Zobacz pełną wersję : Gra Górny pasek z ilością surowców (propozycja wzbogacenia)
YAHIKO_FX
09.03.2014, 00:53
Proponuje obok monet umieścić na widoku monety gildii, a także obok desek liściastych deski z drzew egzotycznych, a obok marmuru granit.
A także możliwość dodawania przez graczy dowolnych innych surowców na górnym pasku (z możliwością dodawania i usuwania, poprzez rozciąganie w szerz paska).
Komu jeszcze ten pomysł się podoba ?
mi to obojętne lecz dodaj ankiete bo zamkną
YAHIKO_FX
09.03.2014, 09:03
jak dodawać ankietę ?
w zawansowanej edycji na dole
i daj też obojętne bo nie mam co wcisnąc
YAHIKO_FX
09.03.2014, 09:15
a jednak znalazłem gdzie indziej, powyżej w "narzędzia wątku"
YAHIKO_FX
09.03.2014, 09:31
po wystawieniu ankiety nie da się edytować jej
Gelek222
09.03.2014, 12:19
Lepiej dodać opcję zmiany surowców w obecnym pasku na wybrane przez siebie.
Boskicom
09.03.2014, 18:32
Pomysł fajny ale już taka propozycja była zgłaszana i zero odzewu
Ktoś kiedyś proponował aby można było spersonalizować sobie belkę ...
Misiorww
10.03.2014, 17:59
tak
aKtoToJestRambo
23.04.2014, 19:16
Proponuje wprowadzenie możliwości ustawienia które zasoby będą wyświetlane w górnym panelu. Aktualnie są tam pokazane informacje o ilości narzędzi, monet desek, kamieni i marmuru. Na wyższych poziomach inne zasoby stają się priorytetem dla graczy, a te które aktualnie są wyświetlane są bezużyteczne, no może poza monetami. Można to rozwiązać poprzez dodanie do menu kontekstowego opcji np. Wyświetl w panelu, dzięki temu gracze będą mieli szybki dostęp do informacji o zasobach które są dla nich najważniejsze. Wydaje mi się, że ta zmiana nie wymaga dużego nakładu pracy, a daje fajne usprawnienie.
zbyszko74
12.05.2014, 17:14
Świetny pomysł jestem jak najbardziej za :)
Angelkaxd
12.05.2014, 18:20
Jeśli dobrze rozumiem, to każdy gracz będzie miał indywidualną możliwość wyboru co ma być wyświetlane na pasku, jeśli o tym mowa jestem ZA ;)
SeptimusFlu
20.01.2016, 02:19
http://screenshooter.net/102670291/elshdgm
Chodzi o ten pasek, fajnie by bylo, gdyby można bylo zmienić np. drewno iglaste na granit i kamień na zaprawę: ogolnie wszystko wedle własnego uznania
A ja bym ten pasek totalnie wywalił, bo informacja z niego żadna. Mając magazyn w każdej strefie można to sprawdzić na 2 kliknięcia, lub nawet w podsumowaniu gospodarki.
misiasia
20.01.2016, 10:31
ale to juz było.... lalalal, wyszukiwarka nie boli :P
Rosadamascena
20.01.2016, 12:23
Jestem na tak ale tylko pod warunkiem, że nie można tego usunąć. Stan zasobów łatwo sprawdzić, wystarczy kliknąć na dowolny magazyn lub wcisnąć H na klawiaturze. Jak dla mnie mogliby zrobić tam proste menu - tak byśmy sami wybierali jakie zasoby chcemy stale monitorować. Chociaż wygodniejsza opcja to wywalenie tego w diabły i przesunięcie w prawo informacji związanych z populacją i patentami (skoro obniżenie dymków powiadomień aby nie zachodziły na okno ludności przerasta programistów)
BB_Penelopa
20.01.2016, 12:36
Zachęcam innych Graczy do głosowania!
