Zobacz pełną wersję : Gra Nowy Generał
Jako, że czekanie 30 minut aż nasi "tawerniacy" dotrą na przygodę by zrobić blok jest czasem męczące, myślę że powinno sie wprowadzić nowość- a zatem chodzi mi o wprowadzenie generała, który ma wszystkie cechy tawerniaków (nie porusza się szybciej, nie niszczy szybciej obozów)- jednym słowem idealnie nadawałby się do bloków jak zwykli generałowie, szkopuł tkwi w tym, że owy dowódca zmierzałby szybciej ku przygodom (15 minut). Mógłby się on pojawić w jakimś nadchodzącym evencie, no i oczywiście w sklepie. Co o tym myślicie? Zapraszam do komentowania i oceniania w ankiecie!
po co nowy niech zmniejszą czas tych generałów za niedługo to już na generałów nie będzie miejsca na wyspie
Angelkaxd
14.04.2014, 21:29
bloki w grze są generalnie niedozwolone, więc na pewno nie zrobią tego, aby nam to jeszcze bardziej ułatwić ;)
Może karetę?
Zabiera 5 generałów - czas dotarcia na przygodę - 10 minut:)
Może karetę?
Zabiera 5 generałów - czas dotarcia na przygodę - 10 minut:)
katapultą jeszcze szybciej.
Jestem za , ale tak jak wyżej napisano bloki są nielegalne ( tzn. że w razie jakichś błędów nie ma szans na jakiekolwiek zadośćuczynienie ze strony supportu ) więc raczej marne szanse .
Shadow_mk
15.04.2014, 06:15
...... cechy tawerniaków (nie porusza się szybciej, ....
no to zdecyduj sie czy ma sie poruszac szybciej czy nie bo tu chodzi tylko o czas dotarcia na przygode i z powrotem
jesli myslales o atakach to przy atakach wszystkie gienki poruszaja sie w tym samym tepie....
z tego co wiem to jest taki
\bloki są nielegalne
Nielegalne ? A gdzie jest formuła, która tego zakazuje ?
misiasia
15.04.2014, 07:34
bloki w grze są generalnie niedozwolone...
a kto mi ich zabroni??
bloki w grze, to pomysł graczy, mający ułatwić nam robienie przygód i zmniejszenie strat. BB nie wspiera tego i nie bierze odpowiedzialności za ewentualne niepowodzenia, ale nic nigdy nie słyszałam o nielegalności ich stosowania...
a kto mi ich zabroni??
BB nie wspiera tego i nie bierze odpowiedzialności za ewentualne niepowodzenia, ale nic nigdy nie słyszałam o nielegalności ich stosowania...
Ojej , jak zwał tak zwał , nie ma wsparcia technicznego , odpowiedzialności ze strony BB - o to chodzi :)
A nawet jakby wspierali to co by to dało, oni zawsze co najwyzej odsyłali (kiedyś) surowce na zrobienie poległej armi, więc co mi po kilkuset mieczach damascenskich i napitku ktore dostałbym po tygodniu lub więcej skoro większości osób te surowce w magazynach sie nie mieszczą.
Amber_Pl
15.04.2014, 08:56
nie ruszałbym "tawerniaków" , są tacy jacy powinni być,
używamy ich w przygodach kilkudniowych, wystarczy wcześniej odpalić grę lub zrezygnować z bloków,
kwestia 100 czy 150 rekrutów więcej nie powinna robić różnicy dla kogoś komu się śpieszy
jestem na NIE
Misiorww
15.04.2014, 11:47
ci co grają już ze 2 lata, mają masę gienków, kolejny to tylko "zabawka"
ci co grają już ze 2 lata, mają masę gienków, kolejny to tylko "zabawka"
Ja gram 2 lata i taka "zabawka" jak najbardziej by mi się przydała :D
katapultą jeszcze szybciej.
A może rakieta ;) Wystrzelić 10 gienków i za 3 minuty lądują z wojskiem na spadochronach! To będzie DESANT!! :)
Jeśli już coś BB zrobi to zapewne jakiś eliksir lub coś w tym rodzaju do szybszej podróży oczywiście do nabycia w sklepie za klejki :)
Ewentualnie mityczne jak Pvp ulepszenie gienka.
