Zobacz pełną wersję : Nowy system poczty - never ending story
Błędów ciąg dalszy:
1. W dalszym ciągu maile od odkrywcy nie kasują się po zaakceptowaniu loota
http://fotozrzut.pl/zdjecia/4a837016b9.jpg
2. Można jedynie skasować za jednym wejściem do poczty zaakceptować 8 maili od odkrywcy, które widnieją na powyższym screenie - reszta pomimo kliknięcia w 'Akceptuj' pozostaje cały czas w poczcie
3. Przy kasowaniu wiadomości kursor skacze jak ping-pong :D przeważnie na samą górę.
kolejny nieprzetestowany, niedopracowany build...
pozdrawiam
p
Jurek12345
22.01.2014, 09:56
Kolejny niedopracowany projekt.
Dlaczego dajesz screna ze starej poczty? Nowa nie ma skrzynki nadawczej, a możliwość zaznaczania wszystkich wiadomości na raz jest powyżej zaznaczania pojedynczej wiadomości- trzeba przyznać to jest akurat ułatwienie w porównaniu ze starą pocztą, bo 75 raportów o buffach wykasowałam kilkoma kliknięciami.
Niestety moja nowa poczta ma humory, czasem raporty bitewne da się wykasować a czasem nie i konieczny jest relog.
Dlaczego dajesz screna ze starej poczty?
Nie dałem screena gdyż błąd jest taki sam jak poprzednim razem...
Ale to nie prawda, bo można zaznaczać wszystkie wiadomości na stronie, a dając stary screen wprowadzasz czytelnika w błąd bo wygląda tak jakbyś Ty miał wgrany inny interfejs poczty.
To już lepiej było nie umieszczać żadnych fotek.
Ale to nie prawda, bo można zaznaczać wszystkie wiadomości na stronie,
Faktycznie, już poprawiłem posta. Inny screen wrzucę ok. 18. ale co to ma za znaczenie skoro błąd polega na tym co jest na obecnym widoczne.
YOGI196212
22.01.2014, 15:03
Zastanawia mnie komu potrzebne są stare wiadomości. Moim zdaniem powinien byś wybór - chcesz mieś to masz - nie chcesz to kasujesz. Kasuję otrzymaną wiadomość a po odpaleniu poczty jest ona ponownie. Tak samo jest z raportami po bitwie - przecież wiem że wygrałem / przegrałem to po co trzymać je przez jakiś czas - mnie one są nie potrzebne a usunąć ich nie mogę
Kolejnym niedopracowaniem sa znikajace zaproszenia do przygod... Raz ze nie dotarlo a dwa wisi od paru ladnych godzin (wiecej niz 8 po ktorych powinno zostac anulowane)...
Saruman_74
22.01.2014, 16:57
Również ten sam problem : Raporty z bitwy nie dają się wykasować i potrzebny jest relog
Niestety moja nowa poczta ma humory, czasem raporty bitewne da się wykasować a czasem nie i konieczny jest relog.
Jeśli to możliwe, bardzo proszę o screena z tymi "Raportami z bitwy", których nie da się wykasować.
Jeśli to możliwe, bardzo proszę o screena z tymi "Raportami z bitwy", których nie da się wykasować.
xaar tutaj aktualny screen z mailami od odkrywcy, idzie zaakceptować tylko osiem wiadomości ( nie znikają, a powinny po zaakceptowaniu), a pozostałe klikam akceptuj i nic się nie dzieje ( 5 i 6 wiadomość na screenie).
http://fotozrzut.pl/zdjecia/4a837016b9.jpg
Pyziolek
22.01.2014, 19:37
Zastanawiam się tylko, po co Tobie, BB_xaar, te skriny? Wszyscy mruczą, że ta nowa poczta jest psu pod ogon, a Ty chcesz jeszcze skriny.
silu700, a czy zmiana strony (lub w Twoim przypadku ponownie otwarcie interfejsu poczty) nie powoduje, że te "wyszarzałe" wiadomości znikają?
Pyziolek, "pomrukiwanie", które nie zawiera żadnych konkretów, nie jest zbytnio przydatne podczas pisania do developerów. Co innego screeny i dokładny opis problemu. Nie jestem w stanie samodzielnie modyfikować kodu gry, mogę natomiast przekazywać informacje dalej, i właśnie to staram się robić. :)
Pyziolek
22.01.2014, 20:27
Nie zrozum mnie źle - dziękuję Tobie za Twoją pracę - starasz się, wysyłasz wiadomości, może nawet dzwonisz i z nimi gadasz, ale to jest wszystko funta kłaków niewarte. Co konserwacja, to nowe błędy. Ulepsza się dobre i w miejsce dobrego zamiast być lepsze, jest gorsze. Już mało co jest dobre, bo co się tkną Wasi mityczni technicy, to szlag to trafia.
silu700, a czy zmiana strony (lub w Twoim przypadku ponownie otwarcie interfejsu poczty) nie powoduje, że te "wyszarzałe" wiadomości znikają?
