Zobacz pełną wersję : TSO na Andku
Nie mozna grac bo android 4.2 nie obsluguje adobe flash player.
Czy macie jakies pomysly jak to obejsc tablet ma ponad 1GB pamieci i procek 1,2 cztery rdzenie.
bayern1983
11.03.2014, 11:12
Nie można obejść, jedyne wyjście kupić dużo potężniejszy tablet - chyba tylko na 2-3 pójdzie gra.
Cardellino
11.03.2014, 11:12
można obejśc jednak nawet szkoda pisac jak bo niewarte to czasu poswieconego na przygotowanie tabletu bo nie da sie normalnie grac...
Raczej nie pograsz. Są sposoby, aby odpalić grę na tabletach, ale po zalogowaniu praktycznie nie da się grać. Tablet nie pociągnie takiej gry we flashu. To kiepska wtyczka, niekorzystająca z karty graficznej, a wyłącznie z jednego rdzenia procesora. Tak kiepska optymalizacja sprawia problemy na komputerach, a co dopiero na mobilnych urządzeniach...
TedMruczek
11.03.2014, 11:34
Kupujac Puffin (przegladarka ze zdalnym Flashem) da sie grac (czesciowo)
Sprawdzone na Androidach:
2.2, 2.3.3, 4.1.2
Nie wiem jak na 4.2 ale TSO na Puffinie na Androidzie 4.3 śmiga pięknie (Galaxy Note 3), choć sterowanie jest makabrycznie niewygodne. Można wysłać specjalistów albo przejrzeć pocztę, ale podpalanie wyspy czy robienie przygód już niekoniecznie. I raczej nie zmieni tego lepszy procesor czy inne cuda.
MANOLO_PL
11.03.2014, 12:28
Android czy te fszelkie inne mobilne códeńka są tylko po to aby handelek walnac, dac grubego na bieganie , odkryc zloza ale np na Xperi T ( tej od Jaśka Błąda ) nawet bufki na wyspie znajomego dałem :) no niby da sie ale męczarnia okropna. Andka nadal bym praktykowal jak jedziesz gdzies w las i zeby sie tylko zalogowac dla samego zalogowania.
Jest wiele fajniejszych czaso żernych zabaw na Andka
Dzieki wiec pozostaje ten Puffin
Ewentualnie inna przeglądarka z darmowym flashe(przy czym z reklamami)
M0rdechaj
12.03.2014, 20:18
Wszystko zależy od tabletu. Na moim z andkiem 4.1 Puffin śmiga całkiem dobrze, gra ładuje się nawet szybciej niż na moim kompie :D Fakt że steruje się grą troche lipnie.
Pogodna3
28.04.2014, 17:56
Zaczełam grać od wczoraj, dzisiaj chciałam zagrać ale na tablecie - android 4.2.2 i nie mogę otworzyć gry, brak flash playera, którego nie da się w żaden sposób zainstalować, nie wiem czy w dobrym miejscu piszę zapytanie, ale czy to znaczy, że grać mogę tylko na laptopie bądź komputerze stacjonarnym?
Możesz grać na Puffin Browser (w wersji płatnej), ale zdecydowanie nie jest to dobry pomysł. Da się wykonać na tym najbardziej podstawowe czynności w krytycznych sytuacjach, ale z pewnością nie nadaje się do regularnej gry.
krotos666
28.04.2014, 18:45
To nie jest problem gry, tylko urządzenia.
ponieważ android nie wspiera już od jakiegoś czasu flash playera to delikatnie mówiąc lepiej się nie męczyć na tablecie.
Można kombinować jak to napisał Larxand, ale często to przypomina mękę niż przyjemność z gry.
Raczej tylko stacjonarny komputer.
MANOLO_PL
24.05.2014, 15:33
Nexo 10.3G śmigło na sieci 3g aż miło, nawet da się bufować budynki u znajomka na Puffinie.
Ale teraz testuje lepsiejsze cudo.
