Zobacz pełną wersję : [Dyskusja] Event: Wielkanoc 2014
Ostry_Puchacz
01.04.2014, 12:56
działa :)
Agnieszka39
01.04.2014, 12:57
złota góra działa :)
J4skierek
01.04.2014, 12:57
Jest + tej konserwy.....
ładniejsza królica przy logowaniu niż w zeszłym roku:)
sivy-devil
01.04.2014, 12:58
wreszcie beksy mogą grać hehe,żałosne gdy życie opiera sie tylko na setach:)
A ja nie mogę wyskakuje wczytywanie mapy i proszę odświeżyć połączenie. żal tej gry
nie Tobie jednemu :) a to Ci psikus :)
NerwusFX
01.04.2014, 13:22
Jednak nowe osoby nie mogą nadrobić nieobecnosci w poprzednich eventach i dokupic sobie wiecej odkrywców, młynów i rezydencji. Wczoraj nie potrafili tego napisać wprost.
andrys13
01.04.2014, 13:28
i jak kto pierwszy zgłosi że go gra wyrzuciła :)
No to mamy pierwszy bug.
Przy próbie wejścia do przygody Sabotaż:
http://scr.hu/1xmd/mumn0
OWCZAR_GIT
01.04.2014, 13:31
i jak kto pierwszy zgłosi że go gra wyrzuciła :)
tak apropo wlasnie mnie wywala caly czas :P
andrys13
01.04.2014, 13:33
mam sobie ciasteczka wyczyścić :)
a ja już wszystkie zjadłem :)
Zyglarek
01.04.2014, 13:34
To sobie pograłem he he , w zadaniu jest by postawić kopalnie węgla na 5 lvl , po postawieniu jej w kolejce budowania gra mnie wywaliła i nie mogę się zalogować . Oby tak dalej , masakra tyle napisze o BB .
WojownikCienia
01.04.2014, 13:35
i już grę popsuli ;)
ktoś ma problemy z logowaniem? mnie wywala za każdym razem jak zaczyna się wczytywanie mapy
edit: reset kompa był, wyczyszczenie przeglądarki było, tryb zgodności włączony/wyłączony był ... nic nie pomaga. zaczynam spamowac support
Zyglarek
01.04.2014, 13:38
No ja mam he he , smiech na sali , nawet konserwe konserwy sa w stanie zepsuć
andrys13
01.04.2014, 13:38
gra ktoś na "AnnoOnline" tam też takie konserwy mają?
OWCZAR_GIT
01.04.2014, 13:40
Moze to nie była konserwa tylko paprykarz .....xD
KAlib3r44
01.04.2014, 13:44
Nie można wejsc do zadnej przygody za kazdym razem wywala kiedy chce wejsc do byka lub zaprosic znajomego do tej przygody..
WojownikCienia
01.04.2014, 13:45
ja w ogóle nie mogę się zalogować od razu odśwież połączenie
robertgliwice
01.04.2014, 13:47
i znowu zdupili nic nie działa do bani z taką konserwcją
Dzisiejsza konserwacja będzie bezproblemowa
Prima Aprilis!
robertgliwice
01.04.2014, 13:50
ciekawe czy w tym tygodniu uporają się z tą awarią
chwilę działało i przestało
to sobie pograliśmy ;-))
robertgliwice
01.04.2014, 13:51
czy wam też się kończy zabawa na wczytywaniu mapy
czy wam też się kończy zabawa na wczytywaniu mapy
Tak.
TedMruczek
01.04.2014, 13:53
U mnie dziala od 13
i gram dalej (14:00), jedna przygode wielkanocna nawet zrobilem .
tja. czyli wszyscy mają ten sam problem ... konserwa chyba się jednak nie skończyła ... to był tylko test
robertgliwice
01.04.2014, 14:03
jak to tych głąbów można napisać niech się nie osmieszają ze skończyli konserwację
nie moge jajka znależć na sabotażu,ma ktoś aktualne mapy z rozmieszczeniem jajek?
Kminek91
01.04.2014, 14:04
"Połączenie z serwerem zostało zerwane. Prosimy wybrać OK, aby odświeżyć połączenie."
Już kocham ten komunikat...
robertgliwice
01.04.2014, 14:05
kuula ty masz dostepną grę
czyli problem jest tylko na pierwszym serwerze nowa ziemia
Chatrine
01.04.2014, 14:18
Nie mogę wejść na wyspę po zalogowaniu :(
Nie mogę wejść na wyspę po zalogowaniu :(
Mam ten sam problem
robertgliwice
01.04.2014, 14:22
nie tylko ty, coś popsuli ja chwilkę grałem a potem mnie wywaliło ciekawe kiedy to naprawią i tak robili już przerwę ponad 5 godzin wiece niż planowali
problem jest też na słonecznym grodzie :(
Chatrine
01.04.2014, 14:34
co konserwa to problem....to już staje się nudne...
Ok, zasugerowałem się tutejszymi postami.
Eeech, wygląda na to, że tradycji musi stać się zadość. Konserwa konserwy :|
U mnie to samo wywaliło mnie z gry i nie moge wejść :(
pan_tomek_
01.04.2014, 14:37
czarci gaj działa ? bo nie potrafie wejsc
Pytanie do ludzi którzy nie uczestniczyli w tamtorocznym evencie, (data rejestracji po evencie), jakie macie limity przedmiotów do kupna?
Duszysko40
01.04.2014, 14:58
czarci gaj działa ? bo nie potrafie wejsc
dziala i smiga az miło...jak na razie nie widać nawet żadnych błedów :O
Pytanie do ludzi którzy nie uczestniczyli w tamtorocznym evencie, (data rejestracji po evencie), jakie macie limity przedmiotów do kupna?
1 odkrywca, 5 młynów i 3 rezydki.
dziala i smiga az miło...jak na razie nie widać nawet żadnych błedów :O
Ubywa mi jajec... miałam 11 a mam teraz 10.
MrUriel18
01.04.2014, 16:19
gdzie reszta przedmiotów dla nowych graczy? :O
Jedno pisza co innego dodaja.
MG1988PL
01.04.2014, 17:25
Jak ktoś ma stare przygody, z poprzedniego roku, to może dodatkowe jajka zebrać, 9 za przygodę jest. Tutaj rozmieszczenie ich, bo jest zupełnie co innego niż w 2013. Tylko nie wiem czy nie jest tym razem losowo. http://tsowiki.pl/wiki/Poszukiwania_pisanek_2014
Nie ma sensu robic mapek bo pisanki sa traktowane jak kolekcje, a one są rozrzucone losowo po mapce, wiec ty miałes taki układ kto inny bedzie miał co innego.
