PDA

Zobacz pełną wersję : Zrywa połaczenie z serwerem co kilka minut, gra praktycznie niemozliwa

dionizos12
18.02.2014, 17:54
Dzis, a jakże po konserwacji, po godz 15tej zrywa połączenie z serwerem co kilka minut gra jest praktycznie niemozliwa...

Do tego okresowe problemy (zaniki) z serwerem rozmów.

bolciu
18.02.2014, 18:01
Mam tak samo ale już od wczoraj - normalnie porażka

romsheff
18.02.2014, 18:02
ja już tak mam od wczoraj

Iwona_D
18.02.2014, 18:31
serwery rozmów rwie już od wczoraj ale dziś gra powoduje znaczny wzrost ciśnienie, wywala co parę minut
czy co kolejna konserwacja musi być gorzej ? fachowcy ?

norixster
18.02.2014, 18:40
Ale jakie emocje podczas bloku :) zdąże czy nie ? hehe

dykteryjka
18.02.2014, 18:52
Pragnę tylko zauważyć, że technicy z działu technicznego nad rozwiązaniem problemu już pracują, co oznacza tyle, że mają nas w dupie.
A BB_xaar będzie nam szklił, że problem zgłosił i jak tylko czegoś się dowie, to zaraz da nam znać.

:)

Ps. Zastanawiam się, gdzie do tej pory są te wszystkie otrzymane przez niego informacje.

Carbonara
18.02.2014, 19:15
u mnie też porażka jakaś dziś, i kilka osób z gildii również się skarży...

Hulito
18.02.2014, 19:25
Ja mam to samo co chwila zrywa połączenie i mnie wywala że aż grać się nie da to kolejny błąd dzisiaj u mnie :/ Normalnie nie było tygodnia żeby kilka rzeczy nie spieprzyli, pewnie znowu konserwacja nas czeka.

xterritorial
18.02.2014, 20:50
Ten sam problem wystepuje i u mnie.
Ciagle mnie wyrzuca. Nie mam pojecia dlaczego.
Wczesniej gra dzialala bez zarzutu.

satan666123
18.02.2014, 20:57
ja mam tak samo napisalem do suportu to mi odp cos takiego

[treść niedozwolona]

Misiorww
18.02.2014, 21:02
ja mam tak samo napisalem do suportu to mi odp cos takiego

[treść niedozwolona]

ja też tak mam :/
znając wymagania, nie uruchamiam na kompie nic poza settlersami, a i tak wywala mnie nonstop. lacze internetowe mam szybkie
co ciekawe problem nie dotyczy dużej ilości osób

satan666123
18.02.2014, 21:04
i mam dowody na to ze to server zrywa polaczenie to nie jest nic z siecia sprawdzalem to. wywala z servera a pozniej strona sie nie chce zaladowac pokazuje ze strona jest niedostepna ;/

samotny71
18.02.2014, 21:16
u mnie niestety to samo, wogóle nie można wejść do gry. ciągle resetuje połączenie z serwerem!

LuluChoco
18.02.2014, 21:16
Od wczoraj mam ten problem :( załamać się można zwłaszcza w popularnych godzinach... jak gdyby im więcej graczy tym częściej dostaję "spadaj serwer rozmów niedostępny" a a do tego jeszcze co jakiś czas wykop z gry :( a internet stabilny po kablu wszytkie ciasteczka czyszczone i flash aktualizowany a przemium przepada bo jak wymienić dropa jak się jest poza czatami albo problem z zalogowaniem...

