PDA

Zobacz pełną wersję : Twoje konto zostało wykluczone.

cosca
04.08.2014, 16:15
Czy ktoś mi może powiedzieć o co chodzi? Nigdy nie miałem 2ch kont, logowałem się od dwóch lat co dziennie. Teraz taki komunikat. Czy moje konto zostało zbanowane? Jeżeli tak to dla czego? Zadnej informacji. Czy chodzi to o magazyny z eventu? Może ktoś ma taki sam problem? Jeszcze dziś rano około 10tej byłem w grze.

tata68468
04.08.2014, 16:41
na pewno chodzi o te magazyny.pozdrawiam i życze cierpliwości na info od supportu

Settlers1900
04.08.2014, 18:38
tez tak mam :(

GarnekPierogów
04.08.2014, 18:44
I prawidłowo. Nauczycie się uczciwości trochę. :)

Settlers1900
04.08.2014, 18:45
I prawidłowo. Nauczycie się uczciwości trochę. :)

Uczciwiec się znalazł

aladynka2013
04.08.2014, 18:47
Garnek Pirogow sie obzarl i teraz wyklady o uczciwosci bedzie robil...pfff....pewnie przegapiles buga:P

GarnekPierogów
04.08.2014, 18:59
A nawet jeśli przegapiłem, to co? Nie korzystałem z żadnego błędu w tej grze. Dobrze, że wreszcie ktoś zrobił porządek z takimi cwaniaczkami.

Polecam:
http://img.sadistic.pl/pics/9b886743362c.jpg

DJPietka
04.08.2014, 19:09
hahaha :D

Polkjmn
Szajs sie wkleil :)

Polkjmn
a nawet jeśli przegapiłem, to co? Nie korzystałem z żadnego błędu w tej grze. Dobrze, że wreszcie ktoś zrobił porządek z takimi cwaniaczkami.

Polecam:
http://img.sadistic.pl/pics/9b886743362c.jpg

super

aladynka2013
04.08.2014, 20:04
Wychodzi na to ze tobie ta masc by sie bardziej przydala...a z czego korzystasz....badz nie to juz stary...twoja sprawa...czy jest to ****z czy gra...powodzonka:P

Rafaellus
04.08.2014, 20:17
Mam dokladnie ten samproblem z gra,tez podejrzewm ,ze chodzi o magazyny,chcialbym tylko wiedziec czy jest to stalewykluczenie z gry ,czy tylkona jakis czas.Pewnie takich osob jest duzo wiecej.

GarnekPierogów
04.08.2014, 20:21
Wychodzi na to ze tobie ta masc by sie bardziej przydala...a z czego korzystasz....badz nie to juz stary...twoja sprawa...czy jest to ****z czy gra...powodzonka:P
Ależ ja nie mam żadnego problemu. Gra działa. Nic nie robię, tak, jak wcześniej nic nie robiłem. Czat działa. Jest ok. Kwestia poziomu cebulactwa we krwi. :)

aladynka2013
04.08.2014, 20:42
cebulactwo...buractwo..wyzszy poziom polskosci widze...hmmmm skoro super jestes"uczciwy" to po co jestes na tym forum?zeby polizac zadki BB?

cosca
04.08.2014, 20:45
Alladynka, daj spokuj, juz po samym jego niku widac ze jest skrzywdzony przez los ;)

GarnekPierogów
05.08.2014, 06:21
cebulactwo...buractwo..wyzszy poziom polskosci widze...hmmmm skoro super jestes"uczciwy" to po co jestes na tym forum?zeby polizac zadki BB?

Nie, żeby się ponabijać z poziomu dyskusji. Sprawa jest jasna. Było postawione ultimatum dla wszystkich cwaniaczków. Był deadline, do którego trzeba było skradzione magazyny umieścić w gwieździe. Kto tego nie zrobił, sam jest sobie winien. Najwięcej narzekają ci, którzy najwięcej nakradli. I taka jest prawda. :)

Konikolandia
05.08.2014, 08:22
O! Moje konto zostało wykluczone. :)
Nawet mi nie jest przykro.