Dla osób z problemem logowania (u mnie pomogło czyszczenie DNS)
Przy wyłączonej przeglądarce
– wciśnij klawisz Windows + R.
– wpisz komendę: cmd
– wpisz komendę: ipconfig /flushdns
– wciśnij Enter
Uruchom przeglądarkę :)
Z jakich przygód wpadają jajka? Ma ktoś zestawienie/procentowe szanse na pisanki w dropie?
zróbcie zeby wyłączyć jakos te rabbidsy, nie lubie ich i psują mi całą zabawę jak tylko widze te paskudy biegające... nie dało sie normalnych królików albo zostawić jak były zwierzęta...
Kwestia gustu, mi się podobają.
zróbcie zeby wyłączyć jakos te rabbidsy, nie lubie ich i psują mi całą zabawę jak tylko widze te paskudy biegające... nie dało sie normalnych królików albo zostawić jak były zwierzęta...
Już się nie masz do czego przyczepić..
Pojawiły się Wam wieczorne kolekcje? U mnie do tej pory pusto - ani tych standardowych, ani Wielkanocnych.
TedMruczek
01.04.2014, 22:20
Pojawily
Marcocentofe
02.04.2014, 00:52
Jako gracz doświadczony i wymagający jestem mile zaskoczony pomysłem eventu wielkanocnego 2014,grafika jest po prostu przygotowana perfekcyjnie.
Pojawily, biegne i zbieram uuuu bo ucieknaaa, Jarpen zabieraj lapska
Jako gracz doświadczony i wymagający jestem mile zaskoczony pomysłem eventu wielkanocnego 2014,grafika jest po prostu przygotowana perfekcyjnie.
Dlatego czekam na Syberia 3. Dla grafiki Sokala
Piotru70
02.04.2014, 04:16
Grafika nie zmieniła się od początku istnienia gry. Tak mi się wydaje ;d
czy tylko ja nie mam grafiki zwykłych jaj z kolekcjonerki
http://s6.ifotos.pl/mini/-90png_exheqnw.png (http://ifotos.pl/zobacz/-90png_exheqnw.png/)
na ff grafiki wszystkie nie sa ładowane, trzeba czyscic cache i sprawdzac ponownie
TedMruczek
02.04.2014, 08:33
Zadanie: Trochę wysiłku
Polega na wytworzeniu 3000 szt woni dziczyzny , 3000 szt pokarmu dla rybek, doladowania łowiska i terenów łowieckich do 3000.
Działa TYLKO doladowanie wytworzone "tradycyjnie" - nie działa doładowanie wytworzone w Specjalnym magazynie prowiantu/
Tylko z normalnego magazynu prowiantu możną dostać Woń dziczyzny, w tym nowym inaczej to sie nazywa i juz nie działa.
TedMruczek
02.04.2014, 13:07
12 grubasow wrocilo z b. dlugich poszukiwan - 6 przynioslo po 30 jaj, reszta - NIC
Mi 14 wróciło i 0 jaj wysłałem zaraz po konserwie
Mi przynieśli dziś 304 z bardzo długich. Z czternastu wysłanych siedmiu lub ośmiu przyniosło pisanki.
Angelkaxd
02.04.2014, 14:32
u mnie tak:
śr. 14,0,0,0,0,0,14,20,0,
kr. 0,0,5,0,5
dł. 0,28,20,0,28
U mnie na 5 grubasów z bardzo długich poszukiwań, jeden przyniósł 38 jaj. Trzech jeszcze wróci wieczorem. Ogólnie po pierwszym rzucie, dość miernie u mnie z jajami od grubasów :D Oby sytuacja się poprawiła :D
U mnie wtworzyło woń i pokarm i zaliczyło lecz dodaje do łowiska i nic nie dodaje cały czas 0/3000 . co jest nie tak ?
TedMruczek
02.04.2014, 18:41
Wyloguj sie i zaloguj od nowa - moze pomoze . . .
Bo robisz w nowym magazynie prowiantu.
A trzeba w starym to zaliczy:)
statystyki moich odkrywców z wypraw po pisanki
zwykli (długie poszukiwania): 58 pisanek, śr 19/os
szybcy (bardzo długie poszukiwania): 90 pisanek, śr 9/os
szczegółowe zestawienie:
30 granit - 30, 30, 30
60 granit - 0
40 egzo - 0
100 egzo - 0, 0
10 ruda tytanu - 0
30 ruda tytanu - 0
10 saletra - 0
w związku z czym mam pytania:
- czy u innych graczy z długich poszukiwań grubasy przynieśli więcej pisanek niż z bardzo długich (przy wysyłaniu ich raz na dzień)?
- czy u innych graczy najwięcej pisanek przychodziło w parze z granitem?
Mi 14 grubasów przyniosło 453 pisanki z bardzo długich poszukiwań
WojownikCienia
03.04.2014, 07:20
a zadania z pisankami co ile będą się pojawiać ?
TedMruczek
03.04.2014, 07:45
a zadania z pisankami co ile będą się pojawiać ?
echhh - napisali przeciez, ze:
Podczas wydarzenia wielkanocnego wszyscy aktywni gracze z poziomem 17, lub większym, będą mieli okazję skorzystać z usług wielkanocnych bohaterów niezależnych: Zlecą wam jeden łańcuch zadań co 5 dni, zaś każdy z nich będzie zawierać 5 misji. Łańcuchy, oprócz zadań głównych, będą zawierać także inne, związane z przygodami wielkanocnymi. W sumie dostępnych będzie 20 zadań, wliczając w to 8 przygód związanych z jajkami kolekcjonerskimi. Zadania podzielono na 3 przedziały poziomowe: 17-24, 25-39 oraz 40-50. Przygody wielkanocne oraz ich treść będą takie same dla wszystkich przedziałów. W zależności od przedziału, potrzebne będą inne zasoby do ukończenia poszczególnych zadań.
