Zobacz pełną wersję : Rozmowa z naszym wielkim BB_xaar
mamad255
04.03.2014, 12:52
[11:23] [ZH] mamad255: iv.pl/images/23462116902325925312.jpg
[11:23] [testy] BB_xaar: u Ciebie to akurat nie jest blad :)
[11:24] [testy] BB_xaar: ilosc osadnikow w Twojej osadzie przewyzsza ilosc osadnikow, ktorzy faktycznie moga ja zamieszkiwac
[11:24] [ZH] mamad255: a co to niby skad mi sie wzieli ludzie i gdzie sa bezrobotni
11:24] [testy] BB_xaar: przed konserwacja wystepowal bug, ktory umozliwial przybywanie nowych osadnikow z pominieciem limitu
[11:24] [ZH] mamad255: skad ci przewyzszajacy powiesz dopisaliscie
[11:24] [ZH] mamad255: a gdzie bezrobotni ??
[11:24] [ZH] mamad255: którzy jeszcze wczoraj byli
[11:26] [testy] BB_xaar: Twoj limit to 5070
[11:26] [testy] BB_xaar: obecnie posiadasz 315 pracujacych oraz 5110 jednostek wojskowych (lacznie: 5425)
[11:26] [testy] BB_xaar: a wiec w osadzie posiadasz o 355 za duzo osadnikow :) (5425 - 5070 = 355)
Swoja droga matematyka to matematyka nie chce być inaczej:D Jest niezły w tej dziedzinie:)
[11:27] [ZH] mamad255: spoko ale zadam jeszcze raz pytanie wczoraj było oki i byli bezrobotni ba tak było od zawsze czyli od grudnia i nagle wszystko poznikało
[11:28] [testy] BB_xaar: podczas konserwacji zostala wprowadzona poprawka
[11:28] [testy] BB_xaar: ktora uniemozliwia 'nadprodukcje' osadnikow
[11:28] [ZH] mamad255: to może jakieś wyjasnienia czemu ci i jak na stronie z jakims przepraszam bo o bledzie z przed konserwy tez nie było nic pisane
[11:28] [testy] BB_xaar: czyli ponad limit sie nie da :)
[11:28] [testy] BB_xaar: w change logu jest informacja o tym :)
[11:28] [testy] BB_xaar: to jest zwiazane z ujemna iloscia osadnikow
[11:28] [ZH] mamad255: to moze jeszcze propozycje co mam zrobic
[11:29] [ZH] mamad255: dodam że nie mam czasu obecnie na przygode a ludzi nie mam do pracy
[11:29] [ZH] mamad255: a zabijanie armii dla samego zabijania bo był błąd to chyba troche dziwna propozycja
Czyli podsumowanie miałem jeszcze 42 bezrobotnych oni znikli całkowicie armie trzeba rozwalić bo innej propozycji nie miał jak widać:) Cóż nasza wina że sie nam ponad limit dodawało teraz musimy poniec konsekwencje naszych błędów:/
dykteryjka
04.03.2014, 12:59
[10:54] [testy] BB_xaar: hrabia_JKey, ok, dziekuje za informacje, czyli wyglada to na tymczasowy problem
Oczywiście, że to problem tymczasowy i kiedyś się skończy. Jak wszystko ;)
Ja do końca limitu mam jeszcze kilka stówek. Odpaliłem dziś koło 12 grę po konserwie dopiero i niespodzianka - zero osadników przybyło w ciągu 11 godzin - licznik przybywających się przekręcił i nadal zero przybyło.
https://yng0fw.dm2301.livefilestore.com/y2p-PobBh0Qwud99LFsl9KKVhdEVoOjkFX82Y1FtBKSVgg6Df7KFVd Zg8eipeb4lJ7dZjJDxzaUQ7PEUaFXA9-JidV-o6uwCObdBHmr0YCf64U/set2.jpg?psid=1
dykteryjka
04.03.2014, 13:34
Ależ oczywiście, że to problem tymczasowy i kiedyś się skończy... ;)
ja nawet do gry nie mogę wejść bo mi się "obszar serwera uszkodził" :)
Angelkaxd
04.03.2014, 14:40
11229 / 10920 ciekawe ....
