PDA

Zobacz pełną wersję : Gra Prezentacja towaru w "dom władyki" i "handel"

pkoper79
13.03.2014, 12:43
Witam.

Mam taki pomysł na zmianę kosmetyczną prezentowania towaru w "Dom władyki" i "Handel". W obecnej wersji koło danego towaru jest zielono-szary pasek reprezentujący procentową zajętość miejsca dla danego towaru w magazynie. Zmiana polegała by na tym aby ten paseczek dzaiłał by tak samo, ale mógł mieć inne kolory w zależności od tego czy towaru przybywa (np zielony -- ciemno zielony), czy też ubywa (np czerwony -- ciemno czerwony), i tym podobne.

Zmiana by ta usprawniła nieco proces handlu w ten sposób że od razu w handlu przy wyborze towaru widzisz czy np nie powinieneś się wstrzymać ze sprzedażą, ponieważ towaru jest coraz mniej. W obecnej wersji trzeba by uprzednio sprawdzić na "liczydle" i zapamiętać. Przy moim pomyśle wszystko było by widoczne od razu na ekranie i skróciłoby trochę czas latania po okienkach.

ml76
13.03.2014, 12:59
Nie wiem czy ma sens taka zabawa , a to dlatego ze powinienes wiedziec co produkujesz z nadwyzka a czego nie i jaki masz deficyt Towaru .Po drugie boje sie ze jak zaczna kombinowac cos przy tym to przez pewnien czas czesc serwera nie bedzie miala handlu , jak to zawsze z mieszaniem czegos co jest ok .

Larxand
13.03.2014, 13:36
Zmiana polegała by na tym aby ten paseczek dzaiłał by tak samo, ale mógł mieć inne kolory w zależności od tego czy towaru przybywa (np zielony -- ciemno zielony), czy też ubywa (np czerwony -- ciemno czerwony), i tym podobne

Od początku to tak powinno działać.
Ewentualnie kliknięcie na zasób mogłoby pokazywać bieżącą produkcję.
A jeszcze lepiej, gdyby w okienku budynku poza czasami produkcji było napisane ile produkuje na te 12h i jaka jest produkcja wszystkich budynków tego typu w tym czasie.

TomIII
13.03.2014, 16:03
według mnie to jest niepotrzebne

pkoper79
14.03.2014, 18:24
według mnie to jest niepotrzebne
Każdy ma prawo do własnego zdania.

Gliwice-Sikornik
15.03.2014, 02:13
Nie potrzebne ? zobacz lepiej co z potrzebnych rzeczy jest wprowadzone. Podpowiem że prawie nic xD

pkoper79
19.03.2014, 01:59
Nie potrzebne ? zobacz lepiej co z potrzebnych rzeczy jest wprowadzone. Podpowiem że prawie nic xD

Niepotrzebne... Niepotrzebne... Kurcze to jest 2-4 instrukcji warunkowych w kodzie + 2 dobranie koloru. 5 minut roboty nawet dla leszcza w programowaniu. A ile usprawnia i uprzyjemnia.

Wasze zachcianki na pewno są bardziej skomplikowane w implementacji.

Uranos_old
11.02.2016, 21:21
Witam,

z uwagi na brak zainteresowania (ostatni wpis 19.03.2014 r.) zamykam wątek i przenoszę go do archiwum.

Pozdrawiam,
MOD_Uranos