Duoma
18.02.2014, 21:18
ja też tak mam :/
znając wymagania, nie uruchamiam na kompie nic poza settlersami, a i tak wywala mnie nonstop. lacze internetowe mam szybkie
co ciekawe problem nie dotyczy dużej ilości osób

Kto Ci takie *****izmy napisał - od samego początku ta gra ma problemy, widzieliście w innych grach konserwacje co tydzień, tu są nawet 3 w tygodniu, a jak piszesz o problemach to Ci odpiszą że to Ty masz prbolem - ŻENADA

Nawet na forum nie ten cytat mi dodało :D

samotny71
18.02.2014, 21:19
I najwidoczniej nikt się nie kwapi do usunięcia problemu.!!!

satan666123
18.02.2014, 21:26
no kurna mac grac sie nie da czat co chwile wywala z gry wywala tak samo premium przepada od 4 proboje zrobic byka i sie nie da laduje wojsko wywala chce poscic atak wywala a co z blokiem puszczam gienka na blok i wywali i weterana nie puszcze :/

sumikdan
18.02.2014, 21:55
U mnie niestety to samo, wywala co chwile, myślałem że po konserwacji będzie lepiej a tu klapa, aż sie grać odechciewa :(

cz0rcik
18.02.2014, 22:09
ja dzisiaj w dzień miałam taki sam problem, wyrzucało mnie co chwila z serwera. Rozmawiałam o tym z Inaoch i stwierdził/a, że to musi być wina mojego internetu i żebym napisała do suportu, ale stwierdziłam, że nie ma sensu i jak widać miałam racje, że do nich nie pisałam, bo to i tak nic by nie dało i dostałabym pewnie taką samą odpowiedź.

satan666123
18.02.2014, 22:27
zmienialem przegladarki chrome mozilla exploler itd i problem caly czas nawet jak sie podlczylem do modemu z playa dla mnie jest sprawa jasna problem z serverem zrywa sam polaczenie i tu nie ma nic predkosc neta gracza

asiaa85
18.02.2014, 22:30
Niestety mam tak samo ;/ co chwilę mnie wywala i po 5 wiadomości tych samych mi przychodzi, nie mówiąc o tym że korzystanie z szeptu jest nie możliwe ... Czy w końcu jakaś konserwacja przyniesie coś dobrego zamiast kolejne wkurzenie graczy? Po co są testowe serwery...? Porażka ...

satan666123
18.02.2014, 22:38
i teraz zaluje ze tu wpakowalem tyle szmalu 4 i pol tysia poszlo sie czesac ;/

szarotek
18.02.2014, 23:12
admini dbają o to byśmy mieli czas sobie kawę zrobić - tylko ile można, zrywa połączenie co 15 min (około) już od wczoraj SUPER GRA :(

Korov
19.02.2014, 01:12
Ja miałem to samo przy wprowadzeniu nowej poczty przez ok. tydzień. Próbowałem wszystkiego, czyszczenia przeglądarki, zmieniałem przeglądarkę czyściłem programami. Nic nie pomagało. Po ok tygodniu wszystko wróciło do normy. A po ostatniej konserwie znów mnie wywala, lub traci połączenie z serwerem rozmów.
Net nie ma nic do tego, bo o wiele bardziej wymagające gry online chodzą bez zarzutu. Jest wiec to ewidentnie wina gry (albo serwerów, aż tak się nie znam).

Gra niestety coraz gorzej chodzi (żadna inna gra przeglądarkowa nie obciąża mi procka jak ta), a w dodatku zawsze może nas spotkać niespodzianka w postaci "uszkodzonego obszaru serwera" i mamy po grze.

Hulito
19.02.2014, 16:19
Ja od wczoraj mam to samo co już wcześniej o tym pisałem, wręcz uniemożliwia to grę nie mówiąc o robieniu przygód z blokami zwłaszcza, a łaskawi admini nawet nie chce im się odpowiedzieć a tak niedawno władowałem kasę w zakup klei czego już żałuję :/ to już nie jest gra z takimi błędami :/

Misiorww
19.02.2014, 16:21
co ciekawe w pracy wywala mnie co kilkanaście minut, w domu 1-2x na dobe

Hulito
19.02.2014, 16:47
Taką dostałem odpowiedź :/
[treść niedozwolona]

Nawet im się nie chciało adres ip sprawdzić a by wiedzieli że mam zwykłą neostradę, czyszczenie cookie i wgranie flasza za każdym razem słyszę na odp wysłałem im link do forum że więcej osób ma taki błąd. jak mają takich specjalistów to się nie dziwię że gra się sypie :/

Iwwi
19.02.2014, 17:14
Mam ten sam problem; zrywa połączenie co 5/ 15 min i przez chwilę nawet na forum się nie da wejść... Problem jest od poniedziałku czyli jeszcze przed konserwacją się pojawił.

arturgg10
19.02.2014, 17:38
Taką dostałem odpowiedź :/
[treść niedozwolona]

Nawet im się nie chciało adres ip sprawdzić a by wiedzieli że mam zwykłą neostradę, czyszczenie cookie i wgranie flasza za każdym razem słyszę na odp wysłałem im link do forum że więcej osób ma taki błąd. jak mają takich specjalistów to się nie dziwię że gra się sypie :/

a co tam było niedozwolonego?