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
misiasia
20.01.2016, 13:08
Przecież już głosowaliśmy nad takim pomysłem,
Rosadamascena
20.01.2016, 13:37
misia przecież teraz wątek nie musi mieć nawet ankiety by "sugestie zostały przekazane developerom" :p nie wymagaj za wiele ;)
Penelopo myślę że moderatorzy są Tobie bardzo "wdzięczni" za krecią robotę. Z jednej strony jest regulamin (http://forum.thesettlersonline.pl/threads/22662), moderatorzy zgodnie z jego zapisami porządkują forum, szukają dubli i robią z nimi porządki, a z drugiej strony wlatujesz na forum i chwalisz autorów wątków które nie powinny powstać bo są niezgodne z regulaminem.
Misiasia, Rosadamascena włączamy stopery i sprawdzamy jak szybko tym razem nasze posty znikną.
wg wlasniego uznania jak najbardziej, bo to ile mam desek iglastych w ogóle mnie nie obchodzi
Jesli "sugestie sa przekazywane developerom" zanim gracze sie wypowiedza, a zmiany sa wprowadzane do gry, zanim ankieta (inicjowana przez BB!!) zostanie zamknieta, to glosowanie w ankietach traci sens. Sorry, Septimus :)
Zreszta wypowiadanie sie na forum, w linii nie konca zgodnej z narzucona przez wladze, tez powoli traci sens... :/
Rosadamascena
20.01.2016, 14:14
Zreszta wypowiadanie sie na forum, w linii nie konca zgodnej z narzucona przez wladze, tez powoli traci sens... :/
Ranhea, zawsze możemy mieć te drobne zawody z pomiarem czasu :) Założony w nocy przez pewnego płaczka wątek wisiał dziś mniej więcej do 11, inne posty giną w ciągu 3 minut. To mógłby być nawet hazard, obstawianie ile czasu minie aż ktoś uzna wypowiedź za niepoprawną politycznie :) Niestety, obecnie to jedyny sens, jaki widzę. Kiedyś krytyka, zwłaszcza ta konstruktywna, była powodem do rozważenia zmian (Ot, choćby BB_Teromort po fali żalu, że zbyt wiele milczy, a gracze chcą kontaktu z CMem, zaczął się udzielać częściej. Może nie mógł podawać niepewnych informacji ale wypowiedzi zawsze były konkretne, na temat i ujawniały tyle ile mogły :)). A obecnie najprościej skasować niewygodne posty graczy :(
BB_Penelopa
21.01.2016, 18:42
Witam.
Ciekawy pomysł. A co na to inni Gracze?
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
EX_Persefona
05.03.2016, 09:22
Witam!
Ponieważ podobny temat już istnieje, wątki zostały połączone.
Pozdrawiam,
MOD_Persefona
BB_Penelopa
20.04.2017, 16:32
Witam!
Pomysł zostanie wkrótce przekazany! :)
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
chyba najlepszym rozwiazaniem byloby dodanie menu opcji paska, gdzie mozna ustawic ile surowcow ma byc pokazanych i kazdy sam niech sobie wybiera jakie chce widziec. W ten sposob i gracze grajacy na 10" ekranach i tacy jak ja posiadajacy 27" monitor, beda zadowoleni :)
(jezeli juz to ktos pisal w tym watku lub w poprzednim to przepraszam)
BB_Penelopa
25.08.2017, 14:00
chyba najlepszym rozwiazaniem byloby dodanie menu opcji paska, gdzie mozna ustawic ile surowcow ma byc pokazanych i kazdy sam niech sobie wybiera jakie chce widziec. W ten sposob i gracze grajacy na 10" ekranach i tacy jak ja posiadajacy 27" monitor, beda zadowoleni :)
(jezeli juz to ktos pisal w tym watku lub w poprzednim to przepraszam)
Witaj!
Dzięki za opinię! :)
Pozdrawiam,
BB_Penelpa