PDA

Zobacz pełną wersję : Brak możliwości urochomienia obszaru gry po zakupie nowego generała z Tawerny

Ninoczka
07.03.2014, 20:50
Witam
W dniu dzisiejszym chciałam zrobić misję. W tym celu dokupiłam nowego generała z tawerny (3ciego w kolejności z tawerny - około 19:25). Po wyborze miejsca na ustawienie go (S2 nad kopalniami miedzi w miejscu po pozostałościach studni) gra zareagowała bardzo dziwnie : automatycznie zostałam przeniesiona do Panelu głównego i jakieklwiek próby wejścia z powrotem do gry kończyły się komunikatem o błędzie "W tym obszarze wystąpił błąd. Prosimy spróbować ponownie". Próby ponownego załadowania, relogowania, czyszczenia cache'u przeglądarki nie dały pożądanego rezultatu. Nadmienię iż miałam maksymalną możliwą ilość osadników - tzn nie przybywali następni.

Tym samym mam zablokowaną możliwość dalszej gry. Problem wygląda podobnie u innych osób jednakże opisuję go by pomóc w diagnozie.

moja przeglądarka to Firefox 27.0.1 for Ubuntu 12.04.4 LTS (32bit k. 3.2.0-59-generic-pae) i Flash 11.2.202.341

Kranderga
07.03.2014, 20:53
Nic nowego, za jakiś czas gra się odblokuje, ja czekałem godzinę.
http://forum.thesettlersonline.pl/threads/33522-obszar-serwera-uszkodzony?p=141643&viewfull=1#post141643
http://forum.thesettlersonline.pl/threads/33522-obszar-serwera-uszkodzony?p=141647&viewfull=1#post141647

Ninoczka
07.03.2014, 21:10
Dzięki Kranderga.
Wygląda na to , że to problem z ustawieniem garnizonu nowego generała na suchej studni (twój drugi link).
Zobaczymy co dalej. Do Supportu też napisałam.

MQrk
08.03.2014, 00:49
mi sie jeden odblokował po dwóch dniach :(
drugi po ok 6godz.
i znowu następny sie zawiesił przy przechodzeniu na nową pozycję na wyspie , przez co gra jest zawieszona na kilka godzin :(
co ciekawe też za pierwszym razem chciałem go postawić na zapadłej studni .

xiank
08.03.2014, 11:05
Mam to samo kupiłem a nastepnie postawiłem generała na zapadłej studni.

BIBIK
08.03.2014, 13:34
Też mam ten sam błąd " Obszar serwera uszkodzony" jakieś podpowiedzi co zrobić? do Supportu właśnie napisałem.

Ninoczka
08.03.2014, 14:30
Po kilku godzinach mogłam się znów zalogować zgodnie z tym co napisał Kranderga.
Profilaktycznie usunęłam suchą studnię na której chciałam utworzyć garnizon nowozakupionego generała. Oczywiście generał nie utworzył garnizonu w wyznaczonym miejscu - tzn na suchej studni - musiałam go ustawić jeszcze raz. Od tego czasu został zablokowany - tzn wisi w statusie 0% budowy garnizonu - i tak od kilku godzin. Zobaczymy kiedy się odblokuje.

Amitru
08.03.2014, 18:52
ja od rana sie zalogowac nie moge bo nieswiadoma istnienia problemu postwilam gienka na suchej stuni i BB mi podziekowal niemozliwoscia logowania sie na konto... ze szlag mnie trafia to delikatne okreslenie mojego stanu ducha!

Kostia
09.03.2014, 11:51
u mnie to samo,
wisi mi od kilku dni, major, zniwiarz, doświadczony i zwykły :(
na szczęście weteran przeżył uszkodzony obszar :)

vmapik
09.03.2014, 12:06
i u mnie to samo, obszar serwera uszkodzony , w przeciagu poltora tygodnia drugi blad na koncie uniemozliwiajacy grę :)

kjuikusss
09.03.2014, 14:48
Ten sam problem zakup czwartego gienka z tawerny garnizon postawiony na wyeksploatowanym polu zboza spowodowal brak dostepu do gry.

Aknowi27
09.03.2014, 17:44
Witam, mam to samo- chcialam załadowac wojsko do weterana, wywaliło i komunikat od rana ze obszar uszkodzony.

sida
09.03.2014, 20:41
u mnie po przeniesieniu garnizonu na wyspie to samo. nie ładuje się mapa. obszar uszkodzony.

vmapik
09.03.2014, 21:23
Chore jest to, półtora tygodnia temu to samo, ticket, czekanie 5 godzin , aż naprawią błąd. Z tym że wtedy był to środek tygodnia i support pracował. Teraz, weekend, support smacznie odpoczywa, a gra nie działa. Jak można psuć każdą konserwację z rzędu. Jedyne co wyszło dobrze to Ulepszony Silos, bo przecież zysk z klejnotów najważniejszy ... I muszę dodać jeszcze jedno- rekompensaty nie będzię. Jak twierdzi support , jeżeli będzie to będzie dla całego serwera , a przyznać trzeba , że dla 10% ludzi którzy nie mogą się połączyć nie dadzą rekompensaty wszystkim , Niechaj wasze kopalnie padną. Ahoj:)

Kranderga
10.03.2014, 17:42
Mój tekst z 5.03:

Obszar się odblokował, ale jak klikam majora to mam suchą studnie a nie garnizon, ale już go wysłałem na przygodę.
Nie stawiajcie generałów na wyschniętych studniach i polach.

No to mamy oficjalne potwierdzenie problemu:

Drodzy Gracze,

aż do odwołania proszę nie stawiać garnizonów na wyeksploatowanych
studniach oraz polach pszenicy.

Dlaczego?
Czynność ta może doprowadzić do tymczasowego zablokowania się strefy (wyspy)
oraz danego specjalisty (generał).

Dalsze kroki
Prace nad poprawką już trwają. Gdy pojawi się więcej informacji, dam znać.

BB_xaar
po sześciu dniach, tempo iście sprinterskie.

BB_xaar
11.03.2014, 11:32
Problem z ustawianiem garnizonu na wyeksploatowanych studniach/polach pszenicy zostanie rozwiązany podczas obecnej konserwacji. :)

Adamynas
11.03.2014, 11:37
tia jasne! ale spierd... przy okazji dziesięć innych rzeczy......... Good Job Soldier, a może marionetko?

krotos666
11.03.2014, 12:12
Na szczęście ja po niepoprawnym mailu do supportu w 2012 roku nie podchodzę emocjonalnie już do tej gry.
Chociażby, żeby z siebie nie robić idiotę. :)

Bez urazy, ale Wam też to radzę, gra ta to dodatek do codzienności, choć wielu spędza w niej po kilka godzin dziennie.