Otóż : DELL VENUE 8 PRO - jest na pokładzie Windows 8.1 , ale da się też zasadzić na to jednocześnie ANDKA 4.4.2 KiciKici TaśTaś ...
zobaczymy co sobą to zaprezentuje.
lechwroc
22.06.2014, 15:31
Ponieważ 5.07 wybieram się na urlop a do 12 trwa event i chciałbym dojść do ostatniego dnia i dostać ten wspaniały magazyn poszukuję rozwiązania działającego na Andku (4.3).
przeszukałem to forum i kilka innych i próbuję uruchomić Flasha pod różnymi przeglądarkami ale zawsze kończy się na komunikacie informującym o konieczności aktualizacji Flash playera.
Czy ktoś ma doświadczenia z działającym w tej chwili rozwiązaniem tak żeby dało się zalogować i kliknąć kolejny dzień z kalendarza eventowego
christo123
22.06.2014, 15:54
Też jestem ciekawy działania TSO na różnych wersjach Androida.
Znam tylko jedną przeglądarkę która pociągnie flash na andku: Puffin Web Browser :) Jedyny jej minus to: supports Adobe Flash during the daytime everyday (It usually starts from 8 am to 4 pm, but the duration is subject to change without prior notice) Flash działa tylko w dzień.
TedMruczek
22.06.2014, 16:34
Dosc systematycznie uruchamiam TSO w Puffinie wlasnie. W wersji kupionej - flash dziala cala dobe
And 4.1.2 i 2.3.3 - nie wiem jak jest na nowszych wersjach
Dziala tez na And 2.2
Granie jest ograniczone (przygody raczej odpadaja, handlowac sie da, ale ciezko idzie), wysylac geologow, grubasow mozna. maile odbierac mozna, budowac mozna i nawet w ograniczonym stopniu da sie zbierac pokemony :)
U mnie nie wyskakiwała opcja wyboru dziennych nagród za logowanie w Puffinie. Poza tym przygody zdecydowanie odpadają. Swoją drogą ciekawe jak działa na Asusie Book T100.
ja na starym tablecie 2.2 odpalałem TSO i powiem ze jak podłączyłem myszkę to o wiele lepiej się gra, plusem puffina jest sekundowe ładowanie się gry
do przesuwania mapy to najlepiej jak coś to używać pada, co znajduje się w prawym dolnym rogu obok klawiatury
TedMruczek
22.06.2014, 23:40
Do przesuwania - myszka albo po prostu numerki sektora.
bigfrajer
23.06.2014, 06:05
lepszym jest photon browser smiga po całej wyspie bez problemu bez wpisywania sektorów flash playera włącza sie ręcznie Jeden minus to jest że po użytkowaniu ponad pół roku (lub dłuzej nie pamiętam kiedy instalowałem po raz pierwszy ) flesh nie odpala ręcznie trzeba zainstalować za kazdym razem apke na nowo
MANOLO_PL
23.06.2014, 09:36
PHOTON WEB BROWSER i nie ma nic lepszego.
Reklamy nie przeszkadzaja za bardzo. Śmiga wszystko super. Ładuje się TSO szybciej niz na Windowsach ( no to zależy jaki się ma sprzęt, ale DELL VENUE 8 wymiata ), nawet przygody da się robić proste :)
lechwroc
23.06.2014, 11:20
Dzięki wszystkim za odpowiedź.
Póki co wybrałem PHOTONa.
Szału nie ma, ale do tego żeby się zalogować zebrać premię za codzienne logowanie i ewentową wystarczy.
Można nawet wysłać grubasów i zrobić coś z produkcją na wyspie.