Misiorww
19.02.2014, 17:41
tresc mail'a od supportu.

§4 Inne
4.W związku z tym, że korespondencja z Supportem może zawierać poufne informacje, jej publikowanie na forum/w grze jest niedozwolone i może doprowadzić nawet do blokady konta. Nie ma znaczenia, czy zacytowana treść zawiera całą korespondencję czy tylko jej fragment.

Hulito
19.02.2014, 18:01
Odpisali żebym sprawdził siłę połączenia bezprzewodowe a mam neostradę 10mb jakby sprawdzili adres ip to by wiedzieli i jakieś 200 m mam do centrali, i kazali wyczyścić cookie i flasha nowego wgrać tą odp akurat słyszę często przy wcześniejszych zgłaszanych błędach gry jakby nic innego nie umieli odpowiedzieć :) A na błąd targu że zjadło mi kasę/monety a surowca nie przysłało kazali po pewnym czasie pokazać czas dokładny handlu, ciekawe jak jak historia kantora już minęła :)

romsheff
19.02.2014, 18:50
nagle sporo osób ma problemy, a oni nam wmawiają, że nasza wina

ilona403
19.02.2014, 19:50
poza tymi problemami które opisujecie mi dodatkowo dziś doszedł problem wejścia na wyspę znajomego - kilka sekund po załadowaniu mapki wywala z gry i pojawia się wykrzyknik w szarym kółku. Dodam, że wszystkie "czynności konieczne do prawidłowego funkcjonowania przeglądarki" wykonałam, wszystko mam zaktualizowane, sprawne i działające bez zarzutu na setkach innych stron, które odwiedzam. Problem pojawia sie tylko tutaj.

gac604
20.02.2014, 11:33
u mnie tez wyskakiwał wykrzyknik przeinstalowałem flash playera i na razie jest OK

kadMoholik
26.02.2014, 12:54
Zrobilem wszytsko co mozliwe a dalej zrywa polaczenie. Odpale YT bach zrywa, otworze nowa karte itp. A ostatnio nawet zrywa jak nic nie robie lub daje kosze :/

Zazuzizazuza
26.02.2014, 13:20
To jest tylko i wylacznie moje spostrzezenie, mozliwe ze nie mam racji. Jakis czas temu informowali ze nalezy sobie uaktualnic flasha dajac link, nie skorzystalam z tego sparadzajac najpierw czy gra wogole dziala. Dzialala i dziala do dziś, nic mi nie zrywa jedynie co wyskauje od czasu do czasu wtyczka, ale to jest raz na pare dni.
Może to co napisał gac604 ma sens i jest lekarstwem na dolegliwości :)

koczis
27.02.2014, 09:13
Ja w dniu dzisiejszym nie mogę się albo zalogować albo mi wyskakuje błąd że mam uruchomić ponownie. Czy może ktoś mi coś napisać co jest zgrane z tą grą

set2g
28.02.2014, 12:28
Dziś używam mobilnego łącza i gra działa bez zarzutu (nowa zmienia)

Van-de-Lord
28.02.2014, 16:18
Mam podobnie jak set2g aczkolwiek znalazłem przyczynę i zdiwiłem się że to nie od serwerów BB.