Jak widzisz nie mam akurat więcej stron ;)
Pyziolek
22.01.2014, 20:31
Jak widzisz nie mam akurat więcej stron ;)
BB_xaar napisał: lub w Twoim przypadku ponownie otwarcie interfejsu poczty. Ciężko zrozumieć?
Angelkaxd
22.01.2014, 22:51
Xaar nie wiem czy wiesz ... ale tu chodzi własnie o to aby wiadomości zaakceptowane znikały OD RAZU po kliknięciu, a nie po zamknięciu i otworzeniu na nowo poczty. Tak jak BYŁO W STAREJ POCZCIE.
DrwalNadDrwale
23.01.2014, 03:49
Pyziolek, "pomrukiwanie", które nie zawiera żadnych konkretów, nie jest zbytnio przydatne podczas pisania do developerów. Co innego screeny i dokładny opis problemu. Nie jestem w stanie samodzielnie modyfikować kodu gry, mogę natomiast przekazywać informacje dalej, i właśnie to staram się robić. :)
BB... napisałbym, że w tym samym kraju mieszkasz to po co się głupio... ale zapewne nie mieszkasz.
Więc po prostu zagraj w tę samą grę i zobacz że jest... no tak jak w tej tam generalnej guberni, a nie się screenów z niedziałających przycisków dopytujesz.
EX_Zakrecony
23.01.2014, 12:48
DrwalNadDrwale: problem polega na tym, że nie wszystkie błędy da się odtworzyć na każdym koncie. Lepiej jest poprosić, aby osoba która doświadczyła problemu udokumentowała jak to konkretnie u niej wygląda, niż po omacku próbować to odtworzyć na innym koncie.
Pozdrawiam
Mod Zakrecony
jedynka1949
23.01.2014, 15:52
co to za kit znów nam wciskacie toć to kompletne dno ta nowa poczta
Angelkaxd
23.01.2014, 17:26
A u mnie dziś 8 odkrywców przyniosło przygody, niestety klikając na wiadomość nic sie nie otwiera.
scr: http://scr.hu/1aft/mui3n
Tylko niech mi nikt nie pisze, że trzeba relognąc się i ciasteczka wyczyścic ;]
Carbonara
23.01.2014, 17:38
nowa poczta ma na celu zatrzymanie gracza na dłuższą chwile przed kompem, bo kiedyś klikało się wiadomość od odkrywcy, wciskało "AKCEPTUJ" i ciao, a teraz, robisz to samo, wszystko szarzeje, więc - co oczywiste - wychodzisz z poczty i - co oczywiste - wchodzisz w pocztę - klikasz następne wiadomości i - wychodzisz z poczty i - co oczywiste - wchodzisz w pocztę - i tak do skutku, żeby nie napisać gorzej. W ten sposób nasz czas gry się automatycznie wydłuża, bo to co kiedyś robiliśmy w minutę, teraz robimy 3 minuty, miło spędzając dodatkowy czas na TSO. Don't worry be happy...
Angelkaxd
23.01.2014, 17:45
Wiem wiem, znam to nowe ulepszenie, tyle że ja mam lepszą nowość, tak jak napisalam klikając w wiadomość, zawartość jej mi się nie wyświetla ;p
Niech wróci stara poczta najlepiej, z nią przynajmniej problemów nie było :eek:
Angelkaxd
23.01.2014, 17:46
jestem za
BB_xaar napisał: lub w Twoim przypadku ponownie otwarcie interfejsu poczty. Ciężko zrozumieć?
To, że "wyszarzałe" wiadomości znikają po ponownym otwarciu poczty akurat wiem. Chodziło mi o zwrócenie uwagi na to co o czym pisze również Angelkaxd aby wiadomości kasowały się po zaakceptowaniu - tak jak odbywało się to w starej poczcie. Nie pisz mało istotnych w temacie uwag bo zaśmiecasz wątek bo stara poczta zapewne już nigdy nie wróci, a dobrze byłoby gdyby szybko "połatali" nową.
