PDA

Zobacz pełną wersję : Gra Przygody nic nie warte ! "Dzieci, Zakazane, Wiktor, itd."

rycha86
05.01.2014, 13:24
Jak sami wiecie że dziś na świecie te ww. przygody są warte tyle co "nic". Jest kilka pomysłów jak zrobić z nich pożytek ! :
a)
Kupiec : Możliwość wymiany danej przygody za np. Mapy 1/3 wartości (u kupca kupisz banitów za 200map a możesz go sprzedać za 70map)
b)
Handel : Zwiększenie liczby partii podczas sprzedawania przygód (na dzień dzisiejszy każda oferta kosztuje co raz drożej ! sprzedawania wiktora za rybę się po prostu nie opłaca )
c)
Wzbogacenie : Do dropa dołożyć slot w postaci np.Fasolek lub przygody czy budowli
d)
Zmniejszenie Strat : tłumaczyć chyba nie trzeba !

RobinsonCrusoe
05.01.2014, 13:42
Wiktor jest ok. Zakazane to przygoda nie do robienia masowo tylko do zadań. Dzieci są bardzo fajne do wbijania szybko poziomów. Jak dla mnie nic nie trzeba zmieniać.

Angelkaxd
05.01.2014, 13:47
Teraz jak zapas kolejnych zakazanych z eventu się skończy, to zwykłe zakazane będą robione o wiele częściej.

daveandnokia
05.01.2014, 13:50
wystarczyłoby zmienić dropy i skończyłoby sie narzekanie, teraz nasuwa się pytanie: jakie dropy?

eryk_dzaffar
05.01.2014, 15:38
a może wymiana w specjalnym magazynie prowiantu na inną przygodę np.:
5x 1-osobową przygode na 1x losową 2-osobową przygode itd
a 3-osobowe na dowolną losową bajkową przygode

a)nie i tak mamy teraz możliwość produkcji fr. map
b) przydało by sie ale i tak nierozwiąże to problemu
c)mało prawdopodobne
d)chciałbym ale zaraz by podniesiono larum że inne przygody też trzeba by było poprawić

dodaj do ankiety możliwość Żadne z powyższych

GarnekPierogów
05.01.2014, 15:41
Przecież te przygody nie są takie złe...

GrzechuGrek
05.01.2014, 16:24
Ja już miałem pomysł m.in na temat mało-opłacalnych przygód
http://forum.thesettlersonline.pl/threads/33567-Pude%C5%82ka-quot-Mistrz-Architektury-quot-oraz-quot-Egzotyczne-szcz%C4%85tki-quot-jako-bardzo-rzadki-drop

Jurek12345
05.01.2014, 18:34
Zakazane wrócą do łask IMO. W dropie pojawiły się Kolejne ZE.

Stan58
05.01.2014, 19:20
Brakuje mi w ankiecie opcji Nic nie trzeba zmieniać, a poza tym w gwieździe w prawym górnym rogu ikony przygody jest taki przycisk x. Naciśnięcie przycisku skutkuje usunięciem niechcianego przedmiotu z gwiazdy:)

Duszysko40
05.01.2014, 20:54
nastepna ankieta w stylu "kto jest twym idolem i dlaczego właśnie lenin" nie mozna byc przeciw..wiec zadne z powyzszych.

Piotru70
05.01.2014, 23:16
Dzieci są bardzo fajne do wbijania szybko poziomów. Jak dla mnie nic nie trzeba zmieniać. Do wbijania poziomów są wikingowie.

okogi
05.01.2014, 23:44
Do wbijania poziomów są wikingowie.

ale oni sa dla amatorow :P

aTenSion
06.01.2014, 12:51
do bicia poziomów są banici - 14k exp dobry drop straty do 600 R
wikingowie do expa ale tylko z wetkiem

nowypan
06.01.2014, 13:10
ja mysle ze powinni wprowadzic jakis budynek do utylizacji przygod .albo dodatkowa opcie w magazyne prowiantu .faktem jest ze odkrywcy przynosza kupe smieci z poszukiwan przygod i zawala to tylko miejsce w menu gwiazdy .mozliwosc spalenie takich przygod za np. kawalki mapy byla by optymalnym dla kazdego rozwiazaniem .

Van-de-Lord
06.01.2014, 13:37
a) odpada, już jest opcja szybkiej produkcji mapek w nowym prowiancie
b) jestem za, powinna być możliwość wystawiania takich ofert
c) w zakazanych można zdobyć "Kolejne zakazane" które mają fajny droop, może kiedyś dodadzą takie opcje do innych przygód
d) to też ciekawa opcja jeśli nie będzie kontynuacji przygody

Chcesz się pozbyć przygody to ją skasuj lub odpal, zbierz garnki i anuluj przygodę.

