Zobacz pełną wersję : Gra Łączenie przedmiotów w gwieździe.
Witam ;)
Proponuję wprowadzenie do gwiazdy zakładki, która konsolidowałaby posiadane premie w niżej pokazany sposób :
http://img706.imageshack.us/img706/8632/konse.jpg
W/w poprawka ułatwiłaby znacząco przydzielanie premii ;)
Odpowiadając na pytanie z poprzedniego wątku dotyczące braku opcji "obojętne mi to" w ankiecie odpowiadam, że jest to zbędne :)
Jeśli jest tobie to obojętne to nie głosuj ;)
pozdrawiam
SowaHaplo
24.05.2013, 21:37
Takie rozwiązanie ułatwiło by granie w sposób znaczący, ale do takiego rozwiązania musiała by być możliwość rozdzielania oraz przyłączania premi, np chcesz rozdzielic swoje 100 koszy na 2x po 50, albo produkujesz 4x po 25 koszy i łączysz je w 100, ułatwiło by to handel bardzo=]
Thekinglukasz
24.05.2013, 21:38
Bardzo trafna poprawka , jeszcze zmienic ustawianie ilosci produkowanych premi w magazynie i wojska w koszarach .
Ogólnie to jestem na Tak.
A co jeśli bd chciał przykładowo wysłać 1 kosz egzo jak bd miał skonsolidowane 10szt. ? Wtedy by warto dodać suwak tak jak to jest przy surkach, a nie cały pakiet wysyłać 10szt. !
Popieram takie rozwiązanie, ale musi być do tego opcja -suwaka(jak zauważył gracz Gizmo) gdyby chieć wysłać np 1 kosz.
Bloodshed
25.05.2013, 17:49
ojjj tak na czegos takiego wlasnie wszyscy czekalismy :)
Duszysko40
25.05.2013, 18:11
zdecydowane tak ale z funckja dzielenia premii na sztuki..:)
Pomysł fajny ale mało realny do realizacji ale lekko bym go zmodyfikował to może by przeszedł.
Zakładka INFO zamiast zakładki WSZYSTKIE, w której byłyby właśnie w ten sposób pokazane wszystkie (nie tylko premie) nasze dobra jakie mamy w gwieździe.
Z taką możliwością że klikając (przykładowo) na ikonkę 625 Koszy Irmy jesteśmy przenoszeni do zakładki Premie i pokazane są wszystkie nasze kosze.
Witam, może niezbyt precyzyjnie opisałem sposób przydzielania premii, ale chodziło mi o to, że posiadając np. 67 koszy egzotycznych i wybierając ikonę z tej zakładki ( patrz screen ) możesz przydzielić od 1-67 premii koszy egzotycznych. Podobnie jest to obecnego systemu przydzielania koszy Irmy tylko jest właśnie limit 1-25.
WoLaK-27
26.05.2013, 23:02
i odrazu jakby przygody sie konsolidowaly :)
żeby nie mieć 3 rzędów dzieci sawanny :D
Pomysł dobry, ale ma zdecydowany wpływ na obecny system handlu premiami. Musieliby umożliwić wystawianie dowolnej ilości np. koszy, a nie tak jak jest teraz, tylko paczek które mamy w gwieździe.
Konsolidacja przygód też byłaby przydatna :)
Odpowiadając na pytanie z poprzedniego wątku dotyczące braku opcji "obojętne mi to" w ankiecie odpowiadam, że jest to zbędne :)
Jeśli jest tobie to obojętne to nie głosuj ;)
Regulamin działu Pomysły i sugestie, pkt 8:
Temat powinien zawierać ankietę złożoną z trzech możliwości wyboru: ZA, PRZECIW, OBOJĘTNE. Opis owych możliwości może odbiegać od zaproponowanego modelu, jednakże musi umożliwić jasne sprecyzowanie opinii o pomyśle/sugestii.
Widzę, że regulamin też jest Ci obojętny :)
W zasadzie grupowanie już jest, ale jest za słabo używane.
Powinna być jeszcze opcja łączenia w grupy przygód, aktów, premii i doładowań.
Nie widzę powodu, dla którego np. 20 Dzieci Sawanny ma zajmować 20 miejsc, albo 200 koszyków ma być podzielone na 8 partii. Chyba tylko po to żeby utrudniać przewijanie.
Dodatkowo byłoby to ułatwienie przy handlu, bo wreszcie moglibyśmy wystawić po ludzku 4 przygody czy rezydencje.