Jedyny kłopot to fakt, że taka krótka akcja zabrała 25 MB więc w roamingu odpada - ale jak będzie jakieś Wifi to będzie dobrze
Witam. Mam kolegę, którego nie przekonam, żeby zapłacił 7 zł za puffina. Jeśli ktoś zna bezpłatną aplikację na fona (alternatywa dla puffina), proszę o jej nazwę. Może być z reklamami, albo powolna, ale żeby dało się grać. Z góry dzięki
Winters2806
06.08.2014, 18:19
Photon Browser, da się grać z reklamami, flasha trzeba manualnie włączyć ikoną błyskawicy i dopiero wchodzić na stronę settlersów
Czlowiek_Lasu
06.08.2014, 22:20
Przy okazji, interesuje mnie jaki trzeba mieć sprzęt, by gra działała na tablecie.
Taki najpopularniejszy tablet Samsung Galaxy Tab 3, mający 1 GB RAM i dwurdzeniowy Atom 1600 MHz, daje radę?
Ja gram na fonie samsung galxy s2 i działa super ;)
niestety tylko puffin, ten photon to sie nie nadaje do niczego, zawsze mozesz wypróbowac bezpłatna wersje puffina
Czlowiek_Lasu
13.08.2014, 00:29
O ile mi wiadomo, to otwierając grę w puffinie, treść flashowa wykonuje się na serwerze w USA, a na tablecie się tylko wyświetla.
A ja chciałbym wiedzieć jaki trzeba mieć sprzęt, by gra działała wykonując flasha na samym tablecie, używając na przykład Firefox'a.
Potrafi się ktoś kompetentnie wypowiedzieć w temacie?
Nie sądzę aby jakikolwiek tablet czy smartfon miał przeglądarkę z opcją uruchamiania flasha. To ustrojstwo jest ciężkie i pamięciożerne. Jedynie programy takie jak Puffin (zasada działania podobna do zasady VPN) potrafią sobie poradzić ze stronami z flashem. Jaki sprzęt? Nie oczekuj jakichś specyfikacji. Zbyt wiele jest aparatów z Andkiem gdzie ich moc jest drastycznie różna. Powiem na swoim przykładzie:
Samsung Galaxy Note (1st gen) Puffin zamula niemiłosiernie
iPad Mini 3G+Wifi - śmiga, z rzadka lekka zacinka
iPhone 3gs/iPhone 5 - śmiga jak ta lala
TedMruczek
13.08.2014, 08:27
Dosc czesto w czasia wakacji uzywam Puffina na tablecie (stary Galaxy Tab 1 z Androidem 2.3.3 - wiec dosc stary i wolny sprzet) i zauwazylem ze wszystko zalezy od lacza. Czesto sie strasznie muli ale bywaja i takie chwile ze dziala dosc sprawnie. Generalnie zauwazylem ze ostatnio dosc czesto sa problemy z polaczeniem sie z serwerem Puffina.
Jako, że mam do czynienia z wieloma sprzętami zgadzam się z TedMruczkiem. Przede wszystkim łącze. Ja gram na androidzie 2.3.3 i działa super. Druga kwestia to zaśmiecenia naszego tableta/fona, ale to już kwestia prywatna :)
DJPietka
13.08.2014, 17:58
Ja uzywam puffina na starym galaxy s2 i wszystko zalezy od lacza i pory dnia... Jak amerykanie spia to chodzi bez lagi :)
Emil0303
02.02.2015, 12:53
Witam wszystkich..mam problem z flashem bo wyskakuje mi ze mam starsza wersje a niemoge pobrac nowszej..oczywiscie mowie o tablecie bo chcialbym grac w settlersow na tablecie ale obawiam sie ze chyba niemozna..prosze odp.czy da rady grac na tabletach..dzieki
Czy mozna grac w settlersow online na tablecie?pozdrawiam
TedMruczek
02.02.2015, 13:19
Mozna, sam gram - Android.
Da sie zrobic prawie wszystko - ja mam najwiekszy problem z handlem (z suwakami) ale sie da.
