PDA

Zobacz pełną wersję : Gra Czat dla uczestników przygody

broda102
08.02.2014, 15:06
http://forum.thesettlersonline.pl/threads/22707-dodatkowy-czat-Przygody?highlight=czat+przygody

To tak dla odświeżenia pomysłu - w związku z pomysłem przygód kooperacyjnych. Pomijając możliwość pisania przez szept czy też global-x, skype, gg etc.

Van-de-Lord
08.02.2014, 21:36
Nawet nie podpowiadaj BB co jeszcze może zepsuć bo o ile błędy w grze można jakoś przeboleć to jednak czat jeszcze jakoś działa.

set2g
09.02.2014, 10:17
zbędne, sam autor tematu napisał czemu

Tornados
09.02.2014, 18:36
W kooperacyjnych bylo by naprawde dobrym pomyslem

WuDwaKa
21.03.2014, 16:12
Jak wiecie teraz mamy przygody kooperacyjne od 2 do 4 graczy którzy równolegle wykonują zadania i tutaj pojawia się problem z komunikacją z więcej niż 2 graczami w przygodzie. Proponuje wraz z włączeniem przygody aby się pojawiał dodatkowy czat na czas przygody gdzie dostęp mają tylko ci co są zaproszeni w przygodzie aby móc swobodnie rozmawiać między sobą a nie po szeptach.

Tak wiem można wykorzystywać pozostałe wolne globale ale jakoś za każdym razem się przełączać z G1 to nie bardzo...

Myvu
21.03.2014, 16:20
Ja wgl nie siedzę na G1 bo tam nie ma nic ciekawego, więc opcja przejścia na G2,3,4,5 itd jest wystarczająca.

Polkjmn
21.03.2014, 16:33
przydałoby się :)

Angelkaxd
21.03.2014, 18:19
ja bym raczej wolala na szepcie mieć guziczek +, który dawał by możliwość dodawania osób do konwersacji ;)

Angel7212
21.03.2014, 22:56
dodatkowy slot, tylko do przygód kooperacyjnych

Warszawa2012
22.03.2014, 10:54
ja bym raczej wolala na szepcie mieć guziczek +, który dawał by możliwość dodawania osób do konwersacji ;)

Ten pomysł jest naprawdę ciekawy. Jeśli założysz wątek z ankietą, to zagłosuję ZA:)

Angelkaxd
22.03.2014, 14:16
Hej wszystkim ;)
Jak wiemy, mamy teraz sporo przygód kooperacyjnych, gdzie jesteśmy zmuszeni do współpracy z innymi graczami.
O wiele łatwiej będzie współpracować mając wspólną konwersację, gdzie możemy dodawać graczy.
Wiem, że jest Global 2, 3, 4, i 55, ale tam nie dowiemy się czy dany gracz jest dostępny, czy też nie, na szepcie taka informacja się pojawia.
Jeśli ktoś napisze, że przecież widać na awatarach, czy ktoś jest czy nie, od razu odpowiem, nie szukam znajomych na liście, gdyż jest to niemal niemożliwe, korzystam ze skrótu ''/w nick z gry''.
Stąd mój pomysł na dodanie przycisku ''dodaj do konwersacji'' na szepcie.
Mała wizualizacja, aby każdy wiedział o co im chodzi, nie musi to tak wyglądać, ale jest to zarys pomysłu.

Dodaję ankietę, zapraszam do głosowania.

Ten pomysł jest naprawdę ciekawy. Jeśli założysz wątek z ankietą, to zagłosuję ZA:)
mówisz-masz ;)

Stochlik
22.03.2014, 14:26
fajny pomysl ale trzeba sie liczyc ze gdy by zostal wprowadzony to zbuguja cos innego a teraz dobrze gra dziala

Garenos
22.03.2014, 15:48
możesz na gildi pisac :) jestem na nie

cz0rcik
22.03.2014, 16:59
możesz na gildi pisac :) jestem na nie

ale przecież nie zawsze robi się przygody tylko z osobami z gildii. Są też inni znajomi, z którymi robi się przygody i wtedy komunikowanie się jest dość trudne.

