Zobacz pełną wersję : Gra Studnie i pola
broda102
08.02.2014, 16:02
Wiele osób na początku gry zniechęca się poprzez ciągłe, monotonne stawianie studni i pól. Sądzę, że dobrze byłoby gdyby pod naszą absencją zalogowani gracze mieli możliwość budowy studni i pól w miejscach gdzie studnia wyschła czy też pole się wyjałowiło. Oczywiście do tego można byłoby zastosować możliwość zaznaczenia w okienku danego obiektu coś w deseń: "Nie pozwól by inni gracze mogli odbudować ...". Co do surowców to osadnicy do budowy brali by normalnie z magazynu nieobecnego gracza - ewentualnie gdyby ten gracz nie posiadał odpowiedniej ilości do budowy to opcja "Przekaż czy też wyślij surowiec"
Od tego właśnie masz silosy i młyny wodne żeby pozbyć się odnawiania tego. Po za tym dzięki takiemu pomysłowi to inni gracze by zabudowali komuś całą wyspę polami i studniami przy okazji wyzerować go z tych surowców.
zabojcasłabych
08.02.2014, 16:32
Można by było znieść kolejkę budowania na pola i studnie...
to by było lepsze niż twój pomysł
broda102
08.02.2014, 16:42
Zamieszczone przez WuDwaKa
Od tego właśnie masz silosy i młyny wodne żeby pozbyć się odnawiania tego. Po za tym dzięki takiemu pomysłowi to inni gracze by zabudowali komuś całą wyspę polami i studniami przy okazji wyzerować go z tych surowców.
Nie wiem czy ja nie umiem pisać czy ty nie umiesz czytać ze zrozumieniem :o. Wiem, że mam silosy i młyny - tylko ten pomysł jest skierowany dla osób
które mogły by dołączyć do tej gry, lecz nie chcą non-stop martwić się o studnie i pola. Możliwość budowania mieliby tylko znajomi i tylko w miejsca gdzie dane pole się wyjałowiło albo studnia wyschła. I nie wyzerowali by ci do końca surowców - napisałem o możliwości zaznaczenia "Nie pozwól by inni gracze mogli odbudować ...".
Stochlik
08.02.2014, 18:55
ja jestem PRZECIW od tego sa silosy i mlyny wodne gdy by bylo tak jak mowisz to by byly zbedne wiec jestem pewien ze nic takiego nie wprowadza :P
Migotka79
08.02.2014, 19:14
Jestem przeciw (uzasadnienie jak w poście powyżej).
EX_Zakrecony
08.02.2014, 21:41
Jeśli ktoś nie chce martwić się o pola/studnie to stawia silosy/młyny, a jeśli takich nie posiada, to zawsze pozostaje handel i tam może spokojnie kupić zboże czy wodę od innych graczy.
Pozdrawiam
Mod Zakrecony
Gacek666
09.02.2014, 05:09
Alllle bzdura, dawno takiej nie czytałem, LOL!!!
Duszysko40
09.02.2014, 20:40
heheh cała mechanika gry...budynki o ktore sie tak walczy ..surowce do ich rozbudowy psu na bude by miały być..jak sie komus nie chce to niech nie gra i tyle..juz widze ..jak sie komu zapadnie wszystko i z fochem opuszcza gildie bo mu nikt nic nie odbudowal..to jakis absurd..
Van-de-Lord
10.02.2014, 18:13
Jak zaczynałem to też często miałem wszystko pozapadane, ale zawsze starałem się mieć zapasy w magazynie no a jak już ich nie było to się sprzedawało conieco żeby kupić zboże (woda zawsze na + była)
Misiorww
10.02.2014, 18:19
nie
broda102
10.02.2014, 18:45
To chyba nie ma już co tu dyskutować - macie rację :D Dzięki za wypowiedzi :D
Pozdrawiam !!!
kamilpietrasina
12.01.2015, 21:21
Co sądzicie o pomyśle: znajomy może stawiać pola pszenicy i studnie innym graczom dzięki temu dane pola maja więcej zasobów
Dorzućmy jeszcze możliwość wysyłania własnych geologów na wyspie znajomego i możliwość stawiania kopalni i mamy idealne narzędzie do zarządzania multikontami bez potrzeby przelogowywania się :)
Milady84
12.01.2015, 22:27
Dorzućmy jeszcze możliwość wysyłania własnych geologów na wyspie znajomego i możliwość stawiania kopalni i mamy idealne narzędzie do zarządzania multikontami bez potrzeby przelogowywania się :)
Hahaha, co racja to racja:-)
Co sądzicie o pomyśle: znajomy może stawiać pola pszenicy i studnie innym graczom dzięki temu dane pola maja więcej zasobów
bardzo dobry pomysł no bo skoro jest możliwość rzucania premii z 50% bonusem czasowym (rewelacyjne narzędzie dla posiadaczy multikont) to niby czemu nie można odnawiać komuś pól czy złóż które się wyczerpują?
Misiorww
14.01.2015, 23:20
nie, może zamiast używać botów klikających za nas, bb samo zrobi konto super-mega-premium gdzie nic nie sie bedzie konczylo, taka utopia
Fredek_z_F-K
17.01.2015, 00:16
To ja napiszę tak:
200.000 kleju -> Zarządca
Zarządca zarządza wyspą w ten sposób:
- odbudowuje wyczerpane pola
- odbudowuje wyczerpane studnie
- posyła geologa na zużyte złoża (kamień, miedź, marmur, żelazo, złoto)
- odbudowuje kopalnie jak stwierdzi zawalenie
To ja napiszę tak:
200.000 kleju -> Zarządca
Zarządca zarządza wyspą w ten sposób:
- odbudowuje wyczerpane pola
- odbudowuje wyczerpane studnie
- posyła geologa na zużyte złoża (kamień, miedź, marmur, żelazo, złoto)
- odbudowuje kopalnie jak stwierdzi zawalenie
Dodaj jeszcze: ...u siebie i u wyznaczonych znajomych...ech, fantaści...
Za taką ilość kleju można postawić parę niewyczerpalnych kopek plus zastawić wyspę młynami wodnymi i silosami i problem z głowy.
W grze są rozwiązania pozwalające na praktycznie bezobsługowe działanie wyspy, niestety wymagają trochę wysiłku. Jak się wam nie chce grać to po prostu nie grajcie.
Fredek_z_F-K
19.01.2015, 20:08
Dodaj jeszcze: ...u siebie i u wyznaczonych znajomych...ech, fantaści...
Za taką ilość kleju można postawić parę niewyczerpalnych kopek plus zastawić wyspę młynami wodnymi i silosami i problem z głowy.
W grze są rozwiązania pozwalające na praktycznie bezobsługowe działanie wyspy, niestety wymagają trochę wysiłku. Jak się wam nie chce grać to po prostu nie grajcie.
Nie wyczułeś ironii w moim poście....? :eek:
Nie wyczuł :)
To było jeszcze przed poranną kawą tak że jednym okiem jeszcze spałem ;)
za te 20k bym chciał niewyczerpalna kopalnie żelaza :)