PDA

Zobacz pełną wersję : Gra Modyfikacji premii „Mikstura Słabego Punktu” oraz "Wsparcie Dystansowe

Boskicom
14.03.2014, 19:46
Po 18 marca użycie premii Mikstury słabego punktu oraz Wsparcia dystansowego będzie ograniczone dozwolone będzie tylko jednorazowe użycie na jednym obozie

Ja się na tą zmianę nie zgadzam (przynajmniej nie w starych przygodach), mam nadzieję że tak jak w przypadku silosu odpowiednia ilość niezadowolonych graczy sprawi że BB zmieni zdanie.

TomIII
14.03.2014, 19:56
ja i tak mam 39 ale jestem na nie

Shadow_mk
14.03.2014, 19:58
zle sformulowales pytanie :> jest bardzo mylace lepsze by było typu "czy jestes przeciw wprowadzeniu takiej poprawki ?"

ale jak najbardziej ja kupilem ze 150 kolejnych zakazanych z ta mysla o wsparciu i miksturze a teraz BB podcina skrzydla nie dosc w ch.. bubli wpuszcza (bugow) uniemozliwiajacych czesto gre/blokowanie stref to jeszcze utrudniaja normalne robienie przygod ....

Warszawa2012
14.03.2014, 20:06
Jestem na NIE. Szkoda, że BB zamiast zająć się wprowadzaniem od dawna postulowanych przez graczy zmian robi wiele, by tę grę uczynić jeszcze mniej atrakcyjną. Gdzie obiecane PVP? Czy cos robicie w sprawie odblokowania leveli 50+? A może ktoś z BB chciaż chwilę czasu poświęci wprowadzeniu multiplikatora produkcji? Nie chce tu przytaczać postulowanych przez graczy zmian, bo jest już wiele wątków na ten temat. Niestety raczej nie czytanych przez BB.
Jak rozumiem to kolejny krok ze strony BB, który ma zniechęcić graczy z 50 levelem.

Manea_
14.03.2014, 20:10
Jestem zdecydowanie za rezygnacją z tej modyfikacji. Natomiast zgadzam się z Shadow_mk, że pytanie jest źle zadane i wiele osób nieuważnie je przeczyta i zagłosuje odwrotnie do swoich zamierzeń. Pytanie zaproponowane przez Shadow jest bardziej czytelne:)

set2g
14.03.2014, 20:21
Raczej wasz zryw nic nie da, bo Deweloperzy uważają to za exploit, którego sami zaimplementowali...

RobinsonCrusoe
14.03.2014, 20:26
Dobra zmiana, teraz już monety gwiezdne nie będą potrzebne :) Nikt nie będzie używał tych mikstur podobnie jak katapult :)
Teraz tak na poważnie, czy wy nie macie co robić? Tyle jest do zrobienia a wy się zajmujecie takimi błachostkami? Kolejna konserwa i nadal nie ma burzenia skał i innych rzeczy które OCZEKUJEMY.

silu700
14.03.2014, 21:22
Raczej wasz zryw nic nie da, bo Deweloperzy uważają to za exploit, którego sami zaimplementowali...
słuszna uwaga ;)

daffy5
14.03.2014, 21:35
i znowu bb ma graczy za nic,najpierw cos daje a teraz zabiera? wiec po co te star coinsy? chyba przyszedl czas rozejrzec sie za inna gra,oby nie z tej samej firmy

Garenos
14.03.2014, 21:40
jestem na nie :)

Dublinczyk
14.03.2014, 21:57
jak zawsze dają kupę czasu na wszystko w 4 dni mam zużyć kilkadziesiąt mikstur i strzelb albo później sobie mogę je w dupę wsadzić ... xaaar na prezydenta

set2g
14.03.2014, 22:04
co sie uwiozłeś na tego xaar'a, on przekazuje informacje z i do centrali i sam nie wiele może

Jasiu_75
14.03.2014, 22:14
Twórcy tej gry mają dziwną strategię.
Proponują zmiany i obserwują odzew graczy:
- jeżeli zmiana jest przyjęta z wielkim aplauzem graczy, to projekt jest porzucany;
- jeżeli zmiana budzi u graczy niezadowolenie, to wysiłki twórców skupiają się na wprowadzeniu tej zmiany.

Dziwna strategia. Ciekawe co ma na celu?

sparkz
14.03.2014, 22:22
Twórcy tej gry mają dziwną strategię.
Proponują zmiany i obserwują odzew graczy:
- jeżeli zmiana jest przyjęta z wielkim aplauzem graczy, to projekt jest porzucany;
- jeżeli zmiana budzi u graczy niezadowolenie, to wysiłki twórców skupiają się na wprowadzeniu tej zmiany.