Parafrazując Konfucjusza:idziesz na wojnę wykop dwa groby. Jeden dla wroga, drugi dla siebie...
Nie będę wchodził w dyskusję poziomu gnojówki w szambie. O złodziejstwie, oszustwie itd., bo ludzie rozumni wiedzą, iż nie można ukraść czegoś czego nie ma. Nawet ten komunikat "twoje konto..." jest nieprawdziwy, bo zgodnie z regulaminem, to nie jest moje konto...
Nie będę wchodził w dyskusję o "bug using". Wątek o magazynach wyczerpująco opisuje całe zdarzenie.

Natomiast chętnie podyskutuję o problemie BB i Ubisoft. Wprawdzie Oni tego nie uważają za problem, życie pokaże.
Model biznesowy gry zakłada dobrowolne kupowanie diamentów, by rozwijać wyspę. Szybciej, wydajniej i w stylu staropolskim "zastaw się, a pokaż się". Kto bogatemu zabroni. Właściciel gry spierdzielił model i nie zarobił tyle ile chciał. Co robi? Zamyka drzwi przed klientem i wywiesza tabliczkę w stylu "tego pana/pani już nie obsługujemy"... pamiętacie tę scenę z filmu? Co zrobi klient? No cóż... jest tyle innych sklepów. Jedno jest pewne, jako klient mam po tej akcji złą opinię o BlueByte i Ubisoft. Świadomie ominę ich produkty, a tam gdzie będzie się o nich pisać i mówić wyrażę ją dosadnie i bez ogródek, lecz z kulturą.

Za pośrednictwem tego kanału chciałbym się pożegnać ze znajomymi, fajnie się grało. I cytując pracowników BB: "życzę wam miłej gry" cokolwiek miałoby to oznaczać...

Don2Złote
05.08.2014, 08:55
Teraz to placza, ale jak bylo info od BB by oddac magazyny to zero reakcji, Ci co oddali nie placza i graja dalej, wiec pretensje miejcie tylko do siebie

devila77
05.08.2014, 09:09
Dlaczego posty są kasowe? wczoraj ten wątek miał kilka stron

MARKOWAL
05.08.2014, 11:10
"Dlaczego posty są kasowe? wczoraj ten wątek miał kilka stron"
za dużo stron zajmowały

set2g
05.08.2014, 12:49
na miejsce zbanowanych high lvl przyjdą nowi którzy chetnie zakupią klejnoty aby szybciej sie rozwijać, proste jak konstrukcja cepa

karlos443
05.08.2014, 13:54
to ja wam powiem ze to co było trzeba oddałem resztę dawno sprzedałem napisalem im o tym a i tak mnie wykluczyli teraz wypada wnieść sprawe o zwrot kosztów zwiazanych z gra i usunać konto sami tego chca

nocna_furia63
05.08.2014, 14:00
Mam zamiar zgłosić sprawę do prokuratury o próbę wyłudzenia pieniędzy. A ekipie BB życzę wiele satysfakcji z pracy.

Woodyy
05.08.2014, 14:02
Mam zamiar zgłosić sprawę do prokuratury o próbę wyłudzenia pieniędzy.

moze jakas "zbiorowke" zrobimy?

thordis
05.08.2014, 14:02
Mam zamiar zgłosić sprawę do prokuratury o próbę wyłudzenia pieniędzy. A ekipie BB życzę wiele satysfakcji z pracy.

Daj znać jak szybko wygrałaś i ile;)

hruum555
05.08.2014, 14:24
Nie będę ulegał szantażom i ulegał wyłudzaczom pieniędzy! Do czego to prowadzi! Kup magazyn albo skasujemy Ci konto, z poważaniem Blue Byte i Ubisoft. Też coś!

somnus
05.08.2014, 14:30
Kup magazyn albo skasujemy Ci konto, z poważaniem Blue Byte i Ubisoft. Też coś!

Raczej "oddaj nam magazyny, które wziąłeś niezgodnie z regulaminem który zaakceptowałeś"

A co do spraw w sądzie, to śmieszni jesteście :D zaakceptowaliście regulamin, w którym jest jasno napisane że wszystko jest własnością bb i nic im zrobić nie możecie.

Edit:
Cytat z regulaminu, który zaakceptowaliście

Użytkownik zobowiązuje się do pokrycia szkód UBISOFT i zwolnienia go z odpowiedzialności w przypadku niewłaściwego lub niezgodnego z prawem korzystania z Konta, włączając w to nielegalne lub niewłaściwe wykorzystania przez osobę nieuprawnioną do korzystania z Konta Użytkownika. Użytkownik wyraża zgodę na ponoszenie osobiście odpowiedzialności za swoje korzystanie z Usługi oraz wszelką komunikację i działania w ramach Usług.