Przegladarka Puffin (miesiac za darmo, pozniej trzeba kupic) dziala bardzo dobrze
YAHIKO_FX
02.02.2015, 14:08
Wina samego Adobe, nie zawsze chce instalować się po pobraniu Instalatora. Inna sprawa ze na ich witrynie trzeba przy akceptacji licencji zjechać na sam dół i drobnym maczkiem zaakceptować warunki (wymuszenie by przeczytać te warunki).
EX_Cyferka
02.02.2015, 14:46
ta sama tematyka, więc pozwoliłam sobie połączyć wątki
Emil0303
03.02.2015, 01:15
Ok dzieki wielkie..sprubuje takze z ta przegladarka
M0rdechaj
03.02.2015, 11:06
Ja polecam photon browser, tez ma wbudowanego flasha i jest za darmo ale wyświetlają się reklamy. Nowej wersji flasha nie ściągniesz bo adobe przestał wspierać wersje dla androida jakiś czas temu. Można oczywiście kombinować ale lepiej skorzystać z puffina lub photona, gdyż są przystosowane do gier w przeglądarkach.
TedMruczek
03.02.2015, 12:01
Co do starszej, dostepnej jeszcze w sieci wersji FP pod androida - jest problem.
Ściągnałem, zainstalowałem i chciałem uruchomić TSO pod Dolphinem - niestety, pojawił się komunikat ze potrzebna jest najnowsza wersja FP a takiej nie ma pod Androida.
Koniokrad4Ever
08.06.2015, 22:52
Cześć. Mam takie pytanie czy wiadomo coś o Settlersach na platformę mobilną Android/IOS? Jest już chyba odpowiedni moment żeby poruszyć ten temat ponieważ telefony mają już sporą moc obliczeniową i mogą uciagnac wymagające tytuły (WoT Blitz, Asphalt 8, Modern Combat 5). Wielu użytkowników skorzystaloby z tej opcji, a na nową grę na urządzenia mobilne skusiło by się dużo nowych osób.
MOD_Victoria2
08.06.2015, 23:44
Wątki zostały połączone.
Przed napisaniem nowego tematu proszę o skorzystanie z wyszukiwarki, aby uniknąć dublowania.
Pozdrawiam
Mod Victoria
przydałaby się oficjalna wersja na androida ale na photon browser śmiga :) samsung galaxy s2
Przebendow
09.06.2015, 13:55
a co z urządzeniami działającymi na Windowsie?
a co z urządzeniami działającymi na Windowsie?
Właśnie dlatego wolę Adroida :P
TedMruczek
08.07.2015, 19:13
Na tablecie 8", na Adnroidzie, Puffin - juz nawet jestem w stanie robic przygody
Zamiast Puffina mozna sciagnac flasha samodzielnie na Andka (nie jest wspierany przez Adobe, ale instalka jest), zainstalowac FireFoxa albo Dolphina (przegladarki) i w ich ustawieniach wlaczyc obsluge flasha. Dziala u mnie na Xperii Z3. Uwaga! Na Androidowym Chrome taki trick nie przejdzie. Mobilny Chrome nie wspiera flasha.
Opis jak to zrobic. Po angielsku ofkoz. Jak beda problemy to piszcie do mnie na priv to zrobie krotki video tutorial.
http://gadgetguideonline.com/android/lollipop/how-to-enable-flash-player-on-android-lollipop/
Granie w TSO na jakimkolwiek dotykowym ekranie nawet z Win 8.1 to sport extremalny (moja opinia).
Granie w TSO na jakimkolwiek dotykowym ekranie nawet z Win 8.1 to sport extremalny (moja opinia).
Dlaczego? Ja osobiscie na swoim fonie i tablecie uzywam Puffina i da sie grac. Mowa oczywiscie o zarzadzaniu wyspa i robieniu prostych przygod bez blokow (np Okradac Bogatych). Wygodne to nie jest ale da sie.
