PDA

Zobacz pełną wersję : Niestety nie udało się połączyć z serwerem "The Settlers Online"...

mucha691
07.06.2014, 02:27
7 czerwca 2014, około 2:25...
może pora nie najlepsza na odwiedziny, ale dlaczego nie można wejść do serweru Settlersów???

o takiej drobnostce jak brak jakiejkolwiek informacji nie wspominam, w końcu to oczywista oczywistość, mówiąc językiem klasyka ;-)

aha, próbowałem przynajmniej kilkanaście razy, w ciągu około 10 minut..

Pozdrawiam!

Pelor
07.06.2014, 02:41
Już działa

Heduan
07.06.2014, 10:46
7 czerwca 2014, około 2:25...
może pora nie najlepsza na odwiedziny, ale dlaczego nie można wejść do serweru Settlersów???

o takiej drobnostce jak brak jakiejkolwiek informacji nie wspominam, w końcu to oczywista oczywistość, mówiąc językiem klasyka ;-)

aha, próbowałem przynajmniej kilkanaście razy, w ciągu około 10 minut..

Pozdrawiam!

Nie wiem jak to możliwe, albo są złe strefy czasowe ustawione, albo wróżka ten post napisała. Post napisany o 01:27 o problemach z godz. 02:25.

A co do komunikatu, to tak jakby w czasie jazdy samochodem informowali, że za godzinę na tej drodze będzie korek.

Podejrzewam jednak, że to twój dostawca internetu nawala i serwery DNS ma źle skonfigurowane. Na to może pomóc albo ipconfig /flushdns, albo na chwilę zmienić ustawienia DNS na inne, np. 8.8.8.8 .

Mundek_May
07.06.2014, 11:47
Nie wiem jak to możliwe, albo są złe strefy czasowe ustawione, albo wróżka ten post napisała. Post napisany o 01:27 o problemach z godz. 02:25.
Sam sobie strefę ustaw i zmień dealera najlepiej. U każdego pokazuje, że post napisany o 2:27, tylko u Ciebie jest inaczej.

Tornados
07.06.2014, 11:56
Forum czasem swiruje i zmienia czas o 1h

kajla18
09.06.2014, 12:37
temat z przed 2 dni a ja dziś mam te problemy nie dość, że nie mogłam przez cały ranek wejść na stronę TSO przez żadną przeglądarkę to jak już mi się to udało powitała mnie przerwa techniczna o której nic nie było wiadomo

Nursja
09.06.2014, 12:39
Niestety nie udało się połączyć z serwerem "The Settlers Online". Spróbuj połączyć się ponownie.
*
mam ten komunikat od ósmej rano ... ciekawe jak długo jeszcze ... a i tak uważam że już jest jakiś postęp bo mogłam wejść na forum ... katastrofa :( i jak mam grać?

wyspiarz99
09.06.2014, 12:41
to samo u mnie i wejsc na gre nie moge.po za tym muli

kajla18
09.06.2014, 12:42
widzę nie tylko ja miałam taki problem

renegade79
To samo. Pokazuje, ze przerwa techniczna i zeby szukac ze swieczka informacji na forum - zmieniliby ten niepowazny komunikat na popytaj wsrod znajomych na forum bo my poinformujemy cie jak juz sam sie dowiesz o co kaman.

Refleks szachistow maja w tym BB albo sami nie wiedza co popsuli. A to jeszcze przed konserwa, czyzby przedsmak tego co bedzie po konserwie?

robertgliwice
tez od rana nie mogę sie zalogowac co się dzieje

Hrabia_Who
09.06.2014, 12:43
Od 6:30 próbuje wejść do gry i dopiero teraz się udało a tu konserwy niezapowiedziane:/ Z forum to samo dopiero teraz mnie zalogowało.

witek1967
09.06.2014, 12:43
chwilke temu wskoczyła mi strona startowa, mozna sie zalogować ale nie wejdzie sie dalej, jak przy konserwacji, lipa straszna,

a tu komunikat

".... Drodzy Gracze,

obecnie nadal mogą występować utrudnienia związane z ładowaniem
się strony głównej gry. Zespół techniczny pracuje nad przywróceniem
pełnej funkcjonalności serwisu The Settlers Online.

Gdy tylko pojawią się dalsze informacje, dam znać.

BB_xaar....."

