PDA

Zobacz pełną wersję : Gra Likwidacja limitu kolejki budowania

przemek480
20.07.2014, 13:11
Pewnie spora część graczy, są to tak zwani gracze pracujący (jak ja), gdzie za dużo czasu nie mamy na poświecenie gry, a chcemy trochę się oderwać od szarej rzeczywistości.

Mam pomysł aby zlikwidować limit kolejki budowania. Samą kolejkę pozostawić, tak jak ma to miejsce np. przy "produkcji" żołnierzy, czy wytwarzaniu produktów w magazynie prowiantu. Czemu jest takie utrudnienie, sam nie wiem? A tak, to takie osoby logują się powiedzmy na ok. 30 min poustawiają sobie co maja do budowy, głownie chodzi o pola i studnie i mogą się wylogować. A w tej chwili mamy tylko 3 miejsca, które możemy rozbudować o jedno, ale i tak nie rozwiązuje problemu i trzeba spędzić dość sporo przed ekranem aby pobudować np. pola. Co w moim przypadku, gdzie nie mam jeszcze na tyle silosów i młynów wodnych, niestety ale trzeba budować.

Tornados
20.07.2014, 13:20
Mozesz dokupic 3 stale sloty za klejnoty
Mozesz wlaczyc bodajze 3 tymczasowe za klejnoty
Mozesz wlaczyc premium i miec dodatkowy slot
Byl nawet za gildijne kiedys staly slot

krotos666
20.07.2014, 14:39
A jak ktoś już wykupił dodatkowe stałe sloty to dzięki Twojemu pomysłowi jest w plecy.
PS: na 50 poziomie już tak nie przeszkadza 3-4 sloty w budowaniu, bo spora część budynków jest bezpatentowa,
jak młyny, silosy i w związku z tym mniej się buduje.
Wytrwałości :)

set2g
20.07.2014, 15:40
pola i studnie ? od tego są silosy i młyny, niczego innego raczej nigdy nie uwidzimy

dario_j
20.07.2014, 15:57
Fajny pomysł. Brak limitów w kolejce budowy na budynki bezpatentowe, byłby użyteczny dla tych co nie mają jeszcze dość silosów i młynów. Sam mam 30 gospodarstw i postawienie im pól to zmarnowany kawałek życia. Do tego drugie tyle studni, te na szczęście padają naprzemiennie, jednego dnia połowa, innego druga połowa. Są jeszcze kopalnie, ale tych nie ma aż tak dużo. Jak się czasem nazbiera to ogarnięcie wyspy to nawet 2 godziny nudnego klikania, czysty masochizm i główna przyczyna rezygnacji z gry. Silosy, młyny wodne, oki, tylko mądrale napiszcie ile czasu zajęło wam skompletowanie wszystkich potrzebnych.

RedJul
20.07.2014, 22:28
(...) Silosy, młyny wodne, oki, tylko mądrale napiszcie ile czasu zajęło wam skompletowanie wszystkich potrzebnych.

Mądrale też na początku klikali i klęli. I jak piszesz zajęło nam to jakiś czas zanim doprowadziliśmy do tego że nie budujemy pól czy studni (przynajmniej część z długo grających). I to kwestia nie tylko długość stażu ale i poświęcone tej grze czasu.
A teraz Ty byś chciał żeby gracze mający dużo krótszy staż i poświęcający dużo mniej czasu grze mieli to samo co my.
Jeżeli tak cenisz swój czas i chcesz mieć ułatwioną grę - proszę bardzo, kup sobie młyny wodne i silosy za klejnoty.
Jeżeli nie chcesz wydawać realnej kasy - poświęć grze więcej czasu ale nie płacz, że ktoś kto gra dłużej i więcej ma od Ciebie lepiej.

grim_reaper
21.07.2014, 00:17
No niestety , jak juz RedJul napisal wszystkie te udogodnienia wymagaja czasu. Ja np prawie 2 lata walczylem ze studniami i polami nim wszystkie zamienione zostaly na silosy i mlyny . Jesli chcialbym miec to szybciej zostaje zakup gemow , a ze zakupione przezemnie gemy mialy inne przeznaczenie niz wyzej wymienione silosy i mlyny ...... .
Dlatego wlasnie jestem na nie . Takie wyjscie ugodzilo by w tych , ktorzy wykupili dodatkowe sloty za gemy czy monety gildii , badz korzystaja ze slotow tymczasowych. Niech zostanie jak jest.

Hajduk
21.07.2014, 10:11
powiem prosto puknij sie w leb takie glupie pomysly zostaw sobie

RedJul
21.07.2014, 10:17
powiem prosto puknij sie w leb takie glupie pomysly zostaw sobie

Sam pomysł nie jest głupi tylko nieprzemyślany.
Bo albo brak jest kolejki od samego początku albo zostawiamy tak jak jest.

Uranos_old
11.02.2016, 21:36
Witam,

z uwagi na brak zainteresowania (ostatni wpis 21.07.2014 r.) zamykam wątek i przenoszę go do archiwum.

Pozdrawiam,
MOD_Uranos