Zobacz pełną wersję : Gra Nowe budynki (granit, egzo)
hmm.. robic ankiete w ktorej z góry wiadomo jaki będzie wynik :) ale co tam.
nowe budynki nie powinny mieć opcji handlu w prezencie.
przynajmniej granit i egzo. skoro maja byc limitowane to samemu tylko kupowac.
zaraz sie zacznie znowu zbieranie plonow z multikont i zakladanie kolejnych tylko po to aby szybko zgarnac troche klejnotow za levele i kupic w prezencie na glowne konto.
limit to limit. nie mozna zdobyc to nie mozna zdobyc i już.
wiem , że liczba multikonciarzy jest tak duża, że zaraz to zhejtują, ale co mnie, poruszyłem temat. BB powinno to przemyśleć.
nie stracą nic na zablokowaniu tej opcji bo jesli ktos zaplaci zaklejnoty to i tak kasa wplynie i beda miec. a z multi, maja mniej kasy bo ludzie ssaja klejnoty za darmoche
EX_Zakrecony
25.01.2014, 17:52
Nowe budynki nie mają limitów ilościowych, ale czasowe. Tylko elementy które maja limit ilościowy nie może być przekazywany w formie prezentu.
Pozdrawiam
Mod Zakrecony
Nowe budynki nie mają limitów ilościowych, ale czasowe. Tylko elementy które maja limit ilościowy nie może być przekazywany w formie prezentu.
Pozdrawiam
Mod Zakrecony
modzie modzie a zrozumiales co napisal Hor4cy ?? czy tylko odpisales by odpisac ???
Tornados
25.01.2014, 23:14
To powinno byc tylko i wylacznie na swoje konto (moim zdaniem wsparcia i mikstury tak samo - tylko dla siebie)
Piotru70
26.01.2014, 11:34
Jaka jest różnica między handlowaniem budynkiem np. granitu a handlowaniem wydobytym już granitem? Według mnie ankieta zbędna.
BaronPapkins
26.01.2014, 12:07
A ja mam pomysł, żeby oprócz tego, że można za klejnoty kupić (ale tylko sobie, bez opcji prezentu) powinny być - oczywiście w limitowanym czasie - dodane jako budynek możliwy do zdobycia w przygodzie (jakiejś mniej grywalnej). Bo skoro mogę sobie zdobyć budyneczek, który daje mi +x miejsca dla populacji, to czemu by nie pokusić się o budynek który da mi +x granitu w jakimś tam czasie?
modzie modzie a zrozumiales co napisal Hor4cy ?? czy tylko odpisales by odpisac ???
Świat się kończy, bronię moda :)
Zrozumiał i to bardzo dobrze bo wyłuszczył dlaczego nie ma blokady na prezent.
Aczkolwiek jak dla mnie, jeśli można coś przekazać jako prezent, powinno być również na handlu.
I odwrotnie, jeśli nie chcemy żeby czymś handlowano zlikwidujmy opcję prezentu.
Jaka jest różnica między handlowaniem budynkiem np. granitu a handlowaniem wydobytym już granitem? Według mnie ankieta zbędna.
1. Nie każdy umie/ma możliwość przypilnować.
2. Budynek pozwala na wydobycie większej ilości niż jest w złożu. Dużo większej.
3. Istnieje możliwość wynajęcia gruntu przez osobę, która nie ma miejsca na wyspie (postawienia u kogoś, kto ma).
4. Podobno ma być gałąź edukacji dla wyspy (gospodarki) - pewnie któraś z umiejętności będzie mieć wpływ na wydobycie.
5. ...
Piotru70
26.01.2014, 19:24
1. Nie każdy umie/ma możliwość przypilnować.
2. Budynek pozwala na wydobycie większej ilości niż jest w złożu. Dużo większej.
3. Istnieje możliwość wynajęcia gruntu przez osobę, która nie ma miejsca na wyspie (postawienia u kogoś, kto ma).
4. Podobno ma być gałąź edukacji dla wyspy (gospodarki) - pewnie któraś z umiejętności będzie mieć wpływ na wydobycie.
5. ...
I co z tego? Jak masz po 2 latach dobrze ogarniętą gospodarkę to na ten granit zarobisz w 4 dni. A jak masz słabsza to chyba nie pojmiesz ze gracz taki jak ja ma w nosie to czy ktoś raz na 3,5 miesiąca zarobi 6 czy 9 k granitu nielegalnie. Twoje argumenty jak dla mnie są inwalidami.
I co z tego? Jak masz po 2 latach dobrze ogarniętą gospodarkę to na ten granit zarobisz w 4 dni. A jak masz słabsza to chyba nie pojmiesz ze gracz taki jak ja ma w nosie to czy ktoś raz na 3,5 miesiąca zarobi 6 czy 9 k granitu nielegalnie. Twoje argumenty jak dla mnie są inwalidami.
O różnice pytałeś, to odpowiedziałem.
Różnica między wydobytym granitem a budynkiem jest głównie w ilości granitu.
Ten, który chce i może kupić coś za niebieskie i ten, który chce i może właściwie tego użyć, to dwie różne osoby.
Dlatego właśnie opcja przekazania jako prezent jest dobra - ten kto może, kupuje temu, kto potrzebuje.
Jeden na tym korzysta, drugi też pewnie korzysta, a twórcy gry też korzystają (bo żaden z tych dwóch nie kupiłby samodzielnie).