PDA

Zobacz pełną wersję : Lista "bug'ów" po konserwacji.

terrafusion
20.03.2014, 10:16
Witam
Proponuje aby wpisał każdy tu listę bugów jakie zaobserwował po konserwacji żeby BB wiedziało, ze coś nie działa poprawnie...

- Logowanie
- Przeciążony serwer

W grze

1. Nie mogę wejść do władyki
2. Wojsko się nie wyprodukowało i nie mogę nastawić aby sie produkowało a o 22 wczoraj na skunksie nastawione zostalo 2k
3. Populacja...13k wolnych ludzi? toż to bezrobocie jak w pl
4. brak listy znajomych...
5. czat- lag , wywala albo wcale go nie ma
6. nie da sie otworzyć okna wiadomości, raz się udało ale nic tam nie było ciekawego poza tłem
7. nie da się otworzyć handlu, jak sie uda to nie ma żadnych ofert
8. geolodzy pomimo ze po 10 minutach pójdą szukać nie znajdują nic
9. nie mogę zatrzymać budynku
10. brak kolejki budowania (chyba się nawet nic nie zbudowało po 20 minutach)
11. więcej mi się pisać nie chce

bez komentarza

Angelkaxd
20.03.2014, 10:20
Ja to w ogóle się zalogować nie mogę: Połączenie nie powiodło się.

Dunay
20.03.2014, 10:21
Ja już nie należę do gildii? WTF? Reszta jak w pierwszym poście. Ludzie to już tragedia na całej linii. Zamiast naprawiać to psujecie.

dziki2014
20.03.2014, 10:23
premie po 40 minutach jeszcze nieodpalaja wojsko na przygodach walczy po pol godziny z jednym obozem itd.

Master_D
20.03.2014, 10:23
Gildie zniknęły ;)

kamillowad
20.03.2014, 10:25
mi zginął weteran.. wcieło go.. zapił, nie wiem.. leży gdzieś w rowie... nim ma... amba wcięła

KPINA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dublinczyk
20.03.2014, 10:26
mi sie nawet nie chce komentować oni sa po prostu popier *** zatrzymuje wyspe i nie gram w to gówno

Dublinczyk
20.03.2014, 10:28
jeszcze jakby się dało ten syf zatrzymać fajnie by było

Albinos
20.03.2014, 10:28
A mnie już drugi raz wywaliło "serwer jest przeciążony" coraz fajniej się gra. Chyba pora całkiem zakończyć tą walkę z wiatrakami ;)

JanSettlers
20.03.2014, 10:31
grrrrrrrr, poszukiwaczy nie da się wypuścić, gejolodzy tak samo slums, czat, gildia wcale nie działa ;/

GRATULUJE !

proponuję zaprzestać robienia konserw bo za każdym razem coś spierniczycie BB :|

Kpina :|

Teraz już za każdym razem jak jest konserwa nie ma pytania co poprawicie tylko co spierniczycie i tak jest od X czasu !

wrrrrrr...

damian-mielno
20.03.2014, 10:36
nic nie działa, tyle tylko że można pooglądać mapę, posłuchać ćwierkania ptaszków, nic nie zbiera, nic nie buduje, nic nie szuka, pomijając logowanie 10 min. parę razy

Zbyszekkkk
20.03.2014, 11:53
zombiaki , skunk i zajaczek, - zasoby marmuru i pewnie jescze pare innych rzecz wskazuje na 3h opoznienie tak jak by w czasie przerwy czas na 3h stanoł na wyspie. Skunk i zajączek powinny sie skończyc o 10 rano a wedlug opisu skoncza sie okolo 13

dario_j
20.03.2014, 12:06
"Spokojnie to tylko awaria" znaczy się lagi, chyba jakiś amin postanowił sobie kilka Bitcoin-ów odcyfrować i prawie serwer zawiesił, od 10 jakoś daje się grać.