Van-de-Lord
24.11.2013, 14:33
ZA, ktos tu chyba pisał że w Anno jest jakieś łączenie/dzielenie przedmiotów wiec niech dopytają kolegów jak to zrobić.
Opcja jak najbardziej pożądana ale już kiedyś poruszona i cisza w temacie :)
Warszawa2012
24.11.2013, 20:18
Bardzo potrzebna zmiana. Wprowadzenie grupowania w gwieździe uczyniłoby tę grę bardziej user-friendly. Temat co prawda nie jest nowy, ale wobec braku reakcji BB chyba wrato go powtórzyć i podbijać watek. Może ktoś z BB wreszczie zauważy potrzebę zmian:)
Tzw. stosy przedmiotów, bardzo ułatwiają przedzieranie się przez kolejne lasy tych samych przedmiotów, w innych grach dobrze się na tym wychodzi.
Co do ilości to nieograniczone mogłoby być troche kłopotliwe, zwłaszcza w wyświetlaniu od pięciocyfrowych liczb, poprostu przestałyby się mieścić w obecnych kratkach gwiazdy. Więc jakiś limit musi być, jak dla mnie wystarczyłoby grupowanie po 100.
Tzw. stosy przedmiotów, bardzo ułatwiają przedzieranie się przez kolejne lasy tych samych przedmiotów, w innych grach dobrze się na tym wychodzi.
Co do ilości to nieograniczone mogłoby być troche kłopotliwe, zwłaszcza w wyświetlaniu od pięciocyfrowych liczb, poprostu przestałyby się mieścić w obecnych kratkach gwiazdy. Więc jakiś limit musi być, jak dla mnie wystarczyłoby grupowanie po 100.
Niekoniecznie w innych, bo w Settlersach to jest i działa, tylko nie wiadomo dlaczego nie jest używane albo jest częściowo używane dla niektórych rzeczy.
Liczba to nie problem, na pięciu znakach się zmieścisz (np. 999k), na sześciu zazwyczaj bez skrótów też, a jak ktoś ma więcej niż milion czegokolwiek, to ma większy problem niż z wyświetlaniem ;]
Ograniczenia i limity nie interesują mnie...
bo
jak ktoś będzie chciał wymienić wieżę wiedźmy na milion Dzieci Sawanny, to na kantorze powinien to zrobić, a nie kombinować i się pomylić i myśleć że ktoś go oszukał i nie grać potem.
I tak się przyjaźnie rozpadają...
The_BEAST_r10
29.11.2013, 13:05
Bardzo fajny pomysł bo to co już we gwieździe zaczyna się dziać to istny chaos ciężko jest np znajomemu wysłać kosze egzo, irmy paczki itp bo zajmuje to naprawdę sporo czasu a także generuje obciążenia, a mając pogrupowane wysyłam odpowiednią ilość i załatwione. Mam nadzieję że taki pomysł BB szybko wprowadzi :)
Hey, wpadłem niedawno na ten sam pomysł, i chciałem go zamieścić na forum ale okazało sie ze już ktoś wcześniej na to wpadł :) tak wiec oczywiście sie dopisuje.
W maju tego roku robiłem podobną ankietę tutaj (http://forum.thesettlersonline.pl/threads/30625-Zak%C5%82adki-w-gwie%C5%BAdzie-konsoliduj%C4%85ce-premie?p=98270#post98270)- szału nie zrobiła (49 osób głosowało) gdyż nic się w grze w tym kierunku nie wydarzyło.
Pięknie byłoby w gwieździe mieć coś w tym stylu:
http://img706.imageshack.us/img706/8632/konse.jpg
pozdrawiam
p
Piotru70
13.12.2013, 13:50
Mi coś brakuje ankiet BB bezpośrednich do jednego tematu. Powinni przedstawić jakiś plan a my byśmy zagłosowali, wyniki oczywiście mogły by być ukryte. No ale przynajmniej gracze wiedzieli by na czymś stoją, a nie gracze wylewają poty podczas proszenia BB o wprowadzenia grupowania w gwieździe, czy zmienienia interfejsu koszar, a w rezultacie BB po pół roku wprowadza ni z dupy ni z pietruchy zupełnie coś nowego co i tak trzeba zmienić, gdyż BB w ogóle nie wie co się dzieje na rynkach w grze. A ankiety graczy z mojego punktu widzenia są mało odwiedzane co wnioskuję po ilości głosów. A BB musi przykuć uwagę duża ilość odpowiedzi. No chyba że autor wątku idzie śladem założę kolejny niech ta drzazga w stopie kiedyś im do głowy gangreną uderzy. Może wtedy się opamiętają i zrobią coś co powinni na samym początku. W tym kierunku też powinna być jakaś nadzieja na sukces.
