PDA

Zobacz pełną wersję : Gra Opcja ignorowania na czacie

silu700
08.03.2014, 11:45
Propozycja dodania opcji łatwego ignorowania graczy na czacie w menu kontekstowym.

http://fotozrzut.pl/zdjecia/9caceec30c.jpg

pozdrawiam

i_z_a_k_
08.03.2014, 11:56
jestem absolutnie za :) szybko łatwo i na temat by było :)
pozdrawiam i fajny pomysł :)

misiasia
08.03.2014, 12:26
a jaki jest problem z wpisaniem /ignoreadd (nik) ?

Larxand
08.03.2014, 13:18

Taki, że nie wszyscy o tym wiedzą oraz taki, że wymaga wpisania zamiast kliknięcia jednym przyciskiem.
Chyba nikomu nie przeszkadzałaby taka opcja.

RedJul
08.03.2014, 13:22

Czy chcąc porozmawiać z kimś na szepcie przechodzisz w zakładkę szept, piszesz /w Nick i kończysz spacją czy otwierasz menu, klikasz szept i rozmawiasz?

Angelkaxd
08.03.2014, 14:22
Czy chcąc porozmawiać z kimś na szepcie przechodzisz w zakładkę szept, piszesz /w Nick i kończysz spacją czy otwierasz menu, klikasz szept i rozmawiasz?
Połowa graczy o tym nie wie, a może i większa połowa ;p

Majamas
08.03.2014, 14:36
glosuje na TAK, ale znając zatrudnione tutaj talenty obawiam sie ze podejscie programistow skonczy sie awariami czatu na wiele tygodni :D

nefernefer
08.03.2014, 19:43
O tak koniecznie przydalaby sie opcja szybkiego ignorowania, poniewaz wpisywanie komendy na czacie nie jest niezawodne, drobna literowka i juz sie pojawia na czacie nasza nieudolna proba :))))
Glosuje 3 razy na tak. Za duzo trolli i agresywnych frustratow! pozdrawiam

jert
08.03.2014, 19:56
zdecydowanie na tak.

thordis
08.03.2014, 20:33
Jak najbardziej za, szkoda marnować czas na wpisywanie nicka, który powstal w wyniku walenia głową o klawiature.

Jurek12345
08.03.2014, 20:39
tylko wtedy ignorujesz na stałe, odignorowanie i tak pewnie by się odbywało z linii komend, co nie każdy by potrafił (jak i przegląd ignorowanych). Już widzę te wątki na forum "jak kogoś odignorować"

TomIII
11.03.2014, 08:28
czeba by zrobić takie okno z listą ignorowanych i tam by sięusuwało

misiasia
11.03.2014, 08:43
ludzie, bez przesady, to kwestia wpisania kilku literek.
jeżeli u was problemy na czacie występują tak często, że potrzebny jest szybki dostęp do ignora, to szczerze współczuję.
ps. mod ma bardzo fajny przycisk do wyciszania ciężkich przypadków. może warto poprosić go (skoro sam nie widzi), żeby pogadał sobie z delikwentem o zejście z tonu ;)

RedJul
11.03.2014, 12:07
tylko wtedy ignorujesz na stałe, odignorowanie i tak pewnie by się odbywało z linii komend, co nie każdy by potrafił (jak i przegląd ignorowanych). Już widzę te wątki na forum "jak kogoś odignorować"

Mniej niż dzisiaj jak kogoś zignorować.

Misiorww
11.03.2014, 12:09
nie, jest już ignoread

RedJul
11.03.2014, 12:11
nie, jest już ignoread

I widzisz - zła komenda:)
I wszyscy widzą, że chcesz kogoś zignorować a Ty nie zawsze tego chcesz.

Misiorww
11.03.2014, 12:14
wiem, że złą :)
a może właśnie o to chodzi, aby ignorowany zobaczył

silu700
11.03.2014, 12:29
jak firefoxa zamykasz to też piszesz te kilka literek: taskkill /im firefox.exe ?

