Zobacz pełną wersję : Gra czy jesteś za pozostawieniem premii mikstura i wsparcie w obecnej formie ?
Shadow_mk
16.03.2014, 10:51
ze względu iz poprzedni temat jest mega nieprecyzyjny pozwoliłem sobie o umieszczenie tej ankiety
tak - chce aby Mikstura słabego punktu oraz Wsparcie dystansowe zostały bez zmian i aby można było ich używać dowolna ilość razy - wystarczającym ograniczeniem jest możliwość zakupu raz na 24/48 h
nie = chce aby Mikstury słabego punktu oraz Wsparcia dystansowego można było tylko jednorazowo użyć na jednym obozie
dotyczy planowanej poprawki http://forum.thesettlersonline.pl/threads/34661?p=142833#post142833
to już trzeci o tym samym, rozbijajcie głosy dalej;) może ja też założe wieczorem;p
Warszawa2012
16.03.2014, 11:49
tak - chce aby Mikstura słabego punktu oraz Wsparcie dystansowe zostały bez zmian i aby można było ich używać dowolna ilość razy
lisiuania
16.03.2014, 11:53
Zgadzam sie z Tobą. W pełni popieram
Warszawa2012
16.03.2014, 11:58
Tak, chcę by pozostało dotychczasowe rozwiązanie. Zmianę uważam za bezsensowną i obok masy bugów w grze dodatkowo zniechęcającą do zabawy w settlers. Zamiast grę usprawniać i wprowadzać nowe ciekawe pomysły, rozwiązania sugerowane przez graczy, BB prześciga się w inicjatywach, co by tu jeszcze zepsuć.
Zdecydowanie jestem za posostawieniem premii w obecnym kształcie.
Jestem za ! i tak działające premie do tej pory nie zmieniły jakoś bardzo gry i handlu.. więc po co to zmieniać?
Warszawa2012
16.03.2014, 12:00
trzeci wątek
Może i trzeci wątek, ale pierwsza ankieta z poprawnie skonstruowanym pytaniem.
tak - chce aby Mikstura słabego punktu oraz Wsparcie dystansowe zostały bez zmian i aby można było ich używać dowolna ilość razy - wystarczającym ograniczeniem jest możliwość zakupu raz na 24/48 h
Nie - chce wprowadzenia zmiany aby można użyć tylko jednokrotnie na jednym obozie
Nie - chce wprowadzenia zmiany aby można użyć tylko jednokrotnie na jednym obozie
Taka możliwość istnieje obecnie, wystarczy odrobina samozaparcia.
A innym nie odbierajmy możliwości używania x100, bo w niewielkim stopniu ma to wpływ na Twoją czy moją grę.
Nie = chce wprowadzenia zmiany aby można użyć tylko jednokrotnie na jednym obozie
FiuFiu2012
16.03.2014, 13:18
flawia69
16.03.2014, 13:36
niech pozostanie tak jak jest
krotos666
16.03.2014, 13:41
Jak zobaczę jeszcze jeden założony wątek w tej samej sprawie, to zacznę głosować za zmianami, które wprowadzić chce BB.
Oczywiście uważam, że zmiana w trakcie gry z tymi miksturami to zagrywka BB poniżej pasa i pokazują, że to gracze nie są dla NICH najważniejsi tylko ICH własne interesy.
Zakładanie 3 wątku tutaj w tej samej sprawie jest również bezsensowne i ma chyba na celu albo zaspamować forum, albo rozproszyć wątki tak, żeby z nich nic nie wynikało, bo się nie chce dosłownie czytać - ciągle to samo.
Nauczcie się korzystać z forum.
