Zobacz pełną wersję : Kłopot z logowaniem
Od kilku dni aby zalogować się muszę wykonać kombinację: w bocznym menu kliknąć zaloguj, wpisać login i hasło, kliknąć enter po czym odświeżyć stronę bo w nieskończoność się ładuje. Pojawia się wtedy komunikat o błędzie więc wciskam ok po czym ponownie muszę odświeżyć stronę. Dopiero wtedy jestem zalogowany...
Czemu nie można tak jak kiedyś w polach na górze tylko wpisać login, hasło i enter?
Dodam że próbowałem na firefoxie oraz explorerze i na obu przeglądarkach jest tak samo.
grzegorz255
07.03.2014, 23:00
Mam to samo myślałem ze to tylko u mnie :))
w polach na górze tylko wpisać login, hasło i enter
Po wpisaniu w te pola ładuje bez końca, odświeżanie nic nie daje, dopiero sposób opisany wyżej przynosi jako taki pozytywny rezultat.
pomaga też kliknięcie w baner , ten poniżej logowania :)
w trakcie looooogowania
Saruman_74
08.03.2014, 01:02
Problem pojawił się 5 marca po dodatkowej konserwacji. Dzięki bogu mamy 8 marca (życzenia dla wszystkich settlersowych kobiet) i do tej pory żaden kompetentny BB czy inny Xaar nie raczył nas poinformować co jest grane .
Nabrali wody w usta i udają ze nic się nie stało.
Miejcie jaja jeden z drugim i wyjaśnijcie w końcu o co chodzi.
Ps. Według mnie niedługo logowanie do gry tez będzie za klejnoty :/
Proponuję powrót do wersji beta, bo to co się dzieje z tą grą to jakaś porażka.
Ja klikam zaloguj, czekam chwilkę po czym otwieram w przeglądarce nowe okno na stronie thesettlersonline i tam juz jestem zalogowana i klikam graj, a okno z bezustannym logowaniem zamykam.
Saruman_74
08.03.2014, 13:55
Ja klikam zaloguj, czekam chwilkę po czym otwieram w przeglądarce nowe okno na stronie thesettlersonline i tam juz jestem zalogowana i klikam graj, a okno z bezustannym logowaniem zamykam.
najprościej jest chyba kliknąć ... zaloguj... a potem kliknąć w logo the settlers online :)
Drako-Drag
08.03.2014, 13:57
ja klikam zaloguj nie czekajac od razu klikam odswiez strone i dalej klikam graj i jestem na grze :)
Maxio123
08.03.2014, 14:15
JA tez tak robiłem i za 5 razem się zalogowałem tylko ... NIE NA SWOIM KONCIE !!!, a ktoś w tym czasie się zalogował na moje i wysprzedał wszystkie zasoby z wyspy za 1 rybkę...
asasyn19800
08.03.2014, 15:16
no fajny sposób na wbicie się do czyjegoś konta i narobienie bałaganu. po kilku próbach obskoczyłem już 2 cudze konta hehe. Nasze dane do logowania sa bezpieczne ubisoft za to odpowiada to jakies kpiny ta gra schodzi na psy
raaffaaeelloo
08.03.2014, 15:41
dołączam się tez dzis zabłądziłem na obcym serwerze i koncie
GreenLands
08.03.2014, 16:01
to nie jest błąd gry, tak często jest jak dopisują info na głównej stronie,
dlatego pozostałe działają poprawnie, np KUPON,
ktoś robiąc dopisek newsa psuje kod i to tyle...
Od kilku dni aby zalogować się muszę wykonać kombinację: w bocznym menu kliknąć zaloguj, wpisać login i hasło, kliknąć enter po czym odświeżyć stronę bo w nieskończoność się ładuje. Pojawia się wtedy komunikat o błędzie więc wciskam ok po czym ponownie muszę odświeżyć stronę. Dopiero wtedy jestem zalogowany...
Czemu nie można tak jak kiedyś w polach na górze tylko wpisać login, hasło i enter?
Dodam że próbowałem na firefoxie oraz explorerze i na obu przeglądarkach jest tak samo.
Mam taki sam problem :-((((
witam ja już byłem dziś na czterech obcych kontach
Carbonara
08.03.2014, 16:40
to lekko przerażające jest...
a tak tylko zapytam, kto z tych którzy byli na czyimś koncie korzystał kiedykolwiek z serwisu dogry czy innych które przekierowują?
GreenLands
08.03.2014, 17:31
pewnie znowu FB ma jakieś problemy
Maxio123
08.03.2014, 21:16
ja nie korzystam z logowania z FB tylko login i hsalo wpisuje i sie znalazlem jak juz pisalem nie na swoim koncie a ktos na moim...
