Zobacz pełną wersję : Gra Alfabetyczne sortowanie specjalistów
Czlowiek_Lasu
07.04.2014, 13:15
Witam,
kupiłem teraz za pisanki nowego odkrywcę i powstała mi w gwieździe nieładna sytuacja. Oto mam najpierw dwóch odkrywców pisankowych, później iluś tam żółtych od kupca i po nich tegoroczny pisankowy.
Pomyślałem, że dobrze by było aby gracz sam mógł określić koleność specjalistów w menu.
Mogła by do tego posłużyć możliwość nadawania nazw specjalistom, która obecnie raczej do niczego się nie przydaje.
Proponuję w danej grupie (generałowie, odkrywcy, geolodzy) wprowadzić sortowanie alfabetyczne po imieniu.
W sensie, większy priorytet mają cyfry, potem litery.
Witam,
kupiłem teraz za pisanki nowego odkrywcę i powstała mi w gwieździe nieładna sytuacja. Oto mam najpierw dwóch odkrywców pisankowych, później iluś tam żółtych od kupca i po nich tegoroczny pisankowy.
Pomyślałem, że dobrze by było aby gracz sam mógł określić koleność specjalistów w menu.
Mogła by do tego posłużyć możliwość nadawania nazw specjalistom, która obecnie raczej do niczego się nie przydaje.
Proponuję w danej grupie (generałowie, odkrywcy, geolodzy) wprowadzić sortowanie alfabetyczne po imieniu.
W sensie, większy priorytet mają cyfry, potem litery.
Popieram, obecna forma sortowania (wg daty zakupu) to jakieś nieporozumienie.
http://fotozrzut.pl/zdjecia/560f4d23d1.jpg
Zmiana powinna wyglądać tak jak zakładka premie lub np. wg typu specjalisty, nadanej nazwy i ew. daty zakupu. 10 minut pracy ale znając podejście deweloperów to jak zawsze oleją ten temat...
pozdrawiam
p
Tornados
07.04.2014, 13:42
Tez mnie to denerwuje jak mi kwater pomiedzy szybkimi sie znajduje :/
Angelkaxd
07.04.2014, 15:50
dla mnie powinny być ustawione wg pojemności, oczywiście wolni na końcu ;)
dla mnie powinny być ustawione wg pojemności, oczywiście wolni na końcu ;)
1. Trochę ciężko posortować geologów według pojemności.
2. Ktoś sobie może życzyć na początku odkrywców do przygód, ktoś inny najpierw od skarbów, dla większości będzie wszystko jedno, byle nie przeplatanka.
Vatharian
30.05.2014, 03:17
Jak dla mnie powinno być mniej więcej tak:
http://i.imgur.com/McGeFAD.jpg
Bardzo potrzebna zmiana, jestem jak najbardziej za. Wreszcie mialoby jakis sens nadawanie nazw specjalistom.
Vatharian - absolutnie się z Tobą zgadzam.
W ramach jednego rodzaju gienka sortowanie alfabetyczne a jeśli ktoś nie nadał nazwy to po dacie zakupu.
Identycznie sytuacja powinna wyglądać wśród poszukiwaczy (mamy 2 rodzaje szybkich a pojawi się trzeci).
Wśród geologów już mniejszy problem (automatycznie dzieli na wolnych i szybkich a szybkich mamy tylko 1 rodzaj a i ilość zwykle mniejsza) ale jak wszyscy to wszyscy:)
Pomysł popieram, z generałami to się jakoś do tego bałaganu przyzwyczaiłam, ale z odkrywcami to nie, mam dwóch czerwonych na początku i trzeciego czerwonego dwie linijki dalej na końcu. Posyłam wszystkich na artefakty więc 2 razy dziennie muszę przewijać listę i poszukiwać ich.
Gargamelowo
30.05.2014, 14:02
jak najbardziej za
anael6669
30.05.2014, 15:27
Część na przygodzie, ale jednak bajzel w gwieździe zostaje i nie tylko w gienkach ale i w grubych to samo.
https://scontent-a-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/t1.0-9/10150698_315866368562812_2381653110233799237_n.jpg https://scontent-a-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/t1.0-9/10354963_315868281895954_199515457532538540_n.jpg
https://scontent-a-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/t1.0-9/10150698_315866368562812_2381653110233799237_n.jpg
Skąd tyle tych zakutych łbów?
anael6669
30.05.2014, 22:16
stare pudełka startowe 40zł/szt
Warszawa2012
31.05.2014, 09:34
Jestem ZA:)
Bardzo dobry pomysł , zdecydowanie jestem za :)
podbijam temat i prośba do bb - zróbcie to w końcu :)
Daniel44
10.02.2016, 17:21
Ankieta: 100% na tak przy 60-ciu oddanych głosach, czyli chyba jest coś na rzeczy. Ale co spodziewać się reakcji, jeśli tu nie idzie doczekać się możliwości szybkiego kasowania rekrutowania woja w koszarach tylko trzeba klikać przez kilka minut jak ten osioł.