TedMruczek
08.07.2015, 21:46
Dlaczego? Ja osobiscie na swoim fonie i tablecie uzywam Puffina i da sie grac. Mowa oczywiscie o zarzadzaniu wyspa i robieniu prostych przygod bez blokow (np Okradac Bogatych). Wygodne to nie jest ale da sie.
Jasne ze sie da. W dodatku czasami szybciej sie odpala na Andku niz na notebooku. Mnie sie tez szybciej "zalicza" znajdki grubasow z maili.
znik3040
26.10.2016, 09:51
zdaje się że teraz od roku 2012 sporo się zmieniło. na andka jest tylko jakiś prehistoryczny flash, za to TSO wymaga wersji wyższej, której na andku nie ma. zdaje się że teraz jedynym tabletem który to uciągnie jest tablet nie ARM ale x86, i to jeszcze z jakimś windows10. a to kosztuje więcej niż laptop, czyli totalna lipa. co do sterowania, faktycznie człowieka może trafić nie wiem co na panelu dotykowym.
Vatharian
26.10.2016, 10:47
Tablety z Windows 10 kosztują od 199zł w hipermarketach (widziałem za 319zł w A. tablet z modemem HSPA+), do tego myszka na Bluetooth lub adapter microUSB-OTG (ok 50zł razem), są wyposażone w najtańsze Atomy i bardzo dobrze się sprawują, natomiast jest inny problem:
One wszystkie mają 1 GB RAM. Jak wiemy gra chodzi najlepiej na Operze/Chrome, które RAMu wymagają znacznie więcej, i nie pomaga tutaj wersja 'low detail'. W Firefoxie będzie mulić. Wrzucanie premii będzie bolało, obawiam się też o bloki.
Na Linuksa też nie jest lepiej, najnowszy Flash to 11.2, a inne OS v. 23.
W praktyce jedyna sensowna opcja, żeby grać na Androidzie, to albo streamowanie flasha (są przeglądarki, które renderują flasha na serwerze, ale nie sa za darmo i często mają subskrypcję), lub streamowanie obrazu z komputera, przy pomocy VNC, TeamViewera, Chrome remote, lub czegoś podobnego, z zastrzeżeniem, że gigabajty będą leciały jak obietnice polityków przed wyborami.
Sytuacja się NIE poprawi - Flash umiera.
Jedyne, co mogłoby sprawę załatwić (i naprawdę uradować graczy, chociażby ze względu na niższe uzycie zasobów, większą kompatybilność i płynność), byłby rewrite silnika przeglądarkowego do HTML5... tylko czy BB się tego podejmie? To nie jest mały projekt.
m_ic_ha_l
26.10.2016, 10:54
Jedyne, co mogłoby sprawę załatwić (i naprawdę uradować graczy, chociażby ze względu na niższe uzycie zasobów, większą kompatybilność i płynność), byłby rewrite silnika przeglądarkowego do HTML5... tylko czy BB się tego podejmie? To nie jest mały projekt.
Co prawda nie z oficjalnej strony i nie po polsku ale nie widziałem żeby u nas się coś takiego pojawiło. Z Q&A na gamescomie
Q: Wird das Spiel noch auf HTML5 umgewandelt?
A: Leider nicht. In der Zeit könnte man auch ein ganz neues Spiel programmieren. Selbst wenn Flash kurzfristig verschwindet wird BB eine Lösung finden das Spiel weiterhin zur Verfügung zu stellen.
i translator
Q: Is the game still converted to HTML5?
A: Unfortunately not. In the time you could also program a whole new game. Even if Flash disappears in the short term, BB will find a solution to continue to provide the game.