Edit2:
Jeszcze dwa cytaty, które każdy wypowiadający się tu powinien znać z racji że oświadczył że zapoznał się i zaakceptował regulamin

UŻYTKOWNIK PONOSI CAŁE RYZYKO ZWIĄZANE ZE STRATĄ CZASU I WYSIŁKU, UTRATY DANYCH (SZCZEGÓLNIE DANYCH ZWIĄZANYCH Z GRĄ), BŁĘDY LUB UTRATĘ INFORMACJI HANDLOWYCH LUB INNYCH INFORMACJI WYNIKAJĄCYCH Z KORZYSTANIA Z USŁUG I GIER.

W przypadku usunięcia Konta lub wypowiedzenia Usługi albo Usług związanych z Kontem, Użytkownikowi nie zostanie przyznany żaden okres korzystania z usług on-line lub jakikolwiek inny rodzaj kredytów (na przykład punktów w grze online) ani przekształcony w pieniądze lub w inny sposób zrefundowany. Użytkownik nie będzie miał także dostępu do Konta ani jakiegokolwiek praw powiązanych z Kontem lub wspomnianymi Usługami (takich jak punkty, Kredyty, tokeny lub wirtualne obiekty).

Woodyy
05.08.2014, 14:34
Raczej "oddaj nam magazyny, które wziąłeś niezgodnie z regulaminem który zaakceptowałeś"

z Regulaminem, którego interpretacja i czas oraz miejsce przysługuje tylko BB powinieneś dopisać.

RedJul
05.08.2014, 15:19
Nie będę ulegał szantażom i ulegał wyłudzaczom pieniędzy! Do czego to prowadzi! Kup magazyn albo skasujemy Ci konto, z poważaniem Blue Byte i Ubisoft. Też coś!

Najpierw chyba było "oddaj ukradzione magazyny" a dopiero potem "jak już nie masz to kup".

GarnekPierogów
05.08.2014, 16:30

Pojadę klasykiem: "Iks de".

radelk
05.08.2014, 17:09
wyjasni mi ktos o co biega z tymi magazynami ?
u mnie konto nie wyglada na zablokowane , poprostu wisi na wczytywaniu mapy. Ale czegos na temat magazynow z checia sie dowiem :) bo chyba gdzies to przeoczylem ;P
pozdrawiam

Polkjmn
05.08.2014, 17:26

A co do spraw w sądzie, to śmieszni jesteście :D zaakceptowaliście regulamin, w którym jest jasno napisane że wszystko jest własnością bb i nic im zrobić nie możecie.

Edit:
Cytat z regulaminu, który zaakceptowaliście

Edit2:
Jeszcze dwa cytaty, które każdy wypowiadający się tu powinien znać z racji że oświadczył że zapoznał się i zaakceptował regulamin

Bardzo chciałbym wiedzieć jaką datę ma ten regulamin, bo czytałem cały i nie znalazłem takich informacji. O ile wiem regulamin zmienił się troszkę, gdy gra wyszła z fazy beta.....

Loyt
05.08.2014, 17:36
Ot co teraz pojawia sie po kliknieciu przycisku "Graj"

http://screenshu.com/static/uploads/temporary/ow/o9/o3/98zdl1.jpg

Wzialem 7, skasowali 6 bo 1 byl zdobyty prawidlowo.. Co jest BB?

ThePeper
05.08.2014, 17:39
Zabawne że nie wstawili odpowiedniego znaku nowej linii "\n" zamiast "<br>" :)
Prowizora jak zawsze, nie było pewnie czasu sprawdzić jak będzie wyglądać.

greg0ry3333
05.08.2014, 17:42
ktoś klikał na klejnoty możesz je kupić ale wykorzystać dopiero jak minie czas banu ciekawe ???

somnus
05.08.2014, 22:09
Bardzo chciałbym wiedzieć jaką datę ma ten regulamin, bo czytałem cały i nie znalazłem takich informacji. O ile wiem regulamin zmienił się troszkę, gdy gra wyszła z fazy beta.....