BB xar nie mogą występować tylko występują

Xuna
09.06.2014, 12:44
Ponieważ na tej stronie nikt nie raczy żadnych informacji zamieszczać, trzeba posiłkowac się FB. I to nie polskim, a chociażby angielskim. Tam napisano, że burza uszkodziła serwery hostingujące TSO. I że pracują nad problemem. ETA brak.

O, i już działa. 12.50.

Noem08
09.06.2014, 12:46
Problem z dostępem do gry jest nadal analizowany - gdy tylko pojawi się więcej informacji, dam znać.

Aktualizacja (10:50)
Technicy nadal pracują problemem, czas zakończenia prac nie jest jeszcze znany. Jako pierwszy krok postaramy się przedłużyć czas trwania aktywnych przygód oraz dni Premium. Więcej informacji pojawi się wkrótce.

Aktualizacja (12:00)
Technicy nadal pracują nad zaistniałym utrudnieniem. Niestety dokładny czas zakończenia prac nie jest jeszcze znany. Gdy tylko gra będzie znowu dostępna, opublikujemy tutaj informację.

BB_xaar (fb)

kajla18
09.06.2014, 12:46
jedyny plus tej usterki taki, że się trochę opaliłam hehe a nie siedziałam przed lapkiem ;P

Noem08
09.06.2014, 12:49
gra już śmiga :P

kajla18
09.06.2014, 12:49
hehe dobrze powiedziane kasę to wiedzą od kogo ciągnąć ale jak już chodzi o wyjaśnienia to cisza

mirek3010
09.06.2014, 12:50
no tak, ale kto odbuduje kopalnie na 5 lvlu padniete?

kajla18
09.06.2014, 12:50
święto lasu haha

Angelkaxd
09.06.2014, 13:08
Napisano, że czas premium został przedłużony o 24h, a mi się wyświetla 16h.
Wy też macie podobnie?

anael6669
09.06.2014, 13:17
Dziś w nocy o 3:45 pojawił się problem: wojsko nie chciało się zapakować do gienków, to relogłem.
Nagle pojawiłem się w kolejce logowania, byłem 1 z 33 czas zamiast maleć rósł, ilość osób do zalogowania też rosła.
Kolejne relogi i widzę: "Połączenie z serwerem zostało przerwane. Prosimy nacisnąć [OK], aby odświeżyć połączenie".
Standardowe czyszczenie ciastek, pamięci podręcznej, zmiana przeglądarki z Chroma na Foxa, po czym na Dragona, nic nie dały. Baa, nawet zmiana kompa nie pomogła - serwer TSO padł.
Inne strony działają normalnie.
Premka leci, zapro czeka na odebranie, a grać się nie da. No nie idzie!!!. Znów coś w nocy robią bez uprzedzenia.
Massakra jakaś!!! Baa, nawet posta zamieścić na forum nie można było. Widać jak na obrazku poniżej fachowcy z BB/Ubi zajmują się serwerami. Blać PeReLowska.
Taka oto seria obrazów pojawiała się przy próbie wejścia w grę:

https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpf1/t1.0-9/10462985_318857198263729_6699503859769317848_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpa1/t1.0-9/10390293_318858661596916_3263768351612651296_n.jpg
https://scontent-b-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xfp1/t1.0-9/10389548_318858658263583_3276142945541272607_n.jpg

Przeglądarka (żadna) nie pobierała jakichkolwiek danych z Serwerów TSO.
Czy w czasie ewentu też tak będzie???????
A czas leci:
15 minut... i nic...
45 minut... i nic...
godzina minęła i nic...
5:11... Zgłoszenie do supportu o usterce wysłane pod adres: technical.support@thesettlersonline.pl
5:30 i nic... Brak nawet potwierdzenia z automatu, o przyjęciu zgłoszenia (spam sprawdzony).
6:00 i nic... Drugie zgłoszenie poszło pod adres ingame.support@thesettlersonline.pl (też brak odpowiedzi nawet z automatu o przyjęciu zgłoszenia)
6:05dalej nic, kiedy naprawią tą "usterkę" ?!?!?!
Ani forum (http://forum.thesettlersonline.pl), ani gra (http://www.thesettlersonline.pl/pl/graj) nie działały.
Jeszcze żeby jakieś przeprosiny chodź raz napisali, a nie tekst w stylu: "Zła wiedźma sporządała miksturę", czy "Ciemne chmury spowiły Twoją wioskę" i kosz egzo za ponad 3 godziny straty w grze (kto wie ile ofek by zeszło przez ten czas - zwłaszcza z rana, ilu przeciwników na przygodzie bym pokonał!!! może i całych przygód zaliczył)!!!
Na fejsie (https://www.facebook.com/TheSettlersOnlinePL?fref=ts) to samo, czyli brak jakiegokolwiek info, ehh...
PS: i proszę bez takich:

