PDA

Zobacz pełną wersję : Wolnoć Tomku cd

RedJul
22.01.2014, 16:05
Oto słowa Xaara

(...) Proszę jednak zrozumieć, że w przypadku otrzymania oficjalnej skargi (np. od rodzica, który pozwolił rozpocząć grę swojemu dziecku), niezbędne jest podjęcie odpowiednich kroków. Obawiam się, że dostęp do serwera rozmów będzie mógł zostać przywrócony dopiero po zmianie nazwy występującej w grze.

Moje pytanie brzmi - czy działania w kierunku zmiany nicka wynikają z:
a) takiej skargi czy
b) jest to widzimisię nowego moda który siłą rzeczy jest kryty przez support?

I bez rozwadniania, pitolenia - prosta odpowiedź Xaar - a) czy b)?

Mundek_May
22.01.2014, 16:32
Według mnie to zarówno A jak i B są właściwymi odpowiedziami.
Mnie się zdaje ,że to mamusi tego tfu pseudo-moda nie spodobał się ten w sumie sympatycznie brzmiący nick.(pewnie u niej grawitacja już dawno temu zrobiła swoje).
No i stąd całe to zamieszanie. Wystarczy jak zwykle pogratulować BeBe ekipy pseudo-modów. Choć ostatnio wydawało się ,że w końcu zatrudnili do moderatorni normalnych ludzi. No ale "był czas przywyknąć przecie" ,wiec wszystkie te ichnie bany ,ostrzeżenia ,czy nieudane ulepszania gry powinny przestać dziwić normalnych graczy.

Angelkaxd
22.01.2014, 17:09
A ja pozwolę sobie zacytować 7 letniego brata mojego faceta (nawiązując do cycków)
Słowa wycięte z kontekstu, ale ...
Brat: Mogłem powiedzieć Pani w szkole, że widzę cycki mamy jak karmi młodszego brata
Ja: no nie wiem czy Pani była by zadowolona jakbyś mówił o cyckach
Brat: Czemu? Przecież każdy ma cycki i chłopaki i dziewczyny.

Czasami małe dzieci są o wiele mądrzejsze od dorosłych.
Ja osobiście w tym nicku lubie_cycki nie widzę nic złego, a jak on komuś przeszkadzał to musi mieć na prawdę źle z głową ...

Kitikejt
22.01.2014, 17:36
Wydaje się, że została przeprowadzona ogólna akcja przeciwko miłośnikom akurat tego szczegółu anatomii ;) Mam kolegę na Nowym Świecie, który do niedawna posiadał nick „lubiecycki" - do niedawna, ponieważ w dokładnie taki sam sposób jak kolega z Kolonii został zmuszony przez support do zmiany. Oczywiście w celu wymuszenia współpracy został Mu wcześniej zablokowany dostęp do czatu.

Mundek_May
22.01.2014, 20:16
b) jest to widzimisię nowego moda który siłą rzeczy jest kryty przez support?
A tak jeśli mógłbym się spytać. Nie jest to czasem ta modzica ,która swego czasu robiła czystki na Czarcim Gaju ,na którą to za jej radosną działalność wpływało dziennie dziesiątki skarg do supportu i która to za "karę" dostała pieczę nad kilkoma innymi serwerami + kontrolę nad wpisami w forum ?
Czy to ta modzica ,za której to krytykowanie nasz szeryf wlepia permanentne ostrzeżenia ? Jeśli tak ,to współczuję.

Larxand
22.01.2014, 23:04
No więc gdyby moje pacholęta zaczęły grać w TSO i przy obiedzie mi powiedziały, że kupiły coś od lubie_cycki (ha ha ha) albo że napisał do nich mamktsposampas (hi hi hi), to zupełnie oczywiste by było, że jako człowiek dorosły i rozumny napisałbym w tej sprawie do supportu.
A co do tego siedmioletniego smyka, który cycki widzi u wszystkich. No cóż, wiele zależy od kontekstu, ale trzeba wziąć pod uwagę, że tego typu zwroty wpływają na budowanie świadomości takiego dziecka, na jego stosunek względem płci na przykład. Reasumując, dopóki gra jest PEGI 7, tego typu nicków wolałbym nie oglądać.

Piotru70
22.01.2014, 23:24
Angelkaxd

Czasami małe dzieci są o wiele mądrzejsze od dorosłych.
Ja osobiście w tym nicku lubie_cycki nie widzę nic złego, a jak on komuś przeszkadzał to musi mieć na prawdę źle z głową ...
Moja droga przez Twoje rozumowanie dzieci są nie tyle że zmuszane lecz zachęcane do poznawania swojego ciała jak i ciała płci przeciwnych. Co skutkuje później ciążami u 12 latek.

Akiliana
23.01.2014, 03:32
O! Widzę, że "ideologia gender księdza Oko" trafiła na forum TSO.

misiasia
23.01.2014, 09:22
Angelkaxd

Moja droga przez Twoje rozumowanie dzieci są nie tyle że zmuszane lecz zachęcane do poznawania swojego ciała jak i ciała płci przeciwnych. Co skutkuje później ciążami u 12 latek.

myślisz ze w dobie MTV nadal jest jeszcze jakaś "tajemnica" i coś do ukrycia?

to, że gra jest PEGI 7 nie oznacza, że się dla takich nadaje i takich przyciąga. jeszcze mi się nie zdarzyło spotkać w grze kogoś młodszego niż przynajmniej gimnazjum (wiekowo, nie mentalnie ;) ), więc nakazy zmiany nika, bo zawiera czyjeś upodobania jest bzdurne.

RedJul
23.01.2014, 10:30
Nie widzę tu wypowiedzi Xaara, za to pełno tekstów nie na temat.
Nie zastanawiamy się czy jego nick łamie regulamin czy nie.
Pytanie brzmiało czy support (niestety z Xaarem włącznie) idzie w zaparte i "kryje" radosną inicjatywę nowego moda.

BB_xaar
23.01.2014, 13:13
RedJul, nie była to "inicjatywa nowego moda", a interwencja Supportu. Uważam, że dalsze kontynuowanie tematu jest zbędne, dlatego temat zamykam. Jeśli czujesz potrzebę dalszej rozmowy (RedJul), zapraszam na PW. Odpowiedź z mojej strony może pojawić się ze sporym opóźnieniem, ale się pojawi.

Dodatkowo pragnę zauważyć, że odnoszenie się do tego, że w obecnym świecie "nie ma tajemnic" (tj. nieodpowiednie treści są dostępne w internecie) nie oznacza, że treści takie będą tolerowane na The Settlers Online.