Carbonara
06.01.2014, 13:53
Na Wiktorze wbiłem levele od 44 do 49 i nie narzekam. Dużo expa, małe straty, niezły drop (bez saletry).
Bardzo proszę mi nic z Wiktorem nie zmieniać.

Garenos
06.01.2014, 17:38
jeśli chcecie mniejszych strat polecam poszukać po poradnikach może są poradniki z o wiele mniejszymi stratami niż poznaczyka :)

Poznańczyk
06.01.2014, 19:58
W Zakazanych i Dzieciach sytarczylo by dodać : zamiast 300 i 500osadników w dropie 3 i 5K. Przynajmniej po coś by się je robiło.

jeśli chcecie mniejszych strat polecam poszukać po poradnikach może są poradniki z o wiele mniejszymi stratami niż poznaczyka :)

Pewnie że są, tylko zależy kto jak podchodzi do strat :)
Poradniki robię pod siebie, a wole stracić 900Ochotników niż z 2-3K rekrutów, nie jestem przyklejony do koputera i nie czekam na jednostki tak jak niektórzy, zrobi się wojsko robię przygodę. Do tego nie przeliczam tak jak większość, prawie nic nie kupuje na handlu, przygody robie tym co mam.

A do Zakazanych i Dzieci robiłem poradniki jak miałem ponad 50-70K mieczy z żelaza, a to tylko z wbijania poziomów na banitach.

Tornados
06.01.2014, 20:09
Ja robie tak samo poznan ;p

A wiktorow nie wiem czemu nigdy nie lubialem
I straty wcale nie sa tam male

zOnk2703
07.01.2014, 13:58
Jako że podczas ostatniego eventu Handlowcy przygodami zostali "Ukrojeni" i to dość potężnie !
Jeszcze przed eventem opłacało wysyłać Odkrywców na bardzo długie poszukiwania przygód !
zaś podczas eventu wiele się zmieniło :
Mapy : koszt jednej mapy przed eventem to 1:5 monet
koszt jednej mapy po i podczas eventu to : 1:1monet
wspominając jeszcze to że Przygoda Czarni rycerze chodziła po 1,5k monet a na dzień dzisiejszy jest to 1/3 ceny(400-500M) !
Ja szkoląc swoich odkrywców szkole ich pod względem poszukiwania przygód !
Biorąc pod uwagę to że Grubasy przyniosą dzieci, wiktorów, zakazane jakoś przebolałem (zapchana gwiazda nic więcej)
Na dzień dzisiejszy wysyłanie grubych na BDPP stało się po prostu mało opłacalne !
Jedyne na czym się da zarobić to na wikingach bo cena wzrosła z 1,5 do 2k monet

Van-de-Lord
07.01.2014, 15:45
Jedyne na czym się da zarobić to na wikingach bo cena wzrosła z 1,5 do 2k monet
Nie można jej kupić za mapki, a że mniej osób wysyła teraz grubasów po przygody (podczas eventu większość wysyłała tylko po skarby) to ilość przygód zmalała więc cena wzrosła.

Majamas
07.01.2014, 23:03
Słabo dopasowana ankieta do problemu. Każda z tych przygód ma swoje plusy. A że wiekszosc ich nie lubi robic to kwestia lenistwa i malych ambicji graczy.

rycha86
08.01.2014, 11:35
Słabo dopasowana ankieta do problemu. Każda z tych przygód ma swoje plusy. A że wiekszosc ich nie lubi robic to kwestia lenistwa i malych ambicji graczy.

Tu się nie rozchodzi o to że nikt nie lubi jej robić tylko o to że przygody te zawalają menu Gwiazdy i nie dość że płacisz 350 wędlin + 60 monet(odkrywcy) przynosi ci 4x dzieci 2x wiktora 1x zakazane a jak chcesz je sprzedać na handlu to do każdej przygody dopłacasz indywidualnie bo nie da sie wystawić np. 4-ech partii jednej przygody !

A dla czego nie chętnie wykonuje te przygody ?
-Bo ilość tych przygód przynoszonych przez odkrywce jest większa niż jednostki które jestem w stanie wyhodować
na 17 odkrywców dziennie dostaje około 3-5 badziewnych przygód (wolał bym mapy)

Edit :
choć co jakiś czas usuwam nie potrzebne przygody
To moje menu gwiazdy na dzień dzisiejszy :
http://limuzynyradlin.republika.pl/gwiazdy.JPG
Krzyży-kuj każdą po kolei to cie też krew zaleje !
próbowałem na bieżąco usuwać ale jak widać nie dało rady !

