Zobacz pełną wersję : Gra "Wystaw przedmiot ponownie" - Kantor Handlowy (WAGA)
Witam, przeglądałem forum z pomysłami ale nie zauważyłem nigdzie żeby ktoś o tym wspomniał a mianowicie tak jak w temacie, w zakładce Historia po nacisnieciu w Kantor Handlowy mamy wszystkie wyświetlane kupione/sprzedane przedmioty, a co z nie sprzedanymi przedmiotami lub dobrze się sprzedającymi, może taka mała opcja bym wam odpowiadała "Wystaw przedmiot ponownie" kolo "X" wstawić naprzyklad przycisk coś jak zatwierdzenie kupna przedmiotu.
Co wy na to ?
Njapierw Musicie cos zrobic z osiągnieciami w których jest bląd.
wystepuje w : ogólne-wyspa macierzysta- znajomosc terenu. nie ma 55 złóż tylko 54. i tego nikt nie zaliczy
z powazaniem: mordimer64
Gelek222
28.07.2014, 17:26
Toż to temat z pomysłami a nie problemami w grze.
Swoją drogą jest 55 złóż, tylko trzeba mieć geologa wyszkolonego, który znajdzie dodatkowe złoże.
Było na forum, warto czasem poszukać niż głupio pisać w nieodpowiednim dziale/temacie.
Njapierw Musicie cos zrobic z osiągnieciami w których jest bląd.
wystepuje w : ogólne-wyspa macierzysta- znajomosc terenu. nie ma 55 złóż tylko 54. i tego nikt nie zaliczy
z powazaniem: mordimer64
To nie błąd, masz w opisie napisane że musisz użyć geologa z umiejętnością "szczęśliwy kilof" wtedy znajduje dodatkowe złoża i zalicza osiągnięcie.
A co do opcji wystaw ponownie, jak najbardziej przydatna :)
Mnie by to zaoszczędziło 15 minut dziennie :)
Myślałem o tym już dawno temu. Bardzo dobry pomysł
Jestem na tak. Jeszcze opcja zmiany ceny oferty w trakcie, bez konieczności anulowania i ponownego wystawiania i byłby kantorek fullwypas. A i jeszcze automatyczne odświeżenie ofert po wpisaniu frazy i wciśnięciu enter jeśli jest to pierwsza wizyta na kantorku po zalogowaniu.
Milady84
26.04.2015, 12:38
Stary temat, przez przypadek się dokopałam. A że pomysł przydatny to odświerzam:)
misiasia
26.04.2015, 20:07
pomysł na prawdę super, dobrze, że odkopałaś, może więcej osób zagłosuje i coś z tym zrobią ;)
YAHIKO_FX
26.04.2015, 20:14
w dodatku wystaw ponownie z możliwością zmiany tylko "kosztu", wtedy byłbym za tak, samo ponowienie identycznej to nie.
Jak coś sprzedaję i oferta np się przedawni to w historii handlu powinna być jakaś opcja ponów żeby od razu wystawić to samo jeszcze raz, a nie od nowa wszystko ustawiać.
Mogliby przy okazji naprawić znikającą historie handlu... raz jest że jakaś oferta wygasła, a po kilku minutach czy dosłownie kilku, następnych ofertach już nie ma(nie piszę tutaj, o tym, że po kilkunastu pozycjach historia już sama się nadpisuje, tylko o błędzie), i ciężko stwierdzić czym handlowaliśmy z powodzeniem a co wróciło bez sprzedaży ani jednej sztuki...
Juz wczesniej o tym pomyslałem :0
http://forum.thesettlersonline.pl/threads/40534-quot-Zapro%C5%9B-do-przygody-quot-i-quot-Wystaw-ponownie-quot-w-menu-kontekstowym
Piotru70
05.11.2015, 17:26
Jeżeli ma wam to pomóc to zagłosuje na tak... ale jak przez to będą mi znikały wystawione surowce po wygaśnięciu oferty to będziecie temu winni.
Nie rozumiem dlaczego mamy być winni błędom programistycznym...
Piotru70
06.11.2015, 18:08
Ponieważ chcecie nowych rzeczy pomimo ze stare jeszcze nie zostały naprawione.
W kantorze handlowym w zakładce "historia" przydałaby się jeszcze jedna kolumna gdzie gracz będzie mógł spośród archiwalnych ofert wybrać wszystkie te które chciałby zamieścić po raz kolejny.
Mogłoby się to odbywać na zasadzie zaznaczenia "ptaszkiem" konkretnych ofert a na samym końcu zatwierdzenia wszystkich jednocześnie przyciskiem np. "ponów oferty" czy tez "wystaw ponownie" :cool:
Mniej więcej tak mogłoby to w przybliżeniu wyglądać:
http://scr.hu/1crk/sywnk
http://scr.hu/1crk/sywnk
jak dla mnie nie musi byc automatyczne, byle byla opcja samej powtórki oferty, bez konieczności wpisywania wszystkiego od nowa
BB_Penelopa
11.02.2016, 12:54
Witam!