Zmiana strony istotnie powoduje kasowanie zaakceptowanych wiadomości lecz zwróć uwagę na to co napisałem powyżej ja oraz Angelkaxd. Po zmianie strony nadal nie ma jednak możliwości zaaskceptowania w moim przypadku 6 z 14 wiadomości z informacją o powrocie odkrywcy z poszukiwań konkretnie artefaktów. Dzisiaj miałem taki przypadek, że po kilkukrotnej próbie wejścia ponownie do poczty nie dawało się zaakceptować nadal dwóch pozostałych.
Również jestem zdania, że powinna powrócić stara poczta. Chociaż nowa zawiera częściowo przydatną funkcję zaznaczania wszystkich wiadomości. Częściowo dlatego, że przy okazji zaznaczyłem wszystkie wiadomości z zamiarem skasowania raportów i skasowałem z raportami wiadomości od znajomych, które nie chciałem skasować. Głównym spamem w poczcie są właśnie raporty i większość z nas chciałaby je wyłączyć w ogóle, a przynajmniej móc je zaznaczyć jednym kliknięciem...
pozdrawiam
p
To może i ja wypisze jakie mam problemy z pocztą:
- Nie zawsze kasują mi się wiadomości/raporty czy to kasowane standardowo X czy zaznaczając "zaznacz wszystkie" i "skasuj" relog i wchodzenie ponownie na pocztę nie pomaga i nadal są. Czasami kasują się po dłuższym czekaniu za którymś razem.
- Dzisiaj koledze wysłałam 7 odznak za 1 kamień wiadomość do niego nie dotarła i na pewno nie zaakceptował bo nie miałam wiadomości zwrotnej z kamieniem. Oferta na pewno została wysłana bo miałam info o niej w zakładce wiadomości na czacie, po relogach u mnie i u niego nie pojawiły się ponownie ani w gwieździe ani na poczcie.
A propo u was też czat się nie przesuwa z nowymi wiadomościami pomimo zaznaczonego znaczka automatycznego przewijania?
satan666123
23.01.2014, 20:24
sprzedalem dzisiaj kilka diesiat dropow z byka i wysylam zaproszenie za pierwszym zarem osoba nie mogla go zaakceptowac za drugim razem wlasnie teraz wyslalem zaproszenie a osoba go nie dostala u mnie jest ze ma wyslane u niego nic poczta nowa jest zrypana zacina sie relogi nic nie pomagaja swoja ostatnia konserwacjia zepsuliscie czaty i wiele innych zeczy ;/ i sie dziwie ze takich ciolkowatych informatykow trzymacie na stolku pierwsza konserwa nie udana a druga przyniosla mase bledow co za zenada niby gra darmowa ale wiele ludzi pakuje tu kase i jakos nie widze zeby byl jaki profesionalizm z waszej strony zero powazansci a suport traktuje ludzi jak dzieci
romsheff
25.01.2014, 12:28
Podobna sytuacja - wysłałem kilka premii do znajomego, minęło 24 godziny - brak informacji, że znajomy zaakceptował transakcję, nie ma też przeciwnej, że odrzucił.
Czasami trzeba długo czekać, żeby można było nacisnąć "Akceptuj"
Ja znalazłam dwa błędy:
- kasowanie wiadomości- wiadomo raz się kasują a raz nie, ale chyba znalazłam zależność, wydaje mi się że one nie chcą się kasować po tym gdy zagląda się do okna wiadomości będąc na przygodzie,
- nie wracają oferty handlowe po wyznaczonym czasie- zrobiło się podobnie jak z zaproszeniami do przygody, wysłałam wieczorem ofertę do osoby która była nieobecna, oferta wróciła po ponad 12 godzinach, dopiero gdy ta osoba się pojawiła i otwarła swoje okno poczty (tak podejrzewam, bo powrót nie nastąpił zaraz po zalogowaniu tej osoby ale po jakiś 10 minutach).
romsheff
25.01.2014, 13:44
Ja znalazłam dwa błędy:
- kasowanie wiadomości- wiadomo raz się kasują a raz nie, ale chyba znalazłam zależność, wydaje mi się że one nie chcą się kasować po tym gdy zagląda się do okna wiadomości będąc na przygodzie,
- nie wracają oferty handlowe po wyznaczonym czasie- zrobiło się podobnie jak z zaproszeniami do przygody, wysłałam wieczorem ofertę do osoby która była nieobecna, oferta wróciła po ponad 12 godzinach, dopiero gdy ta osoba się pojawiła i otwarła swoje okno poczty (tak podejrzewam, bo powrót nie nastąpił zaraz po zalogowaniu tej osoby ale po jakiś 10 minutach).
