PDA

Zobacz pełną wersję : Gra Możliwość segregacji specjalistów.

ElGrafitto
02.08.2014, 19:20
Witam
Proponuje aby specjaliści w menu gwiazdy segregowali się alfabetycznie a nie jak do tej pory według kolejności zakupu.
Irytuje mnie ten bałagan w gwieździe, tubylczy zwiadowcy poprzeplatani są z szczęśliwymi i doświadczonymi odkrywcami.

Dzięki segregacji alfabetycznej można by edytując nazwę odkrywcy ustawić ich kolejność według własnego systemu (uporządkować awatary albo np ustawić ich według drzewek umiejętności)

Ciekawym rozwiązaniem było by też wstawienie z menu gwiazdy na główny interfejs awatarów specjalistów. Np w dolny prawy lub lewy róg ekranu (te przestrzenie są nieużywane i aż się proszą o wykorzystanie :) Można by wydawać polecenia specjalistom bez wchodzenia do gwiazdy, zawsze to jakieś ułatwienie ;) Miła by też była możliwość segregowania ich np. za pomocą strzałek tak jak w przypadku kolejki budowy.

CO sądzicie o moich propozycjach ;D ??

ElGrafitto
02.08.2014, 20:01
Ciekawym rozwiązaniem było by też wstawienie z menu gwiazdy na główny interfejs awatarów specjalistów. Np w dolny prawy lub lewy róg ekranu (te przestrzenie są nieużywane i aż się proszą o wykorzystanie :)
Wiem że ta przestrzeń to bufor miedzy różnymi rozdzielczościami ekranu i pewnie wstawienie tam czegoś nie było by takie łatwe ale można by przynajmniej zrobić możliwość włączenia takiego "menu specjalistów" dla tych którzy grają na wyższych rozdzielczościach. ewentualnie ustawianie takiego menu za pomocą pinezki w dowolnej części ekranu.

Mailosz
02.08.2014, 20:21
W ogóle menu gwiazdy, jak na centralny schowek gry jest strasznie ubogie. Czemu nie da się zaznaczać wielu elementów (np. z klawiszem ctrl), łączyć ze sobą takich samych (przeciągając jednego na drugi), sortować, wyszukiwać (jak w handlu), dodawać surowców przez dwuklik (bo i tak można je wykorzystać tylko na domu władyki) itp.?

Tyle razy poprawiali handel, listy i resztę, a menu gwiazdy nic się nie zmieniło. Nawet nie można go przypiąć jak menu budowy.

Tornados
02.08.2014, 20:26
Dobry pomysl ale wypadaloby dodac ankiete:)

Czlowiek_Lasu
03.08.2014, 14:19
Popieram pomysł.
Miałem taki sam:
http://forum.thesettlersonline.pl/threads/35005-Alfabetyczne-sortowanie-specjalist%C3%B3w

gilek26
04.08.2014, 22:32
Ja się już w moim bałaganku połapałem więc jak tego nie zrobią nie będę rozpaczał, co nie znaczy, że pomysł uważam za zły;)
Do nowego porządku będzie trzeba się przestawić;(

AxXon
14.08.2014, 18:07
Pomysł SUPER. Dodatkowo chciałbym możliwość zwolnienia ze służby niepotrzebnych specjalistów. NIE CHCĘ już zwykłych generałów z tawerny. Mam lepszych. Chciałbym ich usunąć z gwiazdy.

jaco_j
14.08.2014, 21:25
Pomysł SUPER. Dodatkowo chciałbym możliwość zwolnienia ze służby niepotrzebnych specjalistów. NIE CHCĘ już zwykłych generałów z tawerny. Mam lepszych. Chciałbym ich usunąć z gwiazdy.
Do bloków są potrzebni i to bardzo zwykłe gienki a czasami nawet 4 sztuki

AxXon
15.08.2014, 20:05
Może i są potrzebni, ale ja przykładowo nie gram z blokami i bym ich chętnie zwolnił :) A się nie da.

Tornados
15.08.2014, 20:49
Ja bym geologow zwolnil :D

General dodatkowy zawsze sie przydac moze jak cos nie wyjdzie :)