PDA

Zobacz pełną wersję : Za co kochamy system osiągnięć, czyli jakie mamy z niego korzyści.

Mundek_May
16.05.2014, 11:27
Od czasu wprowadzenia systemu osiągnięć,(jak dla mnie rzecz równie piękna, potrzebna i wspaniała niczym zmiana koloru na czacie) większość graczy ciągle tylko stęka i narzeka na błędy.
Może wiec wypowiedzmy się jakie mamy korzyści związane z wprowadzeniem tego systemu ?
1 .Jak dla mnie to możliwość opchnięcia zalegających w gwieździe "tęczowych" ozdób typu kwietniki, ławeczki, których to jeszcze parę dni temu nikt za wiadro wody nie chciał kupić. Dziś idą jak świeże bułeczki nawet i po 500 monet. O dosypkach już nie wspomnę.
2. Dodatkowe klejnoty za lewelowanie i logowanie. Większość graczy pewnie loguje się codziennie choćby na minutkę ,
by powysyłać odkrywców i geologów i naprawić ruiny, wiec kilka kamyczków po jakimś czasie i tak za friko wpadnie.
3. Zanim tam zajrzałem, (po raz pierwszy i ostatni) większość zadań była już zaliczona a resztę pewnie i tak się zrobi samoczynnie bez większego wysiłku z biegiem czasu.

Angelkaxd
16.05.2014, 12:20
to taka Księga Zadań vol. 2 ... ale i tak Cię zlinczują co niektórzy.
Mi nie przeszkadza, ale gdyby jej nie było to bym nie płakała. Zdecydowanie są bardziej potrzebne 'nowości' do wprowadzania, ale BB wie lepiej co jest Nam potrzebne ;)

AndyKozakow
16.05.2014, 13:06
Fajnie tylko taki system osiągnięć jak jest teraz do niczego nie prowadzi
Mam już 12650 pkt bez jakiegoś większego problemu zostało mi zrobienie dzieci sawanny i zakazanych i praktycznie finito
Nawet dajmy że stanę na głowie i zdobędę 14k pkt CO MI PO TYM?
Pomysł dobry ale może jak serwer miał miesiąc dwa tfu nawet pięć a nie jak 90% ma 50lvl
Do tego co Ci po tym że zaliczysz wszystkie zadania inni też to zrobią czemu ma służyć ten system i jego pkty?
Co innego jakby było zbiorcze zestawienie z serwera i dane kategorie
Nawet bzdurne
Zrób 100 wiedz masz 100 kleju, 500 1k, 1000 700k i ranking ile kto zrobił
Lub jakieś kategorie kto ile złota wyprodukował, mąki , chleba wody w ciągu grania w setów
COŚ CO JEST MIARODAJNE I PORÓWNYWALNE no i interesujące dla samego gracza
Ja np. byłbym ciekaw ile byków zrobiłem czy ile przygód machnąłem, czy chociażby taka trywialna rzecz ile czasu spędziłem w tej grze
Gram wota i tam np. ktoś opracował takie dojście do stat że widać wszystko !!
a tutaj problem z prostą bazą danych jest masakra

To ja Ci gratuluje jak dorabiasz się na niewiedzy innych:P
Ja tam pożyczam ozdoby jak ktoś chce do zaliczenia zadania :D

Pomysł fajny i ogólnie go popieram ale trzeba to dopracować...

I to co napisała przedmówczyni są nowości na które czekamy jak na zbawienie a karmią nas jakimiś zapychaczami

Tornados
16.05.2014, 16:11
Spoko na testowym testuja akceptowanie dropow od razu do magazynu :D
Bardzo fajna nowosc

Angelkaxd
16.05.2014, 16:54
rankingów nigdy tu nie będzie, nie wiem czym to jest spowodowane, wszelkie dane poukrywali, więc nie mamy na co liczyc - kolejny martwy punkt gry.