Zobacz pełną wersję : Gra Epickie miejsca pracy - sklad drewna
:confused:witam
postanowilem po raz kolejny poruszyc ten temat , kierowany jest do BB_Xaara i calego BB_development
jednoczesnie gracze moga sie tutaj wypowiedziec , zaczne od cytatu
BB_Xaar napisal
Epickie miejsca pracy są nowym rodzajem budynków. Dają one okazję graczom z wysokimi poziomami na zastąpienie kilku budynków produkcyjnych jednym. Dzięki temu można zyskać trochę wolnego miejsca na swojej wyspie.
no coz , troche nie wyszlo jak powinno ... co dziwne na najmniej znaczacym lancuchu ale dla niektorych istotnym
chodzi mi o lesnikow ... postawienie tego wielgasnego budynku zabiera w najlepszym wypadku 5 miejsc ( 2x2.5 , pomijam juz fakt ile trzeba sie nagimnastykowac by stracic na niego tylko 5 a nie 6 budynkow jak to ma miejsce w 90% przypadkow)
co otrzymujemy ?? pomijam czasy dojscia bo sa zmienne i nie ma sensu sie do nich odnosic
SKLAD DREWNA ; 10min -> 33 drzew zasadzi , x3 miejsca produkcyjne = mamy 99 drzewek na 10 min
LESNIKI ; 2min 15sek -> 5 drzewek sadzi =przeliczamy= 10min -> 22 drzewka ...czyli mamy 111-133 drzewek na 10 min
GDZIE TU OSZCZEDNOSC ?? wlasciwie to mogliscie WOGOLE tego nie robic , no chyba jako kolejna pulapke na ludzi, wspomne jeszcze koszty bufow na oba te budynki ... to jakas paranoja , zainwestowac 5k fasol + nietanie upy i otrzymac cos gorszego niz sie ma na poczatku ... mam nadzieje ze zdajecie sobie sprawe ze ten budynek kupuja ludzie juz na pewnym poziomie rozwoju i nie maja oni lesnikow na 2gim levelu ....
zapewne wiekszosc zignorowala to bo malo kto chce miec busz na wyspie i satrcza mu 1 lesnik (czyli napewno nie bedzie uruchamial lesnika w Skladzie drewna ) , ja jednak lubie drzewka na wyspie , myslalem ze 1 , no max 2wa sloty Skladu pokryja choc 5 lesnikow , a tu nawet 3 nie pokrywaja ...
zatem odradzam stawianie niby-epickiego budynku , ktory poza majatkiem wydanym na niego i problemach z ustawieniem wiele nie daje ...
portafiliscie poprawic czasy z weglem to dlaczego nie z lesnikami ?? no chyba ze sugerowana jest gola wyspa bo wtedy nie muli wam serwerow :P
mysle ze nie jest za pozno i w kazdej chwili mozecie zredukowac czas sadzenia drzew , moze niewielu ale zawsze kilku zadowolicie , ja przykladowo nie zainwestuje 5k klejnotow w drugi sklad co mi nic nie daje , czyli na mnie nie zarobicie poki tego nie poprawicie ... a jeszcze kilka osob znam z podobna opinia .. zmiana nie zmieni rozgrywki ani nie wplynie na handel jak produkcja wegla/desek .... wiec nie widze zadnego powodu dlaczego nie mielibyscie zrobic malej korekty nawet po wprowadzeniu budynku na normalne serwery
pozdrawiam
okogi
PS temat nie zawiera ankiety bo nie ma potrzeby , nie ma tu nad czym glosowac ... to jest sugestia do BB a nie wymyslona nowosc w grze
The_Cocoloco
27.01.2014, 15:21
:confused:witam
zatem odradzam stawianie niby-epickiego budynku , ktory poza majatkiem wydanym na niego i problemach z ustawieniem wiele nie daje ...
zgodzę sie :) 2 sprawa to produkcja desek egzo żeby odblokować max trzeba mieć tartaki na 5 lvl po to żeby po zrobieniu zadania tartaki wyburzyć lub uśpić bo starczy epicki - a tez pisał gdzieś BB_Xaar ze będą kolejne budynki tego typu wiec lepiej poczekać może na następne fajniejsze :D
krotos666
27.01.2014, 16:22
Mam dwa epickie składy i jestem happy.
Jak nie wiecie jak z niego korzystać to zgodzę się z poprzednikami - odpuście sobie zakup tego budynku.
