PDA

Zobacz pełną wersję : Kolejna konserwacja - kolejny problem

FOREST144
20.03.2014, 08:25
To już tradycja chyba. Po cotygodniowej konserwacji człowiek się loguje i co widzi???? Problem w wysłaniem odkrywców i geologów. Tych drugich jak już się udało wysłać po miedź to nic nie znaleźli, a 4 kopalnie zawalone. Generałów po powrocie z przygody nie da się rozbroić i przestawić garnizonów. Studnie się nie budują...itd. itp.

Ludzie z BB ogarnijcie się wreszcie. Im dłużej pracujecie nad grą tym więcej problemów, nie rozumiem tego, przecież powinno być odwrotnie!!!!

maciekb1
20.03.2014, 08:38
u mnie nie dziala czat (mam tylko szept i wiadomosci),brak statusu online znajomych...

TomIII
20.03.2014, 08:38
studnie?

Fasi
20.03.2014, 09:01
U mnie mega lag przy wchodzeniu na mapę przygody, wysyłaniu pojedynczego generała czy też rzucania koszy znajomym

Ispain
20.03.2014, 09:03
Nie da się nic zrobić . Cały czas info o Problemach serwera. Koszmarek

Piwonia
20.03.2014, 09:23
U mnie tez, już trzy razy mnie wywaliło bo serwer przeciążony, a geologów i odkrywców to już chyba 10 raz wysyłam, bo zanim mnie wywali to 2-3 razy trzeba operację powtarzać.

RobinsonCrusoe
20.03.2014, 09:24
Poczekajcie aż się skończy konserwacja. Zalogowaliście się bo coś sie zbugowało i narzekacie. Do 8:30 trwa konserwacja.

Gargon74
20.03.2014, 09:28
Czy im się kiedyś przy konserwacji nie udało czegoś spartolić :) Trwa do około 8:30 czyli według ich mniemania i cały dzień nawet

Shimitzu1984
20.03.2014, 09:29
Brak mozliwosci odebranai premii z introligatora i domu wladyki, brak interfejsu czat, brak mozliwosci przyznania premii, kolejna aktualka i kolejny pogrom :)

mamad255
20.03.2014, 09:40
lista błędów z reszta jak zawsze :? Brak czata tylko szept i wiadomosci, budynki raz sie buduja raz nie, mega lagi, geologów i odkrywców trzeba posyłać po kilka razy, brak znajomych online, no i na dokładke komunikaty serwer jest przeciazony

terrafusion
20.03.2014, 09:46
przeciez to bylo oczywiste , ze taka ilosc ich (BB) ulepszen nie ma szans bycia aby cos nie spier dolili bo tylko do tego sie nadaja, ale co sie dziwic jak głaby jedne testuja na innym silniku gry a wrzucaja na na calkiem inny, JAK TAK MOZNA ROBIC ?!

Robin76
20.03.2014, 09:47
G.8.30 logowanie nie powiodło się - komunikat "serwer przeciążony" G.8.37 Logowanie udane - brak zakładek czata, pomocy, szeptu, handlu, jedynie wiadomości systemowe. Geologowie wysłani nie znajdują złóż, Grubasy zostają wysłani, jednak po 5 min się odświeża i po ponownym wejściu do gwiazdy Grubas nigdzie nie poszedł. Wojsko do garniaków dodawane 5 min, aż strach ich gdzieś wysyłać. Pola zboża, studni i kopalni zanim w kolejkę budowania wejdzie to kolejne 5 min. Przedmioty kolekcjonerskie dodawanie 5 min. Czyszczenie ciastek pamięci itp nie przynosi rezultatów. 8.47 serwer przeciążony. Gratuluje konserwy. - 8.54 serwer przeciążony - 8.55 to samo, wywala z gry jak leci. Cyrk - 9.00 logowanie udane - brak interfejsu (super)

niunia876
20.03.2014, 09:49
od wczoraj problem z logowaniem przepada kolejka do diamentow czy ktos to zwroci i przepada mi przygoda

Muss
20.03.2014, 09:55
nie działa czat, nie działa poczta (nie da się odebrać efektów poszukiwań odkrywców), odkrywcy nie chcą iść szuka geologowie też
zniknęła gildia po czym magle się pojawiła ;)
brawo ;)

Skuli
20.03.2014, 09:59
jest 8:55 jak pisze tego posta mam dosstepne tylko szept i widomosci nic poza tym. Szukanie kolekcji niemozliwe, przy kazdej próbie wejscia do kogos na wyspe - wywala.

