Zobacz pełną wersję : Cud Zmartwychwstania
ichigo-san
08.05.2014, 20:31
Witam,
zdaję sobie sprawę iż święta Wielkiej Nocy już za nami, jednakże podczas dzisiejszego ataku w DMK oniemialem po tym jak ujrzałem raporty po ataku na obóz gigantów. Otóż sprawa wygląda następująco:
- stworzyłem swój autorski poradnik pod rekrutów gdzie, aby zniszczyć obóz gigantów potrzebuje najpierw wysłać 3 fale z rekrutami pełnych 200 a następnie weteran ma dokończyć zadanie (całe szczęście iż wojsko jeszcze było w drodze na weterana do eliminacji obozu, gdyż straty mogły być niekorzystne dla mnie).
- dwie pierwsze fale bardzo ładnie wyeliminowały przeciwników tak jak powinno być, jednakże kiedy 3 generał doszedł, który powinien wyczyścić obóz (tzn. zostawić samych gigantów w obozie) zauważyłem iż jednostki przeciwnika w magiczny sposób się zregenerowały.
- wszelkie testy na symulatorze potwierdzają prawidłowość tych 3 fal. Po takim ataku powinni zostać jedynie giganci w swoim obozie, co jednak się nie stało.
Poniżej prezentuje w formie wideo raporty z ataków na obóz gigantów.
http://youtu.be/fnOGMyZV0aU
Jestem ciekaw waszych sugestii jak to można wytłumaczyć :) ja nie widzie innego tłumaczenia jak cud hehe.
Pozdrawiam,
ichigo-san
QueenPen
08.05.2014, 22:30
Cud nad Wisłą :P
Tornados
08.05.2014, 23:09
No takich cudow to jeszcze nie widzialem ;p
Temu wole 1 max 2 falami ubijac :/ Ale wiadome kazdy ma swoj styl gry
ichigo-san
09.05.2014, 08:27
z reguly tez wole 1-2 fale, jednakze przy dmk postanowilem zrobic swoj poradnik wykorzystujac jedynie rekrutow. Ale sytuacja mnie zaskoczyla po powrocie i przejrzeniu raportów. No cóz, jak widać cuda się zdarzają :)
Kranderga
09.05.2014, 10:47
Zgłoś sprawę do Suportu.
Lightowy
09.05.2014, 14:32
Albo do kościoła
ichigo-san
09.05.2014, 21:08
sprawa została zgłoszona do supportu i otrzymałem już odpowiedź. Podsumowując, należy uważać kiedy wysyła się fale na obozy, gdyż taka sytuacja może zaistnieć
Pozdrawiam
krotos666
09.05.2014, 21:26
Ale, że co...
taka jest odpowiedź od suportu?
Atakuj obóz, którego musisz atakować parę razy, żeby rozwalić, a tam co jakiś czas początkowy stan wroga?
To błąd, a raczej taka sytuacja nie powinna zaistnieć.
Tornados
09.05.2014, 22:26
Moze za szybko ataki wyslales:D
Wyobrazacie sobie cos takiego np u poznanczyka ostatni blok w zdradzonym?
Jak tam 4 fale leca :/
Kranderga
09.05.2014, 22:31
Podsumowując, należy uważać kiedy wysyła się fale na obozy, gdyż taka sytuacja może zaistnieć
Pozdrawiam
Wszystko już było:
"Na często zadawane pytanie, czy do stanu wojennego musiało dojść, jest tylko jedna logiczna odpowiedź. Widocznie musiało, skoro doszło".
ichigo-san
10.05.2014, 20:12
Ale, że co...
taka jest odpowiedź od suportu?
Atakuj obóz, którego musisz atakować parę razy, żeby rozwalić, a tam co jakiś czas początkowy stan wroga?
To błąd, a raczej taka sytuacja nie powinna zaistnieć.
