Zobacz pełną wersję : Forum Moderacja postów przez autora wątku
kinia19910
06.02.2014, 19:28
Jestem "aktywnym" użytkownikiem forum od niedawna, wcześniej określiłabym siebie jako użytkownika biernego (czyli takiego, co tylko czyta).
Jest jednak coś co mnie tu trochę denerwuje... mianowicie nie mogę kasować postów w wątkach, które tworzę.
Mogę kasować wyłącznie swoje posty, nie mogę nic zrobić z postami graczy(postami, które nie są związane z tematem wątku).
Mam dopiero jeden wątek , (ten będzie drugi :P) ale wyobrażam sobie, jak to musi być denerwujące dla kogoś, kto założył kilkanaście/kilkadziesiąt wątków.
Uważam, że przydałoby się parę zmian :)
Zapraszam do dyskusji
Od tego są moderatorzy , ale nie jestem pewny , może się mylę :)
kinia19910
06.02.2014, 19:34
Od tego są moderatorzy , ale nie jestem pewny , może się mylę :)
po to dodałam ankietę :P
Obecne oprogramowanie forum nie umożliwia takiego rozwiązania (kasowanie postów w wątku, którego jest się autorem).
Na chwilę obecną można jedynie zgłosić nieodpowiednie posty za pomocą opcji "Raportuj zły post".
Carbonara
06.02.2014, 19:40
w ten sposób każdy kto miałby inne zdanie niż autor wątku mógłby się z nim pożegnać, bo jego posty byłyby szybciutko kasowane.
przepraszam autorko, że nie na temat, ale ja bym wolał dostać info na priv - za każdym razem jak usuwany jest mój post na forum, dlaczego i przez kogo został usunięty. Bo jedyne co widzę to dziury.
kinia19910
06.02.2014, 19:43
w ten sposób każdy kto miałby inne zdanie niż autor wątku mógłby się z nim pożegnać, bo jego posty byłyby szybciutko kasowane.
przepraszam autorko, że nie na temat, ale ja bym wolał dostać info na priv - za każdym razem jak usuwany jest mój post na forum, dlaczego i przez kogo został usunięty. Bo jedyne co widzę to dziury.
Nie chodzi mi o różnicę zdań. Przykład: zakładasz wątek na jakiś temat i robi się z tego wątek na zupełnie inny temat. Albo wręcz offtopic.
dykteryjka
06.02.2014, 19:52
Obecne oprogramowanie forum nie umożliwia takiego rozwiązania (kasowanie postów w wątku, którego jest się autorem).
Na chwilę obecną można jedynie zgłosić nieodpowiednie posty za pomocą opcji "Raportuj zły post".
Na forum Traviana jest to możliwe, ale nie na forum TSO. Nie można przecież pchać się w kompetencję Moderatorów ;)
zabojcasłabych
06.02.2014, 19:59
Na forum Traviana jest to możliwe, ale nie na forum TSO. Nie można przecież pchać się w kompetencję Moderatorów ;)
Ale ty masz kolego problem... na mało którym forum jest taka możliwość.
Topic
Nie wydaje mi sie to dobrym pomyslem
Sprawa jest dyskusyjna , bo w sumie osoba która zakłada wątek mogłaby usuwać niewygodne dla siebie wpisy , więc może jednak tak zostawić , no chyba że to wpisy obrażliwe , wulgarne , złośliwe itp. ale nad tym powinni czuwać moderatorzy :)
Zawsze można zgłosić do moderatora że post jest nie na temat, co jest sprzeczne z regulaminem, robienie osobnych przycisków jest zbędne, do tego wystarczy ten który jest "raportuj zły post".
EX_Zakrecony
06.02.2014, 21:35
Przy dużej ilości nowych postów nie zawsze da się wszystko wychwycić, ale mogę zapewnić że zaraportowane posty są sprawdzane.
Pozdrawiam
Mod Zakrecony