Omrad2014
20.03.2014, 12:32
Tragedia . Czas powrotu do "Empire" właśnie się zaczął
Żegnam

jaco_j
20.03.2014, 12:35
na złotej górze jest lag tak około 5 minutowy

martycja1996
20.03.2014, 12:39
W przygodzie bitwy trwają bez końca, nic nie działa tak jak powinno, koszmar

Dymino
20.03.2014, 12:50
Wysłałem generała na przygodę żeby armię uzupełnić i tyle go widziałem. Nie ma go ani w przygodzie, ani gdzie indziej. Skończyłem przygodę bez niego i wcięło mi wszystkich pozostałych generałów. Teraz nie mam ani armii, ani dowództwa. I tak od rana. Jak się nie znajdą, to olewam tę grę.

Aagnieszkap
20.03.2014, 12:58
Zniknęły przedmioty znalezione przez odkrywców i wszystko to, co napisane powyżej. Serwer Złota Góra. Tragedia po prostu, z tygodnia na tydzień coraz więcej błędów po tak zwanych "konserwacjach".

Marcja
20.03.2014, 13:07
5 minut lagów? 10 minut czekam u znajomego, żeby się "wczytały" kosze, które wrzucam. Część się wczytuje, ale zanim wczyta się cała paczka 25 koszy to i tak mnie wywala z gry... I tak samo z zatrzymywaniem budynków, wrzucaniem premii u siebie, budowaniem czegokolwiek itd., tak jak koleżanka napisała w pierwszym poście. Na wszystko trzeba czekać 5-10 minut. Nie da się tak grać.

Generałów i wojska nawet nie tykam.

Igorb1985
20.03.2014, 13:28
kolejny "kfiatek" u mnie na wyspie, wyskakuje okno z nagrodą za codzienne logowanie ,nie da się go zaakceptować i tyle ...pograne - kompletny paranoid.

mucha691
20.03.2014, 14:33
1) spore kłopoty z logowaniem
2) zadanie dzienne nie da się skończyć - wykonałem wszelkie polecenia, nacisnąłem przycisk kończący, ale nie ma zaliczenia zadania
3) nie da się zebrać przedmiotów kolekcjonerskich - klikam, "zapalają się", ale nie gasną i nie pojawiają się w zasobach
4) nie działa kolejka budowania - raz na cztery (mniej więcej) są wykonywane polecenia budowy, ale w wiekszości to nie działa
5) geolodzy - wysłani, gdzieś się gubią po drodze i wracają z niczym....

i w tym momencie zrezygnowałem z dalszej gry, przynajmniej na razie

mucha691
20.03.2014, 14:58
chyba problem leży w serwerze - komputer gracza wysyła sygnał do serwera, ale ten nie odpowiada/nie przyjmuje informacji/działa zbyt długo/ generalnie działa nie tak...
ale ja się nie znam na kompach...

Saliwar88
20.03.2014, 15:00
odzyskałam kolejkę budowania po prawie 40 minutach XD

Sarakiel
20.03.2014, 15:06
konto premium nie można nic zrobic kupic dropka skonczyc przygody kasa wydana na dodatkowe zasoby a tu co --wszystko leży

TomIII
20.03.2014, 15:06
ja ie mogłem przez 20 min wejść do gry

krzywda
20.03.2014, 15:09
http://gyazo.com/8201d1d0fad37f121cdc6ad501e2376b

Dziekuje ze nie mam czatu i handlu

Ranhea
20.03.2014, 15:25
Dorzucam opis moich porannych frustracji, a co tam (kopiuje z innego watku)