Zapraszam do dyskusji!
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
pomysl dobry , ale jestem przeciwny, gdyz korzystaliby z tego czesto wyludzacze surowcow i tzw 'naciagacze dropowi', a jak wiadomo nie mamy zadnej legalnej mozliwosci obrony przed nimi oprocz supp, a tak przynajmniej ich ofki wygasaja i znikaja
pozdrawiam
horis
agniesiaczek
11.02.2016, 20:46
Ale przecież widzisz co klikasz?? Fajna opcja, są surowce które się sprzedaje co chwilę, więc zamiast wszystko od nowa wystarczy ponów i już.:)))
... dokładnie o to mi chodziło - nie automatycznie racja - ale tak by nie klepać każdorazowe tego "z palca"
Piotru70
12.02.2016, 00:34
Jak dla mnie to najlepszy pomysł w ostatnim czasie jaki pojawił się na forum.
Adamynas
12.02.2016, 10:35
Pomysł ok, boje się jednak że jak bb zacznie grzebać w handlu to będzie niezła jatka, poza tym wsio okej :)
BB_Penelopa
15.02.2016, 16:28
Witam ponownie!
Bardzo dziękuję za oddane głosy!
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
olaszwoch
17.02.2016, 22:47
świetny pomysł ale jak znam bb to poczekamy 5 lat
BB_Penelopa
18.02.2016, 13:18
Pomysł został przekazany deweloperowi.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
kinia19910
26.02.2016, 16:22
Ten pomysł tez był przedstawiany wcześniej... minimum 2x...
Ale to już było... chyba z 10 razy :P
EX_Persefona
06.03.2016, 09:23
Witam!
Ponieważ istniało kilka podobnych tematów, wątki zostały połączone.
Pozdrawiam,
MOD_Persefona
BB_Penelopa
07.03.2016, 12:05
Witam!
Bardzo dziękuję za oddane głosy. :)
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Misiorww
07.03.2016, 17:18
tak
Takie śmiałe pytanie mam: na jakim etapie są obecnie prace nad tym pomysłem?
kinia19910
14.09.2016, 14:39
Dobre pytanie, ale raczej się nie dowiemy, póki to nie będzie gotowe :)
Jeśli ma być wprowadzone co popieram(!!!) - dowiemy się jak już będzie gotowe.
I te zmiany na pewno będą opisane w change-logu. :)
Podbijam :) Bo zaraz jakiś nawiedzony zamknie :)
qandrzej
21.10.2017, 21:21
dobry pomysł dodałbym jeszcze możliwość puszczania geologów na takie same poszukiwania jak poprzednio
Pomysł został przekazany deweloperowi.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
podbijam i juz ponad 1,5 roku czekam na reakcje dewelopera
Adamynas
22.10.2017, 20:21
Panie jeszcze z 18 miesięcy i doczekamy się odpowiedzi i kolejne 24 miesiące przyjdzie nam czekać na wprowadzenie o ile odpowiedź będzie pozytywna...
a przypomnę tylko jeszcze, że temat ma już ponad 3 lata :D
BB_Penelopa
25.10.2017, 14:36
Witam!
Dam Wam znać jak tylko się czegoś dowiem. :)
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Adamynas
26.10.2017, 00:22
Witam!
Dam Wam znać jak tylko się czegoś dowiem. :)
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Tylko niech to nie trwa kolejne trzy wielki
BB_Penelopa
26.10.2017, 09:56
Tylko niech to nie trwa kolejne trzy wielki
:)
Tarczyńca
17.12.2017, 14:16
Część.
Chciał bym aby w historii handlu była taka opcja jak odświeżanie ofek. Czyli w tym kwadraciku co zaznaczyłem na zdjęciu były takie strzałeczki jedna w prawo druga w lewo, a po kliknięciu w tą strzałeczkę dana ofka która wygasła lub np nie sprzedała się do końca była wznowiona i przeniesiona na handel. Myślę że każdy by poparł moją sugestię fakt było ich wiele ale ta przebije resztę :). :o
https://zapodaj.net/images/e8796256c7533.png
pablo_kat
17.12.2017, 14:28
No... To by było dobre... :)
Można to nazwać "Odnowienie ofert" :) . Popieram
Tarczyńca
17.12.2017, 16:28
kirk30 brzmi lepiej :) ^^
Bog_Cesarz
17.12.2017, 16:33
Masz same dobre pomysły:)
Popieram .. praktyczne by było ;)
BB_Penelopa
30.08.2018, 17:37
Witam!
Na chwilę obecną pomysł nie zostanie zrealizowany.
Temat zamykam i przenoszę do archiwum.
Miłej gry!
BB_Penelopa