Zobacz pełną wersję : prosba do xaar-a/ administracji
Shadow_mk
08.04.2014, 07:18
aby informacja o przerwie technicznej pojawiala sie co najmnej 24-36 h wczesniej bo komunikat o 22 czy o 23 ze konserwa jest za 2-3 h raczej jest porazka i prosta konsekwencja nie ma informacji przed 24h nie ma konserwy
ta informacja jest potrzebna tez do ustawienia/zatrzymania bufowania bo czesto wam sie przeciaga konserwa i trwa po 12h+ i potem sa niemile niespodzianki wiec nalezy nam sie przynajmnej informacja 24-36 h przed zeby zatrzymac strategiczne produkcje na czas konserwacji
AndyKozakow
08.04.2014, 08:50
Popieram tak jak teraz to wygląda to śmiech na sali...
Sami nie wiecie czy będzie konserwa czy nie?
Albo czy szef podpisze nadgodziny do ch....a?
Wczoraj po południu była niezapowiedziana konserwa , i zastanawiali się czy robić następną czy też nie , ale gremium "szanowne" przegłosowało temat i większością głosów konserwę dzisiejszą uchwalili :)
Shadow_mk, mogę jedynie odnieść się do następującego tematu: Cotygodniowe przerwy techniczne (http://forum.thesettlersonline.pl/threads/14964). Cotygodniowe konserwacje odbywają się właśnie we wtorki - właśnie dlatego przerwa techniczna w dniu 08.04.2014 (wtorek) nie powinna nikogo dziwić. Oczywiście problemy z dostępem do strony głównej w ciągu dnia to co innego...
Angel7212
08.04.2014, 12:53
popieram, na angielski serwerze jakoś da się wcześniej napisać i na dokładkę nie trzeba zgadywać, czy będzie reset gildyjnych czy nie;)
http://s3-eu-west-1.amazonaws.com/screenshooter-legacy/od-rwbusscgawlaaofthwjn.jpg
U mnie po dzisiejszej konserwacji - mennica na bufie daje zero! - po prostu monety się nie produkują. Ciągle jakieś problemy z tą grą - najwięcej oczywiście po konserwacjach. I teraz co? - mam sobie beztrosko grać z uśmiechem na twarzy przez następny tydzień bez produkcji monet - wprost Super.
Leci drugi rok , ale zamiast problemów ubywać - przybywa coraz więcej - może to czas by rozejrzeć się za taką firmą ,która pozwala grać a nie czekać czy i kiedy to naprawią - po dzisiejszej konserwacji czuje się oszukany - bo to mi się monety nie produkują i nie z mojej winy - coś mi sie wydaję że jeszcze motto BB jest nadal - jak się nie podoba to wypad - przyjdzie inny i biznes się kręci - to tyle - bo i tak ogromne grono graczy ma już serdecznie dość
Shadow_mk, mogę jedynie odnieść się do następującego tematu: Cotygodniowe przerwy techniczne (http://forum.thesettlersonline.pl/threads/14964). Cotygodniowe konserwacje odbywają się właśnie we wtorki - właśnie dlatego przerwa techniczna w dniu 08.04.2014 (wtorek) nie powinna nikogo dziwić. Oczywiście problemy z dostępem do strony głównej w ciągu dnia to co innego...
Miałbyś rację gdyby nie to, że potraficie wieczorem przełożyć konserwację.
Zamiast słowa właśnie powinieneś użyć słowa zwykle które odpowiadało by prawdzie.
I o to zwykle nam chodzi.
Nie chcemy dużo - chcemy być traktowani nie gorzej niż inne serwery. Masz piękny przykład z angielskiego serwera że się da.
Shadow_mk
08.04.2014, 14:19
ale to nie jest odpowiedz na moje pytanie
czy jezeli wiesz ze konserwa jest we wtorek nie mozesz se ustawic przypomnienia w czymkolwiek zeby dzien wczesniej ci przypominalo zeby napisac ze bedzie konserwa jutro w takich a takich godzinach ? a ze wzgledu iz wtorkowa konsera ktora byla wczesniej czwartkowa ostatnio miala byc srodowa to k...... nie jest w tym samym terminie jednak co tydzien i nie maja te konserwy tkiego samego czasu trwania
no ta wtorkowa ostatnia konserwa to porażka... Zaczęła się o 17.30 w poniedziałek..... Widocznie BB ma inny czas :D
Shadow_mk, można założyć, że w każdy wtorek odbywa się cotygodniowa konserwacja. Jeśli coś się zmienia, staramy się o tym informować tak szybko, jak to możliwe.