Myvu
22.03.2014, 21:02
jestem za

Polkjmn
23.03.2014, 08:36
jestem na tak, bo u mnie w gildii jest 60 osób i każdy może o czym innym pisać :)

nicothlon13
23.03.2014, 12:14
za - jak najbardziej przydatny pomysl do jego wprowadzenia

ALAALFF
23.03.2014, 13:13
jestem za bardzo fajny pomysł :))

Makaron_gda
23.03.2014, 13:46
Pomysl moze i dobry, jednak znakac programistow bedziecie na to czekac z rok a nastepnie bedzie pare konserwacji konserwy. Prosciej by bylo pod wzgledem kodu umozliwic tworzenie tymczasowych pokoi. Np w czacie wpisac /j "nazwa pokoju", kiedy wszyscy z niego wyjda pokoj sie zamyka i nie ma obciazenia dla serwera. Tymczasem mozecie sie ratowac wchodzac na jakis inny global wpisem typu /j global-12

Angelkaxd
23.03.2014, 17:33
Pomysl moze i dobry, jednak znakac programistow bedziecie na to czekac z rok a nastepnie bedzie pare konserwacji konserwy. Prosciej by bylo pod wzgledem kodu umozliwic tworzenie tymczasowych pokoi. Np w czacie wpisac /j "nazwa pokoju", kiedy wszyscy z niego wyjda pokoj sie zamyka i nie ma obciazenia dla serwera. Tymczasem mozecie sie ratowac wchodzac na jakis inny global wpisem typu /j global-12

Fragment mojej wypowiedzi
Wiem, że jest Global 2, 3, 4, i 55, ale tam nie dowiemy się czy dany gracz jest dostępny, czy też nie, na szepcie taka informacja się pojawia.

thea5
23.03.2014, 17:35
Jest tyle globali, że wystarczy się chyba umówić ze wszystkimi zainteresowanymi i na któryś z nich na czas przygody przenieść.

Fragment mojej wypowiedzi

Przygody robi się ze znajomymi więc widać czy któryś gracz jest czy go też nie ma.

Angelkaxd
23.03.2014, 17:48
Przygody robi się ze znajomymi więc widać czy któryś gracz jest czy go też nie ma.
Przytocze kolejny fragment mojej wypowiedzi:
Jeśli ktoś napisze, że przecież widać na awatarach, czy ktoś jest czy nie, od razu odpowiem, nie szukam znajomych na liście, gdyż jest to niemal niemożliwe, korzystam ze skrótu ''/w nick z gry''.

Garenos
23.03.2014, 20:02
no to możesz poszukać :) ile to zajmie 2 minuty ? albo napisać wiadomości o tej i o tej na global tym i tym i po sprawie :)

Boskicom
23.03.2014, 22:16
no to możesz poszukać :) ile to zajmie 2 minuty ? albo napisać wiadomości o tej i o tej na global tym i tym i po sprawie :)
Tak 2 minuty… jak masz 10 znajomych to może tak, jak masz 350 sprawa robi się nieco skomplikowana, ale co najważniejsze global jest dobry jak robisz MB kuflami. Wir bez katapult robi się kilka godzin i w 4 osoby, pisząc na globula nie zawsze masz pewność że osoba do której piszesz wiadomość ją odczyta, nie każdy siedzi przy kompie wpatrując się w global, a jak piszesz na szepcie to osoba ta dostaje powiadomienie dźwiękowe- a jak jej nie ma to wiesz to od razu.

Angelkaxd
23.03.2014, 23:31
Tak 2 minuty… jak masz 10 znajomych to może tak, jak masz 350 sprawa robi się nieco skomplikowana, ale co najważniejsze global jest dobry jak robisz MB kuflami. Wir bez katapult robi się kilka godzin i w 4 osoby, pisząc na globula nie zawsze masz pewność że osoba do której piszesz wiadomość ją odczyta, nie każdy siedzi przy kompie wpatrując się w global, a jak piszesz na szepcie to osoba ta dostaje powiadomienie dźwiękowe- a jak jej nie ma to wiesz to od razu.
Dokładnie o tym mówie, ale niektórzy albo nie rozumieją, albo nie potrafią czytać ze zrozumieniem ;)

Duszysko40
24.03.2014, 04:05
jestem na tak...nam ta przygoda zajmuje max 2g 15min ..

Angelkaxd
24.03.2014, 20:01
up.

Ostry_Puchacz
24.03.2014, 23:10
Wir z ogarniętą ekipą robi się godzinę i to bez żadnych katapult więc zastanów się co piszesz :D

Boskicom
24.03.2014, 23:48
Wir z ogarniętą ekipą robi się godzinę i to bez żadnych katapult więc zastanów się co piszesz :D

Kolejny geniusz który musi zabłysnąć… i ten teks „zastanów się co piszesz”.. porażka. Oczywiście że można zrobić w godzinę, nawet i w 45 minut od momentu rozpoczęcia, co to za problem jak masz ekipę która posiada odpowiednią ilość generałów to można robić strefę za jednym atakiem. Tylko mądralo zapominasz że nie wszyscy mają 50 lvl, 20 generałów i wojska do oporu, a nawet jak mają to wolą zrobić przygodę z mniejszymi stratami co oznacza na pozycji 1/3 ataki tylko majorem na pozycji 2/4 atakowanie od tyłu - a wszystko to wymaga czasu

Ostry_Puchacz
25.03.2014, 00:12
to ci mądralo powiem,że daleko mi do 50tego lvl więc się tak [wycięto] tylko naucz się grać a atak od tyłu na obóz 7 i 3 to podstawa i czasowo wychodzi czekanie tak samo jak ataki po kolei...