Mastaszko
16.03.2014, 14:00
Nie = chce wprowadzenia zmiany aby można użyć tylko jednokrotnie na jednym obozie
bachus1313
16.03.2014, 14:09
Cy to referendum jest uznane przez władze w Kijowie ? :)
Jakie argumenty według Ciebie uzasadniają tę zmianę? Jakie z tego wynikają dla graczy korzyści - może ciekawsza rozgrywka? :) Ja póki co nie widzę żadnych plusów wynikających z tej zmiany, ale może ktoś mnie oświeci:)
bachus1313
16.03.2014, 15:04
Ja widzę same plusy. Będzie trudniej :) A nygusom którym się nie chce robić bractwa w standardowy sposób mówię, och jak mi przykro :) :) :)
Ja widzę same plusy. Będzie trudniej :) A nygusom którym się nie chce robić bractwa w standardowy sposób mówię, och jak mi przykro :) :) :)
A tak poza tym jest jakaś korzyść? Bo te "nygusy" jak ich nazywasz i tak mogą drop kupić.
bachus1313
16.03.2014, 15:11
A ty musisz mieć z wszystkiego korzyść? Po prostu naprawiają bug. Pozostaje Ci tylko się z tym pogodzić :) Albo narzekać dalej :) :) :)
Warszawa2012
16.03.2014, 15:20
A ty musisz mieć z wszystkiego korzyść? Po prostu naprawiają bug. Pozostaje Ci tylko się z tym pogodzić :) Albo narzekać dalej :) :) :)
Podziwiam tę gorliwość w naprawianiu bugów. Szkoda tylko, że jest tak selektywna i rzeczywiste błędy w grze wciąż występują i mają się dobrze. Poza tym gwiezdne monety miały podobno pozwalać na kupno ciekawych przedmiotów dla graczy z 50 levelem. Oferta szczerze mówiąc nie była za bardzo powalająca. Po zmianach dot. premii jedyne przedmioty warte kupowania stracą na atrakcyjności. A BB nie proponuje nic nowego. Być może Ciebie to zadowala, ale wielu graczy oczekuje jednak czegoś więcej.
bachus1313
16.03.2014, 15:25
Tu akurat się zgodzę. Powinni zwiększyć opcje zakupowe za gwiezdne monety.
Ale zabawy mnie to nie psuje. A wy widzę ciągle na wszystko narzekacie. Może czas zmienić grę ?
Gdzie dokładnie BB przyznało się, że to jest bug i dlatego wprowadza zmiany? Chyba coś mi umknęło.
bachus1313
16.03.2014, 15:31
Nie to nie jest bug, zmieniają tą opcję żeby Ci zrobić nazłość :) :) :)
Nie to nie jest bug, zmieniają tą opcję żeby Ci zrobić nazłość :) :) :)
Nie przypuszczam, żeby BB robiło komuś na złość. Natomiast tego, że wprowadziło coś co było nie do końca przemyślane, tzn. nie przewidzieli, że ludzie będą robić przygody wyłącznie przy użyciu premii, nie nazywałabym bugiem. Nie chodzi tu o płakanie, narzekanie jak piszesz, ale odrobina profesjonalnego podejścia ze strony BB. Zaproponowanie czegoś ciekawego dla graczy z 50 levelem. Ta zmiana uszczupla i tak mizerną ofertę jaka jest dla tej grupy graczy.
bachus1313
16.03.2014, 15:50
No muszę przyznać że coś w tym jest. Tylko Czy któryś z BB chociaż będzie łaskaw to przeczytać? Wątpię.
Ale spoko macie swoje racje walczcie o nie. Zagłosuje na TAK może to wam w czymś pomoże.
No muszę przyznać że coś w tym jest. Tylko Czy któryś z BB chociaż będzie łaskaw to przeczytać? Wątpię.
Ale spoko macie swoje racje walczcie o nie. Zagłosuje na TAK może to wam w czymś pomoże.
