PDA

Zobacz pełną wersję : Zaproszenie do przygody

e-rick
04.05.2014, 10:28
Mam problem,zaprosiłem kolegę do przygody i chociaż nie było go on-line to pojawił się komunikat,że przyjął zaproszenie ale ten komunikat był x4 jeden pod drugim.Zdarzało się że kolega wrzucał premie a system informował mnie,że jest niedostępny kiedy pisałem mu coś na szepcie,no i zielona dioda tez się nie świeciła.Pomyślałem,że teraz też jest tak samo i kolega zaraz wskoczy i coś ubije.Jednak nie pojawiał się a kiedy otwieram okno przygody i wchodzę w zakładkę "Pokaż szczegóły" to pokazuje mi się że 2 sloty są zajęte przeze mnie i kolegę a pod spodem jest opis...liczba graczy 3...aktywnych graczy 2,czyli ja i zaproszony kolega.Problem polega na tym,że on nie przyjął zaproszenia i nie może wejść na przygodę,system też nie zwrócił zaproszenia abym mógł zaprosić go ponownie i tak jest od 3 dni a dni opremium uciekają,ciekawe czy support uzupełni mi te stracone dni premium,czekam dalej.

KonradLS1
04.05.2014, 17:49
myślę że support nie uzupełni twojego konta premium :(
nie wiem czy wogóle da się coś z tym zrobić :(
spróbuj wyczyścić dane przeglądarki (ctrl + shift + delete)
ja nie mogę wejść do gry przez ok. 2 godz - w załączniku masz co mi się dzieje

e-rick
04.05.2014, 21:09
mam specjalny program do czyszczenia cookies,więc to nie jest ten problem...jest to jakiś błąd techniczny

Dzisiaj,żeby przetestować problem:kolega który niby jest u mnie na przygodzie kończył zdradzonego, zaprosił mnie i drugiego lotnika z którym się wymienił lotkami.Byliśmy ciekawi czy będzie mógł zalogować się do niego na przygodzie bo przecież siedzi u mnie.Oczywiście zalogował się i przygodę ukończył a w tym czasie pokazało się u mnie 6 slotów:słownie(sześć) i pod nimi napis,graczy 3...aktywni gracze 6...więc to nie śmieci w przeglądarce tylko błąd w grze.

Kranderga
04.05.2014, 21:13
To błąd gry wprowadzony podczas ostatniej konserwacji, wystarczy zrobić reloga.

e-rick
04.05.2014, 21:16
Gdybyś uważnie przeczytał pierwszy post,to byś wiedział,ze problem jest od kilku dni,więc logowałem się kilka razy,więc relog nic tutaj nie daje.

Kazerus
04.05.2014, 21:17
Ja też nie moge wejść, wyskakuje mi błąd serwera, wylogowałem się, z komputera a i tak nie mogę wejść.

e-rick
04.05.2014, 21:21
No zobaczcie i kolejny problem,jak wczesniej pisałem:kolega kończył zdradzonego krawca i byłem u niego ubiłem 2 pełne obozy i co ?...i nic,przygoda skończona a dropa nie ma.

Kazerus
04.05.2014, 21:25
1989

Ja mam takie coś :)

e-rick
04.05.2014, 21:28
próbuj odświeżać nawet po kilka razy...jak nic nie da to całkowicie wyjdź i wejdź ponownie,może się uda zalogować

Kranderga
04.05.2014, 21:30
Piszesz bardzo chaotycznie i mieszasz wiele spraw.
Jeśli nie przyjął zaproszenia i nie wróciło być może pomoże wejście w skrzynkę wysłane w poczcie.

e-rick
04.05.2014, 21:57
Może daj sobie spokój,piszę tutaj,żeby support o tym nie zapomniał,już im pisałem formularz kontaktowy.Poza tym jestem ciekawy czy tylko mnie to spotkało.jeżeli przeczytasz po kolei to zrozumiesz,że błąd jest przez cały czas a poprzez różne działania się nasila i obejmuje kolejne zagadnienia.

KonradLS1
05.05.2014, 14:18
Mi się dzieje tak od 2 dni u kolegi na kompie mogę się zalogować i grać (on ma Operę) a u mnie mogę się zalogować ale nie mogę grać (ja mam Chrome)

e-rick
05.05.2014, 20:05
...ja gram też na Operze,nic nie naprawili.Kurcze czy tam mają kowali czy informatyków ?

dario_j
05.05.2014, 20:55
Podejrzewam że mają kogoś na poziomie tzw prawników, kowal by sobie jakoś poradził

e-rick
06.05.2014, 20:21
Przypuszczam,że gdybym zakończył przygodę (zdradzony mały krawiec) bez zapraszania lotników to by było po kłopocie.Jednak dlaczego mam stracić 2 dropy ?...w imię czego ? Może BB_xaar coś odpowie ?

wsg2012
06.05.2014, 21:49
problem pojawia się od kilku dni i relog nic nie pomaga. Gdy nie sa zaproszenia wysłane w momencie otwarcia przygody - później klapa. wczoraj i dziś straciłem w czarnych - jedna osoba zaproszonaw dwóch grach - dwa loty - za każdym razem pojawiało się ze jest 6 graczy aktywnych gdy w rzeczywistości były dopiero dwie osoby - ja i

SirAdamsPL
07.05.2014, 21:56
Koledze chodziło o problem który ja opisałem później w moim poście http://forum.thesettlersonline.pl/threads/35381-Przyjmowanie-Wysyłanie-zaproszeń-do-przygody

Kranderga
07.05.2014, 22:05
problem pojawia się od kilku dni i relog nic nie pomaga. Gdy nie sa zaproszenia wysłane w momencie otwarcia przygody - później klapa. wczoraj i dziś straciłem w czarnych - jedna osoba zaproszonaw dwóch grach - dwa loty - za każdym razem pojawiało się ze jest 6 graczy aktywnych gdy w rzeczywistości były dopiero dwie osoby - ja i
Należy podziwiać programistów, że udało się im zaprogramować takiego fajnego buga, doceńcie pracę i wysiłek jaki w to włożyli.
Obecnie pracują nad jeszcze fajniejszymi bugami.

BB_Xaar poprosimy o osobny pamiętnik bugowniczego, który by opisywał nad jakimi bugami obecnie programiści pracują.

PS.
Skunks na koszarach plus przygoda krawca (zdradzony?) daje pętle w koszarach, no to jest przecież majstersztyk.

e-rick
08.05.2014, 20:42
Dzisiaj support mi odblokował przygodę I'm happy....jednak dlaczego to trwało 6 dni ?...tego juz nie napisali.