Ja pierdykam, to jakiś żart jest, czy co? Czy ja dobrze rozumiem? Wklepujecie swój mail i hasło, i logujecie się na czyimś koncie? WTF? Jak wiadomo, różne dziwy się w tej grze dzieją, ale to już jest chyba jakaś beka stulecia. Naprawdę, nie wiem, jak to skomentować ;)
KoziolRomantyk
08.03.2014, 23:05
Tez mam ten sam problem...
MaximusPyrka
08.03.2014, 23:08
I ja chyba jak wszyscy mam ten problem
Same bledy :/
Saruman_74
09.03.2014, 01:22
Nawet nie ma się komu wyżalić .... Xaar ostatni raz na forum był 07.03.2014 18:11 wiec widać ze przejmują się naszymi problemami strasznie :/
Vatharian
09.03.2014, 02:06
Zgłaszać do supportu, to nie są żarty. A na testowym nie mogę się w ogóle zalogować. Wydaje mi się, że "przywlekli" tego buga właśnie stamtąd.
Z jakich przeglądarek korzystacie? FF? Chrome? Opera? IE9/IE10/IE11?
niedwiad
09.03.2014, 18:56
BB_xaar powinien przynajmniej notatkę prasową napisać, bo jak więcej osób straci zawartość kont to chryja będzie.
W mojej gildii większość ma problem z logowaniem.
złota góra chyba nie dziala ....
dziwne dzis rano mogłem pograc wczoraj nie dało rady i teraz to samo znowu cały czas wyskakuje "w tym obszarze wystapił bład ...." znowu cos popsuli a nawet ni ma info co i jak
To jakaś kpina!!!! Dwa dni najmniejszej szansy zalogowania się na konto. Pierwszy raz widzę, że można tak traktować graczy, którzy płacą im kasę!!! nie dość, ze nie mogłem zalogować się na własne konto to wrzucili mnie na konto jakiejś dziewczyny. Porobiłem skriny. Miała farta, że nie miałem ochoty na sprzedawanie zasobów za rybkę, czy na wyburzanie i sprzedaż premiowych budynków. Gdzie ochrona naszych danych? Dostałem wgląd we wszystkie kontakty tej dziewczyny, znajomości na fejsie itp. To skandal!!! Podpisując z nimi regulamin podpisujemy umowę handlową. Nie tylko MY mamy obowiązki. ONI również!!! Tu potrzebny byłby prawnik.
To samo u mnie... Żenua.. ech
QueenPen
10.03.2014, 00:17
u mnie też niestety strasznie długo loguje ;-/
Saruman_74
10.03.2014, 02:58
Jak kogoś przez przypadek przeniesie na konto Xaar-a ,to zerować mu wyspę do spodu ;)
Lord_kredek
10.03.2014, 07:44
Zauważyłam , że kłopot nie występuje jak przeglądrka ma ustawienia , żeby nie pamiętać historii. Wtedy loguje się normalnie. natomiast jak są ustawienia normalne , żeby pamiętal historie wtedy się to robi .Wystarczy zamknąć okno przeglądarki i otworzyć na nowo jest się zalogowanym.
justyna0983
10.03.2014, 08:27
Od 2 dni nie mogę się zalogować :-(((!!!!!!!!
Mam to samo , próbowałem na Chrome i Maxthon jeszcze i też to samo ;/
Fredek_z_F-K
10.03.2014, 09:48
Też to mam, ale 'odśwież' normalizuje sprawę. Opera.
Miała farta, że nie miałem ochoty na sprzedawanie zasobów za rybkę, czy na wyburzanie i sprzedaż premiowych budynków.
Bregon, jak trafię na Twoje konto może będę mniej leniwa :D
A tak serio, ludzie, wykażcie się uczciwością i solidarnością w takiej sytuacji. Zgadza się, to BB nie pilnuje naszych danych. Ale to nie BB wyprzedaje zasoby na cudzych kontach.
misiasia
10.03.2014, 11:54
koleżanki i koledzy, bardzo proszę nie narzekać na brak aktywności kolegi BB_xaar. dzisiaj się pojawił i skomentował problem z logowaniem się na nie swoje konto,
o tutaj, proszę:
http://forum.thesettlersonline.pl/threads/34610-Czy-mo%C5%BCna-jeszcze-ufa%C4%87-tej-grze?p=142197&viewfull=1#post142197
nie wiem, czy się śmiać, czy płakać...
monikam2
10.03.2014, 12:07
ja klikam zaloguj nie ,gra mieli,potem klikam odswiez strone i dalej klikam graj i jestem na grze
Ciekawe, że na polskiej wersji muszę odświeżać stronę żeby zaskoczyło logowanie, a na amerykańskim TSO, na tej samej przeglądarce, komputerze i profilu loguję się bez potrzeby odświeżania.
