Zobacz pełną wersję : Polaczenie z serwerem zostalo zerwane
Nie zebym jakos specjalnie narzekal, ale zrobilem male rozpoznanie i czesc graczy od czasu do czasu zostaje ni w 5 ni w 9 wywalona z serwera. Czy ktos ma pomysl jak sobie poradzic z tym denerwujacym problemem. Uprzedzajac - laptopa mam calkiem zgrabnego, wiec daje rade, historie i ciasteczka czyszcze namietnie, wiec nie wiem - efekt uboczny korzystania z google chrome czy ki czort?
A może internet traci zasięg/sygnał? Mnie wyrzucało regularnie jak leciałam na wifi, a teraz jak mam połączenie przez kabel to nie wywala w ogóle prawie (no chyba, że kabel mi się odłączy).
P.S. Czorty to Ty zostaw w spokoju :)
no i masz - wywolalem czorta z lasu ;)
w sumie o wifi nie pomyslalem, ale gram tu juz dosc dlugo i jakos wczesniej nie bylo tego problemu. czasem wtyczka sie wywalila jak zbyt duzo okienek mialem pootwierane, ale poza tym bylo ok.
nie z lasu tylko z Nowej Ziemi :D
a co do tego wywalania to ostatnio dużo osób ma ten problem i nikt w sumie nie wie dlaczego :(
MortalWombat988
19.03.2014, 10:10
Ja także stawiam na wifi. Niektórzy, łącznie ze mną, mają problem z wifi w momencie "podłączenia" 2< różnych urządzeń (korzystam z UPC).
mnie nawet wpuscic do gry nie chce.... niby laduje sie moja wysepka a tu bach: polaczenie z serwerem zerwane:((( zalamka, przygoda odpalona czeka, a teraz nawet niewiem czy mam w ogole szanse na gre dzisiaj...ech
wifi chyba bo jak nie mam kabla to wywala a jak jest to nie wywala
To zależy od "humoru gry".
Mam internet kablowy więc to nie wina WiFi.
Są dni, gdzie nie da się grać, nie mówiąc o robieniu przygód - co chwila zrywa połączenie, kłopoty z ponownym wejściem.
I są dni gdzie wszystko jest ok.
Sprawdzone - nie zależy to od dnia tygodnia ani pory dnia.
Jak mówiłem - gra stwierdza - "a dziś upierdzę tobie zabawę" i upierdza:)
Van-de-Lord
19.03.2014, 17:42
A działa Ci wtedy fejs? Bo sam czasem mam problemy z tym wywalaniem, ale wtedy nie działa mi nic z zagranicznych stron bo polskie działają normalnie.
Nie mogę wejść, połączenie z serwerem zostało zerwane:(
Dziubek69
19.03.2014, 18:36
Chyba pora odpocząć od settlersow bo to juz zakrawa na kpiny :(
a polaczenie z serwerem jak zrywalo tak zrywa...
GarnekPierogów
05.04.2014, 21:08
40 minut temu byłem zalogowany. Ponieważ jestem poza domem, nie śledzę tego, co się dzieje w każdej karcie firefoxa. Wróciłem do zakładki z TSO i okazało się, że nastąpiło wylogowanie. Próby ponownego zalogowania nic nie dawały, gdyż otrzymywałem taki oto monit:
http://i.imgur.com/3fXAtOW.jpg
Ciastka wyczyszczone, kesz też, wylogowanie i ponowne logowanie, restart komputera, 5 zdrowasiek. Dopiero po tym wróciłem na serwer. Czy tam u Was ktoś w ogóle liczy się ze zdaniem i zgłaszanymi problemami przez graczy, którzy przecież są klientami Blue Byte? Problem był już zgłaszany dużo wcześniej, co widać w tym wątku...
Van-de-Lord
05.04.2014, 21:59
Miałem to samo w dzień wgrania eventu, pograłem ze 30 minut i wywaliło. Czyszczenie nic nie dawało, test na chrome, opera, firefox i ie i na każdej to samo, zalogowałem się do sąsiada na wifi i poszło, wróciłem na swoje i dalej to samo, odpuściłem a po godzinie weszło.