I również marudzeniem, bo się już tego widzieć na forum nie chce.
Jak nie wiecie jak z niego korzystać to zgodzę się z poprzednikami - odpuście sobie zakup tego budynku.
nie chodzi mi o mozliwosci skladu o one sa .... widocznie nie czytales ze zrozumieniem , chodzilo mi o to ze nie wprowadza on udogodnien jakie powinien szczegolnie na tych mniej oplacalnych lancuchach ... oczywiscie ze mozesz trzaskac deski lub wegiel na okraglo ... ja mam 1 sztuke , postawilem by zredukowac smolarzy ... tutaj mozna zaoszczedzic ... ale nie po to jest wielki mega budynek by tylko 1 surowiec na nim zyskac ... z 6ciu mozliwych .
zapewne nie uzywasz lesnikow w skladzie ... prawda ?
1. za dużo miejsca zajmuje- kombinowanie jak go wcisnąć i gdzie. Burzenie i przestawianie na siłę innych budynków
2. upy: nielogiczne ceny ich- pomijam to bo każdy inaczej na to patrzy
3. brak drwala= nie pełny łańcuch. Dać coś co ma nie pełny łańcuch to jest logika BB
4. Oszczędność patentów i miejsca na wyspie- NO COMMENT
Arthhhur
27.01.2014, 16:50
Popieram. Drugi budynek w drodze.
A jak nie umiesz nie korzystaj...
Był na tescie w takiej samej formie kto chciał to wyprobowal mogł porownac do czego sie nadaje a do czego nie.
krotos666
27.01.2014, 16:57
Są wprowadzone Takie a nie inne budynki, może w przyszłości będą inne, np. dotyczące produkcji wszystkich mieczy.
Ale teraz jest ten i jest lament, dlaczego nie ma innego.
Jakby wprowadzili owy budynek epicki produkujący wszystkie miecze z 2 np. slotami to byłby lament, że chcą budynek, który daje możliwość przerabiania drewna.
I znowu zacząłby się lament i to na 100 procent, no dobra na 99%.
Jest to co jest i chyba z tego, jak się ma możliwość, należy korzystać.
A inne epickie składy .... może kiedyś. :)
Edit:
Szczerze, nie pogardziłbym też epickim budynkiem produkującym manuskrypty,
bo produkuję, produkuję i nie widzę efektów pracy introligatora
Popieram. Drugi budynek w drodze.
A jak nie umiesz nie korzystaj...
Był na tescie w takiej samej formie kto chciał to wyprobowal mogł porownac do czego sie nadaje a do czego nie.
idac waszym tokiem zadowolenia, mogli dac w pozostalych opcje produkcji wody +5 wiaderek na 20 minut i tez byloby super ???
nie marudze na budynek jako calosc jedynie sygnalizuje niedociagniecie w jakby nie bylo najmniej waznym ogniwie ... ale zawsze :P
skoro ma byc praktyczny to wg mnie na kazdej galezi powinien byc choc minimalny zysk po postawieniu go a nie jak jest obecnie ze generuje strate na sadzeniu drzewek .. tylko do tego pije , pozdr
W tym epickiem budynku chyba nie ma 3 lvl epickiego leśnika, wystarczyło by go dodać i juz nawet z czasami nie trzeba kombinować, jak sie mylę to sorry ale taki mamy klimat ^^
Arthhhur
27.01.2014, 22:59
@okogi
Rozumiem twoje rozgoryczenie tym budynkiem. Ale z 6 rzeczy do ktorych został stworzony nadaje sie tylko do dwoch.
Jako tartak liściasty i smolarz iglasty. Reszta to dodatki ktora marnuja zasoby na ulepszenia i wypompowują zasoby.
Najwieksza porazka to nie sadzenie drzew ale praca tego budynku jako tartak egzotyczny. Wole zwykły tartak egzotyczny z premią x3 niz to cudo. Bo jest po prostu niekonomiczny.
AndyKozakow
27.01.2014, 23:06
Polecam kalkulator i powrót do 2 klasy podstawówki.
Nie będę wyliczał jak on się opłaca bo każdy myślący skalkuluje to w 20 sekund.