Nie wspomne o kopalniach miedzi załadowanych zozem po prawie 2k i z 6-ciu juz mi dwie padły ? a wszystkie były szybciej eksploatowane i nagle z 6 dwie juz kaput a 4 działaja ? kolejna konserwacja i kolejne problemy uzytkownikow ! BB OGARNIJCIE TYCH SWOICH *** TECHNIKÓW BO JUŻ RZYGAĆ SIĘ CHCE TYMI WASZYMI PRZEPROSINAMI I DODATKOWYMI KONSERWACJAMI GRY BO ZA KAŻDYM RAZEM COŚ JEST ZJE...POPSUTE !

ZNÓW RZUCICIE KOSZYK EGZO I MOŻE JAKĄŚ ŁAPKĘ DLA ZAMKNIĘCIA SIĘ NEGATYWNYCH GŁOSÓW O WASZYCH "DZIAŁANIACH" ?

ROBICIE SYF NA GRZE - CHCECIE TESTOWAĆ NOWOŚCI TO NIE NA NAS - MACIE OD TEGO SERWER TESTOWY ! U NAS WGRYWACIE NOWOŚCI A PÓŹNIEJ ONE TRAFIAJĄ NA INNE SERWERY TSO ! PARNOJA !

ALBO RÓBCIE TE KONSERWY I WPROWADZANIE NOWOŚCI Z GŁOWĄ ALBO WCALE !

Dee_Dee
20.03.2014, 09:59
a ja nadal nie moge sie zalogowac, a wlasciwie to sie loguje ale gra sie nie chce zaladowac (cookie i historia wyczyszczone) :/

pawlito80
20.03.2014, 10:00
u mnie nie da sie wejsc na wyspe znajomego z gildii, tez tylko szept jest, kosze jak daje to maja mega opoznienie i pewnie zaraz zobacze kolejne bledy... przepraszam za brak polskich znakow, ale pisze tylko jedna reka :)

Robin76
20.03.2014, 10:06
Brak interfejsu czata itp to chyba przez to, że ludzie się burzą. Nie ma interfejsu nie ma narzekania ;p Chory Kraj więc chore i setki (wina Tuska)

Picasso_PL
20.03.2014, 10:08
i kolejna konserwa ... pięknie

MrUriel18
20.03.2014, 10:09
u mnie nie działa dosłownie nic!!!

Adamynas
20.03.2014, 10:10
słabe internety macie i za dużo narzekacie :)

pawlito80
20.03.2014, 10:11
buduje kopalnie miedzi nic, kolejki budowania brak... geologów wysyła i też nic ile razy ich mam wysyłać??? nie da się grać!!!

Elaine78
Ok.... Problemy z wysyłaniem specjalistów, z budowaniem... nie ruszyło mnie to specjalnie. Trudno. Ale wystawiłam dwie oferty na handel. 1000 bochenków w jednej, kolekcja "Sierżant Skunks" w drugiej. Sprawdziłam - oferty wystawione. Chwilę później mnie wywaliło z serwera. I co? Okazało się, że oferty zniknęły. Nie, nie zostały sprzedane. Nie mam ich w historii sprzedaży (nie mam też zasobów, za które wystawiałam). Nie mam ich w okienku sprzedaży. W magazynie tych produktów też nie mam. ZNIKNĘŁY !!!!! Jakbym ich nigdy nie miała. To już mnie ruszyło.... ! Co teraz????

Skuli
co mowi BB po konserwacji ? - baza bugów została zaktualizowana

Mariusz7709
20.03.2014, 10:13
Po prostu moze trzeba zrobic tak ze nie brac przez miesiac ich klejek i sie zastanowia ! bo traktuja nas ponizej normy ! jak nie umieja robic gry to niech ida rowy kopac ! A xaar niech swoje komunikaty dzieciak schowa do kieszeni ! Wiemy ze jest problem. to i male dziecko by widzialo co sie dzieje !