14 szybkich wysłanych na średnie razem 90 pisanek
14 szybkich wysłanych na średnie razem 90 pisanek
Ja poczekam z osądami do niedzieli. Zawsze można mieć po prostu pecha. Trzeba parę razy wysłać, aby zobaczyć jak dropy się rozkładają. Choć jeżeli ktoś pisze, że dostał 400 jaj z 14 odkrywców a drugi ledwo 100, to albo ten ktoś robi ludzi w wała, albo coś tu jest dziwnego :d
TedMruczek
03.04.2014, 14:54
12 wyslanych na srednie poszukiwania - jeden przyniosl 10 , reszta NIC :)
FAZER1982
03.04.2014, 15:42
11 grubasów w tym( 3 zwykłych i 8 szybkich) bardzo długie poszukiwania 210 jajec
Angel7212
03.04.2014, 16:04
http://s3-eu-west-1.amazonaws.com/screenshooter-legacy/hf-ixzisgxkgoqwzzejvfjq.jpg
średnio w 1szym dniu 14 szybkich z najdłuższych poszukiwań przyniosło mi 40pisanek/odkrywce ;)
WojownikCienia
03.04.2014, 16:10
14 szybkich 160 pisanek na b.dł
dzisiejsze statystyki moich odkrywców z wypraw po pisanki
zwykli (długie poszukiwania): 48 pisanek, śr 16/os
szybcy (bardzo długie poszukiwania): 220 pisanek, śr 22/os
szczegółowe zestawienie(wszystkie wyprawy, na tłusto dzisiejsze):
30 granit - 30, 30, 30, 30, 50, 30, 50
60 granit - 0, 0
40 egzo - 0, 30, 30
100 egzo - 0, 0
10 ruda tytanu - 0, 0, 0
30 ruda tytanu - 0
10 saletra - 0, 0
jak na razie grubasy którzy odnajdują 30 szt granitu zawsze wracają też z pisankami a ci co idą po tytan i saletrę nie przynoszą nic
Angelkaxd
03.04.2014, 20:11
http://s3-eu-west-1.amazonaws.com/screenshooter-legacy/hf-ixzisgxkgoqwzzejvfjq.jpg
średnio w 1szym dniu 14 szybkich z najdłuższych poszukiwań przyniosło mi 40pisanek/odkrywce ;)
A jaka to jest umiejętnośc, że przyniósł 2 sloty pisanek?
A jaka to jest umiejętnośc, że przyniósł 2 sloty pisanek?
prawdopodobnie "Poszukiwacz klopotow", czyli wieksza szansa na druga przygode; na testowym ktos sugerowal ze ta umiejetnosc moze tak zadzialac.
Ja poczekam z osądami do niedzieli. Zawsze można mieć po prostu pecha. Trzeba parę razy wysłać, aby zobaczyć jak dropy się rozkładają. Choć jeżeli ktoś pisze, że dostał 400 jaj z 14 odkrywców a drugi ledwo 100, to albo ten ktoś robi ludzi w wała, albo coś tu jest dziwnego :d
Kolejny raport ze średnich: 14 szybkich i 3 z tawerny zniosło 90 pisanek
TedMruczek
04.04.2014, 08:34
12 szybkich przyniosło z długich poszukian łącznie 140 pisanek
A jak to jest z tą lupą? Znajomy przydzielił mi premię i tyle bo nie pokazały się żadne jajka ani zadanie. Relog i ciasteczka nic nie dają
Kitikejt
04.04.2014, 11:59
A jak to jest z tą lupą? Znajomy przydzielił mi premię i tyle bo nie pokazały się żadne jajka ani zadanie. Relog i ciasteczka nic nie dają
Radzę się zapoznać z tym tematem (http://forum.thesettlersonline.pl/threads/34935-premia-quot-Poszukiwania-schowanych-jajek-quot-nie-dzia%C5%82a-!). A później napisać do supportu.
Moich 15 poszukiwaczy z bardzo długich poszukiwań przyniosło 160 pisanek to jest kpina na dodatek wykonanie 8 różnych dziś przygód nie dało a ni jednej pisanki. Jest to mój drugi ewent wielkanocny i powiem tylko tyle że jest coraz gorzej z każdą kolejna konserwacją. Ta gra lub firma chyli się ku upadkowi takie jest moje zdanie i odczucie. Coraz więcej stresu coraz mniej przyjemności
bo chciałbyś w 3 dni mieć pisanek na wszystko:)
W zeszłym roku 15 poszukiwaczy nie przyniosło by Ci nawet połowy tego więc nie płacz.
bo chciałbyś w 3 dni mieć pisanek na wszystko:)
W zeszłym roku 15 poszukiwaczy nie przyniosło by Ci nawet połowy tego więc nie płacz.
+1
do tego fakt że sie ktoś grą stresuje to raczej nie wina gry. Szczególnie w momencie kiedy ciągle narzeka i gra dalej.
No dokładnie, nie ma co płakać bo jest lepiej niż w tamtym roku ;)
To, że skrypt był nad wyraz łaskawy w początkowej fazie eventu Bożonarodzeniowego nie znaczy, że na każdym innym evencie cały skład grubasów będzie znosił z bardzo długich 300-400 itemów.
Moich 15 poszukiwaczy z bardzo długich poszukiwań przyniosło 160 pisanek to jest kpina na dodatek wykonanie 8 różnych dziś przygód nie dało a ni jednej pisanki. Jest to mój drugi ewent wielkanocny i powiem tylko tyle że jest coraz gorzej z każdą kolejna konserwacją. Ta gra lub firma chyli się ku upadkowi takie jest moje zdanie i odczucie. Coraz więcej stresu coraz mniej przyjemności
Koledze w 2 dniu eventu nie przynieśli żadnego jaja, za to dzisiaj 430, po prostu trzeba się uzbroić w cierpliwość, jutro pewnie przyniosą więcej.
Jeżeli brałeś udział w poprzednim evencie i uważasz że jest gorzej to chyba coś jest nie tak z Twoim postrzeganiem rzeczywistości. Rok temu przynosili zawsze tylko po 7 pisanek, teraz mogą nawet 50 i wcale nie jest to rzadkością. Z przygód chyba w ogóle nie otrzymywało się pisanek, teraz z byka można trafić 60 sztuk. Podaj mi w jakich aspektach ten event jest gorszy od zeszłorocznego.
Może wysoką cenę jajek kolega pirat11 ma na myśli ;)
16 odkrywcow wczoraj 330 pisanek
14 odkrywcow dzisiaj 110 pisanek
piwonia poczekaj do kolejnej konserwy :)
Zeby poczytać jak to znów BB upada i jaka niektórym krzywda, stres i ból sie dzieje?;)
odkrywcy nie przynoszą wcale tak mało jajek. Problemem jest tylko absurdalnie wysoka cena przedmiotów w sklepie lub skrócenie eventu do zaledwie 20 dni. Dla przeciętnych graczy którzy nie kupują jaj za klejnoty, mają komplet odkrywców bez umiejętności dających drugi slot pisanek i wysyłają ich wyłącznie na bdp, nie robią codziennie po kilka przygód, nie kupują wielu jaj w handlu czyli takich jak ja kupno składu: doświadczony odkrywca, weteran, mistrz sztuk walk jest mało prawdopodobne a przecież to jest raptem ledwie 4500 pisanek. Oczywiście wielu graczy z levelem 48+ nabiera grubo ponad 8000 jaj i kupi wszystko w tym nieprzydatne premie ale jak tu zachęcać nowicjuszy którzy dopiero badają grę skoro z trzema odkrywcami z tawerny nie kupią sobie nawet jednego jedynego weterana?