Angelkaxd
25.03.2014, 01:56
Nie chodziło mi tu aby się ktos kłócił ;)
Plusy konwersacji na szepcie:
1. Osoby dostają powiadomienie głosowe wiadomości, jeśli nie ma ich przy komputerze, a mają włączone efekty dźwiękowe.
2. Widać, czy ktoś jest zalogowany czy nie (ja posiadam xxxxxx znajomych i naprawdę ciężko byłoby mi znaleźć daną osobę na liście aby to sprawdzać.
3. Nie trzeba każdemu z osobna pisać co i jak na osobnych szeptach, tylko napisać raz i porządnie, może się to tyczyć innych przygód nie tylko omawianych kooperacyjnych, nawet wymiana dropa, na pewno stanie się to pomocne.
4. Nie koliduje to z innym włączonym globalem, jak sugerujecie, aby z tego skorzystać, dla tych osób, które korzystają z globalu 1 do biadolenia.

To taka mała dygresja, co do wyższej ostrzejszej wymiany zdań ;)

nalezyszdostada
25.03.2014, 17:09
Bo korzystanie z g-11 uniemożliwia korzystanie z g-1

Można tak powiedzieć wbijając na np G11 znika ci G1. Ale można wrocić w taki sam sposób.

Boskicom
25.03.2014, 19:24
to ci mądralo powiem,że daleko mi do 50tego lvl więc się tak [wycięto] tylko naucz się grać a atak od tyłu na obóz 7 i 3 to podstawa i czasowo wychodzi czekanie tak samo jak ataki po kolei...

Domyśliłem się że daleko ci do 50 i chcesz zabłysnąć :), ale nie udało ci się to bo po prostu głupoty opowiadasz. Oczywiście przygodę można zrobić poniżej 1h ale z większymi stratami, jeśli robimy przygodę z jak najmniejszymi stratami to na pozycji 1/3 trzeba zastosować bloki (to jest już 0,5h czekanie na zwykłego generał) a następnie atakować tylko majorem, i co byś tu nie wymyślił zwyczajnie nie jest to wykonalne w 0,5h - no chyba że masz jakąś inną wersję wiru

Cezduq
26.03.2014, 15:50
Ja jestem jak najbardziej na tak szegolnie ze czasami sie przeciez robi jakies przygody z ludzi spoza gildii i trudno jest pisac kazdemu z osobna. Tylko ze jest jedno ale.

Kto tutaj z zebranych pamieta ile czasu zajelo BB dodanie czatu Handlu, Global-7. Problem mozna bardzo latwo rozwiazac a mianowicie moze ktos jeszcze pamieta IRC. Wystarczylo by zeby kazdy byl w stanie stworzyc swoj wlasny kanal i po sprawie. Bo znajac zycie jak wejdzie opcja dodawania wielu osob do konwersacji to beda sie takie kwiatki dzialy ze nie bedziemy wiedzieli z kim piszemy i czy w ogole piszemy. Szkoda ze programisci na nowo staraja sie wymyslec "kolo" i tylko pokazuja ze jak istnialy zlote czasy rozwoju internetu to albo oni mieli 10 lat i nie wiedzieli co to komputer albo byli tak starzy ze nie wiedzieli jeszcze co to komputer i teraz sie dziwia o co tutaj chodzi.

Piotru70
26.03.2014, 16:13
Kolejny pomysł z serii: "Pusta kartka? Pomażmy byle co i byle czym, tak aby później jak będzie potrzebna czysta nie będziemy wiedzieć jak i czym ten syf pousuwać."
Już lepiej sprawdziłby się czat który jest aktywny tylko podczas włączanej przygody.

Kozzi-
08.06.2014, 11:45
Witam
Uważam ze przydał by się dodatkowy Chat dla graczy grający na jednej przygodzie kooperacyjnej.

Często się zdarza że gracz który włączył przygode proszony jest o przekazanie wiadomości do innej osoby grającej razem na tej samej przygodzie.

Druga sprawa to możliwośc poznania nowych przyjaciół w grze :)

Trzecia sprawa to uniknięcie niektórych rozmów na zakładce Handel dotyczących wspólnej przygody.