Skuli
20.03.2014, 10:15
zapomnailem dodac ze ulepszone silosy które mam na 5lev pokazują sie jako podnaszące sie na wyzszy poziom ot magia !

tama22
20.03.2014, 10:15
Zaprawdę powiadam Wam.
Błogosławieni Ci którym Pan odmówił dostępu albowiem Ich jest dziś piękna pogoda.
A w grze?...nuuuda...;-)

Yuee
20.03.2014, 10:17
Nic się nie da zrobić na wyspie ;(( koszmarek, nawet pola postawić nie można bo go nie ma. :(((

karamango
20.03.2014, 10:21
ciemno wszędzie.. głucho wszędzie.. Co to będzie?

Durengar
20.03.2014, 10:21
Chcę wysłać geologów na poszukiwanie złóż kamienia i marmuru i wyskakuje mi komunikat ,,serwer przeciążony". Nie mogę nawet wiadomości przeczytać w skrzynce bo mnie wywala nim się one załadują. Zastanawiałem się czy nie dokupić trochę klejnotów, ale bo dzisiejszej konserwacji dam sobie na wstrzymanie.

Kroliczek84
20.03.2014, 10:22
Tego się już nawet nie da komentować, zastanawiam się tylko kto mi zwróci straty spowodowane brakiem możliwości budowania, bufowania i robienie czegokolwiek na wyspie!

tama22
20.03.2014, 10:25
.... Zastanawiałem się czy nie dokupić trochę klejnotów, ale bo dzisiejszej konserwacji dam sobie na wstrzymanie.
Ależ klejnoty można kupować...)))
To działa.
A i wejszła najnowsza poprawka,znaczy nie można kupić strzelby&kufla.
Miłej gry...))

pawlito80
20.03.2014, 10:33
udało się za czwartym razem... ale znowu serwer przeciążony!!

MisiaCiekawisia
20.03.2014, 10:35
Ależ klejnoty można kupować...)))
To działa.

W tej dziedzinie nigdy nie będzie błędów :P Cóż za dziwny zbieg okoliczności :D

maniemar
20.03.2014, 10:36
serwer przeciążony nonstop mam info

Gardlogryz_DeMon
20.03.2014, 10:37
Lipa Panie ...

Yuppies
20.03.2014, 10:41
No niestety miało być pięknie a wyszło jak zawsze - "szajse techniq" - proponuje wylaczyc serwery, posiedziec popoprawiac lub cofnac zmiany i wyslac nam po ulepszonym silosie a nie po 1000 napitku bo to żenada....

PS. Tak sie zastanawiam czy te problemy z każdą nowościa to wina informatyków samuch w sobie czy tego że piją w nocy ? xd

Pozdrawiam i czekam na repair.

AAAAA...
PS2.
Spis Błędów:
- LAGI
- Wywala z gry - problemy z połaczeniem
- nowe kolekcje uruchamiają np premie na zawalonych kopalniach czy rezydencjach... WTF ?
- nowa przygoda WIR sie nie ładuje a jak się załaduje to wywala z gry
- czat jak zwykle - tego nie pojmuje... jak - co ma czat do reszty ?
- i pewnie jeszcze z tuzin jak zwykle....

No i oczywiście z powodów lagów nie mozna rzucac premi, robic przygod itp itd.. szkoda klawiatury na wymienianie

Ja się pytam - PO CO JEST SERWER TESTOWY ?

Elaine78
20.03.2014, 10:44
Zwracam honor - produkty, które mi zniknęły po wystawieniu oferty po 30 minutach niebytu wróciły. Uff... :)

Sir_Daku
20.03.2014, 10:48
Budowa nie działa, produkcja nie działa, modyfikacja wojsk w garnizonach nie działa.... Brawo informatycy - zawsze tacy ważni, niezastąpieni i jak zawsze partacze.