Odpowiedź suportu :
Sytuacja taka może zaistnieć, gdy obóz jest podbijany kilkoma 'falami' ataków, wówczas zdarza się, ze pokonane jednostki nadal znajdują się w atakowanym obozie. Gra została zaprojektowana tak, aby każdy obóz podbijany był jednym generałem jednocześnie.
Tornados
10.05.2014, 20:15
To niech BB mi podbije wyspe niszczac kazdy oboz 1 fala
Albo niech mi rozbije 1 fala wieze wiedzmy w mrocznym bractwie
Smialo zapraszam
krotos666
10.05.2014, 20:24
Tak,
napisz do supportu odpowiedź na ich maila,
żeby Ci podali jak w jednej fali pokonać wieżę wiedźmy w Mrocznym Bractwie w jednym ataku.
Bzdury gadają i przykro to stwierdzić, ale się tam ktoś na rzeczy nie zna.
A może to my wszyscy jesteśmy w błędzie i w jakiś cudowny sposób da radę tą wieżę rozwalić w jednym atakiem.
Ciekawy jestem, co teraz napiszą.
Znając życie, nic.
ichigo-san
10.05.2014, 20:28
niby dodatkowo przekazali do działu technicznego tą sytuacje, ale odpowiedź jest nad wymiar interesująca. Macie racje iż nie wszystkie obozy da się 1 atakiem rozwalić, no ale cóż, cuda w tej grze nie od dziś się zdarzają ;)
Fleotria
10.05.2014, 21:02
To nie o to chodzi ze kazdy oboz ma byc niszczony w jednym ataku, tylko ze w danym momencie atakuje jeden general i jezeli jakies jednostki ktore zostana pozbawione nazwijmy to czesci zycia a general przegrywa odzyskuja calkowicie zdrowie...
Tornados
10.05.2014, 21:32
Ano zdrowie to odzyskiwaly zawsze
Ale nie bylo jakiegos Jezusa co je ozywial...
Kranderga
11.05.2014, 00:02
Jak mawiał klasyk:
"A kto umarł ten nie żyje", wiec jest to ewidentny błąd gry i powinni Ci oddać surowce na 200 rekrutów.
Miałem tak..... niestety... Pisałem... Zasugerowałem mroczne bractwo... Odpowiedzi nie dostałem.. Czyli nawet BB nie wie..
EX_Zakrecony
12.05.2014, 10:33
Tu nie chodzi o fakt żeby każdy obóz rozbić 1 falą, ale żeby w danej chwili w obozie znajdowała się tylko jedna fala czyli zamiast:
-Wchodzi generał 1
-Atakuje generał 1
-Wchodzi generał 2
-Kończy generał 1
-Atakuje generał 2
-Kończy generał 2
Było:
-Wchodzi generał 1
-Atakuje generał 1
-Kończy generał 1
-Wchodzi generał 2
-Atakuje generał 2
-Kończy generał 2
Prawdopodobnie z powodu opóźnienia gra nie zdążyła zapisać nowego składu obozu i kolejny generał do ataku wybrał poprzedni.
Pozdrawiam
Mod Zakrecony
wg. mnie w ciągu ~1 minuty gra powinna się wyrobić z zapisaniem stanu, ja nie raz miałem tak że raporty mi przychodziły tak blisko siebie że się zamieniały miejscami ze względu na opóźnienia, ale nie zdarzyło mi się aby obóz się odnowił.
btw. jeżeli robiłeś blok nie wspominaj o nim bo support zwali winę na niego xD
Vuirulent
13.05.2014, 10:35
MOD_Zakręcony nie masz racji jakiś czas temu miałem identyczną sytuację a generał 2 fali atakował kilkadziesiąt sekund po zakończeniu ataku 1 fali.
https://dl.dropboxusercontent.com/u/217770620/4.jpg
https://dl.dropboxusercontent.com/u/217770620/5.jpg
https://dl.dropboxusercontent.com/u/217770620/6.jpg
https://dl.dropboxusercontent.com/u/217770620/7.jpg