Dziękuje BB za wprowadzenie tego składu jak dla mnie strzał w 10 a nawet w dwie. Jeszcze 4 dni i stawiam drugi :)
oj andykozakow zakladam ze tobie nie udalo sie skonczyc 2giej klasy skoro nas tam zapraszasz... a jesli taki madry jestes to policz mi zysk na tym budynku przy sadzeniu drzewek iglastych .... pewnie przeogromy jest wg ciebie ... i sadzisz jednym slotem na 5ciu wyspach , u znajomych tez bo przeciez tak pieknie on sadzi :P
dajesz jedynie swiadectwo twoich ograniczen , zobaczyles korzysc na weglu i juz kisiel masz .... to jest dyskusja o Skladzie jako takim i jakie daje mozliwosci na kazdym z lancuchow.... prawda jest taka ze okazal sie on jedynie wyspasionym smolarzem :P nic ponad to
The_Cocoloco
28.01.2014, 00:29
jak kogoś nie znasz nie zakładaj ze ktoś z czego nie umie korzystać i ze marudzi i nie tylko ty masz 2 składy wiec nie trzeba sie chwalić
a temat ma służyć temu ze ktoś chce zwrócić uwagę ze w pewnych cyklach produkcji ten budynek nie jest taki super i tyle
oj andykozakow zakladam ze tobie nie udalo sie skonczyc 2giej klasy skoro nas tam zapraszasz... a jesli taki madry jestes to policz mi zysk na tym budynku przy sadzeniu drzewek iglastych .... pewnie przeogromy jest wg ciebie ... i sadzisz jednym slotem na 5ciu wyspach , u znajomych tez bo przeciez tak pieknie on sadzi :P
dajesz jedynie swiadectwo twoich ograniczen , zobaczyles korzysc na weglu i juz kisiel masz .... to jest dyskusja o Skladzie jako takim i jakie daje mozliwosci na kazdym z lancuchow.... prawda jest taka ze okazal sie on jedynie wyspasionym smolarzem :P nic ponad to
hahaha :) bez dalszych komentarzy :)
A Ty na siłę chcesz widzieć w nim tylko wypasionego leśnika, skład ma kilka dobrych stron-głównie smolarnie, oraz słabsza leśników, moja propozycja napisze jeszcze raz to co wyżej, nie wiem czy ktoś zauważył, dodać 3 lvl lesnika i po krzyku.
GarnekPierogów
28.01.2014, 13:43
Mnie ten skład w ogóle nie interesuje, bo drewna i węgla mam ponad dach magazynu...
A Ty na siłę chcesz widzieć w nim tylko wypasionego leśnika, skład ma kilka dobrych stron-głównie smolarnie, oraz słabsza leśników, moja propozycja napisze jeszcze raz to co wyżej, nie wiem czy ktoś zauważył, dodać 3 lvl lesnika i po krzyku.
no i piekna propozycja ... niech dadza 3ci level na lesnikach , zapewne bedzie to latwiejsze niz redukcja czasu , choc te ostatnie zmiany czasow na normalnych lesnikach sugeruja ze to latwa sprawa ...
nie wiem dokladnie jak z deskami jest , tego nie sprawdzalem bo mam tylko 1 tartak przez cala gre i starcza ... na lesnikow czekalem bo liczylem ze ich ogranicze skoro tylko sadza i wplywaja jedynie na wyglad wyspy
AndyKozakow
28.01.2014, 18:07
Nie będę Cie uszczęśliwiał na siłę okogi
skoro Ty nie potrafisz wykorzystać tego budynku na swojej wyspie twoja sprawa
Trzeba miec nasrane żeby budynek za 50k monet wykorzystywać do sadzenia drzew...
Kto ma łeb na karku wie co robić pozdrawiam zielonych
Trzeba miec nasrane żeby budynek za 50k monet wykorzystywać do sadzenia drzew...
Tu najwyrazniej nie chodzi o sadzenie drzew, tylko o kiepski design, i nawet jesli budynek jest uzyteczny do czegos innego to nie zmienia to faktu, ze ktos kto byl za niego odpowiedzialny za specjalnie sie nie natrudzil mysleniem, a to wrozy zle na przyszlosc.
AndyKozakow
28.01.2014, 19:57
Gramy w to nie od dziś i oboje wiemy że mają lepsze i gorsze pomysły :)
Różne wtopy już zaliczyli więc coś co dla nas jest oczywiste dla nich bywa czarna magią i potem gracze muszą weryfikować ich rozwiązania.
Grunt to wyciągać wnioski na przyszłość a tego nie robią niestety.
Dla mnie ten dymiący komin jest nieekologiczny i patrzę na niego ze wstrętem.BB proszę mi to zaraz zmienić.