W sumie to ta gra ma ze trzy regulaminy, a jak by się uparł to i jeszcze kilka by moż dało radę znalźć :) Cytaty są stąd: http://ubi.com/PL/Info/Info.aspx?tagname=TermsOfUse Jest to regulamin Ubisoftu, a jako że bb jest jego częścią, więc ten powinien być "nadrzędny", poza tym to ten regulamin akceptujesz przy rejestracji.

Co do daty to "Ostatnio zmieniony 01 października 2012"

Arturo0828
05.08.2014, 22:24
No dobra-bany rozdane-tylko kto wie czy to czasowe czy już "na amen"...?

somnus
06.08.2014, 07:21
No dobra-bany rozdane-tylko kto wie czy to czasowe czy już "na amen"...?

Już pisali że na amen...

Witam,

bany nie mają czasowego ograniczenia. W związku z tym nakładane były albo na stałe, albo do czasu rozpatrzenia zgłoszenia wysłanego do Supportu. Jeżeli zaś chodzi o drugie pytanie, to zdecydowanie nie jest to sytuacja, która powinna mieć miejsce. Gracze, których to spotkało, powinni jak najszybciej skontaktować się z Supportem.

Arturo0828
06.08.2014, 08:16
Przy próbie logowania wyskakuje mi tekst o magazynach-m.in : "Liczba odebranych ulepszonych magazynów: 3, mogłeś zatrzymać jeden z nich.\nLiczba usuniętych ulepszonych magazynów: 0" to jak to mam rozumieć...?
Przecież 3 ulepszone magazyny to jeszcze nie kradzież....

thordis
06.08.2014, 08:52
To napisz do supportu i wyjasnij sprawe.

Malwinka2013
06.08.2014, 11:34
taka wiadomość wyświetla się przy próbie zalogowania na moje konto:

Twój dostęp do gry został zablokowany z następującego powodu:
Twoja wyspa została zablokowana, ponieważ wymagana liczba ulepszonych magazynów nie została przez Ciebie zwrócona do menu gwiazdy.\n \nLiczba odebranych ulepszonych magazynów: 8, mogłeś zatrzymać jeden z nich.\nLiczba usuniętych ulepszonych magazynów: 7\n \nW razie dalszych pytań bądź wątpliwości, prosimy o kontakt z Zespołem The Settlers Online (kategoria: „Zgłoś podejrzenie oszustwa lub włamania”, temat: „Exploit z ulepszonym magazynem”).

z moich skomplikowanych obliczeń wynika, że już jestem rozliczona z BB bo zostawiłam sobie tylko jeden ze zdobytych magazynów- o co chodzi wielki BB?
czyżby wielcy programiści mieli kłopoty z arytmetyką na poziomie zerówki?

podobne informacje otrzymali inni moi znajomi-wygląda na kolejną wielką wsypę dzielnych programistów BB .
Łącze rożne, głównie niecenzuralne, wyrazy i pozdrawiam gorąco :)

Loyt
06.08.2014, 11:49
u mnie to samo... :)

szpila
06.08.2014, 11:50
Nie wiem jak u Ciebie ale część graczy popełnia błąd logiczny (wynikający z niezbyt precyzyjnego opisu BB).
Jeżeli (przykładowo) ktoś wyklikał 6 magazynów (1 uczciwy i 5 nadwyżki) to do zwrotu jest 5 magazynów.
Niektórzy rozumują to tak - z tych pięciu 4 trzeba oddać a 1 zostawić.
I stąd nieporozumienie i ban.

Arturo0828
06.08.2014, 12:03
http://images70.fotosik.pl/59/5c9d6bdbc16b2b08m.png (http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/5c9d6bdbc16b2b08.html)

A jak to rozumieć mam? Tylko błąd...? Bo ponoć trzech magazynów nie trzeba oddawać...
Pisałem do supportu no ale...

RedJul
06.08.2014, 12:17
http://images70.fotosik.pl/59/5c9d6bdbc16b2b08m.png (http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/5c9d6bdbc16b2b08.html)

A jak to rozumieć mam? Tylko błąd...? Bo ponoć trzech magazynów nie trzeba oddawać...
Pisałem do supportu no ale...

