Zobacz pełną wersję : Niewidzialne pisanki ?
jak w temacie, przypadkowo odnaleziona :D
http://fotozrzut.pl/zdjecia/24e8e112df.jpg
Mundek_May
01.04.2014, 19:27
Jak niewidzialna? Ona tylko schowana była, wiec trudno byś ją zauważył. :P
Fredek_z_F-K
01.04.2014, 19:55
jak w temacie, przypadkowo odnaleziona :D
http://fotozrzut.pl/zdjecia/24e8e112df.jpg
Potwierdzam. Też miałem takie - dobrze schowane :D
tomasz7171
01.04.2014, 23:01
gdzie jest ktory sektor
EX_Zakrecony
02.04.2014, 00:04
Grafika wczytuje się z opóźnieniem. Ostatecznie powinna pojawić się grafika bo też tego doświadczyłem.
Pozdrawiam
Mod Zakrecony
Grafika wczytuje się z opóźnieniem.
Tak ? Jak długo trzeba czekać, bo mam teraz na wyspie jedną taką, która od godziny nie chce się załadować...
Wyczyszczenie pamięci podręcznej przeglądarki powinno spowodować ponowne pobranie wszystkich grafik. Warto spróbować także zmienić przeglądarkę.
Gdyby to nie rozwiązało problemu, proszę napisać do Supportu.
Jak sie nie załadowały od razu to sie nie załadują same juz raczej nigdy, trzeba wyczyścić cache, wtedy wszytko sie pobiera na kompa od nowa wiec jest szansa ze załadują sie poprawnie.
Problem głównie występuje na FF, na chrome mi sie nie zdarzyło, ale kilka osób z gildii coś tam narzekało że nie widać.
Ten problem nie dotyczy tylko pisanek ale także innych przedmiotów z kolekcji. U mnie są niewidzialne plecione koszyki.
Jak się grafiki nie wczytały na początku to już się do końca nie wczytają. Często zdarzało się że widziałem na wpół załadowane obrazki, np pół pola, fragment tekstury terenu. Problem występuje przy słabszych i przeciążonych łączach. Jedyna rada to jeszcze raz uruchomić grę i dać jej trochę czasu.
Van-de-Lord
02.04.2014, 12:57
Kolekcje od zawsze tak miały że czasem trzeba szukać 2 razy bo za pierwszym najechaniem na obszar nie wczytało, jedziesz dalej i w tym czasie sie grafika tam pojawia.
Dziś wszystkie 3 eventowe kolekcje wczytywały mi się z lagiem 15-60sec
Zgadza się, ale tym razem po wczytaniu pojawiają się w niewidzialnej formie :D Mam pisać do supportu ?? Jaja se robicie - heh :D
Q_Latifah
02.04.2014, 17:00
Witam, u mnie to samo.. od wczoraj nie mogłam skończyć Wielkanocnej przygody POLOWANIE NA PISANKI, aż w końcu się znalazła ostatnia niewidzialna pisanka :p
wyczyść pamięć podręczną - xaar pisał, że pomaga :DD
QueenPen
02.04.2014, 17:52
wyczyść pamięć podręczną - xaar pisał, że pomaga :DD
dzięki silu700 przetestuje :) u mnie też niewidzialne pisanki ;)
U mnie nie pomogło mam niewidzialne plecione koszyki, sam na nie wpadłem przez przypadek przesuwając kursor myszki.
Cadaveria
02.04.2014, 19:16
U mnie dzisiaj też były takie niewidzialne pisanki. Czyszczenie cache nic nie daje.
a ciasteczka wyczyszczone :confused: :D
ja miałem dzisiaj taki wariant :
http://fotozrzut.pl/zdjecia/2404397735.jpg
Jest chowana za Kamieniem, logiczne :D
a ciasteczka wyczyszczone :confused: :D
Ciasteczka zjedzone ;)
Fakt faktem, że pomaga zmiana przeglądarki w jakimś stopniu te przedmioty, które nie były widoczne pojawiły się a inne z kolei zrobiły się niewidzialne. Zmieniłem z Mozilli na Chrome ale przecież nie o to chodzi moim zdaniem, żeby zmieniać przeglądarki jak rękawiczki bo coś BB nie wyszło po raz "enty" :)
tragiczna się robi ta gra, czkawka w koszarach, czat się sypie, kolekcje się nie pojawiają - w przygodzie sabotaż miałem 4 pisanki niewidzialne....
Na moje to BB specjalnie zrobiło takiego buga, żeby sprzedawał się Płomień wróżki, który podświetla przedmioty kolekcjonerskie.
QueenPen
03.04.2014, 20:56
też mi sie tak wydaje, inaczej nikt by im tego nie kupił
Lightowy
03.04.2014, 21:07
Również miałem 2 niewidzialne na 1 z przygód czyli to nie przeglądarka ani ciasteczka po prostu celowe zagranie.
Andre_NH
03.04.2014, 22:02
Popieram, na Chrome problem nie występuje, na FF Tak. Nie sprawdzałem na IE. Nawiasem pisząc - gdy się nie kombinuje, to pisanki i inne kolekcje widać na każdej przeglądarce :)
karabamb
04.04.2014, 18:37
na moje zgłoszenie o braku pisanki w przygodzie sabotaż otrzymałem z supportu taka odp.
"Uprzejmie informuję, iż po przeprowadzeniu dodatkowych testów dotyczących wielkanocnej przygody Sabotaż, nie zanotowaliśmy nieprawidłowości w odniesieniu do liczby pisanek znajdujących się na wyspie przygody. Liczba pisanek, którą należy odnaleźć na tej mapie wynosi 9. Bardzo proszę upewnić się, iż nie odnaleziona jeszcze pisanka nie znajduje się blisko skał lub palmy.
"
i tyle w temacie... zmarnowalem 2 dni, zmieniłem 3 przegladarki, czysciłem cache, milimetr po milimetrze przeczesywałem mapę, czas się skończył na zrobienie przygody, cały ciag zdarzeń poszedł sie w....ć. Odpowiedź supportu w stylu Bieńkowskiej "sorry taki mamy klimat" czytaj "takiego gniota my amatorzy stworzylismy" a ty frajerze kup se jajka w sklepiku.... ale mam to w d....ie, szkoda mojego czasu, konczę z tym gniotem...
Angel7212
04.04.2014, 19:00
a było kupić pyłek wróżki (niebieski) ;)
jest jeden sposób, odpalić premię wrózki
Wyczyszczenie pamięci podręcznej przeglądarki powinno spowodować ponowne pobranie wszystkich grafik. Warto spróbować także zmienić przeglądarkę.
Gdyby to nie rozwiązało problemu, proszę napisać do Supportu.
No to trza pisać :D