Zobacz pełną wersję : Błędy w nowym system poczty
1. nikomu niepotrzebne menu kontekstowe ( tak jakby brakowało miejsca na przyciski ) blokuje opcję 'skasuj' w rubryce 'wysłane'
http://fotozrzut.pl/zdjecia/e14e92ebed.jpg
2. maile od odkrywcy nie kasują się po zaakceptowaniu loota
http://fotozrzut.pl/zdjecia/c37a72c8d0.jpg
3. drobny szczegół - skoro mamy polską wersję to wypada datę wyświetlać również w po polsku.
4. błąd to wprowadzenie tego systemu do gry :D
pozdrawiam
p
Nie wiem czy przyczyną jest nowy system poczty, ale nie dochodzą do mnie zaproszenia do przygody
5. brak możliwości usunięcia maili wysłanych
5. brak możliwości usunięcia maili wysłanych
zapomniałem dopisać, a właśnie o to mi chodziło w punkcie nr 1 ;)
TorukMakto
09.01.2014, 10:20
Witam dopiszę jeszcze, że przydałoby się opcja zaznacz wszystkie
lukas_wax
09.01.2014, 10:39
usuwanie wiadomości z przygody nie daje nic (ani nieprzeczytanych ani przeczytanych) nie da się ich usunąć ani pojedyńczo ani zaznaczając wszystkie.
Kranderga
09.01.2014, 10:50
1. Wiadomości w skrzynce Wysłane kasuje odbiorca
2. skasowane maile znikają po zmianie strony
3. Dobrze że nie są po niemiecku
4. Byle tylko narzekać, trzeba być wdzięcznym programistom, odwalili kawał porządnej, nikomu niepotrzebnej roboty.
5. reboot jest dobry na wszystko.
Jeśli jesteś innego zdania niż malkontenci piszący w tym wątku, tu http://forum.thesettlersonline.pl/threads/33790-Nowy-system-poczty możesz wyrazić swoja radość z wprowadzenia nowego systemu poczty
Van-de-Lord
09.01.2014, 11:53
W takim razie "wysłane" jest zbędne skoro są tam wiadomości które zostawi odbiorca.
I na co to graczom? Nie lepiej byłoby wprowadzić większy mnożnik w koszarach?
SirDyrektor
09.01.2014, 14:25
Tylko narzekają.
Plusy:
1. Widzę wiadomości, które wysłałem
2. Widzę, kiedy anulowane będzie niezaakceptowane zaproszenie do przygody
3. Trudniej usunąć przez przypadek zaproszenie do przygody lub inną wiadomość
4. Trochę szybciej usuwa się spam z zrzucania premii
5. Trochę większe okno treści wiadomości
6. Możliwość blokowania wiadomości od wybranych graczy
Tornados
09.01.2014, 14:34
4. Trochę szybciej usuwa się spam z zrzucania premii
Niezgodze sie
Zeby usunac 8 wiadomosci trzeba 10 klikniec
Dawniej bylo tylko 8 klikniec
A co gdy sie ma 240 wiadomosci o premii dziennie?
Van-de-Lord
09.01.2014, 14:36
1. Widzę wiadomości, które wysłałem
O ile odbiorca ją zostawi
Tornados
09.01.2014, 14:41
5. Trochę większe okno treści wiadomości
Niektorzy narzekaja ze im sie na monitorze nie miesci i nie moga zamknac
fruzia007
09.01.2014, 17:04
U mnie giną zaproszenia do przygód jak wysyłam do znajomych i niestety po 8 godz nie wracają do mnie zaproszenie i muszę zakończyć przygodę sama .....i oczywiście jestem już w plecy 3 dropy ;(
SirDyrektor
09.01.2014, 17:16
Niezgodze sie
Zeby usunac 8 wiadomosci trzeba 10 klikniec
Dawniej bylo tylko 8 klikniec
A co gdy sie ma 240 wiadomosci o premii dziennie?
1. Możesz zaznaczyć więcej niż osiem wiadomości i dopiero dać usuń
2. Wcześniej każde usunięcie wiadomości było związane z wysłaniem requesta do serwera. Teraz jest jeden reqest na wszystkie wiadomości. Nie musisz czekać między kliknięciami stąd może być trochę szybciej mimo kilku kliknięc więcej
SirDyrektor
09.01.2014, 17:18
O ile odbiorca ją zostawi
Racja :)
Tornados
09.01.2014, 17:18
Jak probowalem zaznaczyc z 9 wiadomosci (na 2 stronach) to mi usunelo tylko ta 1 wiadomosc ze strony 2
GrzechuGrek
09.01.2014, 19:00
Ktoś pisał że nie znikają wiadomości od odkrywcy po zaakceptowaniu tego co przyniósł.... a próbowaliście potem zamknąć pocznę i ponownie ją otworzyć?
Mi dopiero po tym zniknęły zaakceptowane już wiadomości od odkrywcy. Czyli nie jest aż tak źle.
1. Gdzie jest opcja zaznacz/usuń wszystkie?
2. Jak mam 50 premii od znajomego, a między nimi zasoby od odkrywcy, to trudniej wywalać wszystkie info o premii i dodać zasoby od odkrywcy - to tylko przykład. A co jeśli zamiast info o zasobach będzie wiadomość od znajomego? (wcześniej można było tylko klikać w jednym punkcie aby usunąć niepotrzebne wiadomości).
Jednym słowem zmiana na lepsze ale nie do końca, czyli coś w głowie programistów świeci ale za słabo, żeby zobaczyć to, co w cieniu :(
(...) Plusy: (...)
