Zobacz pełną wersję : Gra Odtajnić dane graczy
Proponuję 2 rzeczy:
1. Przywrócić możliwość zobaczenia graczy w gildii
2. Wprowadzić możliwość zobaczenia wizytówki gracza.
Taka wizytówka zawierałaby:
a) Nick gracza i avatar
b) Poziom
c) Gildię
d) Datę rozpoczęcia gry
e) Datę osiągnięcia ostatniego poziomu
f) Listę wcześniejszych gildii w których gracz był
Są to informacje które nawet w przypadku PvP nie są strategiczne a ułatwiłoby to i handel i nabór nowych członków do gildii.
Silbandes
23.02.2014, 13:24
Wydaje się być to sensowne.
Ja dodałbym jeszcze ilość zadań gildii, które gracz mógł wykonać, ile ich zrobił, a ile nie. Albo prościej w % ilość wykonanych/niewykonanych zadań. :cool:
Ja dodałbym jeszcze ilość zadań gildii, które gracz mógł wykonać, ile ich zrobił, a ile nie. Albo prościej w % ilość wykonanych/niewykonanych zadań. :cool:
Taka informacja powinna być w panelu gildii.
I po to jest informacja o wcześniejszych gildiach, żeby można było się spytać czy to aktywny gracz i uczciwy.
Jestem ZA pomyslem RedJula, ale przeciwko danym procentowym. Nawet jesli gracz na poczatku nie byl w porzadku w pierwszej gildii (a nie mozna wykluczyc, ze gildia tez moze ponosic jakas tam odpowiedzialnosc....), a z biegiem czasu dojrzal, procentowosc mscilaby sie na nim caly czas...
Dobry pomysl z podaniem wszystkich gildii, mozna wykluczyc konflikt w jednej dzieki temu.
Hibineko
23.02.2014, 13:39
Sądzę że pomocna będzie też informacja o aktywności, niestety technicznie byłaby trudna do wyświetlenia. Potrzebny byłby wykres - tygodniowy przykładowo.
Mundek_May
23.02.2014, 14:30
Proponuję 2 rzeczy:
a) Nick gracza i avatar
b) Poziom
c) Gildię
d) Datę rozpoczęcia gry
Są to informacje które nawet w przypadku PvP nie są strategiczne a ułatwiłoby to i handel i nabór nowych członków do gildii.Już Wielki BABA Ci odpowiedział swego czasu. :P
RedJul, takie żarciki lepiej zachować dla siebie, nie są śmieszne. :)Wielki BABA rzekł również->
... wyłączenie listy członków gildii dla osób z "zewnątrz" było konieczne. Myślę, że opcja ta powróci w przyszłości, jednak w nieco innej formie. Na razie nie mogę podać żadnych szczegółów.Miejmy więc nadzieje, że "Wielcy Myśliciele" z samej góry mają plany ,które ujawnią"już wkrótce".
Jak dla mnie wizytówka gracza zaproponowana przez RedJula jest bardzo fajnym pomysłem. I to powinno być wdrożone.
Miejmy tylko nadzieje ,ze temat nie zostanie usunięty lub zamknięty,jak to bywa z setkami tematów "niewygodnych" .
A pomysłodawca nie dostanie bana na forum co się zdarza tym , którzy podważają nieomylność "Wielkich Myślicieli" .
EX_Zakrecony
23.02.2014, 14:43
O ile 2a-d to nie problem, o tyle data wbicia lvl i wszystkie poprzednie gildie to już może być problem. Jeśli temat będzie się cieszył popularnością i pozytywnymi ocenami to wydaje mi się że jak najbardziej jest szansa na przekazanie takiej sugestii.
Pozdrawiam
Mod Zakrecony
Oby nie skonczyla tak jak inne;)
http://www.jantoo.com/cartoons/lowres/236/23631917_low.jpg
Lightowy
23.02.2014, 18:36
O numer buta jeszcze spytaj....komu to potrzebne i kto będzie z tego korzystał?Co do pkt.1 to czemu nie ale 2 to jakaś bzdura
Date rozpoczęcia gry masz na forum,poziomu ukryć sie nie da, o wcześniejszą gildie zawsze możesz zapytać,a data wbicia ost. levelu...co cie to obchodzi i jakie ma znaczenie?
Witam wszystkich...
Po części dobry to jest pomysł:
1. Przywrócić możliwość zobaczenia graczy w gildii - TAK
2. Wprowadzić możliwość zobaczenia wizytówki gracza. - TAK
a) Nick gracza i avatar - TAK
b) Poziom - TAK
c) Gildię - TAK
d) Datę rozpoczęcia gry - NIE
e) Datę osiągnięcia ostatniego poziomu - NIE
f) Listę wcześniejszych gildii w których gracz był - NIE
Po jakiego diabła mi informacja kiedy zdobył Gracz poziom albo rozpoczął grę...
