Zobacz pełną wersję : zalegle zadania
witam
jestem na 39 poziomie i nie wiem dlaczego ale nie mam zaliczonych zadań Handel i Wyzwól swoje włości.O co chodzi?Czy ktoś może pomóc.
Od dwóch lat trwają prace nad poprawką aby zakończyć te zadania, sporo graczy tak ma, jak napiszesz do supportu to poproszą Cię o jeszcze chwilkę cierpliwości :)
Jeśli problem nadal występuje, proszę napisać bezpośrednio do Supportu - najlepiej będzie dołączyć również zrzut ekranu z wymienionymi zadaniami.
Luc321123
28.04.2014, 12:04
Okej napiszę, ale co dalej? wyczyścić dane przeglądarki? a może zaktualizować flash playera? albo kupić klejnoty?
Jak będziesz robił zrzut ekranu to wybierz format jpg. Te typki z BB chyba są za tępe na lepszy png. Raz im napisałem o jakimś problemie i dałem linkę do obrazka png, odpisali by przerobić na jpg. Ja nie wiem co złego jest w png, chyba wszystkie programy i przeglądarki obrazów potrafią wyświetlić ten format, a przeglądarki internetowe muszą wręcz obsługiwać ten standard.
mało tego, wszystkie chyba grafiki settlersowe są w formacie png
Witam,
mam problem z zadaniem "produkcja napitku".
Jest zablokowane polecenie "ukończ wartsztat piwowara". Do wykonania tego zadania potrzebne jest ukończenie poziomy 14 - ja jestem teraz na 37 poziomie. Ukończone zadanie "studnie" i "pola uprawne". Niestety nigdzie nie wyświetlają mi się te zadania.
Czy ktoś może mi napisać co mam zrobić, by ukończyć to co opisałam wyżej?
Agnieszka.
http://www.settlersonlinewiki.eu/misje/misje-glowne/
Produkcja kwasu chlebowego:
- Żyzna ziemia: Wybuduj 2 pola pszenicy; Wybuduj 2 farmy
- Farma zboża: Wybuduj 2 pola pszenicy
- Studnia: Wybuduj studnię
- Browar: Wubuduj Warsztat Piwowara
Czy to są te zadania?
Tak,
i ten warsztat piwowara mam zablokowany i tak jak pisałam wcześniej
potrzebny jest ukończony poziom 14 - to mam
ukończone zadanie studnie - no to mam zaznaczone na zielono w okienku, ze jest zrobione
ukończone zadanie pola uprawne - no to tez mam zaznaczone w okienku na zielono ze jest zrobione
i mimo wszystko caly czas wisi to zadanie
To chyba zostaje tylko:
- wyczyszczenie przeglądarki z ciasteczek
- wiadomość do supportu
Stempello
22.03.2015, 12:58
Zadanie: Więcej włości
da się coś z tym zablokowanym zadaniem zrobić?
strasznie mi to psuje wygląd zaliczonych zadań :(
misiasia
22.03.2015, 15:12
zrób screena z księgi zadań, ze ci zadanie wisi i wyślij do supportu
Dzień dobry mam problem z zadaniem "Wyzwól swoje włości" gdyż pod zadanie "Więcej włości" jest zablokowane żeby go odblokować muszę mieć 15 level a mam już 35 level, bez tego zadania nie mogę otrzymać nagrody. Co zrobić z tym fantem ?
Pozdrawiam A.
P.S Zrzut ekranu w załączniku
Nie zaliczyło zadania "długi" tak samo jak wczoraj nie zaliczało mi tego zadania co trzeba było wytworzyć koszyki cioci Irmy i za to można było otrzymać 260 drzewa egzotycznego
Masz je w "oczekujacych" = mozesz zrobic jak wejdzie jako aktywne dopiero
rapalek11
25.03.2015, 15:12
bo to zadanie oczekujące, zrób najpierw zdrajcy bądź anuluj
Zadanie oczekujące. Wpierw zrób zadanie dzienne, gdzie musisz zrobić przygodę Zdrajcy.
a wejscie/zaliczenie tego zadania nie jest moze uzaleznione od wykonania jakiegos innego wczesniej?...
a wejscie/zaliczenie tego zadania nie jest moze uzaleznione od wykonania jakiegos innego wczesniej?...
