PDA

Zobacz pełną wersję : prosba do xaar-a/ administracji

Shadow_mk
08.04.2014, 07:18
aby informacja o przerwie technicznej pojawiala sie co najmnej 24-36 h wczesniej bo komunikat o 22 czy o 23 ze konserwa jest za 2-3 h raczej jest porazka i prosta konsekwencja nie ma informacji przed 24h nie ma konserwy
ta informacja jest potrzebna tez do ustawienia/zatrzymania bufowania bo czesto wam sie przeciaga konserwa i trwa po 12h+ i potem sa niemile niespodzianki wiec nalezy nam sie przynajmnej informacja 24-36 h przed zeby zatrzymac strategiczne produkcje na czas konserwacji

AndyKozakow
08.04.2014, 08:50
Popieram tak jak teraz to wygląda to śmiech na sali...
Sami nie wiecie czy będzie konserwa czy nie?
Albo czy szef podpisze nadgodziny do ch....a?

jemen2
08.04.2014, 09:22
Wczoraj po południu była niezapowiedziana konserwa , i zastanawiali się czy robić następną czy też nie , ale gremium "szanowne" przegłosowało temat i większością głosów konserwę dzisiejszą uchwalili :)

BB_xaar
08.04.2014, 10:53
Shadow_mk, mogę jedynie odnieść się do następującego tematu: Cotygodniowe przerwy techniczne (http://forum.thesettlersonline.pl/threads/14964). Cotygodniowe konserwacje odbywają się właśnie we wtorki - właśnie dlatego przerwa techniczna w dniu 08.04.2014 (wtorek) nie powinna nikogo dziwić. Oczywiście problemy z dostępem do strony głównej w ciągu dnia to co innego...

Angel7212
08.04.2014, 12:53
popieram, na angielski serwerze jakoś da się wcześniej napisać i na dokładkę nie trzeba zgadywać, czy będzie reset gildyjnych czy nie;)

http://s3-eu-west-1.amazonaws.com/screenshooter-legacy/od-rwbusscgawlaaofthwjn.jpg

Ahadiel
08.04.2014, 13:51
U mnie po dzisiejszej konserwacji - mennica na bufie daje zero! - po prostu monety się nie produkują. Ciągle jakieś problemy z tą grą - najwięcej oczywiście po konserwacjach. I teraz co? - mam sobie beztrosko grać z uśmiechem na twarzy przez następny tydzień bez produkcji monet - wprost Super.
Leci drugi rok , ale zamiast problemów ubywać - przybywa coraz więcej - może to czas by rozejrzeć się za taką firmą ,która pozwala grać a nie czekać czy i kiedy to naprawią - po dzisiejszej konserwacji czuje się oszukany - bo to mi się monety nie produkują i nie z mojej winy - coś mi sie wydaję że jeszcze motto BB jest nadal - jak się nie podoba to wypad - przyjdzie inny i biznes się kręci - to tyle - bo i tak ogromne grono graczy ma już serdecznie dość

RedJul
08.04.2014, 14:03
Shadow_mk, mogę jedynie odnieść się do następującego tematu: Cotygodniowe przerwy techniczne (http://forum.thesettlersonline.pl/threads/14964). Cotygodniowe konserwacje odbywają się właśnie we wtorki - właśnie dlatego przerwa techniczna w dniu 08.04.2014 (wtorek) nie powinna nikogo dziwić. Oczywiście problemy z dostępem do strony głównej w ciągu dnia to co innego...

Miałbyś rację gdyby nie to, że potraficie wieczorem przełożyć konserwację.
Zamiast słowa właśnie powinieneś użyć słowa zwykle które odpowiadało by prawdzie.
I o to zwykle nam chodzi.
Nie chcemy dużo - chcemy być traktowani nie gorzej niż inne serwery. Masz piękny przykład z angielskiego serwera że się da.

Shadow_mk
08.04.2014, 14:19

ale to nie jest odpowiedz na moje pytanie

czy jezeli wiesz ze konserwa jest we wtorek nie mozesz se ustawic przypomnienia w czymkolwiek zeby dzien wczesniej ci przypominalo zeby napisac ze bedzie konserwa jutro w takich a takich godzinach ? a ze wzgledu iz wtorkowa konsera ktora byla wczesniej czwartkowa ostatnio miala byc srodowa to k...... nie jest w tym samym terminie jednak co tydzien i nie maja te konserwy tkiego samego czasu trwania

Polkjmn
08.04.2014, 19:28
no ta wtorkowa ostatnia konserwa to porażka... Zaczęła się o 17.30 w poniedziałek..... Widocznie BB ma inny czas :D

BB_xaar
09.04.2014, 10:27
Shadow_mk, można założyć, że w każdy wtorek odbywa się cotygodniowa konserwacja. Jeśli coś się zmienia, staramy się o tym informować tak szybko, jak to możliwe.