Ranhea
11.03.2014, 12:38
jeżeli u was problemy na czacie występują tak często, że potrzebny jest szybki dostęp do ignora, to szczerze współczuję.
ps. mod ma bardzo fajny przycisk do wyciszania ciężkich przypadków. może warto poprosić go (skoro sam nie widzi), żeby pogadał sobie z delikwentem o zejście z tonu ;)
Przez ostatnie dni g1 na Nowej Ziemi przezylo atak jakiegos ... potworka (brakuje mi tu dobrego slowa, ktore przeszloby przez cenzure :) ). Chlopaczek smial sie wprost ze wszystkich, ze i tak mu nic nie zrobia, bo on co 3 min i tak zaklada nowe konto i ma gdzies to, ze go wrzucamy do ignora oraz slemy reports. Przy jego szybkim tempie wkopiowywania nowych postow na akord, czasem az trudno bylo skopiowac aktualnego nicka do raportu czy ignora, po czym on go i tak za chwile zmienial. Dwa razy po pol dnia nie bylo zadnego moda i gosc robil na g1 co tylko chcial.

misiasia, bardzo doceniam Twoje wspolczucie ;)

misiasia
11.03.2014, 16:45
Ranhea oprócz modów są jeszcze BB bardzo często dostępni, co prawda niekoniecznie przeglądający czat, ale jeżeli napiszesz do nich na szept, prędzej, czy później odpowiedzą. warto do nich napisać, mają doświadczenie w rozdawaniu banów, więc i w tym wypadku by pomogli.
xaar jest niemal cały dzień dostępny na forum, gdybyście do niego napisali, na pewno sam by sprawdził lub poprosił kogoś o wybadanie sytuacji na czacie.
a czekając na reakcję kolorowych, można najzwyczajniej w świecie nie karmić trolla.

zamiast poszukać wyjścia z sytuacji lepiej siedzieć i marudzić.

żeby nie było, że jestem anty i nie popieram inicjatyw społecznych, nie zagłosuję w ankiecie - nie chcę wam słupków poparcia niszczyć ;)
wierzę, że uda wam się przeforsować tą niezwykle przydatną funkcje i wprowadzą ja już niedługo, zaraz po pvp

D4rek
11.03.2014, 17:13
(...) oprócz modów są jeszcze BB bardzo często dostępni (...)
Podaj listę wszystkich nicków BB_ ze wszystkich serwerów.

Co do tematu to jest mi to obojętne.

misiasia
11.03.2014, 18:24
D4rek ale to chyba pytanie do xaara, a nie do mnie.

D4rek
11.03.2014, 21:43
oprócz modów są jeszcze BB bardzo często dostępni, co prawda niekoniecznie przeglądający czat, ale jeżeli napiszesz do nich na szept, prędzej, czy później odpowiedzą. warto do nich napisać, mają doświadczenie w rozdawaniu banów, więc i w tym wypadku by pomogli.

Po tym wywnioskowałem, że znasz te nicki przynajmniej na swoim serwerze.

Co do xaara to szkoda zachodu na rozmowę z tym Panem, bo w jego obowiązkach jest jedynie sprzątanie spamu na forum, powtarzanie mantry "pisz do supportu" i przepraszanie użytkowników za partactwo zespołu BB.

misiasia
11.03.2014, 22:36
D4rek na swoim znam. u nas można łapać bb_Inaoch. sprawiedliwość mu trzeba oddać, bo odpisuje i w razie potrzeby, można liczyć na jego interwencję. czasami dłużej mu schodzi odpisywanie, ale to zrozumiałe.
kto jest na innych serwerach, nie wiem.
xaar pewnie mógłby napisać, ale pewnie zamiast pomóc, schowa się za parawanikiem zwanym "regulamin".

cz0rcik
11.03.2014, 23:25
Ranhea oprócz modów są jeszcze BB bardzo często dostępni, co prawda niekoniecznie przeglądający czat, ale jeżeli napiszesz do nich na szept, prędzej, czy później odpowiedzą. warto do nich napisać, mają doświadczenie w rozdawaniu banów, więc i w tym wypadku by pomogli.
xaar jest niemal cały dzień dostępny na forum, gdybyście do niego napisali, na pewno sam by sprawdził lub poprosił kogoś o wybadanie sytuacji na czacie.

owszem BB są dostępni, tylko tak się składa, że ja wtedy próbowałam się z nimi skontaktować i ani Xaar, ani Inaoch nie odpowiadali. Więc nie mów, że zawsze są, bo widać wtedy ich nie było, a my na g1 i na pomocy mieliśmy sajgon i nawet na spokojnie porozmawiać się nie dało. No zawsze mogliśmy iść jeszcze na handel, ale nie wydaje mi się, żeby to było dobre rozwiązanie.