Widać bb dba tylko o starych wyjadaczy którzy swego czasu wpłacili (płaczą nadal) sporo $ za klejnoty bo tylko oni mogą czuć się usatysfakcjonowani choć z natury zawsze będą narzekać...
http://static.cdn.ubi.com/0034/archive/Forum_pl/2013-03_Easter/EE_dates.png
W którym momencie skrócili?
Cena weterana zdaje sie nie zmieniła sie jakos straszliwie, za to ilośc pisanek którą można zdobyc i owszem.
Oczywiście wielu graczy z levelem 48+ nabiera grubo ponad 8000 jaj i kupi wszystko w tym nieprzydatne premie ale jak tu zachęcać nowicjuszy którzy dopiero badają grę skoro z trzema odkrywcami z tawerny nie kupią sobie nawet jednego jedynego weterana?
A kto zachęcał dzisiejszych 48+, szczególnie, że kiedyś było trudniej niż teraz?
Ci "48+" też kiedyś byli nowicjuszami..
Tak jak piszą przedmówcy, w czasie pierwszego eventu to dopiero był wyczyn zakupić weterana, teraz jajek można zdobyć pełno. Problem polega na tym że wielu graczy chciałoby kupić wszystko w dwa dni.
Nic dziwnego wczoraj miałem 430, dzis 160 jajek
że Ja się tak przyczepię co 5dni miały się pojawiać nowe ciągi zadań pisankowych, było 1.04 pierwsze, jest 6.04 więc pora na nowe, którego brak! Czyżby BB nie umiało liczyć co to jest co 5dni !? A może zadanie się pojawi jutro albo dziś wieczorem! Z tego co wiadomo zadania wskakują ok 5 rano nowe
Fernik_jr
06.04.2014, 09:17
Którzy już kupili Mistrz sztuk walki, co jego garnizon z 200 lub 220 osób?
TedMruczek
06.04.2014, 09:18
Którzy już kupili Mistrz sztuk walki, co jego garnizon z 200 lub 220 osób?
A o co dokladnie Ci chodzi ?
Fernik_jr
06.04.2014, 09:31
A o co dokladnie Ci chodzi ?
Ogólne pojemność 200 lub 220 sztuk?
że Ja się tak przyczepię co 5dni miały się pojawiać nowe ciągi zadań pisankowych, było 1.04 pierwsze, jest 6.04 więc pora na nowe, którego brak! Czyżby BB nie umiało liczyć co to jest co 5dni !? A może zadanie się pojawi jutro albo dziś wieczorem! Z tego co wiadomo zadania wskakują ok 5 rano nowe
I pewnie dziś się pojawi kolejna seria, ale nie po 5 dniach, a równo po 5 dobach od otrzymania pierwszej serii.
Ale kto ich tam wie :)
Może i racja, konserwa wielkanocna skończyła sie popołudniu więc może trzeba jeszcze poczekać, do tych pełnych 5 dni.
A mistrz sztuk walk zabiera 220 jednostek.
Kranderga
06.04.2014, 11:06
Tych z BB to chyba trochę pokręciło z tą skrupulatnością.
Wcale nie jest pewne , że nowy łańcuch nie pojawi się po 5 dniach, ale po ukończeniu poprzedniego.
Jest godzina 20:33 i ciąg nowego brak, to na pewno 5 dób czy 5 dni minęło więc kaj ten ciąg nowy jest ??
Czekają aż wszyscy zrobią poprzedni:)
albo na zwałkę porządna ............
Daravahus
06.04.2014, 21:27
amatorszczyzna i tyle. Na początku dziwiłem się że ktoś kupuje klejnoty ale przecież samochody mające fatalną opinię które na pewno będą się psuły (i nie chodzi mi o zużycie części eksploatacyjnych) niezależnie od tego jak się o nie dba też mają swoich amatorów:)
Jakubboss
07.04.2014, 10:29
Miałem właśnie pisać co z tym ciągiem zadań, ale widzę, że niektórzy mnie w tym wyręczyli :)
Odnośnie eventu, to jak wysyłacie Odkrywców na poszukiwania skarbów? Czyli waszym zdaniem jak najoptymalniej ich wysyłać... :)
Ja leniwie, na najdłuższe. Raz dziennie i spokój.
Lekko ich podszkoliłem, żeby szybciej szukali i rano po odpaleniu wysyłam na poszukiwania.
Dzisiaj 4 full ulepszonych przyniosło 110 pisanek, pozostałych 14 - 60.
TedMruczek
07.04.2014, 11:12
ja wysylam dwa razy dziennie (co 12 godzin) - szybkich na dlugie, tych z tawerny na srednie
na początku wysyłałem 5 włóczykijów na cały dzień, 2 na b.dł. i 3 na długie, to 2 przynosiło po 28 - 30 pisanek, i tak co dziennie, niedawno kupiłem odkrywcę za te pisanki które uzbierałem, tawernianych dałem na b.dł. i dziś rano patrzę ZONK tylko jeden wrócił z paczką pisanek :/ WRRRR
ja wysylam dwa razy dziennie (co 12 godzin) - szybkich na dlugie, tych z tawerny na srednie
Wysyłanie jakichkolwiek odkrywców na średnie to samobójstwo. Nie lepiej wysyłać ich na długie ? Wracają raz dziennie, ale przyniosą więcej pisanek.
Ja obecnie eksperymentuję z wysyłaniem odkrywców na długie i mieszaniem wysyłań odkrywców na długie i bardzo długie :p
Jakubboss
07.04.2014, 12:23
Ja raz zrobiłem eksperyment i szybkich wysłałem chyba z 5 razy w ciągu dnia na najkrótsze, wyszedłem gorzej jakbym wysłał normalnie na długie... Więc wysyłam normalnie wszystkich szybkich na najdłuższe a zwykłych na długie, raz dziennie wysyłam wieczorem i jest spokój...
Ja raz zrobiłem eksperyment i szybkich wysłałem chyba z 5 razy w ciągu dnia na najkrótsze, wyszedłem gorzej jakbym wysłał normalnie na długie... Więc wysyłam normalnie wszystkich szybkich na najdłuższe a zwykłych na długie, raz dziennie wysyłam wieczorem i jest spokój...
To chyba najlepszy sposób na pozyskiwanie jajek. Oczywiście pozostaje jeszcze kwestia szczęścia dotycząca dropienia jajek. To szczęście jest tak dziwne, że mój znajomy potrafi dostać 100 jajek od jednego odkrywcy (dziś), a ja posiadając tą samą umiejętność jeszcze się nawet nie zbliżyłem do tej liczby. Dziwnie praktycznie codziennie ma więcej jajek niż ja, mając przy tym mniej odkrywców. No, ale jeszcze dużo czasu zostało, może ja też będę mieć takie "szczęście" :p
TedMruczek
07.04.2014, 12:53
Wysyłanie jakichkolwiek odkrywców na średnie to samobójstwo. Nie lepiej wysyłać ich na długie ? Wracają raz dziennie, ale przyniosą więcej pisanek.