A punkt f) to w ogóle jest złym pomysłem np ktoś był w 20 Gildiach i wizytówka zrobi się nieczytelna...
Szczerze mówiąc o punkty: d), e) i f) to Gracz powinien Tobie powiedzieć jak się zapytasz...
A nie w wizytówce... To tak jakbyś za wizytówkę dawał CV koledze... Po jakiego...
nosnah...
Witam wszystkich...
(...)
Po jakiego diabła mi informacja kiedy zdobył Gracz poziom albo rozpoczął grę...
A punkt f) to w ogóle jest złym pomysłem np ktoś był w 20 Gildiach i wizytówka zrobi się nieczytelna...
Szczerze mówiąc o punkty: d), e) i f) to Gracz powinien Tobie powiedzieć jak się zapytasz...
A nie w wizytówce... To tak jakbyś za wizytówkę dawał CV koledze... Po jakiego...
nosnah...
Ja się tych danych nie wstydzę a wizytówka faktycznie ma być rodzajem CV.
Data rozpoczęcia gry - warto wiedzieć jaki staż w grze ma gracz
tak jak to kiedy zdobył ostatni poziom - to świadczy z kolei o jego zaangażowaniu w grę.
A jeżeli chodzi o listę 20 gildii - jeśli bym taką zobaczył to takiego gracza nie chciałbym u siebie w gildii.
Jeśli chodzi o odpowiedź gracza na ewentualne moje pytania - zawsze może skłamać.
Sucha informacja jest bardziej obiektywna.
Gacek666
23.02.2014, 22:44
Tylko "F" odpada. Może ktoś szuka "wybitnej gildii", nie "Cichociemnych", bez tego wszystko by było cacy.
Van-de-Lord
23.02.2014, 22:57
1. Przywrócić możliwość zobaczenia graczy w gildii Jestem ZA
a) Nick gracza i avatar Nick i awatar są widoczne
b) Poziom o lvl można zapytać a dla niedowiarków jest opcja "zaproś" jak ktoś nie chce przyjąć to może znaczyć że kombinuje
c) Gildię na czacie się wyświetla jak pisze
d) Datę rozpoczęcia gry to można sobie sprawdzic na forum
e) Datę osiągnięcia ostatniego poziomu a co to za różnica jak szybko wbija lvl? W gildii w której jestem jest kilka osób które nie wbijają lvl ale zadania wykonują
f) Listę wcześniejszych gildii w których gracz był może tylko ostatnią?
To tak w skrócie moje myśli
1. Żadna z tych informacji nie podlega pod ochronę danych osobowych.
2. Również żadna z tych informacji nie jest "wrażliwa" to znaczy nie zaszkodzi graczowi w przypadku ewentualnego mistycznego PvP.
Jeżeli ma to pomóc w handlu (ograniczenie oszustw) oraz w naborze do gildii to jestem za.
Zauważyłem pewną prawidłowość (nie tyczy się tylko tej ankiety) - jeśli coś nie jest graczowi potrzebne lub nie umie z tego skorzystać to z reguły gracze sa przeciw. I nieważne, że dla kogoś to może być przydatne.
I tu w kilku przypadkach ewidentnie to widać:)
Duszysko40
24.02.2014, 17:09
Proponuję 2 rzeczy:
a) Nick gracza i avatar
b) Poziom
c) Gildię
d) Datę rozpoczęcia gry
Są to informacje które nawet w przypadku PvP nie są strategiczne a ułatwiłoby to i handel i nabór nowych członków do gildii.
1. jak najbardziej
2.