Tornados
08.06.2014, 11:49
Bylo juz nieraz na forum ale i tak jestem za

NooN01
14.06.2014, 22:36
Tak powinno byc przy kazdej przygodzie oczywiscie 2 i wiecej osobowej ;)

Kozzi-
14.06.2014, 23:15
No w sumie tak, nie tylko przygody kooperacyjne, tylko każda przygoda dla więcej niż 1 osoba powinna miec swój CZAT!!!! Bylo by super :)

Poeburek
21.06.2014, 20:40
Powinien być osobny czat do przygody i powinien się włączać razem z zaproszeniem drugiego ( i więcej ) gracza

Malinus
24.06.2014, 15:10
Można zawsze przejść na jakiś wolny global ...

Tornados
24.06.2014, 15:12
Można zawsze przejść na jakiś wolny global ...

A jak ktos chce sobie dodatkowo na g1 popisac to co wtedy???

RedJul
24.06.2014, 15:49

Albo rybki albo akwarium:)http://emoty.blox.pl/resource/th_escapejar2.gif

thordis
24.06.2014, 16:12

Do tak dynamicznych przygód polecam TSa

Seracrus
27.06.2014, 19:20
jestem za

nanajans
27.06.2014, 19:35
jestem za

nalezyszdostada
27.06.2014, 21:41
A to mało wolnych globali jest do tego? Jestem na nie.

Iphoris
29.06.2014, 09:10
A to mało wolnych globali jest do tego? Jestem na nie.

Coś koło trzydziestu.
Jednocześnie na serwerze odbywa się prawdopodobnie więcej niż trzydzieści przygód przynajmniej dwuosobowych.
Do tego trzeba długo i bezsensownie negocjować, grozi kolizją i blokuje dostęp do innych globali.
W przypadku rozpowszechnienia metoda będzie nieskuteczna.

mariolaxd
02.07.2014, 21:44
ja również jestem za :)

JacekZwonsem
04.07.2014, 05:09
co wy ty tutaj psiapsiolicie... ;p zwykly czat czasmai ledwo zipie a wy jeszcze na przygodzie osobny czat byscie chcieli (to bylo do BB)
a ogolnie jestem za ;p
a tak jescze powiem tylko ze jak skonczy sie drop pilek to znowu wam beda zalegac w gwiezdzie wszytkie przygody kooperacyjne :))

Kozzi-
31.07.2014, 20:53
Juz byla rozmowa o zwykłych przygodach co jest dobrym pomyslem zeby tam tez osobny czat był :D. A jesli chodzi o kooperacyjne przygody to ja je robie dla dropika dobrego w szybkim czasie nie dla piłek.

QueenPen
01.08.2014, 18:17
jestem za:)

Tornados
22.10.2015, 16:54
Stalo sie!!!
Wgrali czat przygod na testowym :D
I to do WSZYSTKICH :D (chyba xD)

Rosadamascena
22.10.2015, 18:30
Stalo sie!!!
Wgrali czat przygod na testowym :D
I to do WSZYSTKICH :D (chyba xD)

gdzieś widziałam wątek Penelopy - wynikałoby z niego, że czat jest dla przygód kooperacyjnych

EDIT:
znalazłam: http://forum.thesettlersonline.pl/threads/40476

Tornados
22.10.2015, 18:35
gdzieś widziałam wątek Penelopy - wynikałoby z niego, że czat jest dla przygód kooperacyjnych

EDIT:
znalazłam: http://forum.thesettlersonline.pl/threads/40476

Nie boj nic na testowym odpalilem sobie czarnych i byla zakladka do przygody :)

Rosadamascena
22.10.2015, 18:38
Ok, wierzę na słowo. Ja opierałam się na tym co napisała nasza CM...

Tornados
22.10.2015, 18:40
Ok, wierzę na słowo. Ja opierałam się na tym co napisała nasza CM...

Ja podaje tylko to co widzialem na testowym :) Jak bedzie tutaj to juz inna kwestia:) Chociaz przewaznie jest tak samo

Rosadamascena
22.10.2015, 18:41
Ja podaje tylko to co widzialem na testowym :) Jak bedzie tutaj to juz inna kwestia:) Chociaz przewaznie jest tak samo

Wolałabym by to Twoja wersja się potwierdziła - może mniej byłoby byków zamykanych przed czasem :p

Uranos_old
15.02.2016, 23:55
Witam,

z uwagi na brak zainteresowania (ostatni wpis 22.10.2015 r.) zamykam wątek i przenoszę go do archiwum.

Pozdrawiam,
MOD_Uranos