https://scontent-b-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xfa1/t1.0-9/150487_182886245194159_76841621_n.jpg
Xaar choć raz napisz prawdę, co się stało z serwerami w nocy, ze nie działały aż do rana!!!
Co ważniejsze: czy takie prace nocne bez zapowiedzi macie zamiar przeprowadzać w czasie ewentu???????
9:25 hahaha!! No lyypa po maxie!!! Dalej nie działa!!! Na poczcie 0 (słownie: "zero") potwierdzenia z automatu.
BB wstydźcie się!!!!
PS:2 http://www.thesettlersonline.com/ też nie działa!!!
PS:3 Heroes-online (http://test.heroes-online.com/en/play) tak samo padło!!! inne stronki BB/Ubi działają!!!
Już 6 godzin mija od kąd zacząłem pisć tego posta w notatniku, ehh....
To na fejsie od ludzi można sie dowiedzieć:
### www, gry i forum obecnie niedostępna
Witaj, technicy zostały już poinformowane. Aktualizacje informacji można znaleźć tutaj, tak długo, jak strona nie jest dostępna.
BB_Graubart
informacji z niemieckiego fb- translator
### - Aktualizacja: Wydaje się, że centrum danych zostało dotknięte przez burze. Admini są na nim, ale nie mam ETA w tej chwili.
9:52: info od Xaara: Problem z dostępem do gry jest nadal analizowany - gdy tylko pojawi się więcej informacji, dam znać.
BB_xaar
Nie wspominając już o tym, ze ksiązek nie można odebrać z introligatora, a na premce działa!! Przydało by sie za to chociaz po jednej książce każdego rodzaju Xaar!!
7 godzin lyypa, ehh... jesazcze chwilka i kosze padną...
Nowe info: Aktualizacja (10:50)
Technicy nadal pracują problemem, czas zakończenia prac nie jest jeszcze znany. Jako pierwszy krok postaramy się przedłużyć czas trwania aktywnych przygód oraz dni Premium. Więcej informacji pojawi się wkrótce.

A zastopujecie produkcje na te ponad 9h, żeby nic nam nie powyczerpywało się??????????
(12:00) Technicy nadal pracują nad zaistniałym utrudnieniem. Niestety dokładny czas zakończenia prac nie jest jeszcze znany. Gdy tylko gra będzie znowu dostępna, opublikujemy tutaj informację.
Aktualizacja (12:40)
Strony The Settlers Online są już dostępne. Jako pierwszy krok, czas aktywnych przygód oraz dni Premium został przedłużony o 24 godziny. Strona główna gry może nadal ładować się z opóźnieniem - jeśli nie uda Ci się zalogować, odczekaj proszę 5 minut i spróbuj ponownie.
Wreszcie!!!!
Teraz odszkodowanie za straty moralne i czas i NERWY!!!!!!!!!!

Cadaveria
09.06.2014, 14:30
I gra znowu nie działa, ani strona główna ani sama gra.
W ogóle nic się nie wyświetla jakby pod tym adresem nie było żadnej strony.

znik3040
09.06.2014, 14:48
wczoraj w dzień działało, wieczorem nie wiem. dzisiaj do co najmniej 10:00 nie działało. w ogóle serwery z domeny nie odpowiadały, a mogli podłożyć cokolwiek. chociaż na FB i Tweeterze też cisza na ich profilach. niezła olewka. pewnie dopiero przyszli do pracy i zobaczyli wielki krach. na monitoring ich nie stać? oj bieda bieda i amatorszczyzna.

Fleotria
09.06.2014, 14:54
wczoraj w dzień działało, wieczorem nie wiem. dzisiaj do co najmniej 10:00 nie działało. w ogóle serwery z domeny nie odpowiadały, a mogli podłożyć cokolwiek. chociaż na FB i Tweeterze też cisza na ich profilach. niezła olewka. pewnie dopiero przyszli do pracy i zobaczyli wielki krach. na monitoring ich nie stać? oj bieda bieda i amatorszczyzna.

Nie przesadzaj na fb lament przez polowe dnia :D wiec cicho nie bylo, a tak naprawde gratuluje problemow zyciowych :)