Majamas
08.01.2014, 16:21
To teraz zadam pytanie po co wysylasz odkrywcow mając tyle przygód? Przydałaby ci sie faktycznie opcja hurtowej sprzedaży, bo w tych krawcach i mrocznym bractwie zamroziłes sporo majatku.

Prędzej czy później BB samo zdecyduje zeby cos takiego wprowadzic bo zapchane gwiazdy musza obciazac im bazy danych. Podobmo jest limit 1000 jendego typu przygody, potem beda przepadac wiec spokoj, przestanie przybywac. :)

rycha86
08.01.2014, 20:55
To teraz zadam pytanie po co wysylasz odkrywcow mając tyle przygód? Przydałaby ci sie faktycznie opcja hurtowej sprzedaży, bo w tych krawcach i mrocznym bractwie zamroziłes sporo majatku.

A no widzisz Jeden handluje zbożem jeden mieczami a inny granitem ! Ja handluje przygodami !
nie pochwale się jakie miałem przychody bo to nie o to w temacie chodzi !
Krawcami i Bractwem nie handluję bo mało płacą a po za tym jeść nie wołają

Jedyne co mnie pocieszyło to wiadomość na głównej o nowych przygodach Co-op ! tzn gwiazda będzie pękać w szwach

Tornados
08.01.2014, 22:03
Jedyne co mnie pocieszyło to wiadomość na głównej o nowych przygodach Co-op ! tzn gwiazda będzie pękać w szwach

Jesli bedzie taki drop jak na testowym to na 100% beda lezec w gwiazdach

Iphoris
09.01.2014, 15:54

Dzieci Sawanny mają plusy? :]

Fajnie z nich tytan leci, ale zapotrzebowanie na tytan jest trochę małe. Na exp za duże straty. Na kociołki za małe zapotrzebowanie. Z expem częściowym za dużo roboty (a chyba jednak nadal straty duże).
Niby jakieś plusy są, ale ważne żeby te plusy nie przesłoniły wam minusów.

Problem zalegania, kasowania i handlu by się rozwiązał gdyby wprowadzić sensowne grupowanie. Nie istnieje chyba żaden sensowny powód, żeby jednakowe przygody były trzymane oddzielnie.

Banitów i Wiktora podobno jest sens robić, a Zakazane powinny zyskać na wartości po uzupełnieniu nagrody.

Igorb1985
10.01.2014, 11:14
nastepna ankieta w stylu "kto jest twym idolem i dlaczego właśnie lenin" nie mozna byc przeciw..wiec zadne z powyzszych.

Normalnie nic dodać nic ująć. Podpisuje się obiema rękami ;)

Garenos
10.01.2014, 11:50
Poznańczyk dałem tylko przykład że jakby chcieli to by mogli poszukaći może by im się spodobały takie typu przygody a mogą z kimś robić to też lepiej wyjdzie niż samemu i sprzedawać dropa ;)

Hor4cy
12.01.2014, 21:43
Autor ma jakiś kompleks ? A daj ludziom opcje "żadne z powyższych" w ankiecie zamiast zmuszać do wyboru czegoś co tylko tobie sie wydaje potrzebne.
Zakazane robie kilka razy w miesiacu a jak wspomniano, chetnych przybywa bo zmienił się drop i wartościowa przygoda w nim wpada.
Wiktor, jest dobry i nic nie trzzeba zmieniac.
Dzieci, cóż, dyskusyjne... ale nie znaczy ze od razu trzeba coś zmieniac.

Ja jestem przeciwny Wkingom, masa expa za nic. Jest wiele przygód i nikt Ci nie każe robić tych co sie tobie nie opłacaja.
ZAWSZE beda jakies najsłabsze. po to jest zróżnicowanie. a jak Ci zawadzają w gwiezdzie i za rybe sie nie oplaca sprzedawac to skasuj !! taki X przy przygodzie w gwiezdzie i po sprawie. zapomniane i nie boli.

lubie_balony
13.01.2014, 18:13
Nie jest możliwe zbalansowanie tego wszystkiego. Zawsze jakieś przygody będę mniej opłacalne z punktu widzenia graczy i jest to naturalna kolej rzeczy. Wejdą nowe przygody, eventy i rozpoczyna się nowy wyścig szczurów by dostać nowe budowle, premie i inne bajery. Może wejdą zmiany w stylu rozbudowy generałów jak geologów czy odkrywców, gdzie będzie można znacznie zmniejszyć straty na przygodach przez co staną się one opłacalne z punktu widzenie niektórych graczy.
Dla przykładu wprowadzenie mikstur zaowocowało częstszym pojawianiem się ofert wymiany i sprzedaży dropów z mniej popularnych przygód.