MrocznyKosiarz
04.03.2014, 14:45
bagsław musisz dodać osadników z chleba, też tak miałem że się niby wszystko zgadzało ale osadników nie przybywało, dodałem 250 i się pojawiło 193 bezrobotnych. Problem jest w tym, że wczoraj miałem ujemnych pracujących (coś koło -150) do tego kilku bezrobotnych (20-30), dziś ilość pracujących jest wyświetlana zawyżona (tzn wyświetla tyle ile masz budynków z pracownikami, ale tak naprawdę nie w każdym budynku jest osadnik) i w pierwszej kolejności osadnicy są dostarczani do budynków gdzie są "osadnicy widmo"
DrwalNadDrwale
04.03.2014, 15:25
Burdel jest. Ilość osadników to poziom jednej linijki arkusza kalkulacyjnego. Przerosło to speców z BB.
Mnie się co chwilę wyświetla jakaś liczba osadników brakujących do maksimum, za chwilę znika, chwilę później schodzą z koszar żołnierz, trafiają "Donikąd", ale broni i piwa ubywa.
Burdel niesamowity patałachy zrobiły.
Szerszeń_00
04.03.2014, 15:47
Przed chwila anulowałem 25 rekrutów a przybyło mi 74 wolnych osadników. Niestety nic nie naprawiliscie tylko popsuliście!! Cała produkcje wojska mi anulowalo, ktora nastawilem przed przerwa techniczna.
Szerszeń_00
04.03.2014, 16:15
o a po relogu mam 188. Czadowy jest ten nowy system naliczania osadników. A po 2min 18 zostalo :(
tez miałem ten problem z populacja, na dodatek teraz mam uszkodzony obszar i dupa zgrania ;/
dionizos12
04.03.2014, 17:53
Po konserwacji błednie naliczani sa osadnicy i blokowany jest czasowo ich przyrost. U mnie np. teraz jest rzekomo maks populaucji i osadnciy nie przybywaja, podczas gdy minutę temu miałem jeszcze miejsca dla 1500. Moderatorzy BB zamiast zając sie problemem, maskują go, w szczególność BB_xar zamyka kolejne wątki. To jest nie tylko lekceważenie graczy.... Czas już chyba na interwencję poważniejszą... w to co robi BB z nami...
Po konserwacji błednie naliczani sa osadnicy i blokowany jest czasowo ich przyrost. U mnie np. teraz jest rzekomo maks populaucji i osadnciy nie przybywaja, podczas gdy minutę temu miałem jeszcze miejsca dla 1500. Moderatorzy BB zamiast zając sie problemem, maskują go, w szczególność BB_xar zamyka kolejne wątki. To jest nie tylko lekceważenie graczy.... Czas już chyba na interwencję poważniejszą... w to co robi BB z nami...
bo moderator zajmuje się własnie takimi rzeczami jak ocena treści na forum i zamykaniem tematów niezgodnych z regulaminem danego forum...
jak ci coś nie działa pisz do supportu :)
EX_Zakrecony
04.03.2014, 18:21
dionizos12: problem nie jest ignorowany, jednak łatwiej dyskutować w jednym wątku zamiast robić to w kilku równocześnie. Dopóki każdy gracz będzie zakładał nowy temat zamiast sprawdzić czy taki nie istnieje to część tematów będzie zamykana.
Pozdrawiam
Mod Zakrecony
ja za każdym relogiem mam inną liczbę wolnych osadników...raz więcej raz mniej raz 17 raz 50 raz 74 raz 0 raz 37... Z gwiazdy dodałem 200 dusz i żadnej mi nie przybyło
Jontekll
04.03.2014, 19:16
A co się stało z moimi bezrobotnymi, jak i tymi 125cioma dodanymi ( zostało 24szt.), uciekli???????????????????
wredniejszy
04.03.2014, 19:17
Mam ten sam problem właśnie ubiłem 250 R zaraz obadam czy coś się poprawiło ;/
Przestańcie ściemniać i z graczy robić idiotów !
Nadal to samo robiłem populacje i do skutku mam teraz wojsko wybijać ?? a kto odda za to surki i czas spędzony na klikaniu w koszarach tysięcy R ?