Methamorphosis
20.03.2014, 10:49
Może zostanę zlinczowany, ale grając już od ponad roku przyjąłem zasadę "nie wchodzę na grę dzień po konserwacji". Tak więc przed konserwą zatrzymuje co ważniejsze nie odpalam przygód, gienków mam w miejscu i czekam. Także do jutra ;)

arsen99
20.03.2014, 10:57
- kanapki nie dają sie rzucać na znajomych, wchodzą 4 i koniec, a rzuciłem 50
- wylogowuje
- nie da sie budować prawie nic, albo budują sie po 10 min
- czatu nie ma, a czasami jest
- serwer przeciążony
- nie mogę usunąć wiadomości z poczty, żadna z opcji...
- zakłady sie albo zatrzymują, albo sie nie zatrzymują, albo trwa to 5min...
- nie widzę na wadze swoich ofek, po przelobowaniu, nagle wskoczyły, nowe nie chcą sie wystawić, albo wystawiają sie po 5 miu

reszty nawet nie chce mi sie sprawdzać... i dlaczego ja mam tracić? teraz sie meczę żeby wszystko zatrzymać...juz ponad 30 min

dionizos12
20.03.2014, 10:58
Wszystko muli, gubi zlecenia, problem z wsszytskim geologami, odkrywcami, stawianiem budynkow, na koniec wywala mnie z gry z komunikatem : "serwer przeciązony, prosze spróbowac ponownie".

To już po prostu kpina i zwyczajne szyderstwo z graczy...

ewa56
20.03.2014, 11:08
u mnie to samo co wcześniej zostało wymienione.Nie da się grać.

MisiaCiekawisia
20.03.2014, 11:08
Nikt nie raczy sie wypowiedzieć z tych "mądrych" od konserwacji w tej sprawie. Nie ma to jak otwarte podejscie na problemy i szacunek dla graczy ..... Żenada...

czesio80
20.03.2014, 11:09
a mnie generał zginął a teraz to już wejść wcale nie moge odechciewa się wszystkiego z takim ich podejściem

petra1246
20.03.2014, 11:13
Brak możliwości wejścia do Gry przez Google Chrome.
Przez Internet explorera - wejście po 3-ciej próbie, wcześniej komunikat: serwer jest przeciążony.
Po wejściu przez IE: gra muli, nie można: zbudować pola, uśpić budynku, wrzucić premii itp.
Brak czatów, jest tylko Szept i Wiadomości systemowe.
Po ok. 5 minutach, kolejny komunikat: serwer jest przeciążony.
Wniosek? Należy poczekać na konserwę konserwy konserwy.
Pozdrawiam wszystkich dość upartych, aby kontynuować grę.....

jack189
20.03.2014, 11:13
A myślałem, że tylko ja taki wyróżniony i mam problemy z grą ;) już nawet szkoda pisać do supportu bo jak zwykle odpowiedzą szablonem. Lepiej niech zaczną zbierać znaczki, tego może nie ***

John_Maj
20.03.2014, 11:14
U mnie tak to wyglada
Limit populacji
4028/4100
Bezrobotni osadnicy
267 !!!!!!!!!!!!!!!!!!

tortton
20.03.2014, 11:16
Piszcie sobie do woli, BB ma Was w głębokim poważaniu, o czym świadczy kolejna udana konserwa.
Dopóki będziecie kupować cokolwiek za realne pieniądze, to będą mieli Was gdzieś.
Zorganizujcie się, konsekwentnie nie kupujcie nic przez miesiąc, efekt będzie.
Narzekanie nic nie da.

Bartolomeo03
20.03.2014, 11:17
To już tradycja chyba. Po cotygodniowej konserwacji człowiek się loguje i co widzi???? Problem w wysłaniem odkrywców i geologów. Tych drugich jak już się udało wysłać po miedź to nic nie znaleźli, a 4 kopalnie zawalone. Generałów po powrocie z przygody nie da się rozbroić i przestawić garnizonów. Studnie się nie budują...itd. itp.

Ludzie z BB ogarnijcie się wreszcie. Im dłużej pracujecie nad grą tym więcej problemów, nie rozumiem tego, przecież powinno być odwrotnie!!!!