Dziwna strategia. Ciekawe co ma na celu?

to nie jest strategia tylko manifestacja upośledzenia.

z aplauzem sa przyjmowane zmiany ktore gracze widza jako zyskowne dla siebie, wiec BB sie z nich ostroznie wycofuje, bo widac po tym, ze ktos kto za ta zmiane odpowiada nie przemyslal jej konsekwencji.

z niezadowoleniem gracze przyjmuja zmiany tego co juz zostalo wprowadzone a co sie latwo wykorzystuje dla wlasnych korzysci, wiec tym bardziej trzeba to usunac, bo to juz nie jest pokazanie bubla potencjalne, tylko ostentacyjne.

__
generalnie sygnaly z ostatnich kilku miesiecy wskazuja na jedno z dwoch:

- ludzie z BB smieja sie nam w twarz i testuja jak daleko sie moga posunac w probach wprowadzania glupot az wreszcie wiekszosc graczy sie zbuntuje
- za gre odpowiada stado małp albo innych praktykantow nie majacych komplenie pojecia co robia.

Ani jedno ani drugie nie wrozy tej grze dobrze.

SirSloma
14.03.2014, 22:47
Na niemieckim tso zmiana dopiero 25-03-2014

Angelkaxd
15.03.2014, 00:09
Na niemieckim tso zmiana dopiero 25-03-2014
więc czekają ilu graczy będzie niezadowolonych, bo podejrzewam, że 60% graczy nie czyta strony głównej.
Wtedy będzie konserwacja konserwacji - wprowadzenie starej wersji gry ;]

Gysi
15.03.2014, 00:37
Jestem na NIE BB jest jak banda złodziei najpierw wprowadza modyfikacji zmniejszającą straty na tak nieopłacalnych przygodach jak Mroczne Bractwo (% uzyskania granitu lub Wieży wiedźmy to ok 10%) a potem widząc że pomimo gratyfikacji 100% przy zakupie klejnotów zainteresowanie jest niewystarczające jak na taką pazerną "instytucje" wycofuje się z ulepszeń które zostały zaakceptowane przez graczy. Ciekawe co ta banda nieudaczników wymyśli w najbliższym czasie może limitowanie konta. Kup Klejnoty za 50 zł będziesz miał dostęp do gry na 6-mcy, 100 zł -12 m-cy itd. A o błędach w grze zupełnie zapomnieli. Nie wspomnę o obiecanych ulepszeniach dla lvl 50+. BB jak nasz rząd tylko obiecuje a ch... robi. Powodzenia w przyszłości bo raczej zainteresowania tym nie wzbudzicie.

krotos666
15.03.2014, 00:41
Ja również zgłaszam swój sprzeciw tej decyzji BB.

Angelkaxd
15.03.2014, 00:43
To tak jakby pokazać 2-latkowi cukierka i mu go nie dać ;D

swirek21
15.03.2014, 01:09
nie nie nie - jedyne rzeczy które się opłaca za SC

Gliwice-Sikornik
15.03.2014, 01:16
Ja również na Nie !! Zajmijcie się lepiej dodaniem wyburzenia skał i innych rzeczy bez sensu te "Gwiezdne Monety" teraz za przeproszeniem po cholerę one teraz bedą ja nie mam jeszcze 50lvl, ale też przyłączam się do reszty osób które nie są za tą Poprawką.

Pozdrawiam,
Gliwice-Sikornik

Shadow_mk
15.03.2014, 06:15
wiekszosc sie wypowiedziala na nie .... a co to zonacza ?

"Czy popierasz usunięcie poprawki modyfikującej Miksturę i Wsparcie dystansowe"
czyli mowiac nie - oznacza ze nie jestesc przeciw = mozna wprowadzac poprawke
i rozumiem ze wszyscy pisali ze nie z mysla o nie wprowadzaniu jednak - proponuje zamknac temat i zalozyc nowy z lepiej skonstruowanym pytaniem chyba ze to celowa podpucha BB :>

Gysi
15.03.2014, 08:01
znowu źle napisane pytanie "Czy popierasz usunięcie poprawki modyfikującej Miksturę i Wsparcie dystansowe" większość graczy odpowiadając w poście na NIE taką samą odpowiedz dało w ankiecie poprawnie zadanie pytanie powinno brzmieć" Czy popierasz wprowadzenie poprawki ograniczające stosowanie Mikstury i Wsparcia dystansowego"

Warszawa2012
15.03.2014, 08:22
znowu źle napisane pytanie "Czy popierasz usunięcie poprawki modyfikującej Miksturę i Wsparcie dystansowe" większość graczy odpowiadając w poście na NIE taką samą odpowiedz dało w ankiecie poprawnie zadanie pytanie powinno brzmieć" Czy popierasz wprowadzenie poprawki ograniczające stosowanie Mikstury i Wsparcia dystansowego"
Przy tak postawionym pytaniu Ci którzy są przeciw poprawce i niedokładnie przeczytali pytanie zaznaczają NIE, a Ci którzy chwile się pochylą nad pokrętną jego logiką klikają TAK. Obie grupy najprawdopodobniej mają takie samo stanowisko w kwestii zmiany, tzn chcą pozostawienia premii w dotychczasowym wydaniu.