Mam w sumie 13 szybkich i 3 z tawerny - wiec tych 3 wysylanych na srednie to drobna czesc ekipy
Mam w sumie 13 szybkich i 3 z tawerny - wiec tych 3 wysylanych na srednie to drobna czesc ekipy
Okej - drobna. Ale mimo to może przynieść więcej jaj. To, że jest ich mało, nie znaczy, że trzeba ich skazywać na takie coś :p Możesz spróbować porównać wyniki np. z 2-3 dni wysyłania na krótkie i z 2-3 dni na długie. I zobaczysz czy nie lepiej zmienić im długość poszukiwań :)
Zadania z kopalnią węgla to napewno wymyślił ktoś co nie ma zielonego pojęcia o tej grze a jeszcze głupszy to zatwierdził, bo potrzeba likwidować jakąś kopalnie żeby zbudować nową bo inaczej nie zaliczy tego pseudo zadania lub wydać 150 niebieskich żeby zdobyć 10 jaj.To tylko potwierdza że BB olewa tą gre.
Tornados
07.04.2014, 13:41
A co to za problem kopalnie usunac ludzie....
Po co dawać doładowanie do kopalni i po co budować wcześniej kopalnie i cokolwiek robić na wyspie i grać bo nie wiadomo co jakiś mądrala wymyśl wbrew zdrowemu rozsądkowi.Chyba że oto chodzi że im gorzej to lepiej.A dla troli i tak jest dobra zabawa.
Torpedka
07.04.2014, 14:13
Rok temu byly prawie identyczne zadania wiec nie wiem skad to zdziwienie....
Dwardssad
07.04.2014, 14:22
8 grubasów(2 zwykłych, reszta szybcy), wczoraj wysłani: 2-bardzo długie, 4-długie, 2-średnie.Tylko jeden z nich przylazł z 10 jajami (słownie dziesięć pisanek); kwestia szczęścia, być może ale faktem jest, że w zeszłorocznym 'jinwencie' odkrywcy przynosili i znajdowali o wiele więcej(a wtedy miałem tylko 2 szybkich i 2 zwykłych).
Ciekawe jak w tym tygodniu będą szły poszukiwania(eh,o tyle dobrze że z pisankami można podgonić na dropach w przygodach ale i to nie zawsze).
W zeszłym roku na bardzo długich było 100% trafienia.
Galmachar
07.04.2014, 19:49
U mnie 15 grubasów (4wyszkolonych) nosi codziennie 200-300 jajek
LukaszWoj
08.04.2014, 07:44
ja od początku eventu cały czas wysyłam zwyklych odkrywców (4) na bardzo długie poszukiwania i jeszcze ani razu nie przynieśli jaj cały czas leci egz drewno nie wiem jak uzbieram na mistrza :/
Trzej włóczykije wrócili, zero jajek, wysłałem ich na długie, do wieczora wrócą, ale jak jajek dziś nie będzie, to się wnerwię porządnie. Jutro rano 3 tawerniani wracają z b.dł.
TedMruczek
08.04.2014, 15:02
U mnie na razie jest tak ze jak wysylam 13 szybkich na srednie to przynosza w sumie 70-80 jajek, Dwa razy wyslalem na b. dlugie - przyniesli mniej niz 200
Van-de-Lord
08.04.2014, 17:08
Posyłam na różne i średnia na 24h (dla zwykłych, szybcy x2):
-krótkie 9,69
-średnie 12,64
-długie 11,45
-b. długie 5,39 (12x0, 7x cos)
U mnie statystyka wygląda następująco, po 7 dniach eventu:
<01.04>
3x wolni (6h) 0,5,5
3x szybcy (12h) 0,0,0
2x szybcy (12h) 10,10
reszty nie mam zapisanej, ale razem przynieśli 215 jaj
<02.04>
8 bardzo długie (0,0,0,0,0,0,0,30,38)
3 długie (30,20,20,0,20,30)
3 średnie (10,0,0,10) = 210 jajek
<03.04>
8 bardzo długie (30,30,0,38,0,50,0,30)
3 długie (0,0,0,0,20,20,20)
3 średnie (0,0,0,10) = 250 jajek
<04.04>
wszyscy bardzo długie (38,38,0,30,0,0,0,0,0,0,0,0,0,50,20) = 176 jajek
<05.04>
wszyscy bardzo długie (20,0,30,30,20,30,30,0,0,30,0,30,38,0,0) = 258
<06.04>
bardzo długie (0,0,30,38,0,30,30,50,0,30,0,0,50)
długie (0,0,0,0,0,10,20,20,20) = 258 (bardzo długie) + 70 długie = 328 jajek
07.04
wszyscy na długich (20,20,20,20,10,30,0,0,0,0,0,0,0,0,20,38,0,38,0,0, 0,0,30,0,0,0,0,0,20) = 266 jajek
Podsumowując:
01.04 - 215 jaj
02.04 - 210 jaj
03.04 - 250 jaj
04.04 - 176 jaj
05.04 - 258 jaj
06.04 - 328 jaj
07.04 - 266 jaj
Razem : 1703 jaj
P.S. W trakcie eventu zmieniła się liczba odkrywców o parę sztuk. Dlatego z czasem jest więcej losowań. Tak wygląda mój rozkład poszukiwań.
Posiadam 3 odkrywców rozwiniętych na 100 %. Co ciekawe, mój znajomy posiada mniej odkrywców, a praktycznie zawsze ma więcej jaj niż ja. Ostatnio 1 odkrywca przyniósł mu 100 jaj (2 sloty + więcej przyniesionych jaj na slocie) do tego często przynoszą mu po 50 jaj. Dziwne, że ja mam te same umiejętności, ale mi nie przynoszą często po 50 jaj i nie przynoszą po 100, czy po 70. Hyh.
Jednak nie mam najgorszych poszukiwań jajek. Nie ma źle, ale mogłoby być lepiej :p
Jednym jaja się sypią jak śnieg zimą, a inni jakby na Saharze na deszczyk czekali
Jednym jaja się sypią jak śnieg zimą, a inni jakby na Saharze na deszczyk czekali
Coś w tym jest. Mi znoszą raptem 50-70 jajec na dobę, a trochę tych grubasów mam. Przy takich ilościach ciężko będzie na cokolwiek uzbierać.