I tak masz nieźle, u mnie z przygody nie wróciło wojsko i sześciu gienków (w tym major i 2x weteran).

bartbr
20.03.2014, 11:23
Czy ktos sie orientuje do ktorej dzisiaj trwa przerwa techniczna

AveCezar1982
20.03.2014, 11:27
Omg, to jakaś totalna masakra!. Wywala co kilka minut, bo serwer przeciążony, czatu nie ma, geolodzy nic nie znajdują, choć kopalnie zawalone, a do tego wszystko działa z takim opóźnieniem, że się odechciewa! BB ogarnijcie się, bo ja już tracę serce do tej gry :/

Dejfff
20.03.2014, 11:32
Czas zmienić grę, dotarłem do 50 lvl ale pociag do kasy producentów i cotygodniowe wpadki robią swoje. Obecnie loguję się, raz na parę dni. Już nawet niebieskie za codzienne mnie nie przekonują. Niestety tak kończy każda gra, gdzie zamiast przykładać się do konserwy, przykładają się do dojenia Klientów.

Bartexio
20.03.2014, 11:34
Tradycja, czemu mnie to nie dziwi. Szkoda że premium i inne bonusy sie marnują,
Ale to już tradycja oni pomylili serwery testowy z tym naszym omg.
Na następny raz proponuje zacząć konserwę o 22.00 do do 10 rano może sie wyrobicie. Aż strach pomyśleć co będzie jak zaczną event wielkanocny wgrywać to będzie dopiero zabawa

Picasso_PL
20.03.2014, 11:34
A niby już dawno jest to wersja pełna gry (nie BETA). :) :) :)
Ale jakoś nie zauważyłem różnicy ....

anndyy73
20.03.2014, 11:35
Jest gdzieś oficjalny komunikat bb jak długo to potrwa?

wrednomałpa
20.03.2014, 11:41
jak zwykle ja sie nawet zalogowac nie moge, jak dlugo jeszcze wczoraj tez gra byla niedostepna tak jak dzis przez pare godzin, ciekawe co dzis wymysla, a propo ciekawe gdzie sa nasze zalegle nagrody za przeprosimy, wisza nam juz conajmniej od miesiaca, sami o tym pisali ze mamy o tym pamietac, a za te 2 dniowa przerwe to chyba powinnismy dostac po 500 klejnotow przynajmniej i jakies budynki ekstra powinnismy dostac , np posiadlosc piratow lub podobne a nie jakies kwiatki czy kanapki

Lolas
20.03.2014, 11:49
Nie działa mi chat, nie mogę wysłać odkrywców, nie mogę odebrać wytworzonej księgi... :-(

ziomku
20.03.2014, 11:51
opisze to jednym słowem ... TRAGEDIA!!!!

Ufolo2207
20.03.2014, 11:51
Nie jestem w stanie się zalogowac. Nawet po usunięciu historii i ciasteczek. :(

MisiaCiekawisia
20.03.2014, 11:54
A niby już dawno jest to wersja pełna gry (nie BETA). :) :) :)
Ale jakoś nie zauważyłem różnicy ....

Jest różnica :) w wersji beta było mniej błedów - teraz przechodza samych siebie :D

ShadowOne
20.03.2014, 12:08
Wiadomość dla BBSoft:
Energia działa tak, że jak coś zabieracie graczom, co daje im radość to wtedy to wraca do Was w podobnej formie i to tak jakbyście sami sobie coś zabierali. Zabieracie graczom chęci do tej gry i błędy, które się pojawiaja sa także tego wyrazem. Jeśli graczom coś dajecie, to zawsze przekłada się na większa satysfakcję z gry i skutkuje mniejsza liczba błedów lub ich brak a gracze sami odwdzięcza się za takie gesty.
Przetestujcie sobie te metody, to naprawdę działa i satysfakcja może być obustronna.
Pozdrawiam Was twórców tej gry jak i wszystkich graczy życzac wszystkim obustronnej satysfakcji.