no pięknie, dopóki się nie zaloguje to nie wróci - to czasami długo można czekać :(
BaronPapkins
26.01.2014, 11:30
Właśnie, to jest problem! Robię przygodę na 3 graczy, poszły zaproszenia, ale jedna osoba przez pomyłkę odrzuciła zaproszenie. Nie tylko, że od tego momentu nadal mi wisi w przygodzie jako "nie potwierdził zaproszenia", ale mimo upływu już w tej chwili prawie 48h nadal nie mogę zaprosić nikogo 3go, bo ciągle wisi mi przyciemniony obrazek tego gracza. Ani on nie ma zapro, ani ja nie mogę wysłać. Jak się to g** nie odblokuje to albo czas przygody minie, albo drop przepadnie, a to już dla mnie istotniejszy problem, niż wkurzające, niegasnące powiadomienia o tym, że znajomy dał premię, czy raporty z bitwy, albo odkrywców!
Andre_NH
26.01.2014, 16:58
Po zmianie strony nadal nie ma jednak możliwości zaaskceptowania w moim przypadku 6 z 14 wiadomości z informacją o powrocie odkrywcy z poszukiwań konkretnie artefaktów. Dzisiaj miałem taki przypadek, że po kilkukrotnej próbie wejścia ponownie do poczty nie dawało się zaakceptować nadal dwóch pozostałych.
Miałem to samo. To znaczy miewam. Pomaga tylko relog konta.
Zaznaczanie wszystkich 50 wiadomości: Czy ktoś z tej opcji korzysta? Czy ktoś chce usunąć wszystkie wiadomości bez ich filtrowania?
Carbonara
26.01.2014, 17:22
ja tak usuwam, chociaż nigdy nie wiem co usuwam bo nie widzę tych wiadomości na końcu...
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/594bcbc591aff1b1.html
Jeśli to możliwe, bardzo proszę o screena z tymi "Raportami z bitwy", których nie da się wykasować.[/QUOTE]
Miałem to samo. To znaczy miewam. Pomaga tylko relog konta.
Zaznaczanie wszystkich 50 wiadomości: Czy ktoś z tej opcji korzysta? Czy ktoś chce usunąć wszystkie wiadomości bez ich filtrowania?
Ja korzystam, gdy rano się zjawiam i mam informacje na temat buffów- jak dla mnie ta opcja naprawdę fajna.
Andre_NH
26.01.2014, 22:18
Ja korzystam, gdy rano się zjawiam i mam informacje na temat buffów- jak dla mnie ta opcja naprawdę fajna.
No tak, ale klikając na 'Zaznacz wszystko' usuną ci się wszystkie dostępne 50 wiadomości. A przecież nie o to chodzi.
No tak, ale klikając na 'Zaznacz wszystko' usuną ci się wszystkie dostępne 50 wiadomości. A przecież nie o to chodzi.
Sprawa jest prosta, przewijam listę, co trzeba to czytam, następnie zaznaczam wszystko i kasuje. Jak dla mnie to bardzo przydatna opcja.
Andre_NH
27.01.2014, 17:08
Sprawa jest prosta, przewijam listę, co trzeba to czytam, następnie zaznaczam wszystko i kasuje. Jak dla mnie to bardzo przydatna opcja.
Ja z kolei wszystkie wiadomości PW od innych Graczy archiwizuje, więc opcja jak dla mnie niepraktyczna. Ale jak widać, niektórym się ona przydaje, a to się liczy na plus. :)
Zawsze można zaznaczyć wszystko i te co chcesz zostawić odznaczyć, jak jest ich kilka to i tak oszczędza to czasu.
romsheff
02.02.2014, 17:06
http://fotozrzut.pl/zdjecia/551ed2ee29.jpg (http://fotozrzut.pl/)
żadnej z powyższych rzeczy nie da się zaakceptować
wchodziłem jeszcze raz i jeszcze raz
czekałem kilka minut i też nic "akceptuj" jest nieaktywne
w tle screena widać ze jesteś na jakiejś przygodzie i NIGDY nie dało sie zaakceptowac oferty handlowej bedac na przygodzie lub u znajomego, najedz myszka na to nieaktywne akceptuj i przeczytaj komunikat jaki tam sie pojawi
Poczta podoba mi sie w obecnej formie, brakuje mi tylko folderów, ale nt pisał xaar ze bedzie z tym ciężko
romsheff
02.02.2014, 17:46
częściowo masz rację - nie zwróciłem uwagi, że to na przygodzie
zaakceptowałem trzy, może cztery ofki i się zacięło, niby "akceptuj" podświetlone, tylko, że zaakceptować nie można
ciągle mam problem z tym akceptowaniem ofek w nowej poczcie
podobnie jest jak wrócą odkrywcy, czasami trzeba wyjść i wejść jeszcze raz
Nowa poczta to totalna klapa, w ogóle nie mogę odczytać wiadomości, które mam w skrzynce :]
po zaznaczeniu i wykasowaniu wszystkich wiadomości zostały tylko oferty handlowe które były zaakceptowane przez znajomego a te które mi wysłał zostały usunięte. Mija już ponad tydzień a surowców jak niebyło tak i niema, nie wróciły spowrotem do nadawcy po prostu przepadły(nie były to małe pakiety).Czyli nowa poczta jest super skonstruowana do pozbywania się surowców. Gratuluje twórcom zmarnowanego czasu na ulepszenia bo jest tylko gorzej.
