz photona??
@BB_Penelopa nadal czekam, aż mi "podlinkujesz" TSO .app bo .exe już dawno znalazłem.
Jakbyś jeszcze napisał mi od jakiego czasu używasz photona??
Już prawie 2 lata :)
A co z użytkownikami neostrady też za każdym razem mają inne IP.
A co z użytkownikami neostrady też za każdym razem mają inne IP.
To nie jest prawda. Otrzymujesz IP z pewnej puli. (googlnij sobie dokładniej jak chcesz się czegoś na ten temat dowiedzieć).
Wątpię aby zrozumieli oni i tak będą widzieć to jako dodatkowy wpis adresu IP do twojego konta, kwestia czy BB coś będzie robiła, bo miałem w gildii sytuację gdzie dwóch znajomych z tego samego bloku po 2 latach gry dostali bana za to samo IP, i musieli męczyć się ponad tydzień, aby wytłumaczyć całe zajście, nie tyle śmieszy mnie fakt bana za multi na podstawie tego samego IP, tylko fakt, że po 2 latach BB zareagowało na identyczne IP dwóch kont na tym samym serwerze, więc możliwe że twoja ignorancja rozwiązała moje wątpliwości na temat rzetelności obowiązków BB. Jakbyś jeszcze napisał mi od jakiego czasu używasz photona??
@BB_Penelopa nadal czekam, aż mi "podlinkujesz" TSO .app bo .exe już dawno znalazłem.
Witaj!
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Wsiadłeś na Penelopę z tą aplikacją jak na łysą kobyłę a przecież wyraźnie napisała że nie jest dostępna wersja mobilna ;)
Maniak_91
24.03.2016, 18:12
Gra nie jest dostępna w wersji mobilnej natomiast są przeglądarki na np. Androida które mają wbudowany flash. No nie podam tutaj nazwy, bo nie będę reklamować ale na pewno jest taka przeglądarka na Androida - sama używam na tablecie, co prawda nie jest tak wygodnie jak na PC, ale jest to możliwe.
MOD_Victoria
07.05.2017, 18:28
Witam!
Autor wątku skasował konto, wobec tego temat zostanie zamkniety i przeniesiony do archiwum.
Pozdrawiam,
MOD_Victoria