Witam,
Udalo mi sie zalogowac dopiero za 4 razem, brak listy gildii, brak kanalow, wykonany i zebrany skunks wisi jako nieodebrany nad wladyka i nie znika, nie zbiera w ogole kolekcji po kliknieciu na nie, a po 3 minutach mnie wywalilo calkiem.
Druga udana proba logowania, skunks sie odwisial, kolekcje znikniete=zebrane, kanalow (g1, pomoc, handel, gildyjny, urzedniczy) nadal nie ma, jest niedzialajacy szept oraz czesciowo dzialajace wiadomosci (nie wyswietla wszystkich akcji). Gildia (osoby z gildii) pojawili sie w koncu na pasku, po czym nastapilo kolejne wywalenie.
Trzecia udana proba logowania, to samo z paskim gildii, czlonkowie pojawiaja sie z paruminotowym opoznieniem, Znowu informacja o tym, ze serwer przeciazony. Bardzo duze opoznienia w wiadomosciach o wykonanych akcjach, niektore nie pokazuja sie wcale.
Nie dziala robienie wojska w koszarach, mieli w kolko pierwszy puszczony pakieta wojska i nic sie nie zaczyna. Nadmiar osadnikow jak u kolegi, tory wypowiadal sie wyzej w watku.
Bardzo duze opoznienia przy zbieraniu ksiazek z introligatora, zmiana statusu pojawia sie dopiero po kolejnym relogu.

Po ca 10 logowaniach nadal nie zdazylam sprawdzic wszystkiego co oprocz tego nie dziala, bo tak szybko mnie wywala, a do znajomych nie da sie wejsc... ech.

Edycja: zebrane kolekcje po kilku logowaniach ta dam... pojawiaja sie na nowo w tych samych miejscach. Mam nadzieje, ze drugie zebranie bedzie je liczylo podwojnie ;).
Wrzucenie pierwszej rzeczy do kolejki budowania zablokowalo mi wszystkie sloty. z kanalow nadal tylko nie dzialajacy szept oraz wiadomosci. W przeciwienstwie do mamada ponizej, przynajmniej widze, ze nadal naleze do gildii ;)

PS. BB maja Pamietnik Developera. Co powiecie na to, zebysmy my mieli Pamietnik Beta-Testera?? :D

Tobisia
20.03.2014, 16:19
nie ma co, rozrywkowy dzien mamy:) mnie udalo sie z rana zalogowac po wyczyszczeniu cookisow, ale jak u innych wyzej piszacych - trwalo to dlugo bo podobno serwer przeciazony, kolejka budowania bawila sie ze mna w chowanego, geolodzy chyba odsypiali w tawernie, ze o grubasach nie wspomne, moj fart ze na przygode sie nie wybralam, kilka razy mnie wywalilo a jakis czas temu na ekranie pojawilo mi sie takie cos:

screenshooter.net/7201148/hpwjjwc

pierwszy raz cos takiego na oczy widzialam, a w setki juz troche gram...

Do tego okazalo sie ze jestem bezgildowcem a czaty poszly na spacer...zostal tylko szept i news... istne wariactwo

Silencer85
20.03.2014, 17:00
Jaja na pełnej linii toż mało co teraz działa jedynie co pstryknac zdjecie i wstawic na neta jako najbardziej zbugowaną gre....Czysta kpina z tym co robi BB...
Ile jeszcze to będzie trwało...

Teraz to wogóle nie da sie grac po konserwie spodziewac sie można jedynie gorszych problemów !!!!!

sors
20.03.2014, 17:12
ale jaja a do wielkanocy jeszcze troche

wojtek_wm
20.03.2014, 17:15
życie

lord_broncoo
20.03.2014, 17:45
banda *****i raczej - a to w sumie też zycie

gilek26
20.03.2014, 19:20
Na noc miałem załadowane koszary ochptnikami.
Rano nagle sie pojawiło 500 bezrobotnych, gdzie przed konserwacją ich nie bylo niemalże wogule, napewno poniżej 25.
Odnoszę wrażenie, że tych ochotników mi wcieło razem z bronią i napitkiem w nich zainwestowanych. Stokrotne dzieki BB.
To nie koniec:D
Po planowanej konserwacji miałem około 7h aktywnego premium do wykorzystania, przed dodatkową konserwacją okolo półtorej godziny.
Po dodatkowej konserwacji premium juz nie ma:D
Mi tam sie wielka krzywda w związku z tym nie stała ale uważam, że czas premium powinien zostać w każdym przypadku przywrócony natychmiast do stanu jaki był o 8:30 dziś rano, chyba że dla kogoś coś takiego jak honor nie istnieje!

