PDA

Zobacz pełną wersję : regulamin

andrys13
24.07.2014, 19:56
Czytając regulamin natrafiam na pkt 15:

15. ODPOWIEDZIALNOŚĆ, GWARANCJA I ODSZKODOWANIE
OGRANICZENIE i WYŁĄCZENIE ODPOWIEDZIALNOŚCI
UŻYTKOWNIK WYRAŹNIE PRZYZNAJE, ŻE KORZYSTA Z USŁUG I GIER NA WŁASNE RYZYKO.
.....

z tego pkt wywnioskować można że twórca gry może dopuszczać się różnych niedociągnięć i błędów :)

Chciałbym też zauważyć że regulamin ten został akurat prze zemnie podpisany około dwa lata temu gdzie gra była w fazie BETA.
czyli jeśli beta został uznana jako normalna to raczej regulamin się powinien zmienić? a może gra nadal ma fazę beta :)

MortalWombat988
24.07.2014, 20:35
Faze to wy macie jeśli myślicie że istnieje jakakolwiek gra bez błędów. Cieszcie się że w ogóle je naprawiają.
Bethesda to chyba mój ulubiony przykład - gry za 200 zł z gigantyczną wręcz liczbą bugów, a jednak ludzie je kupują, grają i się cieszą (sam mam wszystkie Fallouty, TESy).
No i mamy TSO - gra darmowa z relatywnie niewielką liczbą bugów, które w większości zostają naprawione. Gimbazjaliści kupują klejnoty za pieniądze rodziców i myślą że są panami świata :D

Tornados
24.07.2014, 20:40
Chciałbym też zauważyć że regulamin ten został akurat prze zemnie podpisany około dwa lata temu gdzie gra była w fazie BETA.
czyli jeśli beta został uznana jako normalna to raczej regulamin się powinien zmienić? a może gra nadal ma fazę beta :)

Ile jeszcze razy trzeba napisac ze beta tyczy sie tlumaczenia....

thordis
24.07.2014, 22:05
Blizzard to same bety ciągle wypuszcza, jak nie musi co pewien czas patchować WoWa to d3, jeszcze kase za to chcą niedobraki;)
O ile śmieszy mnie płacenie za early access na steamie bo można skonczyć jak ludzie którzy kupili Towns, to akurat w grach online zawsze bedą jakieś niedoróbki.

Lipek
26.07.2014, 13:39
Blizzard to same bety ciągle wypuszcza, jak nie musi co pewien czas patchować WoWa to d3, jeszcze kase za to chcą niedobraki;)
O ile śmieszy mnie płacenie za early access na steamie bo można skonczyć jak ludzie którzy kupili Towns, to akurat w grach online zawsze bedą jakieś niedoróbki.
Ty chyba w gry Blizzadra nie grałeś, a jedynie zapodajesz to co w CD-Action jest napisane (vide early access gry Towns). Ja pogrywam w każdą grę ze stajni Zamieci (poza WoW) i jakoś tam błędów nie widzę. Jeśli jakieś są to są tak maluczkie że nie widoczne. Właśnie to Śnieżyca wypuszcza najbardziej dopracowane gry. Gdyby tylko BB wzięło przykład z Blizzarda...

Kris-89
26.07.2014, 14:12
Ty chyba w gry Blizzadra nie grałeś, a jedynie zapodajesz to co w CD-Action jest napisane (vide early access gry Towns). Ja pogrywam w każdą grę ze stajni Zamieci (poza WoW) i jakoś tam błędów nie widzę. Jeśli jakieś są to są tak maluczkie że nie widoczne. Właśnie to Śnieżyca wypuszcza najbardziej dopracowane gry. Gdyby tylko BB wzięło przykład z Blizzarda...

Widocznie BB musiałoby wygrać jakiś plebiscyt na najgorszą firmę w branży. Tak jak EA. Po kijowym BF4 przynajmniej wystosowali oświadczenie w którym przyznali, że zmieniają podejście do produkcji gier i do klienta.
BB mogłoby się przynajmniej przyznać do swojej opieszałości. Zamiast tego, przy problemie z magazynami, na jedynych winnych wyszli gracze.

thordis
26.07.2014, 16:09

Plz, w WoWa gram od TBC, CD-Action nie czytam, ale dzięki za zapewnienie usmiechu;) Jak w diablo 3 nie widzialeś błędów to zazdroszcze, pierwszy z brzegu ciekawy numer:
http://polygamia.pl/Polygamia/1,107162,12174968,Luka_w_Diablo_3___niesmiertelny_ czarownik.html

Wole nie wiedzieć jakie to są duże blędy, jak ten był maluczki.

Klonowanie golda w D3 po 1.08 też Cie pewnie ominęło, i też maluczki bląd pewnie?;)

Blizz też ma potknięcia, ale na szczeście o wiele szybciej reaguje niż BB;)

Lipek
26.07.2014, 19:37
thordis,
Nie grasz w D3 to nie wypowiadaj się. Klonowanie golda mnie ominęło (i kilkunastu znajomych również), to co zapodałeś, ten błąd o nieśmiertelnym czarowniku - nie spotkałem się z nim (ani nikt z kim miałem przyjemność grać).
Masz jednak rację że BB powinno brać przykład z Blizzarda odnośnie szybkości usuwania błędów.

Offtop:

[...]Po kijowym BF4 przynajmniej wystosowali oświadczenie w którym przyznali, że zmieniają podejście do produkcji gier i do klienta.[...]

Mimo 7 ton błędów w BF4 i tak przyjemność z grania jest o niebo większa niż z TSO (co też uczynnie robię każdego dnia na mym, nie chwaląc się, PS4 :P)

thordis
26.07.2014, 20:01
thordis,
Nie grasz w D3 to nie wypowiadaj się. Klonowanie golda mnie ominęło (i kilkunastu znajomych również), to co zapodałeś, ten błąd o nieśmiertelnym czarowniku - nie spotkałem się z nim (ani nikt z kim miałem przyjemność grać).
Masz jednak rację że BB powinno brać przykład z Blizzarda odnośnie szybkości usuwania błędów.

Gram od czasu do czasu w D3, kolejne pudło. To juz wyszło że nie znam gier blizza i nie gram w d3, teraz pewnie ze nie gram na max lvlu wyjdzie;p w HSa rzadko pogrywam bo jakos mi nie podeszła ta karcianka, nie mówiąc juz o polskim tłuamczeniu;p jedynie SC jakoś mnie ominęło.
Mase błędów wychodzi dzięki ludziom co spędzają nad grą mase czasu, tak samo z wowem, na first killach czesto pojawiają się blędy w mechanice ktore są wykorzystywane;)
Mnie w sumie ominęły bugi w tso, koszary pracują na buffie ładnie, ani razu wyspa sie nei zepsula, ale to nie znaczy ze ich nie było;)