Faktem jest że ostatnio zrobili ankietę, ale odczuwałem ją jako ankietę sprawdzającą tj ostatnio dzwoniła do mnie konsultantka z Providentu z ankieta a w której jej ostatnie pytanie brzmiało: "W skali 1 do 10 na ile jestem skłonny wziąć u nich pożyczkę". No to nie mogłem. Musiałem jej coś wtedy wyjaśnić.
GrzechuGrek
13.12.2013, 15:42
Też jestem ZA tym.
Ale nic z tego... BB nie doda już tej możliwości ani innych potrzebnych dla graczy. Za to dodali już ukrywanie listy członków gildii oraz jeszcze dodadzą kilka innych rzeczy które tak są potrzebne jak dziura w moście.
Tak to wygląda w anno online:
http://fotozrzut.pl/zdjecia/f0ed384071.jpg
pozdrawiam
p
Ruszy się coś w końcu w temacie ? Niech koledzy programiści przejdą się do biura ze szyldem anno i podpytają się jak to zrobić bo w tym bliźniaczym projekcie grupowanie działa już bardzo długo.
http://fotozrzut.pl/zdjecia/7a4465231f.jpg
pomysł świetny dodać koniecznie! handel pakietami a nie jak teraz że nie można wysłać pakietu odznak....
pomysł świetny dodać koniecznie! handel pakietami a nie jak teraz że nie można wysłać pakietu odznak....
Już dawno można wysłać pakiet odznak;)
marvel500
04.03.2014, 17:53
Już dawno można wysłać pakiet odznak;)
np 100 jak?
Można do 25.
Wprawdzie to trochę semantyka ale stwierdzenie "teraz że nie można wysłać pakietu odznak" jest nieprawdziwe.
I do tego stwierdzenia była odpowiedź Muss`a.
np 100 jak?
jak wprowadzali odznaki trzeba było je po 1 sztuce wysyłać wiec teraz i tak jet dobrze :)
dodali by na początek sumowania do 25 calej reszty premi i będzie dobrze
przyszłościowo owszem fajnie było by mieć wszystkie rzeczy z danego rodzaju pod jedną "ikonką" premie, przygody, budynki i ozdoby
Scalać powinno się wszystko przygody,zasoby i premie, przy sprzedaży przecież wpisujemy ile trzeba sprzedać (podobnie jak w odznakach pracownika miesiąca czy koszach Irmy ) nie wiem po co ograniczenie 25 szt... Poza tym scalać się powinny również jak wspomniałem wyżej, zasoby ... a nie po tygodniu nie wrzucania skarbów odkrywców 30 min klikać jedno i to samo:/, cieszy to tak do roku gry potem irytować zaczyna (przynajmniej mnie).Zamieszczone foto z Anno- świetne rozwiązanie...tylko wdrożyć... Pozdrawiam.
Kranderga
06.03.2014, 01:06
Pomysł nie będzie zrealizowany nigdy ponieważ ułatwia grę.
Tylko rzeczy utrudniające grę są wprowadzane, często powodując wielki zamęt.
Lepiej niech tego nie wprowadzają, bo zaraz by rzeczy zaczęły ginąć z gwiazdy.
Technicznie jest wszystko przygotowane, świadczą o tym premie otrzymane w kalendarzu adwentowym, przy których pojawiła się cyferka 2. Nie wiem dlaczego developerzy tworzą nikomu niepotrzebne pierdoły w stylu "kolorowanie czatu" albo przyciski z obrazkami zamiast konkretów. Stawiam, że barierą jest "magiczna" w grze liczba 25 :D
Gelek222
26.07.2014, 12:38
Pomysł padał wiele razy.
Uznałem, że pora odnowić ten wspaniały pomysł wraz z nową ankietą.
Może jak będzie z tysiąc tematów na ten sam wątek, to bb zwróci uwagę i doda dane rozwiązanie.
Łączenie premi, budynków, przygód, zasobów i co tam tylko jest w gwiazdce ze sobą.