ZjedzKota
09.04.2014, 08:09
takie troche chamstwo :rolleyes:
http://i.imgur.com/BRRLoBt.png
jakby schowana pisanka byla widoczna to by sie nie nazywała schowana, proste przecież :D
takie troche chamstwo :rolleyes:
http://i.imgur.com/BRRLoBt.png
Też tak wczoraj miałem. Niewidzialna pisanka na zielonej trawce. xD
Firefox nie zawsze doczytuje wszystko. Nawet z normalnymi kolekcjami tak mam. Chrome po tym względem jest lepszy.
SynBhaala
09.04.2014, 17:39
Mam pytanie, czy z jakiejś przygody wpadają jajka, czy tylko odkrywcy przynoszą?
scorpix22
09.04.2014, 17:42
wpadaja.
jest nawet o tym temat w tym dziale http://forum.thesettlersonline.pl/threads/34907-Czy-w-jaki%C5%9B-przygodach-mo%C5%BCna-zdoby%C4%87-jaja-wielkanocne
co do pochowanych pisanek to faktycznie czasami trudno znaleźć. Raz mi się zabunkrowała za wieżą mrocznej fortecy, a innym razem perfidnie za władyką :P
mam pytanie kiedy konczy sie event wielkanocny ?
TedMruczek
14.04.2014, 06:42
mam pytanie kiedy konczy sie event wielkanocny ?
http://forum.thesettlersonline.pl/threads/34882-Wielkanoc-2014?p=147987#post147987
od 22 kwietnia zostanie tylko sklep, ale...
... czy jak komuś zostanie lupa to po 22 kwietnia będzie można jeszcze ją rzucić? czy już zostanie tylko martwym rekwizytem?
czy po 22 kwietnia eventowe przedmioty kolekcjonerskie znikną czy jeszcze będzie można zamienić je na jajka lub lupę? jeśli lupa będzie działać?
Obstawiam ze jeśli bedziesz miec premie już zrobioną to użyc powinno sie jej dać, nawet po evencie,
EX_Zakrecony
14.04.2014, 11:41
Robig7: W 2 fazie eventu odkrywcy nie będą przynosić nowych pisanek i nie będzie nowych ciągów zadań. Możliwość tworzenia kolekcji pozostanie włączona, tak aby każdy miał możliwość przerobić pozostałe kolekcje na poszukiwania pisanek i pisanki.
Pozdrawiam
Mod Zakrecony
mucha691
14.04.2014, 13:33
Robig7: W 2 fazie eventu odkrywcy nie będą przynosić nowych pisanek i nie będzie nowych ciągów zadań. Możliwość tworzenia kolekcji pozostanie włączona, tak aby każdy miał możliwość przerobić pozostałe kolekcje na poszukiwania pisanek i pisanki.
Pozdrawiam
Mod Zakrecony
To dobra wiadomość :)
Wybacz, że pytam, ale czy to potwierdzone u góry?
Co tu potwierdzać. Poczytaj sobie pamiętnik.
Poza zdobywaniem pisanek w przygodach i przynoszeniem przez odkrywców cały event zostaje bez zmian. Tak samo z kolekcji znikną elementy do tworzenia pisanek lub lupy. Jeśli nie zrobiłeś wszystkich zadań to kolejne się nie pojawią.
Masz czas na dokończenie aktualnego zadania, zrobienie zakupów czy wytworzenie pisanek czy lupy w domu władyki.
pan_mareczek691
16.04.2014, 01:36
Stosownie do zalecenia, poczytałem sobie pamiętnik... i znalazłem:
Zakończenie eventu część 1 = Wyłączenie właściwego wydarzenia, kategoria eventowa w Sklepie w grze pozostanie aktywna.
Zakończenie część 2 = Kategoria eventowa w Sklepie w grze zostanie wyłączona.
Zważywszy na wyjątkową stałość w poglądach BB oraz powszechnie znaną perfekcyjność rozwiązań naszej ukochanej gry, muszę przyznać, iż pytanie o szczegóły było absolutnie nie na miejscu.
ankacyganka
16.04.2014, 11:06
witam wszystkich... ma ktoś nowe kody?
podkreślę..działające!!
Koleszka1999
16.04.2014, 19:33
a jakie były kody dotychczas ? może mi ktoś powiedzieć ?
gronkowiec
16.04.2014, 20:15
Jaki ma sens dawania zadań w evencie, których nie można wykonać? Np. przejść "dodatkowe" przygody, których nie można kupić?
O czym tu gadać? Pisanek nie przynoszą odkrywcy, z przygód też nie wpadają :(
LukaszWoj
17.04.2014, 13:43
a ja mialem raptem 2 lancuchy zadan wielkanocnych nawet chyba nie uzbieram na weterana :/
looney86
17.04.2014, 20:23
Czy w fazie drugiej bedzie mozna zdobyc jajka z przygod?
nie, będziesz mógł je wydawać
Angelkaxd
18.04.2014, 10:14
Nagrody w postaci jajek za ukończenie przygód:
Czasami kórliki kradną jajka, które miały trafić do Ciebie. Jeżeli nie otrzymałeś jajek za ukończenie przygody, spodziewaj się wiadomości, do której będą dołączone, około 10 minut później. Brakujące jajka za wcześniej ukończone przygody będą rozsyłane podczas pierwszej części zakończenia Wydarzenia wielkanocnego.
Dzięki temu wszyscy otrzymają właściwą liczbę jajek za ukończenie przygód.
Miłej gry,
Zespół The Settlers Online
Powie mi ktoś o co w tym chodzi, że z jakich przygód jajka nie wpadają?
prawdopodobnie kooperacyjne
prawdopodobnie kooperacyjne
A to byłoby znowu przegięcie , przecież ze względu m.in. za brak jaj w dropie przestało się je robić .
Angelkaxd
18.04.2014, 10:25
no ciekawe ... jak zwykle brak informacji ze strony BB.
Informacja jest tylko, że jak zawsze nie wiadomo o co cho... Pewnie błąd w tłumaczeniu albo interpretacji, podobnie jak w przypadku opisu tego co każdy z graczy może zdobyć na tegorocznym evencie wielkanocnym ;)
Jeżeli człowiek miałby się opierać na czytaniu ze zrozumieniem i prostej dedukcji chodzi o wszystkie przygody w których bierze udział więcej niż 1 gracz. Tyle, że jest to bardzo podejrzane... Kij wie o co im chodzi xD
Tak.... nadal będąc w Evencie Wielkanocnym, ale w temacie dotyczącym Twórczości graczy. Zamieściłem posta tam gdzie możemy się wypowiadać, zadawać pytania. Jak widać wątek moderowany, ale na zatwierdzenie wpisu czekam już 2 dzień 0:)
http://forum.thesettlersonline.pl/threads/35161-Tw%C3%B3rczo%C5%9B%C4%87-graczy-pytania-i-opinie
Temat... http://forum.thesettlersonline.pl/threads/35160-Tw%C3%B3rczo%C5%9B%C4%87-graczy-Zasady
Zamieściłęm tam dość jasne pytania, do ... niejasnego określenia tego co się pojawiło na głownej, tak szumnie. Niby możemy dostać nawet 1000 klejnotów. Cuda wianki, ale zero okreslenia do kiedy to ma być, od kiedy jest liczone, i czy dotyczy samego eventu czy po nim też... To tak bardzo ogólnie.