JacekZwonsem
20.03.2014, 12:13
powiem tylko tyle wasza konserwacja to PATOLOGIA

Mastaszko
20.03.2014, 12:16
u mnie problemy z wysylaniem geologa odkrywcy, masakryczne lagi, kolejka budowania dostepne 2 sloty z 3, nie narzekalem na ich prace ale chyba zaczne :)

monieczka
20.03.2014, 12:17
a ja sie w dalszym ciągu nie mogę zalogować :(

Zyglarek
20.03.2014, 12:17
Oj tam czepiacie się , co to za life by było dla gracza w TSO jak by wchodził w grę a ona by dobrze działała bez problemów i takich tam :) , trzeba brać też pod uwagę resztę graczy z całego świata dzięki Polskim serwerom testowym dostają dobrze działające aktualizacje . Cieszmy się tym że inni się cieszą że dzięki nam grają bez nerwów :)
Pozdrawiam i może kiedyś będzie lepiej :)

Hakardrag
20.03.2014, 12:21
Znów KICHA !

Polecenia się resetują albo w ogóle nie są akceptowane przez system :(
Premie się nie dodają albo dopiero po dziesiątym razie doda się co druga :(

Zróbcie coś z tym !

Kranderga
20.03.2014, 12:26
Absolutnie nikt się nie czepia.
Wręcz przeciwnie, składamy gratulacje, że w ciągu dwóch dni, potrafili wprowadzić do gry tyle błędów.
(Z przecieków z BB wynika, że planowane poprawki, które miły być wprowadzone we wtorek nie miały błędów i dlatego przesunięto wprowadzenie zmian o dwa dni, by móc wprowadzić błędy, tak bardzo cieszące graczy).

Robin76
20.03.2014, 12:29
Brak możliwości wejścia do Gry przez Google Chrome.
Przez Internet explorera - wejście po 3-ciej próbie, wcześniej komunikat: serwer jest przeciążony.
Po wejściu przez IE: gra muli, nie można: zbudować pola, uśpić budynku, wrzucić premii itp.
Brak czatów, jest tylko Szept i Wiadomości systemowe.
Po ok. 5 minutach, kolejny komunikat: serwer jest przeciążony.
Wniosek? Należy poczekać na konserwę konserwy konserwy.
Pozdrawiam wszystkich dość upartych, aby kontynuować grę.....Firefox, też nie lepiej działa

anndyy73
20.03.2014, 12:40
Firefox, też nie lepiej działa

IE to samo

Soul1212
20.03.2014, 12:47
Polecam uśpić wszystkie budynki i poczekać na zmiany wydarzeń, bo można tylko więcej napsuć sobie zdrowia :)

czesio80
20.03.2014, 12:57
a może ktos wreszcie wexmie isę do roboty i to naprawi
niech cofną wsyztsko do stanu przed konserwą i dadzą ludziom spokój ze swoimi poprawkami
każdy normalny pracownik za takie zwalenie gry powinien polecieć z pracy bo to nie pierwszy raz co konserwa to to samo
może pora wymienić inforamtyków

tupiacy
20.03.2014, 13:04
Polecam "wyżyć" się na testowym :) Tam działa wszystko o niebo lepiej !

bleeee111
20.03.2014, 13:07
masakra jakaś serwer przeciążony!!!!!!!!!!

Althair
20.03.2014, 13:08
A to graczy wina, że serwery są przeciążone. Ta gra jest zaprojektowana dla 3ech graczy, którzy łączą się przez LAN wewnątrz sieci BB. Jak otwieracie przygody, wysyłacie armie, czy rzucacie premie, to przeciążacie serwer, a ta gra nie jest zaprojektowana, dla takich ilości graczy ;).

major7070
20.03.2014, 13:09
teraz to gra już wogóle nie działa czas kończyć szkoda prądu i czasu...

MTS1991
20.03.2014, 13:16
Ja już nawet nie będę wymieniać tego co jest nie tak, bo już to inni zrobili wcześniej. Ale powiem tylko, że to już jest jakaś masakra po prostu. A może tak łaskawie ktokolwiek z BB by się tutaj wypowiedział, a nie mają nas po prostu w dupie? Myślą, że w ten sposób dobrze na tym wychodzą? Wcale nie...