Piwonia
15.03.2014, 09:16
Pytanie zadane fatalnie, sama sporo myślałam jak mam na nie odpowiedzieć i kilka razy zmieniałam zdanie, jak najszybciej zamknęłabym ankietę, bo jeszcze BB stwierdzi że cieszymy się ze zmiany. Oczywiście jestem za pozostawieniem premii w takim stanie w jakim jest.

Larxand
15.03.2014, 10:21
Przyznaję bez bicia, w amoku i niesiony solidarnym zrywem zagłosowałem na "nie".

Piwonia
15.03.2014, 10:41
To raczej trzeba być w amoku żeby prawidłowo zaznaczyć.

Poprawka nie została wgrana więc nie ma czego usuwać. Należało zapytać czy jesteś za planowaną poprawką.

Alicija
15.03.2014, 10:46
No tak jedyna fajna rzecz w tych całych "bajerach" za gwiazdki... i już ją zabierają. Ja naprawdę nie wiem po kiego ja tu jeszcze klikam i czas marnuje na pisanie... :)

A ankieta... to szalenie myląca, zresztą widać po wynikach.

Osobiście wątpię aby to miało jakiekolwiek znaczenie - decyzja już zapadła i mają gdzieś nasze ankiety i zdanie na ten temat.

Edit: No i jeszcze jest jedna sprawa związana z poprawką: na pewno coś sfajdają i będą poprawiać, robić kolejne konserwy i tak minie miesiać bez istotnych zmian. A biznes się kręci...

Adamczesku
15.03.2014, 11:05
Jestem przeciw tej poprawcze

Mustangos
15.03.2014, 11:05
Jestem przeciw tej poprawcze

Warszawa2012
15.03.2014, 11:43
Prośba do autora wątku o jego zamknięcie i założenie ankiety z poprawnym pytaniem, bo efekt tej ankiety może być odwrotny od zamierzonego.

Piwonia
15.03.2014, 13:01
Wyniki są zupełnie wypaczone, ludzie są przeciwko poprawce co widać po postach, a głosują jakby chcieli aby ją wprowadzono.

Osobiście wątpię aby to miało jakiekolwiek znaczenie - decyzja już zapadła i mają gdzieś nasze ankiety i zdanie na ten temat.
To nie do końca tak, były już sytuacje że po protestach wycofywali się ze zmian, jeżeli nie będziemy wyrażali swojego niezadowolenia to już na pewno zmiana zostanie, a BB pewnie będzie przekonane że większość jest zadowolona z takiej zmiany.

KOPEREK2000
15.03.2014, 18:01
ja też jestem przeciwny tylko nam na przekór robią

gilek26
15.03.2014, 18:37
zmiana jest wyjatkowo nietrafiona, jedna z tych bardziej nietrafionych, w dodatku nie nastapila ona po miesiacu tylko po połowie roku (gdyby wprowadzono ją po miesiącu, to jeszcze możnaby się z nią zgodzić okazując wyrozumiałość ludzkiej niedoskonałości), co nie jest nawet śmieszne (tu bardziej adekwatne są okjreślenia, ktore z pewnością uznane byłyby za nieregulaminowe). Ja na takie "strategie", chociaż to działanie BB jest czymś zupełnie odbiegającym od użytego przeze mnie określenia nie mam już słów, ręcemi opadły.
Co do ankiety to też uważam, że pytanie nie zostalo dobrze sformułowane,
moja propozycja na nowe to, np: "Czy uważasz, że zmiana dotycząca działania mikstury... i wsparcia... jest dobrym posunięciem ze strony twórców gry?"
A teraz jeszcze podsumuje ten ruch:D
Przeczuwam, że zmianę wymusiło wprowadzenie przygód kooperacyjnych (choc jeszcze żadnej nie zrobiłem:D), bo tam w centrum jak widziałem na jakimś screenie w sieci jest budynek ktory ludzi pokonywaliby za pomoca mikstur lub wsparć, a tego twórcy gry, którzy się wielce przy tych przygodach naplanowali i napracowali nie mogliby przeboleć

Idho
15.03.2014, 21:41
nietrafiony wymysł, na kooperacyjnych nie użyjesz mikstur/wsparć na przywódcach.

Btw. Głosujemy na NIE.... co nie:P

barbarzynca9920
15.03.2014, 22:35
juz nigdy nie kupie ani, nie zagram w gre pochadzaca z firmy Ubisoft,te utrudnienia ,bugi i inne klody rzucane przez firme sa zenujace i sprawiaja to ze ta gra staje sie tylko nic niewartosciowym smieciem

thordis
15.03.2014, 22:37
e tam, ja sobie stick of truth bardzo chwale;p

SirSloma
15.03.2014, 22:49
nie wycofają się bo za łatwo robi się przygody a kufla nie można kupić za klejnoty