Zobacz pełną wersję : Zaproszenie do przygody
Mam problem,zaprosiłem kolegę do przygody i chociaż nie było go on-line to pojawił się komunikat,że przyjął zaproszenie ale ten komunikat był x4 jeden pod drugim.Zdarzało się że kolega wrzucał premie a system informował mnie,że jest niedostępny kiedy pisałem mu coś na szepcie,no i zielona dioda tez się nie świeciła.Pomyślałem,że teraz też jest tak samo i kolega zaraz wskoczy i coś ubije.Jednak nie pojawiał się a kiedy otwieram okno przygody i wchodzę w zakładkę "Pokaż szczegóły" to pokazuje mi się że 2 sloty są zajęte przeze mnie i kolegę a pod spodem jest opis...liczba graczy 3...aktywnych graczy 2,czyli ja i zaproszony kolega.Problem polega na tym,że on nie przyjął zaproszenia i nie może wejść na przygodę,system też nie zwrócił zaproszenia abym mógł zaprosić go ponownie i tak jest od 3 dni a dni opremium uciekają,ciekawe czy support uzupełni mi te stracone dni premium,czekam dalej.
KonradLS1
04.05.2014, 17:49
myślę że support nie uzupełni twojego konta premium :(
nie wiem czy wogóle da się coś z tym zrobić :(
spróbuj wyczyścić dane przeglądarki (ctrl + shift + delete)
ja nie mogę wejść do gry przez ok. 2 godz - w załączniku masz co mi się dzieje
mam specjalny program do czyszczenia cookies,więc to nie jest ten problem...jest to jakiś błąd techniczny
Dzisiaj,żeby przetestować problem:kolega który niby jest u mnie na przygodzie kończył zdradzonego, zaprosił mnie i drugiego lotnika z którym się wymienił lotkami.Byliśmy ciekawi czy będzie mógł zalogować się do niego na przygodzie bo przecież siedzi u mnie.Oczywiście zalogował się i przygodę ukończył a w tym czasie pokazało się u mnie 6 slotów:słownie(sześć) i pod nimi napis,graczy 3...aktywni gracze 6...więc to nie śmieci w przeglądarce tylko błąd w grze.
Kranderga
04.05.2014, 21:13
To błąd gry wprowadzony podczas ostatniej konserwacji, wystarczy zrobić reloga.
Gdybyś uważnie przeczytał pierwszy post,to byś wiedział,ze problem jest od kilku dni,więc logowałem się kilka razy,więc relog nic tutaj nie daje.
Ja też nie moge wejść, wyskakuje mi błąd serwera, wylogowałem się, z komputera a i tak nie mogę wejść.
No zobaczcie i kolejny problem,jak wczesniej pisałem:kolega kończył zdradzonego krawca i byłem u niego ubiłem 2 pełne obozy i co ?...i nic,przygoda skończona a dropa nie ma.
próbuj odświeżać nawet po kilka razy...jak nic nie da to całkowicie wyjdź i wejdź ponownie,może się uda zalogować
Kranderga
04.05.2014, 21:30
Piszesz bardzo chaotycznie i mieszasz wiele spraw.
Jeśli nie przyjął zaproszenia i nie wróciło być może pomoże wejście w skrzynkę wysłane w poczcie.
Może daj sobie spokój,piszę tutaj,żeby support o tym nie zapomniał,już im pisałem formularz kontaktowy.Poza tym jestem ciekawy czy tylko mnie to spotkało.jeżeli przeczytasz po kolei to zrozumiesz,że błąd jest przez cały czas a poprzez różne działania się nasila i obejmuje kolejne zagadnienia.
KonradLS1
05.05.2014, 14:18
Mi się dzieje tak od 2 dni u kolegi na kompie mogę się zalogować i grać (on ma Operę) a u mnie mogę się zalogować ale nie mogę grać (ja mam Chrome)
...ja gram też na Operze,nic nie naprawili.Kurcze czy tam mają kowali czy informatyków ?
Podejrzewam że mają kogoś na poziomie tzw prawników, kowal by sobie jakoś poradził
Przypuszczam,że gdybym zakończył przygodę (zdradzony mały krawiec) bez zapraszania lotników to by było po kłopocie.Jednak dlaczego mam stracić 2 dropy ?...w imię czego ? Może BB_xaar coś odpowie ?
problem pojawia się od kilku dni i relog nic nie pomaga. Gdy nie sa zaproszenia wysłane w momencie otwarcia przygody - później klapa. wczoraj i dziś straciłem w czarnych - jedna osoba zaproszonaw dwóch grach - dwa loty - za każdym razem pojawiało się ze jest 6 graczy aktywnych gdy w rzeczywistości były dopiero dwie osoby - ja i
SirAdamsPL
07.05.2014, 21:56
Koledze chodziło o problem który ja opisałem później w moim poście http://forum.thesettlersonline.pl/threads/35381-Przyjmowanie-Wysyłanie-zaproszeń-do-przygody
Kranderga
07.05.2014, 22:05
problem pojawia się od kilku dni i relog nic nie pomaga. Gdy nie sa zaproszenia wysłane w momencie otwarcia przygody - później klapa. wczoraj i dziś straciłem w czarnych - jedna osoba zaproszonaw dwóch grach - dwa loty - za każdym razem pojawiało się ze jest 6 graczy aktywnych gdy w rzeczywistości były dopiero dwie osoby - ja i
Należy podziwiać programistów, że udało się im zaprogramować takiego fajnego buga, doceńcie pracę i wysiłek jaki w to włożyli.
Obecnie pracują nad jeszcze fajniejszymi bugami.
BB_Xaar poprosimy o osobny pamiętnik bugowniczego, który by opisywał nad jakimi bugami obecnie programiści pracują.
PS.
Skunks na koszarach plus przygoda krawca (zdradzony?) daje pętle w koszarach, no to jest przecież majstersztyk.
Dzisiaj support mi odblokował przygodę I'm happy....jednak dlaczego to trwało 6 dni ?...tego juz nie napisali.