Zależy jak liczyć.
Jeżeli W SUMIE zebrałeś 3 magazyny to faktycznie nie trzeba oddawać i niestety zostaje support.
Jeżeli w sumie było ich 4 (1 + 3) to te 3 trzeba oddać.
Mam wrażenie, że komunikaty i informacje piszą jacyś niewydarzeni prawnicy co to na pracę w zawodzie się nie załapali ale prawniczy (czytaj nieczytelny) styl wypowiedzi pozostał.

Malwinka2013
06.08.2014, 12:40
Nie wiem czy to błąd logiczny graczy- wydaje mi się, że nie mam kłopotów z czytaniem ze zrozumieniem. Dla mnie ten tekst jasno mówi:Liczba odebranych ulepszonych magazynów: 8, mogłeś zatrzymać jeden z nich- czyli należało oddać 7, a po oddaniu 7 jest ban. Wydaje mi się, że to raczej błąd logiczny BB, a być może celowa dezinformacja, żeby wprowadzić zamieszanie i przewietrzyć serwery z niedochodowych graczy.

Loyt
06.08.2014, 13:02
Weduług mnie zadnego bledu nie ma, jest czarno na bialym napisane ze wzialem 7 magazynow, 6 usuneli bo 1 byl odebrany prawidlowo wiec o co chodzi? Chyba, ze trzeba bylo oddac za pierwszym razem bo jak nie to mimo wszystko ban :) Za pierwszym razem niestety nawet nie wiedzialem nawet o tej akcji bo mialem zbyt malo czasu na gre.. :)

MudzinCzarny
06.08.2014, 13:49
to w koncu usuneli konta czy bany powsadzali i na ile?

silu700
06.08.2014, 15:25
u mnie to samo... :)
Praktykanci :confused: :D

Arturo0828
06.08.2014, 22:21
Chyba czegoś nie rozumię...
Przy próbie logowania wyskakuje jak wszystkim zablokowanym z tym że u mnie jest "Liczba odebranych ulepszonych magazynów: 3, mogłeś zatrzymać jeden z nich.\nLiczba usuniętych ulepszonych magazynów: 0"
Czyli na chłopski rozum nie musiałem nic oddawać bo nie zdobyłem 4 lub więcej..No ok-ale ban jest...

A dzisiaj support odpisał:

Witaj Arturo0828,

dziękujemy za wiadomość.
Uprzejmie informujemy, że otrzymał Pan 3 dodatkowych ulepszonych magazynów poprzez wykorzystanie exploitu związanego z kalendarzem wydarzenia letniego. Dwukrotnie otrzymał Pan wiadomość, w której był Pan proszony o zwrot 2 ulepszonych magazynów. Niestety nie dostosował się Pan do tej prośby. W związku z czym, zgodnie z wiadomością otrzymaną w grze, Pański profil został zablokowany.

Decyzja ta jest ostateczna, a możliwość odwołania się nie przysługuje.

Pozdrawiamy,
Zespół The Settlers Online"

To wkońcu ile miałem tych magazynów...?Bo jeśli z odpowiedzi supportu wynika że zdobyłem 3 dodatkowe + 1 legalny to chyba powinienem oddać 3 nielegalne a ten jeden zostawić...A ponoć byłem proszony o oddanie dwóch..
A ja dalej nic nie rozumię...
To ban na całego czy jak...

RedJul
06.08.2014, 22:41
Idzie kot przez pustynię. Rozgląda się w prawo, rozgląda się w lewo, skrobie się po głowie i mówi do siebie "kurka wodna, nie ogarniam tej kuwety".
Ja powiem inaczej - nie ogarniam tej kuwety BB :)
Oni chyba zresztą też.

karlos443
16.08.2014, 18:32
Siemka:) noi co zablokowali mi konto i co teraz kasuja go czy jak?

raptor510
17.08.2014, 11:27
Niby tak...Tylko coś się z tym ociągają...

Andre_NH
19.08.2014, 20:26
A jak ktoś był na urlopie, wrócił a tu niespodzianka? Tak czysto teoretyzuje, gdyz wg mnie za surowa to kara jest.

pitapit
19.08.2014, 21:53
A komornik się pyta sąsiadów gdzie jesteś czy wbija na chatę i bierze co chce?

W tej grze panuje wolna amerykanka- mod na moim serwerze nie raz pisał, aby zakończyć dyskusję na dany temat (przeważnie polityczny/społeczny), ponieważ cytuję: "może prowadzić do niepotrzebnych spięć" :)