Angel7212
14.01.2014, 17:37
hmm a wystarczyłoby dać jakąś premię, ZE robi się na 50lv dla 500 klejnotów
tylko premię a nie takie jak do tej pory - te nie są zachęcające :(

http://screenshooter.net/8711094/odnrbbo
http://screenshooter.net/8711094/plkitle

doradz
14.01.2014, 18:35
Dzieci Sawanny mają plusy? :]

Fajnie z nich tytan leci, ale zapotrzebowanie na tytan jest trochę małe. Na exp za duże straty. Na kociołki za małe zapotrzebowanie. Z expem częściowym za dużo roboty (a chyba jednak nadal straty duże).
Niby jakieś plusy są, ale ważne żeby te plusy nie przesłoniły wam minusów.

dzieci są świetne do zbierania PD lub szybkiego uzupełnienia gwiezdnych monet. Robi się w około godzinkę, straty mniejsze niż w wiktorze, dropa można sprzedać, wbrew temu co piszesz granit wpada równie często jak tytan i przygodę można mieć praktycznie za darmo. Jak dla mnie to sporo plusów :rolleyes:

LuluChoco
15.01.2014, 12:25
Ja jestem za wzbogaceniem niektórych przygód (zwłaszcza tych bez możliwości wykonania szybkim dropem) dodatkowymi atrakcjami np. budynkami (najlepiej nowymi) np jakiś bezpatentowy leśnik bez opcji handlu takim budynkiem choćby 0,1% w Dzieciach Sawanny, lub wiatrak robiący mąkę z saletry ;) wypadający czasem w Zakazanych Eksperymentach czy w Prochu. Mógłby tez być pakiecik premii, przekąska stadionowa w Wiktorze Podstępnym .

persona82
26.01.2014, 19:32
dodac nowe przygody do poszukiwan odkrywcow jedyna wartosciowa to wikingowie lub pozamieniac ,dodac jakies basniowe,eventowe

e-rick
31.01.2014, 11:34
Mój pomysł polega na tym aby jednak uatrakcyjnić "dzieci sawanny" w ten sposób,że w dropie była by przygoda pt."Dzieci w szkole".Po zrobieniu tej drugiej przygody można by było uzyskać w dropie książki do wykształcenia geologów,odkrywców a najwyższa nagroda to byłby "Kodeks rycerski" i tym można by było kształcić generałów.

Mastaszko
31.01.2014, 14:18
Mój pomysł polega na tym aby jednak uatrakcyjnić "dzieci sawanny" w ten sposób,że w dropie była by przygoda pt."Dzieci w szkole".Po zrobieniu tej drugiej przygody można by było uzyskać w dropie książki do wykształcenia geologów,odkrywców a najwyższa nagroda to byłby "Kodeks rycerski" i tym można by było kształcić generałów.

moze jestem zacofany ale nie widze sensu ksztalcenia generala .. chcielibyscie zrobic z tej milej i przyjemnej gry cos co zupelnie zniszczy jej klimat

dario_j
31.01.2014, 17:39
Zakazane bym podrasował powiększając dropa tak o 35% i dokładając jakąś budowlę mieszkalną. Jak narazie przygoda na granicy moich możliwości.

e-rick
31.01.2014, 18:18
moze jestem zacofany ale nie widze sensu ksztalcenia generala .. chcielibyscie zrobic z tej milej i przyjemnej gry cos co zupelnie zniszczy jej klimat

...jak najbardziej,można by było kształcić zwykłego generała na doswiadczonego i doświadczonego na weterana,dlaczego gracze bez kamyków nie mogą zdobyć weterana w inny sposób ?

thordis
31.01.2014, 18:34
Przecież mogą zdobyć i bez kamyków. A na takie awansowania bym sie nawet nie napalał, bo jaki w tym interes dla BB.

Muss
31.01.2014, 21:10
http://scr.hu/1uc7/ai44z
Nie wiem jak można by było jeszcze bardziej wzbogacić Zakazane eksperymenty...

jak się komuś nie opłaca to niech nie robi i nie zawraca gitary temat powraca średnio co miesiąc :)

w ankiecie brakuje opcji
"jest OK nic nie zmieniać"

kinia19910
01.02.2014, 03:53

Gadanie... Poznańczyk zrobił kawał dobrej roboty... ilekroć robię cokolwiek z innym poradnikiem(nie mam czasu zazwyczaj na opracowywanie wszystkiego w symulatorze) wychodzę na tym jak Zabłocki na mydle..
Dla tych co lubią narzekać i nie pasują im gotowe, wykonane z niemałym trudem poradniki: przestańcie narzekać i nauczcie się obsługiwać symulator.. :)

p.s.: Poznańczyk, świetna robota, dziękuję :)