Gluciorek
26.10.2016, 10:57
Czy "znajdą solution" czy przeliczą, że nie opłaca się robić wersji HTML5 i skasują projekt - tego nie wiemy, ale faktem jest, że za niedługo Flash będzie porzucony i co wtedy?
wojtek91
17.11.2016, 17:45
pytanko czy gra działa na telefonie, bo support mówi że nie da się, ale chyba niektórzy gracze grają to się pytam was
THEBADDEST
17.11.2016, 19:30
Ja korzystam z przeglądarki Puffin, ale nadaje się tylko do rzucenia kilku premii, wysłaniu odkrywców i dziennego logowania, aby klejnoty i kryształy nie przepadły ;)
M0rdechaj
17.11.2016, 20:23
Można grać używając przeglądarek Puffin lub Photon, ale przygód na tym za bardzo nie zrobisz, jedynie nadają się do ogarnięcia wyspy.
BB_Penelopa
18.11.2016, 14:13
Witam!
Gra The Settlers Online nie jest obsługiwana poprzez telefony komórkowe.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
wojtek91
18.11.2016, 17:27
Witam!
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
No To Do roboty żeby działąłą na telefonie
Doprecyzuję: nie jest wspierana przez ekran dotykowy .
Witam, Pani Penelopa, ma naprawdę jakieś przestarzałe info. Mniej więcej od 2 lat regularnie gram przy użyciu mojego samsunga galaxy s2. Na tych 4,7 cala oraz przeglądarce Puffin lub Photon mogę zrobić praktycznie wszystko. Photon jest lepszy do handlowania i wystawiania ofert, natomiast Puffin oferuje takie możliwości, że nawet proste bloki można trzaskać. Może nie od razu kolonie, ale drwala z telefonu? Ot dodatkowe 15 min ;) Także, mając telefon z androidem można wszystko, za darmo i zupełnie legalnie :)
BB_Penelopa
21.11.2016, 16:49
Witam, Pani Penelopa, ma naprawdę jakieś przestarzałe info. Mniej więcej od 2 lat regularnie gram przy użyciu mojego samsunga galaxy s2. Na tych 4,7 cala oraz przeglądarce Puffin lub Photon mogę zrobić praktycznie wszystko. Photon jest lepszy do handlowania i wystawiania ofert, natomiast Puffin oferuje takie możliwości, że nawet proste bloki można trzaskać. Może nie od razu kolonie, ale drwala z telefonu? Ot dodatkowe 15 min ;) Także, mając telefon z androidem można wszystko, za darmo i zupełnie legalnie :)
Witam! :)
Gra The Settlers Online nie jest obsługiwana i wspierana poprzez telefony komórkowe. Na chwilę obecną nie planujemy wprowadzenia mobilnej aplikacji gry.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
problemem jest brak dedykowanej apki na telefony, wiele gier online takie coś posiada, tu nie ma i nie jest planowane wdrozenie takiej opcji
przeglądarki które wymieniłeś nie sa rozwiązaniem problemu a jego obejściem, bo korzystanie z tego to istna mordega
wojtek91
24.11.2016, 14:47
Witam! :)
Gra The Settlers Online nie jest obsługiwana i wspierana poprzez telefony komórkowe. Na chwilę obecną nie planujemy wprowadzenia mobilnej aplikacji gry.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
BB to do roboty bo bedzie więcej graczy to dlawas możliwy większy zysk
BB_Penelopa
24.11.2016, 15:30
BB to do roboty bo bedzie więcej graczy to dlawas możliwy większy zysk
Witam!
Dziękuje za sugestię! Jednak na chwilę obecną nie przewidujemy takowej opcji.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
MOD_Victoria
25.11.2016, 12:08
Dzień dobry,
ze względu na to, iż oba tematy dotyczą tego samego zagadnienia, pozwoliłam sobie je połączyć.
Bardzo proszę o korzystanie z wyszukiwarki i nie dublowanie tematów.
Pozdrawiam,
MOD_Victoria
No to wracamy do ogarniania wyspy z telefonu :)
bazyliszek2012
13.02.2017, 22:44
mmm
Dzieki wiec pozostaje ten Puffin
Przegladarka Delphin tez da sie grac
immortalfame
25.05.2017, 03:07
ja loguje sie z puffina na s7, ale nie moge robic nic jak wrzucic premii , nie moge przeskoczyc na inne sektory a szkoda ;p
M0rdechaj
25.05.2017, 07:42
można przeskoczyć na inne sektory naciskając numerki od 1 do 9, na photonie tak działa na pewno.
