PDA

Zobacz pełną wersję : Problem z przebiegiem walki

TorukMakto
14.01.2014, 10:54
Witam
Przykład:
Dziś robię przygodę "Okradać bogatych". Wysyłam Weterana do walki, Weteran dociera do obozu i zaczyna się walka.
Obok obozu się kotłuje, Minuta, druga ... piąta a paska postępu niszczenia obozu nie widu, nie słychu... Wychodzę do widoku wyspy i wracam i się okazuję że Weteran dawno w garnizonie siedzi i "świętuje zwycięstwo"
Czy ktoś się z takim przypadkiem spotkał??
Bo zdaje mi się że powrót do starej poczty to sprawił (we wczorajszej przygodzie tego nie miałem).

sparkz
14.01.2014, 11:54
Przebieg walki jest obliczany niezaleznie od tego jak wyglada animacja. Problemy z wyswietlaniem animacji natomiast dzialaja w obie strony (np oboz potrafi zniknac w kilka sek nawet bez pokazania paska postepu) i pojawiaja sie sporadycznie od paru lat.

Van-de-Lord
14.01.2014, 16:34
Sporadyczne problemy ale zazwyczaj spowodowane błędem w komunikacji klient-serwer, za to lagi na wieloosobowych przygodach pojawiają się z chwilą zaproszenia znajomych.

Majamas
15.01.2014, 20:16
Mialem niedawno inny, też ciekawy przypadek. General wyslany do boju po jakims czasie znajdowal sie dalej w swoim namiocie mimo ze wyraznie widzialem jak idzie w strone celu. Wiec wyslalem go drugi raz, dlugo czekajac az wyjdzie zrobilem relog i wtedy juz bylo po walce. Do celu bylo daleko, nie mogl tak szybko pojsc i wrocic, wiec musialo zadzialac jednak pierwsze wyslanie, które gra tak sobie jakby skasowala wizualnie ale gdzies tam w pamiecie zostalo ze poszedl.

mxxx3
16.01.2014, 00:53
za to lagi na wieloosobowych przygodach pojawiają się z chwilą zaproszenia znajomych.

Moim zdaniem to nie jest lag tylko utrudnienie bo kazde wyjscie gienka ma taki sam czas 3 flagi wiec bez problemu. Sporo razy zapraszalem do czarnych i robilem g1 tylko doliczalem 3 flagi