Dzięki temu, będziemy mieć w jednym okienku wszystkie, np. przygody danego typu wraz z cyfrą, pokazującą ilość danego towaru.
Zapraszam do głosowania, wiem że temat już był kilka razy, ale nie zaszkodzi jak będzie ponownie dodany.
Generalnie jestem za.
Ale jeśli się nie da (albo z jakiś względów nie chce, bo na Anno się dało) mam inną, minimalistyczna propozycję.
W gwieździe po kliknięciu ikonki wszystkie zamiast tysiąca z okładem ikonek (u mnie, u innych bywa więcej) pojawiły się zbiorcze ikonki towarów, przygód, budynków itp z ilością (tak jak jest częściowo na wadze gdy chcemy coś kupić).
Klikam na Koszyk Irmy (z informacją 265) i przerzucany jestem do Premie, gdzie są koszyki.
Czyli szybko widzimy ile czego mamy (i czy wogóle mamy) i szybko to znajdujemy.
Gdyby były wszystkie ikonki a te towary (budynki itp) których nie mamy były "na szaro" z cyfrą 0 bez możliwości kliknięcia to brak możliwości grupowania nie byłby dla mnie tak upierdliwy.
RAINBOWdragon
04.08.2014, 19:50
Zdecydowanie za moze tez powstac specjalny budynek tzw mieszalnik gdzie ow przedmioty byly by laczone po wrzuceniu ich w odpowiednie sloty
n-dragetta
20.10.2014, 15:44
Równiez jestem za, nic mnie tak nie wkurza, nawet te nieszczęsne koszary jak szukanie co chwilę czegoś w gwieździe. Każdy rodzaj powinien mieć swoje miejsce.
I ja jestem jak najbardziej za.
Pomysł upadł, bo programiści BB są za głupi. Temat ich przerósł. Sami ten problem stworzyli i nie umieją sobie z nim poradzić. Możecie pisać ile chcecie. Ja za.
Milady84
22.10.2014, 12:21
Chcą zarabiać na grze to niech zainwestują w lepszych programistów. Jestem za. Obecnie syf w gwieździe, szukanie 1 bzdety wśród tysięcy innych to masakra. Nie mówiąc o tym, ze niby czemu w kantorze mogę wystawić tylko 1 kosz e, a płace za slot normalnie?
Ponawiam , szczególnie jeśli chodzi o premki , których wysyłąnie to koszmar.
Niech to będą paczki , jak koszy po 25, ale poprawcie to.
zbyszko74
08.11.2014, 11:56
Jestem zdecydowanie ZA, byłby większy porządek, a tak to jeden i tam sam przedmiot w 20 okienkach, troche bez sensu .
Dzieci sawanny razy nie wiem ile bo przestałem liczyć po skasowaniu 859 szt...... A jeszcze chyba ze 4 razy tyle zostało :P
Szymon2727
08.11.2014, 18:57
Oczywiście jestem za i nie chce wiedzieć jakie jest wysypisko śmieci u graczy, którzy grają z rok, dwa.
Co do programistów to Wam się coś pomyliło, bo ktoś już pisał, że to jest w innej grze BB, (chyba Anno Online) a zrobienie czegoś takiego dla programistów jest dziecinnie łatwe, ale BB pewnie wpadło na pomysł: ,, bo realnie '', ,, bo przejrzyście ''...
sensey22
26.04.2015, 09:09
Jestem za. Uważam, że to świetny pomysł
Co do ilości to nieograniczone mogłoby być troche kłopotliwe, zwłaszcza w wyświetlaniu od pięciocyfrowych liczb, poprostu przestałyby się mieścić w obecnych kratkach gwiazdy. Więc jakiś limit musi być, jak dla mnie wystarczyłoby grupowanie po 100.Nie mów że nie pakowałeś nigdy do gwiazdy surowców w paczkach w ilościach sześciocyfrowych :)
Dzieci sawanny razy nie wiem ile bo przestałem liczyć po skasowaniu 859 szt...... A jeszcze chyba ze 4 razy tyle zostało :PNiby o tym samym, ale skala jakby inna ;) 859 szt to ponad 140 rzędów :) A gdzie tu jeszcze te 4x tyle :)
(...) Poza tym scalać się powinny również jak wspomniałem wyżej, zasoby ... a nie po tygodniu nie wrzucania skarbów odkrywców 30 min klikać jedno i to samo:/(...)Cieszmy się i radujmy, oj jakiegoś czasu mamy przyciski zrzucania z wiadomości do gwiazdy albo do magazynu :)
Scalanie mocno pożądane, dzielenie jest już teraz możliwe, trochę okrężną drogą bo przy użyciu handlu ale się da.