Na pufinie klika się na myszkę i w tym okienku przesuwa się mapę dotykając dwoma palcami jak na touchpadzie
w puffinie trzeba włączyć tryb "teatr" i wszystko można zrobić.... jedyna co ogranicza to wielkość ekranu.. lol nawet przygody na 5" telefonie robię
RomanianHouse
23.11.2017, 19:47
Temat raczej szerzej znany, jeśli istnieje już metoda, aplikacja umożliwiająca grę na urządzeniach mobilnych poproszę o link :cool:
możesz sobie ściagnąć Puffin Browser i przez naią grać, ale to raczej katorga, zwłaszcza przez smartfona, dedykowanej apki nie ma i nie będzie, przynajmniej tak twierdzi BB
longinus12
11.04.2019, 02:01
Witam mam możliwość grać w domu ale po zanim tylko telefon a to ciężko bez wersji na nie niego proszę pomyślcie nad tym mam 36lat i pamiętam pierwszą część to jest moje dzieciństwo ale w dzisiejszych czasach wiadomo potrzeba być mobilnym. Nic dodać nic ująć. Pozdrawiam
AxxTomek
11.04.2019, 10:44
a co za problem pobrać Puffina na telefon (smartfon) i normalnie grać?
po załadowaniu, przejść na Flash teatr i grać.
Przez smartfona to można sobie awaryjnie wejść, ale grać normalnie sie raczej nie da. A dedykowanego klienta na andka/ios nie planują.
Etam, się nie da, ja przygodę Ali Baba i Młody Drwal tłukę w robocie, jak mam czas, właśnie na funkcji flash teatr, bo normalnie można mapę przesuwać, pozdro
MARDOKone
20.01.2020, 13:44
witam.. cz można grać na tel .. ??
Marzenka87
20.01.2020, 13:47
Możesz zalogować się przez przeglądarkę Puffin, aczkolwiek grać to tam ciężko, ale parę prostych rzeczy dasz radę zrobić :)
M0rdechaj
20.01.2020, 13:50
Aplikacji nie ma, jedynie można grać przez przeglądarkę: Wiki (http://settlersonlinewiki.eu/poradniki/jak-grac-na-androidzie/)
bigfrajer
21.01.2020, 16:05
Aplikacji nie ma, jedynie można grać przez przeglądarkę: Wiki (http://settlersonlinewiki.eu/poradniki/jak-grac-na-androidzie/)
Niestety ale od początku roku Photon Browser jest już płatny i raczej nie uruchomisz gry tylko strone główną
Witam jak mogę grać na telefonie
Pokazuje mi że mam stary flash player
Można prosić o info
Jestem za granicą i nie mam kompa
Z góry dzieki
broda102
30.08.2020, 10:38
Puffin (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.cloudmosa.puffinFree&hl=pl) <--link
Ukryj ten numer xD
agatkag30
30.08.2020, 15:11
witaj
broda102
30.08.2020, 16:31
Zainstaluj aplikację Puffin, link powyżej.
Dalej nic może coś źle robię
Wyskakuje mi okno przy logowaniu że stwierdzono stara wersję adobe flesch player potrzeba nowszej i jak nacisne ok to nie mogę ściągnąć nowszej wersji
Niezabudka86
16.01.2021, 11:07
Witam, mam problem z zainstalowaniem nowej wtyczki na androidzie 10 (brak aplikacji do otwarcia tego pliku), stara nie działa i tym sposobem, nie mogę już grać w Settlers na komórce. Czy jest na to jakiś sposób?
