PDA

Zobacz pełną wersję : Gra Mistrzostwa Gildii

eryk_dzaffar
24.04.2014, 16:59
Mamy obecnie ok. 150 gildii (dla serwera Czarci Gaj - 5) które mają możliwość wykonywania zadań gildii
Gildie dają możliwość wspólnej rozgrywki zawierania znajomości i zdobywania Mg (straszne ilość - zadania przewyższające czasami samą wartość nagrody:mad:)

Na czym by polegały Mistrzostwa Gildii?:confused:: na wyłonieniu najlepszej gildii z serwera
Ta ewolucja gry wprowadza szybsze tempo rozgrywki, otwiera nowe możliwości i wyzwania dla Gildii

Mistrzostwa Gildii były by rozgrywane dla każdego serwera oddzielnie (z wiadomych powodów nie chciałbym rywalizować z graczami takimi jak Podolski, Klose czy Merkel.:p Mam mnóstwo skojarzeń, ale nie będę przedstawiał ich publicznie)

Liczba punktów zgromadzonych przez poszczególnych członków Gildii składała by się na ogólną liczbę punktów zgromadzoną przez daną Gildie.
10-15 Gildii, które na koniec każdej z rund (1 runda trwała by 2 tygodnie i kończyła by się wraz z restartem zadań gildii podczas konserwacji) będą miały najniższą liczbę punktów, zostaną uznane za przegranych w danej rundzie i odpadną z rozgrywek.
Gdy pozostanie tylko Np. 10 Gildii dojdzie do rundy finałowej.

Punkty Gildii będą gromadzone przez członków Gildii przy współczynniku 1 moneta gildii - 1 punkt gildii
Punkty Gildii były by także przyznawane jako dodatkowa nagroda za np. wykonanie całego zadania gildii w ciągu 24h ewentualnie jakieś inne zadania.

Co do nagród to raczej nie chciałbym aby były Klejki ale nagrody dla 10 najlepszych gildii mogły by być jakieś ciekawe lecz nie za bardzo.

Myvu
24.04.2014, 17:36
Dobra fajnie ale za co punkty? i co oznacza najlepsza gildia na serwerze? kto to będzie wybierał i na jakiej podstawie ?

eryk_dzaffar
24.04.2014, 17:44
przelicznik za wykonane zadania gdzie 1Mg=1Pkt.
nikt nie będzie wybierał chodzi tylko o zdobywanie punktów za zadania gildii
im więcej tym tym lepiej
to są mistrzostwa więc grało by się o mistrza wśród gildii

niema tu znaczenia ilość członków gildii oraz poziom gracza bo dla mniejszych gildii zadania przecież są łatwiejsze tak samo dla lvl-owców

chodziło by głównie o zadania dla graczy z gildii a nie dla całej gildii

Myvu
24.04.2014, 17:49
Aaa to ma być za zadanie gildii, e to ja myślałem że jakoś bardziej rozbudowane to będzie :P

thordis
24.04.2014, 17:49
Liczba punktów zgromadzonych przez poszczególnych członków Gildii składała by się na ogólną liczbę punktów zgromadzoną przez daną Gildie.

Czyli masówki > all?;p

icaras
24.04.2014, 20:19
nagrody dla 10 najlepszych gildii mogły by być jakieś ciekawe lecz nie za bardzo.

Mistrz.

Duszysko40
25.04.2014, 01:00
tak generalnie masz jakiś "pomysł" ale nie za bardzo sam go widzę ogarniasz..weź to jeszcze raz przemyśl..podaj konkrety i zrób normalna ankietę w stylu za -przeciw..a nie jakieś pierdy..podaj co byś widział za nagrody...jakie przedziały tych gildii...(chyba sobie nie wyobrażasz gildii 30 osobowej vs 90 osobowa)..itp itd...weź to jakoś "ubierz" ten pomysł..chłopie

Jakubboss
04.05.2014, 19:43
Mistrz.

Nie mam pytań :D

Luxui
05.05.2014, 09:03
Dobry pomysł :)

TruGee
05.05.2014, 21:00
Bez sensu...
Wiadomo, że najlepsza z pkt będzie Gildia, która ma 100 osób (nawet przy frekwencji 50%), a odpadnie taka, co ma ich 10... No, chyba że ta, co ma 10 osób nie zajmowała by się niczym innym prócz zbieraniem pkt.

anael6669
06.05.2014, 03:29
Chcecie statystyk top 10/100/500 przerzućcie się na inną grę, tu ma być system osiągnięć, a odnośnie tego co mieli wprowadzić wypowiedziałem się tutaj (http://forum.thesettlersonline.pl/threads/35352-Szybka-budowa-wyczerpywalnych-budynk%C3%B3w)

Uranos_old
11.02.2016, 21:28
Witam,

z uwagi na brak zainteresowania (ostatni wpis 06.05.2014 r.) zamykam wątek i przenoszę go do archiwum.

Pozdrawiam,
MOD_Uranos