Czyli jak to jest... Możemy tam pisać a nie mozemy?
EX_Zakrecony
18.04.2014, 14:03
Minael: dział jest tak skonstruowany że posty pojawiają się po zatwierdzeniu przez pracowników BB (jako moderator nie mam wglądu do tych postów). Oczywiście zasugeruję przeniesienie do innego działu.
Pozdrawiam
Mod Zakrecony
TedMruczek
19.04.2014, 10:12
Co prawda do konca eventu jeszcze mamy 2,5 dnia ale pokusze sie o male podsumowanie.
Jestem na poziomie 45, odkrywcow mam 3 z tawerny PLUS 12/13 szybkich (pierwszy zakup teraz to wlasnie odkrywca).
Praktycznie bez robienia przygod, z niewielkim handlem udalo mi sie zebrac na wszytkie ciekawe fanty: odkrywca, studnie, plywajace domy, obu generałow.
Jeszcze 2,5 dnia wiec kilkaset jajec zostanie na nastepny rok.
Calkiem niezle BB zaplanowalo i wyliczylo ten event.
Co prawda do konca eventu jeszcze mamy 2,5 dnia ale pokusze sie o male podsumowanie.
Jestem na poziomie 45, odkrywcow mam 3 z tawerny PLUS 12/13 szybkich (pierwszy zakup teraz to wlasnie odkrywca).
Praktycznie bez robienia przygod, z niewielkim handlem udalo mi sie zebrac na wszytkie ciekawe fanty: odkrywca, studnie, plywajace domy, obu generałow.
Jeszcze 2,5 dnia wiec kilkaset jajec zostanie na nastepny rok.
Calkiem niezle BB zaplanowalo i wyliczylo ten event.
Swoje zrobił Twój aktualny poziom. Powiedziałbym, że jesteś w optymalnym miejscu. Jak Ziemia w stosunku do Słońca :p Nie masz ani za mały, ani za duży poziom.
Kupiłeś wszystko co chciałeś, plus trochę jaj odłożysz. Podejrzewam, że niższe poziomy mają trudniej, a wyższe o wiele łatwiej.
Poza tym, odkrywców masz bardzo dużo. U mnie oni kupili mi praktycznie większość fantów ze sklepu.
TedMruczek
19.04.2014, 12:38
Wg mnie nie tyle poziom co ilosc odkrywcow jest decydujaca. Wysylani systematycznie w sumie przynosza duzo jajek.
Na rosyjskim serwerze (gram od lutego tego roku , poziom 34, 6 odkrywcow w tym kupiony w tym evencie) - po zakupie odkrywcy mam 912 jajek wiec nie mam szans na zakup obu generalow.
Van-de-Lord
19.04.2014, 13:35
Racja, każdy odkrywca to średnio 11 jajek dziennie (szybki 22), na oko przez event zwykły przynosi 220 jaj (660 dla 3 tawerniaków) + 440 od każdego szybkiego.
4 ciągi zadań (600szt), wyrównanie za brak ciągu zadań (150), raz dziennie wymiana poszukiwania (400) - tu oczywiście jak się ma szczęście lub zbiera pokemony nawet 3 razy dziennie to więcej.
Razem jakieś: 1810 może zdobyć każdy mający 3 odkrywców z tawerny. Jak ktoś ma 10-ciu szybkich to ma dodatkowo 4400 jaj. Trzech wielkanocnych grubasów to kolejne 1320 szt.
Oczywiście można doliczyć handel i przygody ale nie każdy ma na to już czas.
Wg mnie nie tyle poziom co ilosc odkrywcow jest decydujaca. Wysylani systematycznie w sumie przynosza duzo jajek.
Na rosyjskim serwerze (gram od lutego tego roku , poziom 34, 6 odkrywcow w tym kupiony w tym evencie) - po zakupie odkrywcy mam 912 jajek wiec nie mam szans na zakup obu generalow.
Chodzi o to, że sprawa nie tyczy się sztywno poziomu. Fakt, można mieć 15 grubasów, kupując ich za klejnoty. Ale jednak wraz z większym poziomem, zwiększa się ilość grubasów bez inwestowania aż takiej ilości gotówki. Dodatkowo, produkuje się więcej potrzebnych zasobów, i można robić więcej przygód. Także tych bardziej opłacalnych.
Shadow_mk
22.04.2014, 06:06
Pozdrawiam
Mod Zakrecony
no to teraz zakrec sie i spraw zeby przywrocili produkcje tych kolekcji bo jakos BB wylaczylo
ja przez swieta nie robilem kolekcji bo mod napisal ze bedzie mozna po wiec teraz modzie poprosze ze 350 pisanek
http://minotaur.gbzl.pl/NewPicture1904.jpg
No i dałeś "ciała" Zakręcony.... wczoraj mogłem sprzedać elementy kolekcji lub wytwarzać pisanki, ale uwierzyłem w to co napisałeś... I co mam teraz z tymi farbkami i koszyczkami zrobić?? Chcesz to Ci sprezentuję ;)
no to pięknie :/ a jeszcze wczoraj mogłem kolekcje na jajka chociaż zamienić ale postanowiłem dalej lupę wytwarzać w ostatnim tygodniu eh...
ktos oprócz mnie miał anulowany przez BB ostatni ciag zadań( z soboty ) ? bo ja miałem zadanie z okrywca na bardzo dlugie poszukiwanie wiec gratki dla BB
bo czasu mialem na wykonanie ze szok
Tak, wygląda na to, że ciąg został anulowany. :x
No i dałeś "ciała" Zakręcony.... wczoraj mogłem sprzedać elementy kolekcji lub wytwarzać pisanki, ale uwierzyłem w to co napisałeś... I co mam teraz z tymi farbkami i koszyczkami zrobić?? Chcesz to Ci sprezentuję ;)
Zakręcony jak nie wiesz to nie mów. Twoja głupia sugestia, że da się jak się nie da ludzi w błąd wprowadziła i potracili ludzie na tym.
Dzięki wielkie, widać twoją nie kompetencje znowu :P
TedMruczek
22.04.2014, 08:27
No i dałeś "ciała" Zakręcony.... wczoraj mogłem sprzedać elementy kolekcji lub wytwarzać pisanki, ale uwierzyłem w to co napisałeś...