gac605, po najbliższej konserwacji (dziś w nocy) sytuacja z wygasaniem ofert powinna wrócić do normy. Gdy zalogujesz się do gry po konserwacji i otworzysz interfejs poczty, powinny wrócić do Ciebie wszystkie oferty, które już wygasły. :)
W planach są także inne usprawnienia, które powinny przyspieszyć działanie interfejsu nowej poczty.
Najwyraźniej nie wszystko się udało.
1854
1855
E: Po relogu bez zmian.
Takie coś już kiedyś widziałem, z tym że pojawiało sie jak sie przeglądało raporty o premii na wyspie przygody, jak sie wróciło na wyspe startowa wszytko było normalnie
romsheff
04.02.2014, 09:53
Po konserwie - każde wejście do poczty zaczyna się od około 5 sekundowego oglądania klepsydry.
Saruman_74
04.02.2014, 13:14
brak możliwości usunięcia wiadomości w zakładce poczta wysłana
romsheff, po załadowaniu się wiadomości, interfejs poczty powinien działać zdecydowanie szybciej niż poprzednio (np. zmienianie stron).
Saruman_74, to celowe - w skrzynce nadawczej znajduje się 50 ostatnich wiadomości, ich usuwanie nie jest możliwe. Przynajmniej w obecnej wersji. :)
Dziwne bo mi skasowane ofki przez innego gracza od 2 tygodni nie wróciły, wiec proszę nie wprowadzać ludzi w błąd. Support także nie zwraca surowców. Nowa poczta to totalna klapa.
Xaar wytłumacz mi proszę, a myślę, że innym graczom również cel wprowadzenia nowej poczty. Może ja czegoś nie rozumiem? Spróbuj mnie przekonać.
J *** znowu to samo wczoraj sprawdzałem oferty 1kamien za 1 rybe po usunięciu wracały jako odrzucone dziś drop z matczynej usunąłem omyłkowo razem z raportami i niespodzianka wyparowało. co jest do *** wyłączcie gre na tydzień , miesiąc lub kwartał i jak będzie bez błędów wszelakiej maści to dajcie do użytkowania graczom. Przeciez to co się dzieje to są kpiny. na razie grac już nie będę dopóki support mi nie odpisze czyli GAME OVER
Xaar wytłumacz mi proszę, a myślę, że innym graczom również cel wprowadzenia nowej poczty. Może ja czegoś nie rozumiem? Spróbuj mnie przekonać.
Pomysł zmiany interfejsu poczty był poruszany przez graczy kilkakrotnie.
Tyle że jest duża rozbieżność między tym co było proponowane (poza skrzynką wysłane) a tym czym uraczyło nas BB.
Pomijam jakość wykonania.
http://fotozrzut.pl/zdjecia/551ed2ee29.jpg (http://fotozrzut.pl/)
żadnej z powyższych rzeczy nie da się zaakceptować
wchodziłem jeszcze raz i jeszcze raz
czekałem kilka minut i też nic "akceptuj" jest nieaktywne
O stary ile tego masz, współczuję. :D
Taika_Pearl
09.02.2014, 04:30
romsheff, po załadowaniu się wiadomości, interfejs poczty powinien działać zdecydowanie szybciej niż poprzednio (np. zmienianie stron).
Saruman_74, to celowe - w skrzynce nadawczej znajduje się 50 ostatnich wiadomości, ich usuwanie nie jest możliwe. Przynajmniej w obecnej wersji. :)
nieee ,no usuwanie jest mozliwe....po relogu... tyle ze logowanie do gry trwa wieki,wiec w praktyce w skrzynce kisnie kilka stron np raportow z bitwy,dzieki...moze to jakis nowy event??? BB zyczy szczescia tym,ktorzy w spamie potarfia znalezc wlasciwa wiadomosc ;) tylko nagord nie przewidziano,chyba ze liczyc pulsujaca zyle na szyi ;)