BB_Penelopa
11.02.2016, 17:40
Witam!
Pomysł został przekazany deweloperowi.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Hej ludki co myślicie o tym żeby w końcu ktoś nam pogrupował generałów, odkrywców itd... Tak żeby MMA byli obok siebie, Majorzy obok siebie itd... Jakby nie patrzec to mamy troszke bałaganu jak gramy kilka lat.:D
Tomturek
04.03.2016, 17:37
Jak najbardziej jestem na tak :)
jestem na tak zwłaszcza że to nic trudnego z pkt programistycznego jedynie posortować w bazie danych
Misiorww
04.03.2016, 17:53
tak, ład i porządek musi być :)
Tak, tak, po trzykroć tak!
jak najbardziej tak
porządki z przygodami też by były dobre
zgadzam sie, krawce zeby sie "w kupie" trzymaly nie wiem jak z ali bo mam tylko drwala
EX_Persefona
05.03.2016, 00:13
Witam!
Ponieważ podobny temat już istnieje, łączę oba wątki.
Bardzo proszę przed założeniem nowego tematu przeszukać forum, aby wątki się nie dublowały.
Pozdrawiam,
MOD_Persefona
kinia19910
06.05.2016, 19:54
Jak dla mnie powinno być mniej więcej tak:
http://i.imgur.com/McGeFAD.jpg
Dokładnie :)
bb penelopo, poniewaz pomysl ma duza ilosc glosow na tak - prosimy o zajecie sie tym tematem
Dokładnie :)
To by było coś .Szkoda tylko ,że po ostatnich zmianach w gildii pojawiły się problemy z wykonywaniem zadań.
BB_Penelopa
12.05.2016, 10:37
Witam!
Pomysł został przekazany deweloperowi. :)
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Androm3da
12.05.2016, 15:19
A ja jestem na nie. Jak dla mnie mało znacząca funkcja i w ogóle nie przydatna. Wg mnie przydały by się bardziej radykalne zmiany co do generałów, odkrywców i geologów w menu gwiazdy. To że są oni w gwieździe to jakby tylko informacja dla Nas że ich mamy, że ich zdobyliśmy czy kupiliśmy, gdyby tak się zastanowić to trochę bez sensu jest to, że rozkładamy garnizon z danym generałem, a on dalej jest w gwieździe. Podobnie jak odkrywca czy geolog, rozłożyć na wyspie się ich nie da, a tylko z menu gwiazdy można im przydzielić konkretne zadania, generałowie pod tym względem są bardziej rozbudowani. Myślę że w tym kierunku trzeba by się zastanowić co do zmian, a nie tak tylko ogólnie żeby coś było nowego i tyle.
Może to zły przykład, ale jak mamy jakiś budynek w gwieździe, to po wybudowaniu go z gwiazdy znika, mamy jedynie potwierdzenie jego istnienia jak już jest wybudowany czy dalej zalega w menu gwiazdy. Jak się coś w grze popsuje i budynek zniknie, to tak czy siak już tego potwierdzenia jego istnienia nie mamy. To samo dotyczy gienków, tym bardziej po ostatnich problemach z nimi związanych.
Milady84
12.05.2016, 17:40
AAaa no coś Ty, chcesz żeby generał po postawieniu garnizonu zniknął z gwiazdy? To co Ty ich 5ciu masz ogółem? Bo mnie sie nie chce bezsensownie szukać po całej 1wszej strefie i całym archipelagu, żeby znaleźć akurat tego generała czy marszałka, którego potrzebuje zapakować. To się robi poprzez gwiazdę.
Dobrawa_old
23.08.2016, 21:12
Dzień dobry,
zgodnie ze zmianami w grze z23.08.2016 (http://forum.thesettlersonline.pl/threads/42056-Zmiany-w-grze-23.08.2016) wprowadzona została możliwość posortowania specjalistów w Menu Gwiazdy.
Pomysł został zrealizowany. Temat zamykam i przenoszę do archiwum.
Pozdrawiam,
Mod Dobrawa