Możemy jedynie pisać i mieć nadzieję, że ktoś z BB przeczyta. Mam nadzieję, że BB_Xaar stanie na wysokości zadania i przekaże argumenty i postulaty graczy do centrali.
bachus1313
16.03.2014, 17:42
baqslaw - "Ja tam tą zmianę rozumiem, tylko wkurza mnie że wprost przyczyny nie napiszą. Dużo osób, jak ja miało zachomikowane strzelby i kufle, żeby po rozpoczęciu eventu nachpać się jajec z MB - to mogłoby całkiem zburzyć balans eventu. Wyjścia były dwa: brak jajek z przygód, albo zablokowanie możliwości robienia przygód premiami. Nie dziwię się, że wybrali sposób, który "poszkoduje" mniej mniej graczy, a przy okazji wyeliminuje ten konflikt w przyszłych eventach. "
Przeczytałem ta wypowiedź w innym wątku i mnie olśniło :) Te skubańce się boją że ludzie natrzepią sobie jajec miksturami na MB zamiast kupować na przykład paczki za klejnoty. No jeśli tak jest w rzeczywistości to jest to zwykłe chłamstwo. I wstyd mi za was BB bo wam to uczucie jest najwidoczniej obce.
Warszawa2012
16.03.2014, 19:11
baqslaw - "Ja tam tą zmianę rozumiem, tylko wkurza mnie że wprost przyczyny nie napiszą. Dużo osób, jak ja miało zachomikowane strzelby i kufle, żeby po rozpoczęciu eventu nachpać się jajec z MB - to mogłoby całkiem zburzyć balans eventu. Wyjścia były dwa: brak jajek z przygód, albo zablokowanie możliwości robienia przygód premiami. Nie dziwię się, że wybrali sposób, który "poszkoduje" mniej mniej graczy, a przy okazji wyeliminuje ten konflikt w przyszłych eventach. "
Przeczytałem ta wypowiedź w innym wątku i mnie olśniło :) Te skubańce się boją że ludzie natrzepią sobie jajec miksturami na MB zamiast kupować na przykład paczki za klejnoty. No jeśli tak jest w rzeczywistości to jest to zwykłe chłamstwo. I wstyd mi za was BB bo wam to uczucie jest najwidoczniej obce.
Myślę, że rzeczywiście to może być główna motywacja BB. Niemniej jednak pogrywają sobie z graczami niezbyt czysto. Mieliśmy już zapowiedź takiego podejścia z akcją z ulepszonymi silosami. Podpuścić część graczy, że oferta jest ograniczona w czasie i zrobić promocje na klejnoty:)) Owszem nikt nie zmusza do kupowania klejnotów i pewnie odezwą się głosy, że Ci co kupili są sami sobie winni. Ja widzę tu jednak inny problem. Serie nerwowych ruchów ze strony BB by poprawić wynik finansowy. Ograniczają nakłady na grę, spada jakość a oni skupiają się wyłącznie żeby zrealizować prognozy przychodów. Myślę, że można zarobić pieniądze na grze dostarczając przyzwoity produkt, a nie kombinując z zasadami gry i tanimi chwytami marketingowymi. Innymi słowy nie dziwi mnie, że chcą zarobić, to normalne, ale niech tez zadbają o jakość produktu, bo jak na razie ta stale się pogarsza.
ShadowOne
16.03.2014, 21:05
Jestem za tym aby działanie Mikstury Słabego Punktu i Wsparcia Dystansowego pozostały bez zmian. Protestuję dla dalszych tego typu zmian, które ograniczaja możliwości gry i tzw. jej grywalność. Chciałbym mieć trochę radości z tej gry a jeśli ciagle wprowadza się jakieś ograniczenia to odbiera się ta radość. Ograniczenie zwiazane z możliwościa zakupu u kupca tylko 1 Wsparcia dystansowego/24h i 1 Mikstury Słabego Punktu/24h też mi się nie podoba i wnoszę o ich zniesienie.
