Zobacz pełną wersję : Ozdoby
Ozdoby
Co myślicie o wprowadzeniu innych nowych ozdób do gry.
Są gracze co kolekcjonują te przedmioty i ustawiają je na wyspie i oprócz grania dbają o wygląd wyspy tak to ujmę.
Te 2 ozdoby są cenne (handel)
Znam też takich co robią tylko przygody po to by zdobyć cenna figurkę :
Proch http://fotoo.pl//out.php?i=765017_bezntytu-u.png - figurka kupca *duża* - trafiłem dopiero po półtora roku próbowania ;P
Zakazane eksperymenty http://fotoo.pl//out.php?i=765020_bezntytu-ud.png Anielska brama
Reszta to brak słów, więc czemu by nie wprowadzić nowych całkiem nowych też o takiej wartości jak te wymienione wyżej lub zastąpić te co są w dropach z przygód (powtarzalność) figurek w dropach (np. monument anioła i statuetka mała kupca czy żołnierza) jest tego masa i ludzi oferują za darmo więc co myślicie o moim pomyśle :)
Pozdrawiam :)
Jeżeli tylko dużo osób by chciało to myślę, że warto by było zrobić jakieś przygody z takimi nagrodami. Może nawet z okazji debiutu osiągnięć na TSO, można by dodać osiągnięcie dotyczące tych ozdób.
Może nawet z okazji debiutu osiągnięć na TSO, można by dodać osiągnięcie dotyczące tych ozdób.
Albo nawet jakąś ozdobe w ramach nagrody za achiewement, przekroczenie okreslonej ilości punktów np.
Popieram, przydałoby się kilka nowych ozdób do wydropienia:)
twigbamboo
29.03.2014, 23:45
Dokładnie. I niech już dadzą spokój z tymi królikami w tych pudełkach. Mogliby zaprojektować coś innego i w te pudełko magiczne wrzucić.
Czarnocin
30.03.2014, 00:37
Wszystkie ozdoby są bezsensowne, proponuje ich usuniecie ewentualnie zwiększenie produkcji każdego budynku o 1% za każdą posiadaną ozdobę.
Wszystkie ozdoby są bezsensowne, proponuje ich usuniecie ewentualnie zwiększenie produkcji każdego budynku o 1% za każdą posiadaną ozdobę.
:) napisałem w pierwszym poście o nowe, a nie usunięcie. Gracze to zbierają i widzą w tym sens oprócz pchania produkcji do przodu dodatkowa atrakcja dla niektórych graczy. :) a połączenie ozdób z produkcją jakieś % bonusy to też nie jest zła myśl.
Ewentualnie można pokombinować z tymi ozdobami w następujący sposób: za zebranie określonej ilości różnych ozdób ( każda liczyłaby się tylko raz i musiałaby być faktycznie dropnięta przez użytkownika - kupno nic by nie dało) mielibyśmy pewien bonus, do produkcji, ale aktywowało by się ją poprzez odblokowanie czegoś w systemie badań. Problemem jest tutaj brak tego systemu, ale co ja poradzę ? Miał być a nie ma :p Oczywiście jest to pewne utrudnienie, może nawet zbędne, ale byłoby to pewne uzasadnienie dla łączenia pewnych systemów gry.
http://scr.hu/1521/mysoq Nowe kolory grządek np. takie jak w władyce
A może (podobnie jak z kościołem) coś, co już jest?
Na przykład płonące kotły?
Lub wysokie mury.
A może jak w klasycznych settlersach ozdoby powinny zwiększać skuteczność armii;) Najlepiej stawiać je w mapce przygody bez możliwości powrotu do gwiazdy, wtedy nadmiar szybko zniknął by z rynku i byłyby cennym łupem w każdej przygodzie.
marvel500
30.03.2014, 18:21
statek z wyspy piratów by się przydał
popieram, coś nowego by się przydało
Widzę że pomysłów jest dużo i są ciekawe, coś nowego by się przydało - kwiatki jak w domku władyki na( 5 lvl ) bardzo doby pomysł kolorowo by się zrobiło, stateczek na wodzie mega pomysł :D
Co do ozdób bez możliwości powrotu do gwiazdy to trochę nietrafiony bo z nimi akurat jest zabawa w przemeblowania.
Ceny ozdób rosną z możliwością ich zdobycia, tu troszkę pozmieniać o czym pisałem w temacie.
:) wracając do ozdób zwiększającą wydajność wyspy to trochę mam mieszane pomysły.
Piszcie kolejne propozycje, robi się ciekawie :)
Slavetti
31.03.2014, 08:08
Co mi po ozdobach jak nie mam na wyspie miejsca na ich wstawienie? Może lepiej w pierwszej kolejności BB wymyśli sposób na powiększenie wyspy? Coś ala pływające domy, lub permanentne wycinanie drzew (nawet, jeśli miałoby to być 1 drzewo na dzień/tydzień).
Było wysadzanie skał, tylko jakoś nie kwapią się z wprowadzeniem tego na serwery. Z resztą z niczym się nie kwapią - oni mają czaaaaaaaaaaas.
Co do ozdób - ich wpływ na gospodarkę nie musiałby być jakiś ogromny. Można by pomyśleć nad tym więcej, tylko ... nie mi za to płacą, bym wymyślał całe rozwiązanie problemu. To tylko luźne propozycje, oparte na chwilowych przemyśleniach :)
Adamynas
31.03.2014, 12:33
Kwiatki wam w głowie, bosze...
*** wielkości wieży wiedzmy, dla oszustów :) to jest to!!!
np: 100-500 osób musi zrobić zrzutkę (żeby nie było że każdy każdemu teraz ***) i stawiasz go oszustowi tuż przed władyką (ewentualnie ikona *** nad kantorem handlowym) jako info dla potomnych ze z tym *** nie ma co robić dealu :)
oczywiście nie ma możliwości usunięcia przez gracza tego pięknego wyróżnienia, ewentualnie może być ograniczone czasowo np: 6 miesięcy
BB nie chce weryfikować oszustów, niech da możliwość zrobienia tego graczom :D
Co mi po ozdobach jak nie mam na wyspie miejsca na ich wstawienie? Może lepiej w pierwszej kolejności BB wymyśli sposób na powiększenie wyspy? Coś ala pływające domy, lub permanentne wycinanie drzew (nawet, jeśli miałoby to być 1 drzewo na dzień/tydzień).
Temat był chyba inny niż brak miejsca na Twojej wyspie, to już twoja sprawa jak wykorzystałeś wyspę. Wszystko jest opisane w temacie.
Wracając do ozdób to znalazłem kilka fajnych ozdób z settlersów zwykłych - później wkleję zdjęcia :)
diablica69
27.04.2014, 14:07
Rowniez popieram wprowadzenie nowych ozdob,bonusy to tez dobry pomysl,wizerunek wyspy wazny ale korzysci z posiadania ozdob fajna sprawa,niech pomysla o nas:)
Zdecydowanie popieram, ta wersja jest dośc uboga w ozdoby.