a)jak najbardziej..ale to juz jest widoczne i zadnego problemu nie widze (czy w prowadza czy nie )bo juz to widze na swoim serwie
b)jak najbardziej ale to juz jest widoczne i zadnego problemu nie widze (czy w prowadza czy nie )bo juz to widze na swoim serwie
c)jak najbardziej ale to juz jest widoczne i zadnego problemu nie widze (czy w prowadza czy nie )bo juz to widze na swoim serwie
d) toz grubsza tez wiadomo na forum tylko nie wyczaisz starych graczy ktorzy jak zaczynali nie musieli sie logowac na forum a starej gwardii sie nie sprawdza bo po co??jakby lecieli w preta by ich dawno nie było
e) po co i jaki w tym sens niechaj sobie kazdy gra i wbija jak chce i kiedy chce jego sprawa
f) hmmm i tu mam klopot i tak i nie..bo kazdy przypadek jest inny i wcale ilosc gildii nie musi sie przekladac na obowiązkowość czy tez olewactwo..moze to byc zarowno pomocne jak krzywdzace ja tam pitole jestem i bylem od poczatku w jednej..ale czy to dobrze?? dla kogos moze to byc zle np, to jest zawsze jakas tam subiektywna ocena..jesli ma to byc jakowys oręż dla kogokolwiek to zdecydowanie powiadam nie ..poniewaz lepiej 5ciu zaufac i sie naciac (opcja usun z gildii dziala all time ) niz jednego skrzywdzic..(ło jasso ale biblią zajechalem a nie po drodze jezdem xd)
1. Przywrócić możliwość zobaczenia graczy w gildii TAK
2. Wprowadzić możliwość zobaczenia wizytówki gracza. TAK
a) Nick gracza i avatar -->> avatar widzisz jak i nick
b) Poziom -->> poziomu nie da się ukryć
c) Gildię -->> tego też się nie da ukryć jak piszesz do gracza
d) Datę rozpoczęcia gry -->> to masz na forum widoczne
e) Datę osiągnięcia ostatniego poziomu -->> nie potrzebne to jest
f) Listę wcześniejszych gildii w których gracz był -->> hmm obojętne mi to, lecz bardziej na NIE niż TAK
Misiorww
24.02.2014, 18:19
1. Przywrócić możliwość zobaczenia graczy w gildii - TAK
2. Wprowadzić możliwość zobaczenia wizytówki gracza. - TAK
a) Nick gracza i avatar - TAK
c) Gildię - TAK
d) Datę rozpoczęcia gry - nie koniecznie
e) Datę osiągnięcia ostatniego poziomu - po co taka informacja?
f) Listę wcześniejszych gildii w których gracz był- boisz się skoczków
Angelkaxd
25.02.2014, 01:17
Mi brakuje przedewszystkim tego co ukryli, czyli listę członków w gildii, reszta mniej ważna
mi brakuje przedewszystkim tego co ukryli, czyli listę członków w gildii, reszta mniej ważna
dokładnie tego najbardziej brak
Fredek_z_F-K
25.02.2014, 12:35
1. Przywrócić możliwość zobaczenia graczy w gildii tak
2. Wprowadzić możliwość zobaczenia wizytówki gracza. tak
a) Nick gracza i avatar tak
b) Poziom tak
c) Gildię tak
d) Datę rozpoczęcia gry tak, ale... taka informacja jest dostępna na forum, każdy ma pod awatarem info, kiedy dołączył
e) Datę osiągnięcia ostatniego poziomu nie -> zbędne dla mnie
f) Listę wcześniejszych gildii w których gracz był nie -> zbędne dla mnie
Jestem również za, ale pod warunkiem że pkt 2.d-f nie znajdzie się w wizytówce. Mówisz RedJul że pkt 2.d-e powie ci wiele o zaangażowaniu gracza. Otóż nie. Nie każdy siedzi godzinami przed TSO i wbija poziomy. Są tacy, a jest ich wielu, którzy wskakują do gry na kilkanaście minut dziennie. Wiadomo, że taki gracz o wiele dłużej spędzi czasu na wbijaniu ostatniego poziomu, niż ten co od monitora nie odchodzi (czy to w pracy, czy w domu). Ale dodatkowe info o ilości wykonanych zadań gildyjnych jest jak najbardziej na miejscu.
Wprawdzie faktycznie większość tych informacji można zdobyć w jakiś tam sposób ale wizytówka jest po to, żeby w momencie podjęcia decyzji handlowej nie biegać po forum, kombinować, pytać innych tylko otworzyć wizytówkę i mieć te wszystkie informacje w jednym miejscu i móc szybko podjąć decyzję.
Kontrowersyjny punkt f) - to nie ma być jedynym kryterium oceny gracza, ale jeżeli gracz gra 2 lata, ma 42 poziom który zdobył pół roku temu i odwiedził 6 gildii to już daje do myślenia. Pojedynczo ta informacja jest faktycznie niewiele warta, w połączeniu z innymi już nabiera wartości.
Tylko "F" odpada. Może ktoś szuka "wybitnej gildii", nie "Cichociemnych", bez tego wszystko by było cacy.
co masz do Cichociemnych???
Uranos_old
11.02.2016, 20:56
Witam,
z uwagi na brak zainteresowania (ostatni wpis 25.02.2014 r.) zamykam wątek i przenoszę go do archiwum.
Pozdrawiam,
MOD_Uranos