PDA

Zobacz pełną wersję : 2 weteranów i major w przygodzie

Nanni
25.03.2014, 10:55
Kiedy podczas przygody aktywnych jest 2 weteranów i Major to jednego z nich nie można przemieszczać (nie pojawią się zielone pola w strategicznych miejscach). Wypróbowałam różne konfiguracje i wyszło, że tylko 2 generałowie powyżej 200 mogą być aktywni w przygodzie – tak ma byc?

RedJul
25.03.2014, 11:07
Nie, o jaką przygodę chodzi?

Nanni
25.03.2014, 11:15
na banitach

Van-de-Lord
25.03.2014, 11:16
Mam Majora i 2 Weteranów i nie mam takiego problemu na banitach a zawsze ślę wszystkich jakich mam żeby szybciej było. Wyczyść przeglądarkę, może jakiś błąd jest.

Nanni
25.03.2014, 11:21
wszystko wyczyszczone mam :( zaczynam 5 probę

set2g
25.03.2014, 13:04
Może droga przeszkadza

ozeo
25.03.2014, 14:00
ja raz tak miałem że podczas przestawiania generałów postawiłem generała blisko kwatermistrza (tak jakby go zasłaniał) i dopiero jak ruszyłem kwatermistrza to mogłem manewrować generałem

Boskicom
25.03.2014, 23:20
Kiedy podczas przygody aktywnych jest 2 weteranów i Major to jednego z nich nie można przemieszczać (nie pojawią się zielone pola w strategicznych miejscach). Wypróbowałam różne konfiguracje i wyszło, że tylko 2 generałowie powyżej 200 mogą być aktywni w przygodzie – tak ma byc?

To może jakiś nowy błąd jest ja w piątak robiłem banitów z prawie wszystkimi możliwymi (tylko 4 szybkich zostawiłem na wyspie) generałami i wszystko było w porządku

Shockwave93
25.03.2014, 23:30
racja, gdy jest dwóch wetów to nie mozna ustawic majora na mapie przygody, znaczy sie, ze tylko z miejscu lądowania mozna go posadzic, a na podbity juz sektor na mapie nie da sie, trzeba najpierw wylądować nim na głównym miejscu i dopiero potem przenieść go. tak samo pole gdzie mozna go ustawic (majora) tez są jakoś dziwnie rozłożone, a na zwyklym generale jest inaczej..

Fleotria
26.03.2014, 16:46
Robię Banitów na dwóch weteranów i majora i u mnie wszystko działa jak należy.

axandra
01.04.2014, 08:40
racja, gdy jest dwóch wetów to nie mozna ustawic majora na mapie przygody, znaczy sie, ze tylko z miejscu lądowania mozna go posadzic, a na podbity juz sektor na mapie nie da sie, trzeba najpierw wylądować nim na głównym miejscu i dopiero potem przenieść go. tak samo pole gdzie mozna go ustawic (majora) tez są jakoś dziwnie rozłożone, a na zwyklym generale jest inaczej..

to dotyczy nie tylko weterana czy majora, zmienili to chyba nie dawno, teraz każdego generała trzeba najpierw postawić w strefie lądowania, a dopiero potem przemieszczać do innych stref... jak jest za dużo gienerałów w stefie to trzeba niestety najpierw podbić g1 i przestawić obozy, albo coś odesłać

Senlandia
01.04.2014, 08:56
swoją drogą to kwatermistrz też robi problemy, niby zajmuje 3x3 ale podczas przestawiania pojawia sie ikona normalnego gienka 2x2. W efekcie kwatermistrz czasem moze zablokować sąsiednie pola. Kiedyś zablokowałem tak budynek produkcyjny i w efekcie zatrzymała się produkcja. Po zabraniu stamtąd kwatermistrza produkcja została wznowiona.