W momencie wystąpienia problemu z wczytywaniem odpaliłem tracerta i problem był w połowie trasy (podkreślony fragment)
- Router - Dostawca ISP - Berlin - Dusseldorf - Frankfurt - Paryż - Londyn

Problem powodował również ze nie chodziły żadne strony na zagranicznych serwerach (np facebook), po zmianie trasy przez ISP wygląda tak:
- Router - Dostawca ISP - Poznań - Belin - Hamburg - Amsterdam - Londyn

Jak odpalam mobilny od T-mobile to trasa też jest zupełnie inna ale problem występuje tylko na tej pierwszej

Misiorww
28.02.2014, 19:35
u mnie w pracy po aktualizacji flasha pomogło

dykteryjka
01.03.2014, 19:25
I mnie dopadło. Nie mogę zalogować się do gry przez Firefoxa, a do tej pory mogłem. Przez Internet Explorera wszedłem z wielkim bólem dupy. Żadnych chromów i oper nie używam.

BB_xaar, czy Ty jesteś tak głupi, czy tak zadufany, skoro uważasz, że możesz ludziom stale pierzyć nad uszami i wstawiać ciemnotę, że jacyś technicy nad rozwiązaniem problemu pracują i jak tylko się czegoś dowiesz, to dasz znać? Gdzie są te informacje, których się dowiadujesz? Ile jeszcze będzie trwał ten burdel z logowaniem i każdym innym błędem? Czekamy na konkretną odpowiedź zamiast gładkiej nawijki, jak u polityka.

Ps. Dostanę ostrzeżenie, upomnienie, zostanę zablokowany, czy tylko post któryś z bezmyślnych modów skasuje?

Licho_nie_śpi
01.03.2014, 21:41
I mnie dopadło. Nie mogę zalogować się do gry przez Firefoxa, a do tej pory mogłem. Przez Internet Explorera wszedłem z wielkim bólem dupy. Żadnych chromów i oper nie używam.

BB_xaar, czy Ty jesteś tak głupi, czy tak zadufany, skoro uważasz, że możesz ludziom stale pierzyć nad uszami i wstawiać ciemnotę, że jacyś technicy nad rozwiązaniem problemu pracują i jak tylko się czegoś dowiesz, to dasz znać? Gdzie są te informacje, których się dowiadujesz? Ile jeszcze będzie trwał ten burdel z logowaniem i każdym innym błędem? Czekamy na konkretną odpowiedź zamiast gładkiej nawijki, jak u polityka.

Ps. Dostanę ostrzeżenie, upomnienie, zostanę zablokowany, czy tylko post któryś z bezmyślnych modów skasuje?

Ostro, ale popieram :)

EX_Zakrecony
02.03.2014, 00:06
dykteryjka: Skoro wspominasz, że z jednej przeglądarki nie możesz wejść, a z innej jednak weszło to już nie problem serwera. Ze swojej strony mogę zapewnić, że sam trafiłem na ten problem. W momencie wystąpienia problemu zgłosiłem się bezpośrednio do BB, sprawdzono zarówno działanie serwera jak i poproszono mnie o wykonanie pewnych czynności. Ostatecznie okazało się, że błąd nie występował po stronie serwera.

Problem średnio występuje co 2 dni, ale wiem że nic nie można na to obecnie poradzić.

Pozdrawiam
Mod Zakrecony

dykteryjka
02.03.2014, 00:23
Drogi Zakręcony Modzie. Wiesz, jak Ciebie lubię. Nawet tego nie kryję, co widać w poprzednim poście.
Wiedz, że palcem nie kiwnąłem, a problem sam się rozwiązał - mój firefox chyba cudownie ozdrowiał i mogę już się logować do TSO z niego. Problem powiadasz nie leży zatem po stronie serwera? Może to wina Tuska? ;)

Dykteryjki jakieś mnie tutaj opowiadasz :)

Arkando
02.03.2014, 12:06
http://raptorrzeszow.lh.pl/pingitso.png

po lewej pingi do serwera gry... rozgrywka wygląda dokładnie tak jak ten ping... czasem są "przebłyski" i ping maleje do 62ms i nie rwie...

Van-de-Lord
02.03.2014, 13:56
Jak chcesz sobie porównywać polski serwer do jakiegoś zagranicznego to sobie daruj. Pinguj w tym czasie fejsa. Mi w czasie problemów też polskie strony spokojnie latały ale fejs już nie.