Zobacz pełną wersję : Gra królewska rezydencja - utrata wartości
Obecnie gdy w grze pojawiło sie całkiem sporo lodowych posiadłości, wartość wspaniałych rezydencji została zepchnięta do poziomu kuriozalnego w stosunku do ich cen w fasolach u kupca.
1. Po pierwsze: maja mniej pojemnosci ludzi niz odpowiednia ilosc lodowych posiadlosci dostepna za te same pieniądze (za cene jednej wspaniałej o pojemnosci 500 pop można kupić śmiało 6 lodowych o pojemności 6x140= 840 pop)
2. Po drugie sa trudne w ustawieniu jako wieksze i nieforemne marnuja dodatkowe miejsca na wyspie (niestety nie mam żadnej aby konkretnie podac proporcje - niech ktos uzupełni dane)
Królewski rezydencje stały sie niedopasowanym gadżetem i moga byc kupowane raczej tylko przez dla rozrzutnych lub mało zorientowanych graczy.
Aby zbalansowac ich przydatnośc w grze proponuje zwiekszyć ich pojemność do 800 lub 1000 populacji.
Tornados
01.01.2014, 15:55
One juz mialy zwiekszona pojemnosc ;p
ankieta dodana, prosze o wsparcie,
zorientowalem sie ze one sie nie nazywaja "królewskie" tylko "wspaniałe" rezydencje, wyedytowalem poprawke ale chyba i tak wszyscy wiedza o co chodzi
1. Po pierwsze: maja mniej pojemnosci ludzi niz odpowiednia ilosc lodowych posiadlosci dostepna za te same pieniądze (za cene jednej wspaniałej o pojemnosci 500 pop można kupić śmiało 6 lodowych o pojemności 6x140= 840 pop)
Imho błąd w założeniach :
- po pierwsze porownujesz cene lodowych ktora jest rekordowo niska przez czas trwania eventu, a potem bedzie stopniowo rosnac adekwatnie do dostepnosci
- po drugie porownujesz ja z cena fasol wg handlu a nie wg kosztu uzyskania
- po trzecie, cene fasol mozna traktowac jako chwilowo maksymalna, bo w miare nasycania rynku bedzie jeszcze malec (podobnie jak koszt uzyskania tych fasol poprzez np. cene przygod)
ergo po evencie sytuacja zacznie sie normalizowac i WR nawet jesli nie beda najlepsza opcja na populacje, to przynajmniej jakas alternatywa, szczegolnie ze poswiecajac X czasu ma sie pewnosc ze sie ja zdobedzie (a przy losowym dropie budynkow specjalnych takiej pewnosci nigdy nie ma).
Natomiast co do tego czy te rezydencje moglyby miec wiecej pojemnosci - to wiadomo, ze kazdy zaglosuje na tak, w koncu nikt by na tym nie stracil...
po pierwsze zajmuja miejsce 4 rezydencji nie 6 wiec roznica miedzy lodowymi a wspaniala spada do 60 ludkow,
po drugie lodowe od konca eventu nie beda juz wypadaly z pudelek za 95klejnotow a tylko zprzygody za 1500 klejnotow, ergo - beda spowrotem 3-4x drozsze
ceny fasoli regularnie spadaja - dzieki wynalazkom typu karabiny/katapulty/mixtury - zrobienie krawca staje sie bajecznie proste.
Wspaniale rezydencje nie sa dla lvli 46 - one sa dla graczy ktorzy maja juz wszystko i chca sobie wyspe ozdobic. Wspaniale spelniaja ta funkcje wg mnie.
co do pkt 2-zgadzam sie w calej rozciaglosci- sa zdecydowanie malo ustawne - na zabudowanej wyspie gracza lvl 50 naprawde ciezko znalezc dla nich miejsce
kachna1234
01.01.2014, 21:49
Zgadzam się w 100% z przedmówcą :) zaznaczyłam pkt 2
Hakardrag
02.01.2014, 11:59
Minimum 800 ale i na 1000 bym się nie obraził :)
Na dzień dzisiejszy lepiej kupić Wieżę Wiedźmy lub Lodową - taniej wychodzi i mniej miejsca zajmuje. Natomiast fasolki zainwestować w gienków, patenty i Złote Wieże.
:)
niespodziewanie popularna jest opcja dodana dla jaj jako piąta :D
mają gracze poczucie humoru, dobry znak :)
Uranos_old
10.02.2016, 22:05
Witam,
z uwagi na brak zainteresowania (ostatni wpis 02.01.2014 r.) zamykam wątek i przenoszę go do archiwum.
Pozdrawiam,
MOD_Uranos