Tak jest uzależnione od wykonania innego. "Aby odblokować te zadanie trzeba spełnić następujące warunki: - Wymagany poziom gracza: 15lvl"
nie od poziomu, tylko od innego zadania - nie pamietam juz ktore, ale wiem, ze kilka zadan nie wchodzilo, dopoki sie nie zrobilo czegos innego wczesniej. Jesli to nie to, to faktycznie, jak wspomnial Idho, chyba tylko kontakt z Supportem pozostal.
Zadanie oczekujące. Wpierw zrób zadanie dzienne, gdzie musisz zrobić przygodę Zdrajcy.
dzięki pomogło
nie od poziomu, tylko od innego zadania - nie pamietam juz ktore, ale wiem, ze kilka zadan nie wchodzilo, dopoki sie nie zrobilo czegos innego wczesniej. Jesli to nie to, to faktycznie, jak wspomnial Idho, chyba tylko kontakt z Supportem pozostal.
Innej opisów ki niema tylko to jest aby odblokować to zadanie trzeba mieć 15lvl inne zadania "dalsze" zrobione.
misiasia
25.03.2015, 18:13
Arek053 to jest problem techniczny, napisz do supportu i dołącz screeny. jest spora szansa, że ci je odblokują
Arek053 to jest problem techniczny, napisz do supportu i dołącz screeny. jest spora szansa, że ci je odblokują
Napisałem do supportu i od miesiąca nic się nie dzieje w międzyczasie ponagliłem zapytanie i tez nic, tak jak by mnie "olali"
Warto co jakiś czas sprawdzać swoje zgłoszenia bo potrafią je zamykać. Wkleiłbym Ci regułkę jak to wygląda, ale znowu jakiś moderator nie potrafiący czytać między wierszami będzie się chciał pochwalić nadgorliwością.
Jeżeli zamkną zgłoszenie, niestety musisz męczyć się z nowym. Generalnie oni nie odpisują ci jeżeli coś zrobią, więc tak naprawdę nie wiesz czy zostało coś zrobione czy nie.
Jedynie co możesz zrobić to niestety słać maile i czekać. Jeszcze inna szansa pisanie do supportu innej wersji językowej nakreślając sytuację. Niestety oni nie mają prawa wykonywać obowiązków za kogoś, ale może ktoś się zainteresuje jakością pracy polskiego supportu.
Co dziwniejsze to polski support wygląda jak rosyjska ruletka czasami trafi się na rzetelną osobę ale z tym jest mniejsza szansa.
Lord_Crain
30.03.2015, 14:53
No niestety Pana Jarka z przed 3 laty chyba zwolnili, był bardzo uprzejmy i pomagał :)
Obecnie wygląda to jak napisał Idho, olewaja sprawy ;/
marcinek00
22.04.2015, 16:12
Wykonane zadanie "garnizon" nie znikło a nadal wisi w księdze zadań. Czy można coś z tym zrobić?
Ziva4_old
22.04.2015, 21:14
Najlepiej wysłać zgłoszenie do supportu i proszę nie dublować tematów. Jeden temat opisujący dany problem wystarczy.
Pozdrawiam
Mod Ziva
Jestem na poziomie 31 i już po raz kolejny ( więcej niż 3) nienaliczony są mi nagrody za wykonane zadania, o co chodzi ? Moje wytworzone premie w dziwny sposób przepadają tz. są w gwieździe ale jak zaczynam ich używać nie działają i po którymś kliknięciu znikają wszystkie bez premiowania budynku, czy ktoś miał podobnie ? Renee
BB_Penelopa
27.01.2016, 15:57
Jestem na poziomie 31 i już po raz kolejny ( więcej niż 3) nienaliczony są mi nagrody za wykonane zadania, o co chodzi ? Moje wytworzone premie w dziwny sposób przepadają tz. są w gwieździe ale jak zaczynam ich używać nie działają i po którymś kliknięciu znikają wszystkie bez premiowania budynku, czy ktoś miał podobnie ? Renee
Witam.