Her_General
20.03.2014, 20:04
BB poprostu sobie jaja robią z graczy od wczoraj nie moge się zalogować przepadły mi diamęty za codzienne logowanie a jak jeszcze będą szopki na wyspie to poprostu rezygnuje z tego bo jest to totalnie nieporozumienie

Xadyus
20.03.2014, 20:07
zła liczba bezrobotnych osadników w stosunku do wojska i produkcji, już mi się nawet denerwować nie chcę

baqslaw
20.03.2014, 20:45
życie

raczej rzycie, a nie programiści;)

Yamira
22.03.2014, 09:56
hahah ja już sił nie mam do tego:(
Tez miałam premium odpalone jeszcze na 24h i co? tyle ze przygód nie dało się robić bo najpierw lagi, potem się zalogować nie można było a jeszcze potem wielce naprawiali, tylko ze co mi z tego skoro premium poszło się walić! Ja wydaje na tą grę ciężko zarobione pieniądze a oni i tak mają nas w dupie!

LuSajfer
22.03.2014, 11:43
nie można się zalogować wyświetla się komunikat o zmianach, które nastąpiły ale co z tego jak gra blokuje się na odbiorze dziennej nagrody ehhhhhhhh.........

dzoszak
22.03.2014, 19:47
Przy ladowaniu gry pojawia sie na dole ekranu bialy pas i tak juz sobie zostaje

Kasiek222
22.03.2014, 23:02
Ja się ok kilku dni wcale zalogować nie mogę. Zaczyna mnie to juz wkurzać.

wredniejszy
23.03.2014, 21:12
Niech no tak na Niemieckim zrobią czemu na naszych serwerach testy robią ?
Banda złodziej niech zapłacą za testowanie.

Van-de-Lord
23.03.2014, 22:52
Kiedyś testowali na niemcach, teraz testują na nas, może za jakiś czas zmienią na kogoś innego. Rozumiem że wolą poprawiać 7 serwerów zamiast 12, ale chyba lepiej jakby wybrali wersję gdzie mają jeszcze mniej serwerów.

arturgg10
24.03.2014, 21:45
Przy ladowaniu gry pojawia sie na dole ekranu bialy pas i tak juz sobie zostaje

mam podobnie ale tylko na win 7 starter na vista i xp nie mam tego problemu

Dessambe
26.03.2014, 13:40
Ja mam problem z widocznością generałów. Kiedy wysyłam generała na atak, w obozie ma status "atak" i normalnie atakuje obóz, który mu każę, ale w ogóle nie widać go na koniu, gdy się przemieszcza. Trochę to wkurzające, szczególnie jak próbuję robić bloki...

Ten problem nie pojawił się po dzisiejszej konserwie, już wcześniej to zaobserwowałem, myślałem że może dzisiaj to naprawią, ale nie...

Problem nie dotyczy żadnej konkretnej przygody, do tej pory pojawiał się w każdej przygodzie, którą robiłem.

Achazu
27.03.2014, 14:28
http://i.imgur.com/4ecd3Zo.png
i tak w kolo macieju :mad:

imrasx
27.03.2014, 19:15
U nas w gildii kłopot z zaliczeniem zadania typu 'kup x zasobów w handlu'. Niektórzy mają od strzału, inni po 5 próbach, jeszcze inni się poddali.
WTG

Achazu
27.03.2014, 20:29
http://i.imgur.com/VrMQz7Z.png
wlasnie tak se mozna pogadac na czacie :mad:

pasterka1
27.03.2014, 20:33
znowu czat świruje i wypierdziela z gry

Achazu
27.03.2014, 21:25
http://i.imgur.com/I9RdzhZ.png
czat nadal bez zmian :mad: