PDA

Zobacz pełną wersję : Gra Możliwość odznaczania przedmiotów na mapie - PILNE

Agharek
21.02.2014, 23:03
Moja sugestia jest następująca. Aby tarcza nad przedmiotami kolekcjonerskimi na mapie była innego koloru niż budynki.
Właśnie teraz jak prowadzicie prace nad tym zagadnieniem może rozważycie tą sugestie.
Bardzo by ułatwiło odnajdywanie tych przedmiotów, zwłaszcza iż algorytm "rozrzucania" ich po mapie jest do bani (rzuca np pod skały lub na budynki).
Już raz poruszałem ten temat poruszam go znowu bo jest okazja przy aktualnych waszych pracach.

Garenos
22.02.2014, 00:40
;) wreszcie będzie spokój ze skryptami

Misiorww
22.02.2014, 00:48
tak za każdym razem po 9 szt kleju wydawać to się w końcu uzbiera kupka

Kranderga
22.02.2014, 02:35
, zwłaszcza iż algorytm "rozrzucania" ich po mapie jest do bani (rzuca np pod skały lub na budynki).

To nie wina algorytmu, tylko tego, że element jest przesunięty w "górę" o ponad pół kratki i wypada na przecięciu ścieżek
Zauważcie, że zielone pola budowy również są przesunięte.
Kolekcje pojawiają się tylko w tych miejscach, gdzie można postawić np. grządkę.

wreszcie będzie spokój ze skryptami
zauważ że można będzie zaznaczać kolekcje znajomym.

Gacek666
22.02.2014, 13:02
Popieram zmianę koloru i dodaj ankietę bo zamkną wątek.

dario_j
23.02.2014, 11:48
Jeszcze jeden myk by się przydał. Jeśli gracz z jakiegoś powodu nie zebrałby oznaczonych przedmiotów przed ich przeładowaniem (resp, czy jak to się zwie) te by lądowałyby w magazynie tego kto je oznaczył.

RedJul
23.02.2014, 12:34
Jeszcze jeden myk by się przydał. Jeśli gracz z jakiegoś powodu nie zebrałby oznaczonych przedmiotów przed ich przeładowaniem (resp, czy jak to się zwie) te by lądowałyby w magazynie tego kto je oznaczył.

I byłaby walka o to, kto odznaczy kolekcje u nieaktywnych graczy w gildii:)

Agharek
24.02.2014, 06:55
ReJjul masz rację. A za zmianą koloru jestem za!

Kranderga
24.02.2014, 12:48
I byłaby walka o to, kto odznaczy kolekcje u nieaktywnych graczy w gildii:)

U nieaktywnych graczy kolekcje się nie pojawiają. Zostają losowane po zalogowaniu.

Misiorww
24.02.2014, 20:11
nie dość, że dają ułatwienia do kolekcji to jeszcze narzekają