Napisz w tej sprawie do Supportu, najlepiej bezpośrednio na adres: account.support@thesettlersonline.pl
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Mam dwa zadania główne niezrealizowane, przeskoczyłem na wyższy poziom i są zablokowane. Czy istnieje jakiś sposób by je dokończyć?
Misiorww
18.11.2016, 15:52
support
BB_Penelopa
18.11.2016, 16:54
Witam!
Napisz proszę w tej sprawie do Supportu, najlepiej bezpośrednio na adres: account.support@thesettlersonline.pl
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
MOD_Victoria
25.11.2016, 15:40
Dzień dobry,
proszę nie tworzyć nowych wątków tylko wszystkie problemy dotyczące braku możliwości wykonania zadań dodawać w tym temacie.
Sam problem proszę szczegółowo opisać w mailu do Supportu - account.support@thesettlersonline.pl
Jeśli to możliwe - proszę dołączyć zrzut ekranu ukazujący sytuację.
Ze względu na podobną tematykę wątki zostały połączone. Proszę o korzystanie z wyszukiwarki aby nie dublować tematów.
Pozdrawiam,
MOD_Victoria
silverrr833
29.01.2017, 18:21
witam mam 35lvl i nie które zadania się zacięły takie jak np:szkolenie zawodowe,artyzm, co robić
MOD_Victoria
29.01.2017, 21:03
witam mam 35lvl i nie które zadania się zacięły takie jak np:szkolenie zawodowe,artyzm, co robić
Witaj,
nie bardzo rozumiem co oznacza, że "zadania się zacięły". Zadanie "artyzm" powinno być wykonalne kiedy osiągniesz poziom 36.
Pozdrawiam,
MOD_Victoria
Hej, chciałbym zapytać dlaczego nie odblokowały mi się kolejne zadania, skoro spełniłem wszystkie wymogi?
zamieszczam screena http://imgur.com/a/5badl mam 31 lvl i zrobilem te zadania po lewo z ziemia i studniami
bo nie masz całego cyklu wykonanego musisz wszystkie 4 zrobić żeby ci zaliczyło
ale nie moge wlasnie ich zrobic, bo nie sa odblokowane, mimo ze spelnilem warunki by odblokowac Pole Pszenicy
BB_Penelopa
12.04.2017, 15:28
Witam!
Napisz w tej sprawie do Supportu, najlepiej bezpośrednio na adres: account.support@thesettlersonline.pl
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
napisałem, ale od kilku dni cisza...
kinia19910
15.04.2017, 14:02
Zadania "Pole pszenicy" i "Warsztat piwowara" powinieneś wykonać na 14 lvl o ile pamiętam...
Jeśli dalej są zablokowane to zostaje support , jak wyżej.
BB_Penelopa
17.04.2017, 11:18
Zadania "Pole pszenicy" i "Warsztat piwowara" powinieneś wykonać na 14 lvl o ile pamiętam...
Jeśli dalej są zablokowane to zostaje support , jak wyżej.
Dokładnie!
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Nadal brak odpowiedzi mailowej...
chyba sie nie doczekam pomocy
BB_Penelopa
21.04.2017, 12:57
Witam!
Support ma w tej chwili więcej zgłoszeń niż zwykle, dlatego czas odpowiedzi może się wydłużyć.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Support, zawsze ma więcej zgłoszeń niż zwykle :) Już nie sięgam pamięcią kiedy było zwykle:)
darek1966
21.05.2017, 09:08
mam zablokowane zadanie [wyzwól swoje włościi ] i excelsior ciągle mi się zacina,czy da się coś z tym zrobić ?
MOD_Victoria
25.05.2017, 21:05
Witaj !
Zadanie główne "Wyzwól swoje włości" składa się z kilku zadań pobocznych, które należy wykonać między poziomem 15 a 30.
Który masz poziom w grze?
Jeżeli wyższy niż napisałam i zadanie powinno być dawno wykonane - skontaktuj się z Supportem.
Koniecznie zrób zrzut ekranu i dodaj go jako załącznik w mailu.
Jeżeli chodzi o zawieszanie się Excelsiora jest to dość powszechny problem, niemniej jednak zachęcam do skontaktowania się również i w tej sprawie z Supportem (http://forum.thesettlersonline.pl/threads/25410) .
Pozdrawiam,
MOD_Victoria