Scalanie by sie bardzo przydało. Wreszcie bym policzył ile mam dzieci sawanny :P
Scalanie by sie bardzo przydało. Wreszcie bym policzył ile mam dzieci sawanny :P
Na pewno za dużo :D
Rosadamascena
28.04.2015, 18:06
scalić w paczki po 100 i kasowac ;)
Sykaczowy
03.05.2015, 10:40
To jest tak bardzo prawdziwe! :D
Popieram pomysł w 100%
Gargamelowo
04.05.2015, 21:59
o tak bardzo by się przydało łączenie, popieram w 100%
fenixpiotr
10.05.2015, 19:28
Ja chciałbym aby premie dłużej działały, wtedy byłoby ich automatycznie mniej w gwieździe.
Można wprowadzić grupowanie przez upuszczenie jednej premi na drugą. Wtedy możnaby zgrupować ile potrzeba i po kłopocie z rozgrupowywaniem.
Natomiast ja nigdy nie miałem aż tylu premi aby musieć je grupować, teraz jest troszkę więcej (42lv) ale gram rzadziej więc to normalne.
Tornados
10.05.2015, 19:33
Jak bedziesz mial grubasow wyszkolonych na szukanie artefaktow to zrozumiesz co to jest duza ilosc premii w gwiezdzie :D
Rosadamascena
10.05.2015, 20:07
Nawet nie trzeba mieć "artefakciarzy", wystarczą zieloni z piłkarskiego (teraz znów może się uda za tokeny). Nie wiem jak Wam, mi co poszukiwania przywlecze jakąś premię w bonusie do skarbów, przygody albo map :)
misiasia
11.05.2015, 09:38
u mnie gwiazda, to jeden wielki śmietnik i mimo, ze naprawdę staram się nie trzymać rupieci, to i tak trzeba się naprzewijać, żeby coś znaleźć ;/
u mnie gwiazda, to jeden wielki śmietnik i mimo, ze naprawdę staram się nie trzymać rupieci, to i tak trzeba się naprzewijać, żeby coś znaleźć ;/
To jedno, a drugie to np wysyłanie 20-30-50 premii znajomym aby nam rzucili premie na budynki (np ciasteczka, kosze egzo, rytuały itp). Przewijanie, szukanie i kilkanie ich w stosie tysięcy (dosłownie) premii, to istny koszmar.
No i wystawianie premii (lub innych przedmiotów z gwiazdy) na handlu byłoby o wiele łatwiejsze, przy próbie pozbycia się większych ilości.
Rosadamascena
11.05.2015, 10:50
To jedno, a drugie to np wysyłanie 20-30-50 premii znajomym aby nam rzucili premie na budynki (np ciasteczka, kosze egzo, rytuały itp). Przewijanie, szukanie i kilkanie ich w stosie tysięcy (dosłownie) premii, to istny koszmar.
Ja regularnie staram się robić porządki i od czasu do czasu proszę kogoś o zasypanie połowy wyspy mixem premek x3. Ale ile razy trafi się na tyle kochany znajomy, że zgodzi się zaakceptować te 200 pojedynczych ofek, a potem jeszcze to rzucić? Niechby grupowali te kosze egzo nawet i tylko po 10 szt, już byłoby o wiele łatwiej.
Gdzieś tu na forum był też pomysł by móc zamieniać ozdoby na surki - to też przydałoby się dla rozładowania gwiazdy. Niechby to było i raptem 10 marmuru za monument/statuę...
misiasia
11.05.2015, 22:30
Ja regularnie staram się robić porządki i od czasu do czasu proszę kogoś o zasypanie połowy wyspy mixem premek x3. Ale ile razy trafi się na tyle kochany znajomy, że zgodzi się zaakceptować te 200 pojedynczych ofek, a potem jeszcze to rzucić?