HomiczeQ
16.03.2014, 22:08
Tak chce i tak ma być !!:D
Przynajmniej ankieta pokaze nam, ile osob szacunkowo gra/odwiedza forum, moze BB zrozumie, ze jest nas coraz mniej:)
i wg czego bedziesz porównywał? patrzac na ankiety z końca forum są niektóre co mają 22 głosy, znaczy ze coraz wiecej gra?;)
snajper488
17.03.2014, 08:41
Oczywiście że jestem za pozostawieniem Mikstury Słabego Punktu oraz Wsparcia Dystansowego bez zmian.
Tak jestem za zostawieniem premii
rapalek11
17.03.2014, 11:21
za
tygysica
17.03.2014, 11:53
tak - chce aby Mikstura słabego punktu oraz Wsparcie dystansowe zostały bez zmian
Warszawa2012
17.03.2014, 17:47
Czy BB_Xaar mógłby jakoś odnieść się do postulatów graczy? Czy przekazał je do "centrali"?:)
jestem za tym aby została
Czy BB_Xaar mógłby jakoś odnieść się do postulatów graczy? Czy przekazał je do "centrali"?:)
Czy BB_Xaar czyta forum? Jak widać większość opinii co do proponowanych zmian jest negatywna, czy ta informacja jest przekazana gdzieś dalej? Czy ktoś się liczy ze zdaniem graczy?:)
Piotru70
18.03.2014, 13:01
Ta gra jak widać i tak się nie rozwija. Nie zdziwiłbym się gdyby gracze zaczęli by emigrować do innych gier skoro tutaj niema co już ugrać. A gra od początku jest bezsensowna.
Warszawa2012
18.03.2014, 21:45
"Zmiany w grze - 18.03.2014
Drodzy Gracze,
dziękujemy za opinie i komentarze związane z nadchodzącymi zmianami (Mikstura Słabego Punktu i Wsparcie dystansowe).
Mechanizm działania tych premii musi zostać zmieniony, jednak modyfikacja ta nie obejmie już zdobytych premii tego typu.
Niedawno ogłoszone zmiany nadal nastąpią, jednak nie obejmą już zdobytych premii.
Kolejne kroki:• Wspomniane premie zostaną tymczasowo usunięte z oferty Sklepu (20.03.2014).
• Mechanizm działania już zdobytych premii pozostanie bez zmian.
• Dwie premie powrócą do gry w przyszłości, jednak ich działanie będzie inne.
Miłej gry!
BB_xaar "
Podziękowali za opinie i komentarze, a i tak robią swoje. Co konkretnie proponujecie graczom z 50 levelem? Dlaczego "mechanizm działania tych premii musi zostać zmieniony"? Myślę, że graczom należą się słowa wyjaśnienia. BB_Xaar miło by było gdybyś mógł nam wyjaśnić przyczynę tych zmian.
Zgredek_2012
18.03.2014, 23:08
A może tak "Kochani gracze po zastanowieniu jednak nie zabierzemy wam całych zapasów surowców, w ramach promocji zabierzemy wam tyko pół a dla pozostałych zablokujemy ich funkcjonalność"
Warszawa2012, mechanizm ten musi zostać zmieniony, ponieważ nie działa tak, jak został zaprojektowany. Umożliwia on całkowite pokonanie wrogich obozów, co nie było zamierzone. Celem było umożliwienie jedynie osłabiania obozów bandytów. Tak, jest to nasz błąd, który musi zostać poprawiony - co do tego nie ma wątpliwości.
Jaki wpływ poprawka będzie miała na już istniejące premie tego typu?
To już wiemy - istniejące premie nie będą dotknięte zmianami.
Jaki wpływ poprawka będzie miała na premie z przygód (Kolejne zakazane eksperymenty/Powrót do Azylu bandytów)?
Na chwilę obecną nie ma planów związanych ze zmianą premii (loot), jednak najprawdopodobniej nastąpi to w przyszłości. Gdy tylko pojawią się potwierdzone dane na ten temat, bezzwłocznie o tym poinformujemy.