Pozdrawiam.
poki nie bedzie wersji na przegladarke pod unity to mozemy sie pozegnac z tso na telefonach
Kpereszczak
21.01.2021, 11:43
Cześć, może to już było wcześniej wałkowane, ale nie mogę znaleźć konkretnego info co by rozwiązało moj problem. Chce zagrać w TSO na tablecie z androidem noni trzeba ściągnąć klienta. Ściągam go, ale on jest w formacie exe, czyli na PC a nie na androida. To co mam zrobić żeby zagrać na androidzie w przeglądarce?
Nie da się. Obecnie klient jest tylko na windows 64bit.
BB_Penelopa
21.01.2021, 12:34
Witam serdecznie! :)
Uprzejmie informuję, że gra The Settlers nigdy nie była i nie jest wspierana poprzez urządzenia mobilne. Warto zerknąć na forum - możliwe, że gracze mają na to sposób. Pamiętaj jednak, że to nie jest przez nas wspierane.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Kpereszczak
21.01.2021, 12:41
Dziękuję za szybka odpowiedz i pozdrawiam serdecznie.
Nie była wspierana na androida bo była przeglądarkową grą flash i na każdej platformie która obsługiwała flash była możliwość gry , teraz wymyślono klienta który działa jak działa.
Stary_Niedźwiedź
23.01.2021, 13:26
Jedyną opcją jaka mi przychodzi do głowy, jeśli chcecie grać na telefonie lub tablecie będąc poza domem to TeamViewer (lub inna opcja zdalego dostępu do komputera). Wymaga to niestety aby PC/laptop był włączony cały czas kiedy jestście poza domem.
MOD_Victoria
27.01.2021, 19:33
Notka moderacyjna
Tematy "TSO na androidzie" oraz "Nowa wtyczka na androidzie" połączono. Dostosowano tytuł. Przeniesiono do dyskusji.
Następnie scalono z tematem "TSO na Andku".
Hejka
Szukałem ale nie znalazłem. Jest jakieś narzędzie na andka które pozwoli aktualnie uruchomić tso na fonie? Kiedyś przed unity używałem puffin browser ale to już chyba nie działa bo puffin był do uruchamiania wersji flash. Pomoże ktoś
No właśnie da się "uruchomić" Setków na Puffin-ie, ja tak robiłem żeby tylko dzienne logowanie zaliczyć, bo robienie czegokolwiek mija się z celem, przynajmniej na moim 'super wydajnym" fonie Drive 6... :)
Ta ale teraz puffin zrobił się płatny.
hej mam problem z grą.Po odpaleniu gra się zawiesza po paru sekundach.Grę mam na przeglądarce maxton.
To jest jakaś przeglądarka na andka poza puffinem na której da się uruchomić TSO?
vlad1997
06.09.2021, 11:07
ale to pare zł :)
nie polecam tej przeglądarki korzystają z niej hakerzy
Hakerzy korzystają też z powietrza.
Nie polecam.
I co pojawiła się jakaś opcja na horyzoncie? Bo puffin nie wspiera unity. Próbowałem odpalić klienta setów w emulatorze dosa (freebox czy coś takiego) ale nie bangla. Ktoś wykminił jakąś metodę?
Zadziałało mi na androidzie.
Bardzo długo się ładuje.
Strasznie muli i sterowanie jest do niczego.
Zadziałało mi na androidzie.
Bardzo długo się ładuje.
Strasznie muli i sterowanie jest do niczego.
Ale na jakiej apce?
M0rdechaj
27.12.2022, 17:26
Na przeglądarce Puffin działa, ale jak masz słaby telefon to będzie mulić. Jak przytrzymasz tam palcem na ekranie, to pojawi się kursor myszki.
Hejka czy na dzień dzisiejszy jest jakaś alternatywa dla Puffin Browser? Próbowałem grać na kliencie instalowanym na komórce ale przez brak możliwości przybliżenia gra jest nie możliwa
To co idzie jakoś uruchomić to.na andku żeby w miarę chodziło i nie potrzeba było lupy do gry?