Oczywiście masz rację, czasami zdarzają się przesunięcia i odstępstwa od "wtorkowej" zasady. Do takiej sytuacji może przyczynić się kilka czynników, na przykład problemy z dostępem do strony głównej gry (np. ostatni poniedziałek), czy zmiany w wersji, które wymagają dodatkowych testów (co wiąże się z koniecznością przesunięcia dnia konserwacji).

Tak czy inaczej, postaramy się usprawnić proces informowania o nadchodzących konserwacjach. :)

Besamir
09.04.2014, 11:02
Oczywiście masz rację, czasami zdarzają się przesunięcia i odstępstwa od "wtorkowej" zasady. Do takiej sytuacji może przyczynić się kilka czynników, na przykład problemy z dostępem do strony głównej gry (np. ostatni poniedziałek), czy zmiany w wersji, które wymagają dodatkowych testów (co wiąże się z koniecznością przesunięcia dnia konserwacji).
Tylko że problemy z dostępem pojawiły się jakoś późniejszym popołudniem, więc od rana miałeś czas, żeby coś skrobnąć o konserwie. Nie musiałem z tym czekać do samego wieczora.

BB_xaar
09.04.2014, 11:09
Besamir, zazwyczaj informacja o najbliższej konserwacji pojawia się dzień wcześniej (około godziny 16:30). Oczywiście jeśli uważacie, że to coś pomoże (mimo wszystko sądzę, że wtorkowe konserwacje nie powinny nikogo zaskakiwać), postaram się publikować ogłoszenie o konserwacji kilka godzin wcześniej. :)

ahoj_zeglarze
09.04.2014, 11:15
wrzucaj takie info odrazu po konserwie albo w piatek na fajrant :P
Swoja drogą - czemu nie podpisales sie pod postem z prezentami? Tylko jako "zespol" - wstydzisz sie prezentow?
Aaaa i to o krolikach gryzacych kable - dobre bylo :P

Informacja o rozpoczeciu eventu tez pojawila sie pare godzin przed jego rozpoczeciem i do tego zawierala mase bledow! Chyba zle sie dzieje w panstwie BB :P

Besamir
09.04.2014, 11:34
Swoja drogą - czemu nie podpisales sie pod postem z prezentami? Tylko jako "zespol" - wstydzisz sie prezentow?

Czego tu się wstydzić? Od początku roku marzyłem o 25 klejkach za free. :D

RedJul
09.04.2014, 11:55
Besamir, zazwyczaj informacja o najbliższej konserwacji pojawia się dzień wcześniej (około godziny 16:30). Oczywiście jeśli uważacie, że to coś pomoże (mimo wszystko sądzę, że wtorkowe konserwacje nie powinny nikogo zaskakiwać), postaram się publikować ogłoszenie o konserwacji kilka godzin wcześniej. :)

Po pierwsze - pojawiła się około 19 a nie 16.30
Po drugie - nam tak naprawdę chodzi o potwierdzenie że będzie,że nie będzie przełożona i z czym mamy się do niej przygotować.
Po trzecie - tego już całkiem nie rozumiem - dlaczego mamy mieć kilka godzin wcześniej, skoro inni mogą mieć cały dzień wcześniej.
I ostatnie - informacja nie pojawia się dzień wcześniej (około godziny 16:30) a kilka godzin, nie patrz na kalendarz a na porę rozpoczęcia konserwacji.

jemen2
09.04.2014, 12:07
Besamir, z Oczywiście jeśli uważacie, że to coś pomoże (mimo wszystko sądzę, że wtorkowe konserwacje nie powinny nikogo zaskakiwać), postaram się publikować ogłoszenie o konserwacji kilka godzin wcześniej. :)

Xaar widać że nie jesteś w ogóle w temacie , w tych ogłoszeniach są m.in informacje co będzie wykonywane , np. restart zadań gildii , czy też jakieś inne modyfikacje . Z punktu widzenia gracza dobrze jest wiedzieć o tym wcześniej , no ale Ty chyba graczem nie jesteś , bo jakbyś był , to nie pisałbyś takich bzdur .