Warszawa2012, mechanizm ten musi zostać zmieniony, ponieważ nie działa tak, jak został zaprojektowany. Umożliwia on całkowite pokonanie wrogich obozów, co nie było zamierzone. Celem było umożliwienie jedynie osłabiania obozów bandytów. Tak, jest to nasz błąd, który musi zostać poprawiony - co do tego nie ma wątpliwości.
(...)
Chciałeś powiedzieć, że BB nie ma wątpliwości.
Rozumiem, że tu sytuacja jak z Krymem - cały świat pyszczy a Krym w Rosji.
Dlatego jeśli już gdy będę mógł rzucić tylko jeden kufel dobrze by było mieć wybór nie tylko obozu ale również konkretnych wojsk w obozie.
A swoją drogą ciekawe, że poprawiacie rzeczy które są błędami w/g BB a nie poprawiacie błędów zgłoszonych przez graczy.
Otóż są wątpliwości.
Strzelby i kufle, to nie jest coś, co się kupuje powszechnie za grosze na wadze.
Żeby je zdobyć, trzeba mieć gwiezdne monety, których z kolei nie da się przecież zdobyć inaczej niż poprzez robienie innych przygód (w pełnych wersjach).
Żeby robić te inne przygody, trzeba mieć najpierw do nich odpowiednie zasoby.
Skoro tak, to co za różnica, czy zrobię na przykład całego krawca bez strzelb, czy zlikwiduję sobie cały sektor strzelbami zdobytymi dzięki zrobieniu wcześniej innych przygód i poświęceniu podobnej ilości zasobów. A że oszczędzę 1000 konnych na Mrocznym Bractwie? Co to jest 1000 konnych dla kogoś na 50 poziomie?
A może wystarczy po prostu zablokować możliwość handlu rzeczami za GM.
Po mojemu to tu zwyczajnie pies ogrodnika szczeka.
Shadow_mk
19.03.2014, 19:13
bym proponowal naprawic bledy ktore sa w grze a nie zmieniac mechanike gry przeciez to bylo testowane pare miesiecy na testowym bylo pewnie ponad rok na zwyklych serwerach kazdy mod/op/admin znal ten mechanizm i okazalo sie po ponad roku ze to jednak nie tak mialo dzialac taka sciema to My a nie Nam ....
Piotru70
19.03.2014, 22:44
BB_xaar
Jaki wpływ poprawka będzie miała na premie z przygód (Kolejne zakazane eksperymenty/Powrót do Azylu bandytów)?
Na chwilę obecną nie ma planów związanych ze zmianą premii (loot), jednak najprawdopodobniej nastąpi to w przyszłości. Gdy tylko pojawią się potwierdzone dane na ten temat, bezzwłocznie o tym poinformujemy.
Przecież te premie (mikstura i wsparcie) staną się bezsensowne. Czyli wasza praca znowu legnie na robieniu czegoś co jest bezcelowe. Po co ktoś ma wydawać stairsy na zbicie obozu który i tak musi ubić wojem. Czy u was ktoś myśli wśród tych programistów czy nachapaliście się już hajsu?
Kiedyś wprowadzaliście nowe, ciekawe rzeczy to wydawałem kasę. Teraz gra się nie rozwija, moja wyspa się nie rozwija bo niema jak, wiec kasy też nie wydaje. Sami sobie robicie schody.