wymieniaj, ja np. pisze, ze wymienię 20 strachów, 30 egzo itd. zawsze ktoś się znajdzie, jak nie na całość, to na cześć;)
wiem, że to nie rozwiązuje problemu, ale mimo wszystko troszkę ułatwia
z wysyłaniem też można sobie pomóc wpisując dwie litery pasujące do nazwy premki i czegoś taniego np. bali, czy kamienia, zawsze coś się znajdzie, co zawęzi wybór i zredukuje nieco przewijanie
Jagiel86
27.05.2015, 19:20
Najlepsza byłaby możliwość łączenia i dzielenia premii, dopałek do kopalni, surowców, przygód, oraz pasek z wyszukiwaniem danej rzeczy, ponieważ grając mobilnie ciężko jest przesuwać pasek na 5calowym ekraniku. Na pewno trzeba by było ustalić jakieś limity na to wszystko czyli np.:
premie 1000 szt.
dopałki do kopalni 20000 szt.
surowce 100000 szt.
przygody 30 szt.
Chyba że na wszystko dać limit po 999 999 i koniec, a każdy i tak podzieli sobie jak uważa.
marcozik
27.05.2015, 20:19
jestem na tak . oczywiście musi być suwak dzielenia w celu wysyłania odpowiedniej ilości
Wybrałam tak ale bo w zasadzie nie potrafię jednoznacznie powiedzieć czy ma się to dziać z automatu czy z dzieleniem i łączeniem ręcznym. Ważne by nie trzeba było mieć po kilkanaście czy kilkadziesiąt tych samych rzeczy w gwieździe.
sensey22
21.07.2015, 00:31
Wybrałam tak ale bo w zasadzie nie potrafię jednoznacznie powiedzieć czy ma się to dziać z automatu czy z dzieleniem i łączeniem ręcznym. Ważne by nie trzeba było mieć po kilkanaście czy kilkadziesiąt tych samych rzeczy w gwieździe.
Dokładnie
RAINBOWdragon
26.07.2015, 01:59
Temat stary jak swiat ale technikom jakos sie nie chce wysilic by tego dokonac .MY GRACZE POTRZEBUJEMY MIEC MOZLIWOSC LACZENIA PREMI W GWIEZDZIE !!!!!!! I pytam sie ile razy trzeba walkowac ten temat by wkoncu dotarlo jak bardzo jest to potrzebne !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
YAHIKO_FX
26.07.2015, 03:22
Możliwość kasowania przedmiotów z gwiazdy też powinni wyłączyć. Co do łączenia surowców/zasobów i aktów własności w gwieździe jestem przeciwko, jestem za łączeniem całej reszty (premii, dodatków: przygody, ozdoby).
@ sparkz
Bo przez przypadek można je skasować chcąc je użyć, a kasowanie nigdy mi się nie przydało, lepiej komuś sprzedać lub oddać.
@ browar69
Taka różnica że nie zawsze chce się dodawać do magazynu wszystkiego z gwiazdy, przeważnie dodaje sie tyle ile nam potrzeba w danej chwili. A gdyby dali możliwość połaczenia wszystkiego trzeba by potem znów to dzielić, na tyle ile chce się dodać do magazynów z gwiazdy. To by odwróciło sytuacje a nie skróciło czas na tą czynność. A tak mamy maniejszą porcje od razu, bez bawienia się suwakiem jak w anno.
Możliwość kasowania przedmiotów z gwiazdy też powinni wyłączyć.
Niby czemu ?
browar69
26.07.2015, 10:23
Co do łączenia surowców/zasobów i aktów własności w gwieździe jestem przeciwko, jestem za łączeniem całej reszty (premii, dodatków: przygody, ozdoby).
A jaka różnica jest między przygodami premiami czy zasobami? Przecież chodzi o to by ograniczyć do minimum klikologię.
Bardzo dobrze jest to rozwiązane w anno:
Przycisk [Połącz wszystko]:
http://wrzucaj.net/images/2015/07/26/3.jpg
Prawy klik na przedmiocie otwiera menu kontekstowe z opcją:
http://wrzucaj.net/images/2015/07/26/2.jpg
1. Połącz (łączy wszystkie przedmioty z danej grupy),
2. Podziel (dzieli grupę na mniejsze części)
http://wrzucaj.net/images/2015/07/26/1bDZKd.jpg
3. Usuwa grupę
Według mnie takie rozwiązanie jest bardzo dobre i optymalne.
pozdrawiam
p
w tso nawet prawokliku nie ma
Uranos_old
15.02.2016, 21:54
Witam,
z uwagi na brak zainteresowania (ostatni wpis 26.07.2015 r.) zamykam wątek i przenoszę go do archiwum.
Pozdrawiam,
MOD_Uranos