Oczywiście masz rację, czasami zdarzają się przesunięcia i odstępstwa od "wtorkowej" zasady. Do takiej sytuacji może przyczynić się kilka czynników, na przykład problemy z dostępem do strony głównej gry (np. ostatni poniedziałek), czy zmiany w wersji, które wymagają dodatkowych testów (co wiąże się z koniecznością przesunięcia dnia konserwacji).
Tak czy inaczej, postaramy się usprawnić proces informowania o nadchodzących konserwacjach. :)
Oczywiście masz rację, czasami zdarzają się przesunięcia i odstępstwa od "wtorkowej" zasady. Do takiej sytuacji może przyczynić się kilka czynników, na przykład problemy z dostępem do strony głównej gry (np. ostatni poniedziałek), czy zmiany w wersji, które wymagają dodatkowych testów (co wiąże się z koniecznością przesunięcia dnia konserwacji).
Tylko że problemy z dostępem pojawiły się jakoś późniejszym popołudniem, więc od rana miałeś czas, żeby coś skrobnąć o konserwie. Nie musiałem z tym czekać do samego wieczora.
Besamir, zazwyczaj informacja o najbliższej konserwacji pojawia się dzień wcześniej (około godziny 16:30). Oczywiście jeśli uważacie, że to coś pomoże (mimo wszystko sądzę, że wtorkowe konserwacje nie powinny nikogo zaskakiwać), postaram się publikować ogłoszenie o konserwacji kilka godzin wcześniej. :)
ahoj_zeglarze
09.04.2014, 11:15
wrzucaj takie info odrazu po konserwie albo w piatek na fajrant :P
Swoja drogą - czemu nie podpisales sie pod postem z prezentami? Tylko jako "zespol" - wstydzisz sie prezentow?
Aaaa i to o krolikach gryzacych kable - dobre bylo :P
Informacja o rozpoczeciu eventu tez pojawila sie pare godzin przed jego rozpoczeciem i do tego zawierala mase bledow! Chyba zle sie dzieje w panstwie BB :P
Swoja drogą - czemu nie podpisales sie pod postem z prezentami? Tylko jako "zespol" - wstydzisz sie prezentow?
Czego tu się wstydzić? Od początku roku marzyłem o 25 klejkach za free. :D
Besamir, zazwyczaj informacja o najbliższej konserwacji pojawia się dzień wcześniej (około godziny 16:30). Oczywiście jeśli uważacie, że to coś pomoże (mimo wszystko sądzę, że wtorkowe konserwacje nie powinny nikogo zaskakiwać), postaram się publikować ogłoszenie o konserwacji kilka godzin wcześniej. :)
Po pierwsze - pojawiła się około 19 a nie 16.30
Po drugie - nam tak naprawdę chodzi o potwierdzenie że będzie,że nie będzie przełożona i z czym mamy się do niej przygotować.
Po trzecie - tego już całkiem nie rozumiem - dlaczego mamy mieć kilka godzin wcześniej, skoro inni mogą mieć cały dzień wcześniej.
I ostatnie - informacja nie pojawia się dzień wcześniej (około godziny 16:30) a kilka godzin, nie patrz na kalendarz a na porę rozpoczęcia konserwacji.
Besamir, z Oczywiście jeśli uważacie, że to coś pomoże (mimo wszystko sądzę, że wtorkowe konserwacje nie powinny nikogo zaskakiwać), postaram się publikować ogłoszenie o konserwacji kilka godzin wcześniej. :)
Xaar widać że nie jesteś w ogóle w temacie , w tych ogłoszeniach są m.in informacje co będzie wykonywane , np. restart zadań gildii , czy też jakieś inne modyfikacje . Z punktu widzenia gracza dobrze jest wiedzieć o tym wcześniej , no ale Ty chyba graczem nie jesteś , bo jakbyś był , to nie pisałbyś takich bzdur .