2. Widzę, kiedy anulowane będzie niezaakceptowane zaproszenie do przygody (...)
Nadal zle ;)
Ja chce je moc sama usunac, bez koniecznosci czekania tyle czasu...
kto sprawdzi czy ten wariant działa ?
http://fotozrzut.pl/zdjecia/ff8db4360a.jpg
Jak można wprowadzić taki niedopracowany build do gry...
Cadaveria
09.01.2014, 19:36
Przydałaby się jeszcze godzina odebrania wiadomości. Po co ta skrzynka była tak długo "testowana" na testowym skoro i tak jest od groma błędów. :confused: Kasowanie raportów po buffkach to teraz będzie udręka.
SirDyrektor
09.01.2014, 19:44
kto sprawdzi czy ten wariant działa ?
http://fotozrzut.pl/zdjecia/ff8db4360a.jpg
Jak można wprowadzić taki niedopracowany build do gry...
Jesli zaznaczysz wiele wiadomosci i wsrod nich bedzie choc jedna usuwalna to "skasuj" bedzie aktywne ale usunie tylko te usuwalne wiadomosci. Wiadomosci nieusuwalne nie zaostana skasowane mimo zaznaczenia.
szarotek
09.01.2014, 19:49
no fajnie, przyjmuje zaproszenie do przygody i wywala mnie z gry .... a po wejściu ponownym do gry zaproszenie dalej czeka na akceptacje - modernizowana była poczta czy cała gra :(
pomijam już fakt, że w poczcie mam wiadomości, z którymi nic nie mogę zrobić (brak możliwości usunięcia maili wysłanych) ..:(
U mnie giną zaproszenia do przygód jak wysyłam do znajomych i niestety po 8 godz nie wracają do mnie zaproszenie i muszę zakończyć przygodę sama .....i oczywiście jestem już w plecy 3 dropy ;(
Dokładnie mam tak samo... Usprawnili pocztę inaczej i zrypali do tego jeszcze system zaproszeń... Ssssssssssuper...
Dokładnie mam tak samo... Usprawnili pocztę inaczej i zrypali do tego jeszcze system zaproszeń... Ssssssssssuper...
Również padłem ofiarą błędu. Za chwilę zgłaszam to na support :(
Mam dokładnie ten sam błąd. Wczoraj w nocy wysłałem zapke do Dzielnego Krawca koledze, dostał ją, ale nie dał rady już przyjąć. Dziś jak się zalogował zaproszenia już nie było, a ja nadal nie mogę zaprosić nikogo na to miejsce. Dodam, że mam premium jeszcze przez kilka godzin i wojsko narekrutowane na robienie kolejnego Krawca. Także albo nie czekam i jestem jednego dropa na premce w plecy, albo czekam i jestem 3 bonusy do dropa za premke w plecy. Naprawdę świetnie. Zgłaszam to na support, ciekawe czy mi jakoś zrekompensują te sraty.
Jesli zaznaczysz wiele wiadomosci i wsrod nich bedzie choc jedna usuwalna to "skasuj" bedzie aktywne ale usunie tylko te usuwalne wiadomosci. Wiadomosci nieusuwalne nie zaostana skasowane mimo zaznaczenia.
Czyli, która wg ciebie spośród tych czterech jest usuwalna ?
Wypada prosić o cofnięcie zmian w systemie poczty do czasu usunięcia błędów i ponownych testów na tsotesting.com !
I poprawienie literówki w tytule tematu.
ikar1231
09.01.2014, 22:14
SirGyrektor nie masz racji i grubo się mylisz dawniej wystarczyło klikać po kolei wszystkie wiadomości o koszach teraz trzeba je wszystkie zaznaczyć poprzewijać strony po czym możesz skasować. Przed wprowadzeniem poprawki wiadomości o koszach średnio w dwie minuty usuwałem teraz zeszło mi się z taką samą liczbą wiadomości osiem minut czyli przyjmując ze dojdę do wprawy i będzie to sześć minut to i tak trzy razy dłużej. Taki sposób usuwania wiadomości jest dobry jak ktoś wymienia max 25 koszy, a nie 200-300. Przy wymianie 200-300 koszy masz coś koło 15 stron do zaznaczenia prze klikania.
SirGyrektor nie masz racji i grubo się mylisz dawniej wystarczyło klikać po kolei wszystkie wiadomości o koszach teraz trzeba je wszystkie zaznaczyć poprzewijać strony po czym możesz skasować.
Całe szczęście, że wygasają po 7 dniach...
W dacie wiadomości przydałby się ROK, a także GODZINA i MINUTY.
Tak - mam w skrzynce wiadomości sprzed roku i ponad.
proponuje dodać zakładkę spam gdzie będą trafiały wszystkie informacje do rzucanych premiach a jak nie to najlepiej niech w ogolę się nie pojawiają
oprócz tego niech będzie zakładka zaproszenia i tam niech wpadają same zaproszenia
no i zakładka dla odkrywcy i geologa niech tam wpadają premie za odkrycia
dodatkowo nieprawidlowo dziala sortowanie
poukladanie po temacie nie dziala prawidlowo, poprzeplatane bufy z powrotami grubasow i znajdkami geologow
pradawni bogowie się jednak nad nami zlitowali, dziękuję :D
Wielkie brawa za decyzję przywrócenia poprzedniej wersji poczty, BB.
Jestem pewny, że po uwzględnieniu naszych uwag zaskoczycie nas czymś naprawdę świetnym.
po co komu zakładka wysłane mam 50 stron wiadomości z którymi nic nie mogę zrobić