Przyznaje, że odpowiedź mnie nie zadowala. Zmieniacie zastosowanie premii nie proponując nic w zamian. Jesteście głusi na propozycje i postulaty graczy. Gra kończy się na 50 levelu a za gwiezdne monety nie ma co kupować. Premie po modyfikacjach stracą sens. Brak informacji i totalny chaos w grze w połączeniu z lawiną bugów chyba oznacza schyłek tej gry. Nawet z informacji przez Ciebie podanych nie wynika jak długo będzie można wykonywać jeszcze KZE i otrzymać w dropie mikstury i wsparcie z dotychczasowym działaniem. "Na chwilę obecną nie ma planów związanych ze zmianą premii (loot), jednak najprawdopodobniej nastąpi to w przyszłości. Gdy tylko pojawią się potwierdzone dane na ten temat, bezzwłocznie o tym poinformujemy." O jakiej przyszłości mówimy 2 tygodnie czy 2 miesiące? To jest naprawdę niepoważne. Czy w tej grze czegokowiek można być pewnym? Moim zdaniem NIE. Nie wiemy nawet kiedy wyspa się wykrzaczy i stracimy możliwość grania.
Jeszcze raz zadam pytanie, jakie propozycje macie dla graczy z 50 levelem?
Warszawa2012
19.03.2014, 23:28
BB_Xaar dziękuję za odpowiedź. Nadal jednak nie rozumiem dlaczego " błąd musi zostać naprawiony". Trudno mi też zgodzić się ze stwierdzeniem "co do tego nie ma wątpliwości", bo wątpliwości są przynajmniej po stronie graczy.
Jak widać BB nie przejmuje się protestami i opiniami graczy. Zdanie klienta się nie liczy. Mam w związku z tym kilka pytań do Twojej informacji:
1) Do kiedy będę mogła robić kolejne zakazane eksperymenty i otrzymywać mikstury i wsparcie? Proszę o bardziej precyzyjne określenie czasu niż, że zmiana nastąpi najprawdopodobniej w przyszłości.
2) Kiedy zostanie poszerzona oferta za gwiezdne monety?
3) czy i kiedy jest planowane odblokowanie leveli 50+?
4) czy i kiedy pojawi się wyburzanie skał?
o pvp i multiplikator produkcji już nawet nie pytam, bo przestałam już w tym temacie mieć jakiekolwiek złudzenia.
Z góry dziękuję za odpowiedź.
Warszawa2012
20.03.2014, 08:19
BB_Xaar dziękuję za odpowiedź. Nadal jednak nie rozumiem dlaczego " błąd musi zostać naprawiony". Trudno mi też zgodzić się ze stwierdzeniem "co do tego nie ma wątpliwości", bo wątpliwości są przynajmniej po stronie graczy.
Jak widać BB nie przejmuje się protestami i opiniami graczy. Zdanie klienta się nie liczy. Mam w związku z tym kilka pytań do Twojej informacji:
1) Do kiedy będę mogła robić kolejne zakazane eksperymenty i otrzymywać mikstury i wsparcie? Proszę o bardziej precyzyjne określenie czasu niż, że zmiana nastąpi najprawdopodobniej w przyszłości.
2) Kiedy zostanie poszerzona oferta za gwiezdne monety?
3) czy i kiedy jest planowane odblokowanie leveli 50+?
4) czy i kiedy pojawi się wyburzanie skał?
o pvp i multiplikator produkcji już nawet nie pytam, bo przestałam już w tym temacie mieć jakiekolwiek złudzenia.
Z góry dziękuję za odpowiedź.
Zmiany co premii zostaną wprowadzone niezależnie od opinii graczy. Prośba do BB_Xaara, by w miarę możliwości spróbował odpowiedzieć na moje pytania, co do dalszych planów BB dla graczy z 50 levelem.
Piotru70
20.03.2014, 19:53
Zmiany co premii zostaną wprowadzone niezależnie od opinii graczy. Prośba do BB_Xaara, by w miarę możliwości spróbował odpowiedzieć na moje pytania, co do dalszych planów BB dla graczy z 50 levelem.
Nie można tak mówić że zostaną wprowadzone bez względu o opinię graczy. To tak jak była by jakaś reklama na bilbordzie z kontrowersyjnymi przesłaniami naruszającymi moralności ludzi i po postulatach do oddziałów wyspecjalizowanych w tych sprawach ktoś by powiedział: "Reklama zostanie pomimo opinii ludzi".