thordis
12.03.2014, 00:56
hmm, xaar ostatnia aktywnosc po 17;) i tutaj pytanie co po tej 17 i do kogo pisać jak nikogo z BB nie ma, a modow też brak;) Zreszta nie widze problemu aby każdy mógł problem spamu rozwiazać dwoma kliknieciami, zamiast szukać kogoś kto może da bana i delikwenta uciszy.

misiasia
12.03.2014, 10:19
[...] nie mów, że zawsze są, bo widać wtedy ich nie było
nie napisałam, że zawsze, tylko, że bardzo często

a my na g1 i na pomocy mieliśmy sajgon i nawet na spokojnie porozmawiać się nie dało.
no to już tickecik do supportu, że przydał by się jeszcze jeden mod. możecie sobie wziąć Diablicę, która do nas zagląda. ryzyko jednak polega na tym, że ona nie patrzy kogo banuje, byle by tylko zbanować. podobno takie hobby, nie wiem, nie znam się.

No zawsze mogliśmy iść jeszcze na handel, ale nie wydaje mi się, żeby to było dobre rozwiązanie.
przy tej wypowiedzi włączył mi się mały sarkazm. z góry przepraszam ;) ... czat ma 30 kanałów :P

thordis ja też nie widzę problemu, ale i również jakiejś specjalnej potrzeby... i już widzę te pytania na pomocy: " a jak odignorować kogoś, bo ja go chciałem dodać do znajomych, a on mi znikł..." ;)

Larxand
12.03.2014, 11:46
@up: Na pomocy pojawiają się znacznie głupsze pytania (polecam lekturę chat fun), to żaden argument przeciwko. Równie dobrze ktoś teraz może w ramach testowania komend wpisać ignoreadd bo od kogoś usłyszał i pytać na pomocy jak odignorować, bo zrobił to niechcący.
Wystarczyłoby dodać jakiś popup potwierdzający dodanie do ignore list i byłoby znacznie prościej i bezpieczniej niż jest w tej chwili. Wydaje mi się że nie podlega dyskusji, czy łatwiej i szybciej jest wpisywać komendę czy kliknąć button, zwłaszcza że masa ludzi nie ma pojęcia o komendach, które można wpisywać w oknie chatu. Tym bardziej, że dodanie przycisku nie musi wykluczać możliwości wpisywania komendy, jeśli ktoś ma z tego fun.

Może pytanie ankiety powinno brzmieć: Czy przeszkadzałoby ci, gdyby w grze istniała możliwość wybrania z rozwijanej listy polecenia "ignoruj gracza"?

Piotru70
12.03.2014, 14:54
A według mnie opcja ignorowania jest w ogóle bzdurna. Pewnie zaraz będziecie się bronić że spamy itd. Ale to by wystarczył "raport" bezpośredni zamiast "ignoru" w grę można grać 24/7 i 2/7 powinien być ktoś w supporcie.

cz0rcik
12.03.2014, 23:34
no to już tickecik do supportu, że przydał by się jeszcze jeden mod. możecie sobie wziąć Diablicę, która do nas zagląda. ryzyko jednak polega na tym, że ona nie patrzy kogo banuje, byle by tylko zbanować. podobno takie hobby, nie wiem, nie znam się.

Dziękuję za propozycję Diablicy... u nas też ona jest i wiem jakie ma "metody wychowacze" :D sama tego doświadczyłam. Możliwe, że to po prostu jej rozrywka.

przy tej wypowiedzi włączył mi się mały sarkazm. z góry przepraszam ;) ... czat ma 30 kanałów :P
wiem, że czat ma 30 kanałów, ale niektórzy nie wiedzą o tym, a jeśli wiedzą, to nie wiedzą jak na nie przejść, a pisanie do każego na szepcie komendy jest uciążliwe, a z kolei gdyby na g1 podać to osoby niepowołane też by mogły wejść.

Ale nie tego temat dotyczy. Jeśli chodzi o opcję, żeby szybko ignorować, bez wpisywania komend, jestem na TAK :)

R3DMist
13.03.2014, 11:30
A według mnie opcja ignorowania jest w ogóle bzdurna. Pewnie zaraz będziecie się bronić że spamy itd. Ale to by wystarczył "raport" bezpośredni zamiast "ignoru" w grę można grać 24/7 i 2/7 powinien być ktoś w supporcie.