Marcja
20.03.2014, 13:26
Absolutnie nikt się nie czepia.
Wręcz przeciwnie, składamy gratulacje, że w ciągu dwóch dni, potrafili wprowadzić do gry tyle błędów.
(Z przecieków z BB wynika, że planowane poprawki, które miły być wprowadzone we wtorek nie miały błędów i dlatego przesunięto wprowadzenie zmian o dwa dni, by móc wprowadzić błędy, tak bardzo cieszące graczy).

Coś w tym jest, od razu forum się ożywia ;D

cullinan62
20.03.2014, 13:33
Wiekszosc konserwacji to dla graczy "koszmarek", ale ta dzisiejsza bije chyba o glowe wszystkie dotychczasowe. Nie wspomne juz o dniu wczorajszym, gdzie przez 3 h nie bylo mozliwosci zalogowania sie ani na GCh, FF, IE, nawet po wyczyszczeniu przegladarek. Jednak to co pokazalo BB dzis, to juz szczyt na szczycie. Po wejsciu, probowalem rzucic kosze, wzajemnie, ze znajomym. On sie poddal po pol h, ja po 2 h rzucania, mialem POLOWE jego wyspy (zwykle wrzut trwa 15 min). Kosze "znikaly" z gwiazdy, ale buff sie nie pojawial i tak nawet po 3-4 razach wrzuceniu na budynek, w odstepach czasowych. Geologow wysyalalem po pare razy i okazuje sie ze wyznaczone im zadania odkryc-znikly. Postanowilem wylaczyc wazniejsze budynki i znow, nawet taki banal, jak wstrzymanie produkcji, trwa i trwa, zanim sie aktywizuje. Tak bylo o 9.00 i tak samo jest nadal. Drogi personelu BB, darujcie sobie tekst "oczysc ciasteczka w przegladarce", bo zaczyna on byc irytujacy. Mamy XXI wiek, era telefonow, rozmawiam ze znajomymi z gry i maja dokladnie te same problemy. Rozumiem ze BB skupia sie na tym aby gracze kupowali klejnoty, bo to w koncu biznes a nie jak niektorzy gracze uwazaja, "caritas", ale jest jedna podstawowa rzecz. Jesli chcecie BB, aby gracze kupowali klejnoty, to ZACHECCIE ich do gry, a jak na chwile obecna, robicie wszystko aby ich ZNIECHECIC. Male uzupelnienie. Ja wiem ze dla BB fakt ze po konserwacji gracze chce wejsc na serwer, to jakies novum, a to ze chca uzupelnic kopalnie, rzucic kosze itp, to juz przypadek ktorego nie sa w stanie przewidziec, ale, cos takiego WARTO przewidziec, skoro robi sie co jakis czas proby obciazenia serwera i dumnie graczom obwieszcza, ze Settlers pozbylo sie miana "beta". Pewne rzeczy do pewnych konsekwencji z nimi zwiazanych zobligowuja.

TheDarkLady
20.03.2014, 13:46
wczoraj nie można było wieczorem wejść do gry , teraz nie można ... a dwudniowa przygoda leci... a nawet pchnąć jej nie można przed wyjsciem do pracy, zapewne właczą serwer jak juz nie bedzie mzoliwe na dokonczenie jej i sie pytam kto da rekompensate granitu?

Mirena30
20.03.2014, 19:13
ooo ćwoki cos naprawili,najwyzszy czas,ciekawe co dadza za brak premeki i zmarnowany czas dzialania premium i nasz ktory zmarnowalismy probujac cos zrobic

gac604
20.03.2014, 21:07
dalej lipa po 30min. udało się zalogowac ale grac to już nie połaczenie z serwerem zerwane lub strona wygasła odswiez, odśwież i odśwież. Dobrze że już jestem zalogowany i codzienne logowanie zaliczone z wielkim bulem. event wielkanocny raczej nie nastanie jak zwykła konserwacja na caly dzień wyklucza z gry to co to się będzie działo podczas EVENTU. Grę uważam za zamkniętą nadszedł już koniec kiedyś musiało to nastąpić.

daffy5
20.03.2014, 22:36
i tak sie traci graczy,pogratulowac:) moze sie ktos zastanowi i zwolni ta bande nieudacznikow zwanych programistami.Ja place za to nieporozumiene ale chyba tez juz nie dlugo:)