Jeśli już coś BB zrobi to zapewne jakiś eliksir lub coś w tym rodzaju do szybszej podróży oczywiście do nabycia w sklepie za klejki :)
I ja chcę takiego eliksiru za klejnoty. Powiedzmy 10 klejnotów skraca czas o połowę, 30 klejnotów teleportuje.
bloki w grze są generalnie niedozwolone, więc na pewno nie zrobią tego, aby nam to jeszcze bardziej ułatwić ;)
Nie są niedozwolone tylko nie zostały przewidziane jako mechanika gry, a że któryś gracz odkrył że się da to wykorzystać to zaczęły się pojawiać poradniki oparte na blokach, ale nie jest to błąd gry więc nie zostało to zmienione.
Ewentualnie zrobia drzewko rozwoju generalow w ktorym bedzie uwzglednione skrucenie czasu dotarcia na przygode/wyspe
dziad_luk
17.04.2014, 19:24
Co do sprawy nowego generała jestem na tak.
Link kilku generałków:
http://zapodaj.net/9fe0df4d5ae10.jpg.html
Dla uzupełnienia starej gwardii może pojawić się kilku nowych:
Za dynie - Barbarzyńca --- 150 jednostek, duże HP, ostatni atak, duża siła, podróż 15 min, odpoczynek 2 godziny
Okazjonalnie - Amazonka --- 200 jednostek, małe HP, pierwszy atak, slaba siła, premia dla strzelajacych +20%, podróż 15 min, odpoczynek 2 godziny
Koniec świata RAGNAROK - Valkiria --- 220 jednostek, srednie HP , srednia siła, atak 2 fali, premia dla piechoty +20%, podróż 15 min, odpoczynek 2 godziny
Przyspieszanie generałów: kupno eliksiru czy w przyszłości drzewko umiejętności tez na tak.
Dodatkowo Generał Pień 220 jednostek, dostępny po zakupieniu pudełkowej wersji gry powinien dostać dodatkowe umiejętności podobne do mistrza sztuki walki dla wszystkich którzy go posiadają.
Dla uzupełnienia starej gwardii może pojawić się kilku nowych:
Za dynie - Barbarzyńca --- 150 jednostek, duże HP, ostatni atak, duża siła, podróż 15 min, odpoczynek 2 godziny
Okazjonalnie - Amazonka --- 200 jednostek, małe HP, pierwszy atak, slaba siła, premia dla strzelajacych +20%, podróż 15 min, odpoczynek 2 godziny
Koniec świata RAGNAROK - Valkiria --- 220 jednostek, srednie HP , srednia siła, atak 2 fali, premia dla piechoty +20%, podróż 15 min, odpoczynek 2 godziny
Zeby bylo smieszniej kazdy z wymienionych jest znacznie gorszy od weterana.
Nie są niedozwolone tylko nie zostały przewidziane jako mechanika gry, a że któryś gracz odkrył że się da to wykorzystać to zaczęły się pojawiać poradniki oparte na blokach, ale nie jest to błąd gry więc nie zostało to zmienione.
W zasadzie podchodzi pod wykorzystanie błędu w grze, a takie coś jest w zasadzie zakazane w większości cywilizowanych gier.
Z drugiej strony jest to zauważone bardzo dawno temu, wszyscy o tym wiedzą, więc trzeba to traktować jak nielegalne, ale nie ścigane.
Tak czy inaczej - bloki robimy na własną odpowiedzialność i obowiązuje zakaz narzekania w razie wymiany systemu walki na działający poprawnie (no dobra: bardziej poprawnie) albo jak się adminom odwidzi i jednak zaczną za to karać (mają pełne prawo).
Chętnie bym zobaczył, jakby to naprawili i byłby przez dwa tygodnie zbiorowy płacz, że "ratónku błont w gże zrobiłem jak w poradnikó na foróm i zabiło mi puł elitarnyh pilne!!!!!!!" :)
dziad_luk
20.04.2014, 19:25
Zeby bylo smieszniej kazdy z wymienionych jest znacznie gorszy od weterana.
Nie maja być lepsi od weterana. Maja byc lepsi od żniwiarza czy złotego i okazjonalnie dostepni.
Co do HP i innych statystyk to do przemyślenia.
Tornados
20.04.2014, 19:27
Ja chce wetka ktory ma 10000 zycia, uderzenia obszarowe, pierwszy atak i bije 100000000000000 obrazen ....
Nie maja być lepsi od weterana. Maja byc lepsi od żniwiarza czy złotego i okazjonalnie dostepni.
od zniwiarza tez na pierwszy rzut oka nie sa lepsi.
Angelkaxd
21.04.2014, 00:19
wg mnie to powinny zrobić nowe przygody, bo gienków jest aż nadto ;)
MOD_Victoria2
09.04.2015, 01:44
Pomysł zrealizowany - dodano Mistrza Obrony :) .
Zamykam
Mod Victoria