Spam jest wynikiem udostępnionej opcji "kopiuj/wklej" na chacie, i nie rozumiem dlaczego My jako zwykli gracze mamy być uzależnieni od moderatorów lub Supportu.
Wystarczy wyłączyć możliwość wklejania textu i problem spamerów mamy już z głowy(jeżeli nasuwa Ci się pytanie: a co z linkami odnoszącymi się do gry; to śmiało mogę Ci odpowiedzieć: wytęż swój umysł i poszukaj potrzebnych informacji w necie, tak jak My kiedyś szukaliśmy)

Opcja "ignore" jest potrzebna, nie każdy sobie życzy widzieć "to czy tamto," a w menu kontekstowym wydaje się być dziś niezbędna(bardzo dobry pomysł)
Dlaczego mam pisać na Kogos raport, ponieważ nie chce widzieć jego treści? Totalna bzdura! Ktoś kogo możliwe, że ignoruje nie musi być spamerem lub zachowywać się skandalicznie!(taki przykład: mozliwe, ze złamała mi serce. mam o tym powiadomić Support, ponieważ nie chce widzieć tej osoby na swoim screenie?) **Robi Wielkie Ooczy**

Nie każdy ma pojęcie o opcjach udostępnionych za pomocą komend w grze, a i one same czasem przyswajają o "zachód."

Powtórze, że "ignore" w menu kontekstowym to bardzo dobry pomysł, ale żeby uniknać rozczarowaniu, ta opcja powinna mieć podopcje potwierdzającą lub nie swój wybór(to się tyczy również opcji "dodaj")

AndyKozakow
13.03.2014, 12:07
Jak można kogoś ignorować przecież to szczyt chamstwa :)
Zdecydowanie na nie.

Piotru70
13.03.2014, 16:07
Opcja "ignore" jest potrzebna, nie każdy sobie życzy widzieć "to czy tamto," a w menu kontekstowym wydaje się być dziś niezbędna(bardzo dobry pomysł)
Nie każdy sobie życzy widzieć. Ale każdy ma prawo coś powiedzieć. Jeżeli chcesz dać komuś ignora bo nie chce Ci się go czytać to po prostu go nie czytaj. Jeżeli osoba jest nie do zniesienia to można by było go "zraportować" i dostałby bana za "trolling" bo wiem ze takie bany są rozdawane. A opcja ignora jest jak dla mnie bzdurą.

cz0rcik
13.03.2014, 16:25
Piotru to spójrz na to i powiedz czy tego dało się nie czytać i czy ignor nie był potrzebny w tym przypadku:
http://prntscr.com/2z44ge

i wtedy każdy co chwila prosił, żeby napisać jaka jest komenda, żeby dodać do ignora, bo nie było możliwości porozmawiać, a raportowanie nic nie dawało...

thordis
13.03.2014, 16:41
A w jaki sposob ignore odbiera prawo do "coś powiedzieć"? Jednym chce sie "nie czytać", inni wolą nie mieć dodatkowej linijki do przeskakiwania.

silu700
13.03.2014, 16:43
Piotru to spójrz na to i powiedz czy tego dało się nie czytać i czy ignor nie był potrzebny w tym przypadku:
http://i.imgur.com/JNuIZhE.png
Piotru70 ma z pewnością fotograficzną pamięć i w natłoku spamu bez problemu z palca pisze nazwę usera w tym przypadku illililllillli do reportu i spokojnie oczekuje na reakcję moda bo przecież ignorowanie to bzdura.

cz0rcik
13.03.2014, 17:13
Piotru70 ma z pewnością fotograficzną pamięć i w natłoku spamu bez problemu z palca pisze nazwę usera w tym przypadku illililllillli do reportu i spokojnie oczekuje na reakcję moda bo przecież ignorowanie to bzdura.
i na pewno nadążyłby nad wysyłaniem raportów, bo nick się zmieniał w bardzo szybkim czasie i nawet ignorowanie było utrudnione, a tym bardziej wpisywanie komendy, bo za chwilę był nowy nick z dodanym jednym "i" i ignor już nie działał. No, ale zawsze mogliśmy nie czytać tego i próbować wyłapać normalne wypowiedzi, bo przecież ignorowanie to bzdura.

Uranos_old
11.02.2016, 21:20
Witam,

z uwagi na brak zainteresowania (ostatni wpis 13.03.2014 r.) zamykam wątek i przenoszę go do archiwum.

Pozdrawiam,
MOD_Uranos