ARKADIUSZ1965
10.03.2014, 14:40
właśnie jestem na cudzym koncie... co się k...a dzieje?
Misiorww
10.03.2014, 17:51
właśnie jestem na cudzym koncie... co się k...a dzieje?
http://forum.thesettlersonline.pl/threads/34610-Czy-mo%C5%BCna-jeszcze-ufa%C4%87-tej-grze
ARKADIUSZ1965, Twoje IP pochodzi z tej samej puli adresów IP co kilka dni temu, kilka tygodni temu, a nawet miesięcy temu...
Jeśli faktycznie doświadczyłeś zalogowania się na inne konto, napisz proszę do Supportu.
Mam dokładnie ten sam problem i muszę wykonać podobne operacje by się zalogować do gry :)
Misiorww
10.03.2014, 18:27
Mam dokładnie ten sam problem i muszę wykonać podobne operacje by się zalogować do gry :)
mam to samo :/
pasterka1
10.03.2014, 18:30
problemy z logowaniem występują u wszystkich dzisiaj czy tylko w naszej gildii??:D
jacekdntPinkie
10.03.2014, 18:37
Hej, mam to samo.
Denerwują też śmieciowe "dropy", chyba czas się rozejrzeć za inną grą.
Loguje sie przez FB i 0 probremow
Potwierdzam, też musiałem odświeżać stronę po zalogowaniu aby wejść do gry.
Ta gra jest po to stworzona aby Ubisoft zarabiał pieniądze na sprzedawaniu klejnotów.
Nie dziwcie się że obojętne jest dla Ubisoft kto będzie z nich korzystał ;) ważne że zostaną sprzedane :D
Prometerion
11.03.2014, 20:55
Wezcie juz zamknijcie ten smutny jak p... projekt, ogloscie upadlosc, zamieszkajcie na pekapie zamiast na kleje bedziemy wam wrzucac monetki na bulke slodka :D przeciez tu codziennie grono osob zglasza jakies rozne problemy a wy ciagle gadacie ze wszystko pod kontrola :D jak tak kontrolujecie swoje zonki jak ta gre to chyba 3x dziennie trzeba wam pilowac rogi :D
jakby moje dane ze strony banku tak każdy mógł mieć udostępnione co robi ubisoft powiesić za jaja to mało
arturgg10
12.03.2014, 01:23
problem z logowaniem do gry ok 30 min walczyłem z komunikatem " uplay niedostepne"
ARKADIUSZ1965, Twoje IP pochodzi z tej samej puli adresów IP co kilka dni temu, kilka tygodni temu, a nawet miesięcy temu...
Jeśli faktycznie doświadczyłeś zalogowania się na inne konto, napisz proszę do Supportu.
Bla bla bla......
Oto odpowiedź supportu na temat moich odwiedzin na zupełnie mi obcym koncie:
"Witaj Bregon,
Uprzejmie informuję, że przekazywanie danych osobowych jest niezgodne z naszym regulaminem gry i nie ponosimy za to odpowiedzialności. Nie jest możliwe, aby nie mając danych innego Gracza móc się zalogować na jego konto. Informuję, że adres e-mail, z którego się z nami kontaktujesz ma konto w grze, na które odbywają się dzienne logowania...."
Odkrywcy...
MaCiEk2332
12.03.2014, 09:51
ja tez włączam gre loguje sie i jest super wszystko idzie a po chwili ładowanie staje i na tym koniec wszystko stoi mogli by cos z tym zrobic
MaCiEk2332
12.03.2014, 09:55
dlaczego nikt z tym nic nie robi
ja juz 5 dzien nie moge sie zalogowac pare thicketów poszło do supportu ale jak narazie nic i jeszcze widze ze dali happy +100% klejek ale chocby nawet kupic to jak mi sie zalogowac nie chce to po co kupowac ciekawe czy wogóle to naprawia i przynajmniej dali by znac ze mają jeszcze z tym problem przynajmniej na forum lub w wiadomosciach
lukasz0830
12.03.2014, 21:28
No ja też już od kilku dni nie mogę się zalogować. Chociaż dzisiaj rano ok godz 8 pierwszy raz od soboty udało się zalogować ale już teraz znów nie da się nic zrobić. Wkurzające to jest chyba trzeba dać sobie spokój z tą grą i znaleźć inną rozrywkę