Sprzedac czy kupic mozna, chociaz niby nie widac ile sie tego ma :)
Kranderga
22.04.2014, 08:43
Sprzedac czy kupic mozna, chociaz niby nie widac ile sie tego ma :)
Widać jak się robi ofertę sprzedaży.
TedMruczek
22.04.2014, 08:47
Dlatego napisałem "niby nie widać" :)
KleopatraVIII
22.04.2014, 09:06
Pozdrawiam
Mod Zakrecony
I co z tym? Nie ma kolekcji :(
Van-de-Lord
22.04.2014, 10:18
Genialnie ;/ Premka robiona przed konserwą przepadła i nie zwróciło pokemonów. BB poleciało po bandzie. Dobrze, że chociaż widać lupki i że ich nie skasowali bo bym sie zachlastał chyba.
westuaragorn
22.04.2014, 11:10
Ciekawe o której będzie przyznawane te 150 pisanek :) BY się przydało teraz;p
A może to po prostu kolejne niedopatrzenie konserwy ? Zrobią kolejną i robienie premek świątecznych wróci xD
Tornados
22.04.2014, 13:14
Genialnie ;/ Premka robiona przed konserwą przepadła i nie zwróciło pokemonów. BB poleciało po bandzie. Dobrze, że chociaż widać lupki i że ich nie skasowali bo bym sie zachlastał chyba.
Ja zrobilem jajka i byly do odbioru rano ;p
bachus1313
28.04.2014, 16:17
Wie ktoś może czy "pudełko Pauli" będzie dostępne po zakończeniu eventu ?
Pytam bo jest w innym dziale niż eventowy. Niby napisali że pudełko jest dostępne podczas wydarzenia ale pewności nie mam, czy chodziło im tylko o pojawienie się czy występowanie.
zgodnie z tym co napisane jest tu:
http://forum.thesettlersonline.pl/threads/35275-Zmiany-w-grze-29.04.2014?p=149925#post149925
zniknie
bachus1313
28.04.2014, 16:22
tak tak juz znalazlem ale dzięki wielkie :)
Witam, pisze tu pierwszy raz.
Chcialbym zglosic skarge do Tworcow Gry "The Settlers".
Dlaczego juz dzis, 29.04.2014 zostal wylaczony 2 etap eventu Wielkanocnego, skoro mial bym do 29.04, a nie do 28.04, a defacto tak sie stalo i nie mozna juz nic kupic za pisanki. To jest wprowadzanie graczy w blad i uwazam, ze powinno to zostac naprawione przez tworcow gry lub osoby za to odpowiedzialne.
nalezyszdostada
29.04.2014, 09:45
Dlaczego juz dzis, 29.04.2014 zostal wylaczony 2 etap eventu Wielkanocnego, skoro mial bym do 29.04, a nie do 28.04, a defacto tak sie stalo i nie mozna juz nic kupic za pisanki. To jest wprowadzanie graczy w blad i uwazam, ze powinno to zostac naprawione przez tworcow gry lub osoby za to odpowiedzialne.
Jak informacja byłą na gównej i Event był do 29.04. do 2 w nocy zanim konserwa się rozpoczęła.
Nie rozumiem Twojej wypowiedzi. Miał trwać DO 29.04 i tak też się stało.
Tornados
29.04.2014, 10:45
Spoko mozna kupic 2 mistrzow :D
Chyba mieć, u kupca można kupić tylko 1
AndyKozakow
29.04.2014, 11:58
Najlepsze co by mogli wprowadzić w tym momencie to oprócz wiadomych rzeczy w koszarach i introligatorni to możliwości odpalenia dwóch przygód na raz i robienia ich równocześnie bo mając majora , 2 MMA, 3 weteranów, 2 kwatermistrzów, 6 zwykłych gienków i ok 8 szłomów to aż się o to prosi...
BTW
BB dzięki za event, dobra robota wg mnie
Najlepsze co by mogli wprowadzić w tym momencie to oprócz wiadomych rzeczy w koszarach i introligatorni to możliwości odpalenia dwóch przygód na raz i robienia ich równocześnie bo mając majora , 2 MMA, 3 weteranów, 2 kwatermistrzów, 6 zwykłych gienków i ok 8 szłomów to aż się o to prosi...
BTW
padną serwery przy trzecim slocie. Nie ma szans na taką poprawkę. Mi wystarczyłby trzeci slot na koop. Tylko tyle i aż tyle.
padną serwery przy trzecim slocie. Nie ma szans na taką poprawkę. Mi wystarczyłby trzeci slot na koop. Tylko tyle i aż tyle.
A mi żeby nie było po jednym na robioną i zaproszoną.
jak mam potrzebę, robię 2 naraz, albo jestem gościem w dwóch.
To by chyba nie zmieniło obciążenia serwerów:)
Goldmano
29.04.2014, 12:42
Spoko mozna kupic 2 mistrzow :D
Chyba mieć, u kupca można kupić tylko 1
a ja już czekam kiedy się skapną że tutaj strzelili gafe, bo MMA miał być tylko po 1 dla gracza i co niektórym pooddają po 7k kleju ;)
a ja już czekam kiedy się skapną że tutaj strzelili gafe, bo MMA miał być tylko po 1 dla gracza i co niektórym pooddają po 7k kleju ;)
Po 1 ale z eventu, kupiony za klej się nie liczy.
Taką samą sprawę masz z weteranem.
Tak jest przy każdym evencie, nie wiem o co ten krzyk. Grasz od lipca 2012, był czas żeby się przyzwyczaić do tego schematu że event się kończy wraz z poranna konserwą.
Z tego co pamiętam to była mowa o trzecim slocie na kooperacyjny, ale może faktycznie zrezygnowali w obawie o wydolność serwerów.
A mi żeby nie było po jednym na robioną i zaproszoną.
Rozwiązanie bardzo interesujące.
(...)
Z tego co pamiętam to była mowa o trzecim slocie na kooperacyjny, ale może faktycznie zrezygnowali w obawie o wydolność serwerów.
(...)
Tak, ale to gracze postulowali, ze strony BB była cisza:)
BTW
Dlaczego masz tylko 3 weteranów ?
Galmachar
18.07.2014, 20:51
Ten temat będzie wisiał przyklejony do następnego wydarzenia wielkanocnego? ;)
QueenPen
18.07.2014, 20:53
Ten temat będzie wisiał przyklejony do następnego wydarzenia wielkanocnego? ;)
tak :P usuwać będą tylko te niewygodne:P
christo123
18.07.2014, 22:34
Dokładnie.
cobra2184
25.07.2014, 23:44
b b