Shadow_mk
04.03.2014, 19:22
a ja tam bym sie spytal BB_xaar czemu informacja ze konserwy beda odbywaly jednak w czwartki a nie wtorki wyparowala nagle ze strony i forum ..... i czemu znowu zostala zrobiona konserwa we wtorek i czmeu kur... znowu polska zostala testowa beta wszystkich i czemu kazda kolejna konserwa jest bardziej *** ????? prosze zrobcie nam prezent i nie robcie wiencej konserw nie umiecie to zaplaccie komus kto to zrobi i wezmie odpowiedzialnosc za to co robi
wredniejszy
04.03.2014, 19:45
Tak Tak jestem za zero konserwacji i będzie lepiej.Do tego co jest złe się przyzwyczaimy a tak prawie co tydzień nowości :(
DrwalNadDrwale
04.03.2014, 19:50
dionizos12: problem nie jest ignorowany, jednak łatwiej dyskutować w jednym wątku zamiast robić to w kilku równocześnie. Dopóki każdy gracz będzie zakładał nowy temat zamiast sprawdzić czy taki nie istnieje to część tematów będzie zamykana.
Pozdrawiam
Mod Zakrecony
Dyskusje w takiej ilości wątków wywołała kompetencja pracowników BB.
Dziękuj nam że to na razie jest na polskojęzycznym forum, na którym BB może cokolwiek sprostować.
Taki phail co zaliczany jest co tydzień w tej branży nie znika, później lulz jest jak l33t programisie z BB aplikują o fuchy ^^
SirGiaur
04.03.2014, 19:54
przenioslem - http://forum.thesettlersonline.pl/threads/34526-Przerwa-konserwacyjna-04.03.2013/page16
po tej konserwie sie niezla wyspa rozkoszy zrobila zeby nie nazwac doslownie: burdel
wredniejszy
04.03.2014, 20:10
~~1k R do piachu dało rade załatwić sprawę ale niesmak pozostał.
Ciekawe co jeszcze wyjdzie do następnej konserwacji.
Przecież każdy wie, że po konserwie jest gorzej niż przed... Cieszcie się, bo jak tak dalej pójdzie to za pół roku już gry nie będzie, bo ją do końca rozwalą...
Gdyby w mojej firmie tak pracowali, to już od lipca (1876 roku) by nie pracowali....
EX_Zakrecony
04.03.2014, 20:24
Shadow_mk: Informacja o cotygodniowej konserwacji znajduje się tutaj (http://forum.thesettlersonline.pl/threads/14964)
Pozdrawiam
Mod Zakrecony
mamad255
04.03.2014, 20:32
i co mówiłem że mnie BB_xaar robi za *** albo sam nie ma pojecia o czym pisze albo i to juz wynika z pierwszego albo powinien zostac wywalony na zbity pysk. Włączyłem CR i klepie wracam na wioche a tu 50 bezrobotnych sie obija licznik bije ludzie niby znów sie maja pojawic a tu po 2 min znów wraca do stanu z przed czyli jakby mi wogóle ludu nie ubyło chodz CR klepniete i wyglada to tak jak na pierwszej stronie mój screen. BB czy Ty mnie robisz za idiote czy coś z Tobą nie tak ??
może niech piją mniej albo zmienią gatunek.....wody mineralnej ;)
Shadow_mk
04.03.2014, 20:45
Shadow_mk: Informacja o cotygodniowej konserwacji znajduje się tutaj (http://forum.thesettlersonline.pl/threads/14964)
Pozdrawiam
Mod Zakrecony
po apogeum czyli konserwie z 4 lutego 2014 i narzekanaiach graczy ze polska to testowy dla reszty serwerow zostaly przywrocone konserwy w czwartek a teraz te informacje wyparowaly jak polowa forum ... trzeba pisac na forum gdzie nie ma moderacji BB i opinie tez o grze zamieszczac o grze jak jest to moze BB cos zacznie robic dla graczy a nie dla kasy bo jak nie bedzie graczy to kasy tyz nie bedzie
grałam i gram również w inne gry na przeglądarce, my little farmies, big farm... wszędzie są konserwacje, ale nigdzie nie ma burdelu po zakończeniu, gry działają jak to jest możliwe ? ;) w głowę zachodzę ale widocznie nie wszyscy informatycy potrafią tak spaprać ludziom zabawę jak nasze BB